Dodaj do ulubionych

fenomen neurologiczny

16.12.18, 20:28
było coś takiego w Grey's Anatomy, ale tylko przez mgłę pamiętam. Młodą dziewczynę podejrzewano o psychozę, bo jakoś tak ekstremalnie reagowała na dźwięki? że była skłonna się zabić czy coś. Koniec końców jakimś takim szczególnym aparatem oczy/przez oczy ją badali .

Bo młodziutka córka ma jakieś takie jakby wzmocnione echo głosów w głowie, ale głosów realnych i trochę jeszcze są zagubione w drodze do diagnozy. Niby mogłaby być to forma padaczki, ale EEG nawet pod obciążeniem nic nie wykazuje
Obserwuj wątek
    • stwory_z_mchu Re: fenomen neurologiczny 16.12.18, 21:57
      A ma jakieś epizody migrenowe? Albo jakaś jazdę hormonalna związana z dojrzewaniem?
      Ja po ciąży i karmieniu piersią (być może przez mega niski poziom estrogenów, ale u mnie znaleźli sporo czynników potencjalnie powodujących migreny) dostałam ostrych migren z aurą, które z czasem zaczęły przechodzić w przewlekłe stany migrenowe.
      Miałam objawy wzrokowe (śnieg optyczny, falowanie przestrzeni, nadwrażliwość na światło, widma fortyfikacji) i słuchowe - właśnie mocna nadwrażliwość na dźwięki, szumy uszne etc - w obrazowaniu mózgu wszystko ok, w badaniach słuchu i wzroku wszystko ok.
      Do tego dochodziły objawy derealizacji i depersonalizacji, gdybym nie trafiła na dobrego neurologa pewnie leczyła bym się psychiatrycznie, bo mózg w przypadku nadmiaru i złej interpretacji bodźców naprawdę mocno szaleje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka