Dodaj do ulubionych

Jurek wraca

19.01.19, 18:34
Dziękuję i gram razem z Tobą nawet na emigracji 😍
Obserwuj wątek
    • maaria33 Re: Jurek wraca 19.01.19, 18:35
      smile
      • zlota.ptaszyna Re: Jurek wraca 19.01.19, 18:41
        Nie rozimiem tego, czy nikt nie poniesie odpowiedzialnosci za bledy? Takie chyba sa zasady we współczesnym świecie ....
    • malia Re: Jurek wraca 19.01.19, 18:44
      Brawo Owsiak !!!
      • zlota.ptaszyna Re: Jurek wraca 19.01.19, 18:46
        Ale za co niby te brawa ?
    • thaures Re: Jurek wraca 19.01.19, 18:45
      zlota.ptaszyna napisała:
      Dlaczego po kilku dniach łamie swoją obietnice ????

Bo naród chce, żeby wrócił.
      • zlota.ptaszyna Re: Jurek wraca 19.01.19, 18:49
        Jaki naród ?
        Ze Błaszczyk ( która tez ma sporo przeskrobane) coś powiedziała i ze założono jakaś grupę na Facebook ?

Naród raczej chce żeby winni zaniedbań organizacyjnych ponieśli konsekwencje , chyba takie są zasady w demokratycznym państwie czy wracamy do średniowiecza ?
      • zlota.ptaszyna Re: Jurek wraca 19.01.19, 18:59
        Ale co rozumiesz przez naród ?
        • thaures Re: Jurek wraca 19.01.19, 19:30
          zlota.ptaszyna napisała:

> Ale co rozumiesz przez naród ?

W tym wypadku przede wszystkim mam na myśli rodzinę prezydenta Adamowicza oraz zwykłych ludzi...
          • zlota.ptaszyna Re: Jurek wraca 19.01.19, 19:43
            Przeprowadzono jakieś sondaże ?
            • alka7777 Re: Jurek wraca 19.01.19, 20:05
              ptaszyno out z tego forum chyba że chcesz podsumowanie twojej działalności
            • livia.kalina Re: Jurek wraca 19.01.19, 22:14
              Naród:
              Siostra Małgorzata Chmielewska
              Anna Dymna
              Ewa Błaszczyk
              Janina Ochojska
              abp Stanisław Gądecki
              Jarosław Bieniuk i Agnieszka Chylińska (oboje deklarują, że ich dzieci żyją dzięki Orkiestrze Owsiaka)
              żeglarz Tomasz Cichocki
              publicysta katolicki Szymon Hołownia
              prof Wojciech Sadurski
              Wanda Nowicka

I kilkaset tysięcy ludzi, których nazwiska szerszej opinii nic nie mówią.
              • wheels.of.fire Re: Jurek wraca 20.01.19, 10:53
                Hołownia to raczej publicysta lewacki, a Gądecki jest jednym wielkim rozczarowaniem.
                • araceli Re: Jurek wraca 20.01.19, 10:54
                  wheels.of.fire napisał:
                  > Hołownia to raczej publicysta lewacki, a Gądecki jest jednym
                  > wielkim rozczarowaniem.

Każdy prawdziwy katolik to lewak big_grin
                  • wheels.of.fire Re: Jurek wraca 20.01.19, 11:27
                    No to Gądecki to jest platformers, czy nie jest katolikiem. Ja jestem lewicowcem (gospodarczym), ale nie lewakiem (ideologicznym).
            • 7katipo Re: Jurek wraca 19.01.19, 22:36
              ojej.
              Na wszystkich bogów morza, z czym Ty kobieto masz taki problem?????
              Mam taki pomysł, consensus taki: my się cieszymy - Ty nie - my przyjmujemy to do wiadomości.
              Pomogłam? wink uncertain
            • mia_mia Re: Jurek wraca 20.01.19, 06:54
              Nie lubię Owsiaka, wkurza mnie jako człowiek, to przemądrzały egocentryk, nie jest dla mnie żadnym autorytetem, ma więcej wad niż zalet, ale nie znam nikogo kto lepiej poprowadziłby tą fantastyczną inicjatywę i bardzo się cieszę, że wrócił.
              Ja przez całe życie nie zrobiłam dla ludzi tyle co on robi przez rok.
              To co zrobił to był tylko tani chwyt pod publiczkę, ale ile znasz osób, które takim zagraniem czynią dobro? Czapki z głów.
              • bistian Re: Jurek wraca 20.01.19, 08:06
                mia_mia napisał(a):

> To co zrobił to był tylko tani chwyt pod publiczkę, ale ile znasz osób, które t
                > akim zagraniem czynią dobro? Czapki z głów.

Nie sądzę, że to było nieszczere. On jest cały czas atakowany za różne sprawy, cały czas jest na widelcu, w końcu się odechciewa. Na chwilę, rzecz jasna.
                Z drugiej strony dla ludzi z drugiej strony telewizora, to są jakieś nazwiska, a dla nich to są imiona, jest Jurek, jest Paweł, Janka, Małgosia i wielu, wielu innych. Oni znają swoje wady, bo ciągle współpracują, znają wszystkie zalety i wiedzą, kogo do czego posłać, ograniczają konflikty, skupiają się na celu, inaczej się nie da. I w pewnym momencie Pawła nie ma, został zabity, reakcja jak w rodzinie, nie ma się o co oburzać. Jurek zrezygnował szczerze, ale cała reszta nie chciała, Paweł też by nie chciał tego, Jurek doskonale o tym wiedział, dlatego się łamał, a po całej akcji uczczenia śmierci Pawła, Jurek już wie, że nie jest sam, widzi, jak wielu myśli podobnie, chociaż pisowska telewizja chciała zakłamać obraz, to daje siłę i wiarę, że się nie będzie samemu, zawsze ktoś pomoże.

Oburzenie, że zaraz po zamachu, potem oburzenie, że zaraz po pogrzebie, ale przecież Paweł nie miałbym żadnych pretensji o to, nie ma rodzina Pawła, więc dlaczego tak bardzo oburzają się obcy ludzie?
                • araceli Re: Jurek wraca 20.01.19, 08:11
                  bistian napisał:
                  > Nie sądzę, że to było nieszczere. On jest cały czas atakowany za różne sprawy,
                  > cały czas jest na widelcu, w końcu się odechciewa.

Każdy kto kiedykolwiek pracował (szeroko pojętych) w organizacjach publicznych tak ma. I wielu odchodzi - nie wytrzymają presji. To nic dziwnego.

> ale przecież Paweł nie miałbym żadnych pretensji o to,
                  > nie ma rodzina Pawła, więc dlaczego tak bardzo oburzają się obcy ludzie?

Bo muszą - inaczej się własnym negatywizmem uduszą wink
        • malia Re: Jurek wraca 19.01.19, 19:45
          Ja, ja jestem ten naród.
          • asia-loi Re: Jurek wraca 19.01.19, 19:47
            malia napisała:

> Ja, ja jestem ten naród.

I ja też jestem ten naród, który się cieszy, że Owsiak wraca.
            • wolveryana Re: Jurek wraca 19.01.19, 20:36
              asia-loi napisała:

> malia napisała:
              >
              > > Ja, ja jestem ten naród.
              >
              >
              > I ja też jestem ten naród, który się cieszy, że Owsiak wraca.
              >

I ja też!!!!!
              • thaures Re: Jurek wraca 19.01.19, 20:38
                wolveryana napisała:

> asia-loi napisała:
                >
                > > malia napisała:
                > >
                > > > Ja, ja jestem ten naród.

> >
                > >
                > > I ja też jestem ten naród, który się cieszy, że Owsiak wraca.
                > >
                >
                >
                > I ja też!!!!!

I ja 😀
                >
                • jan.kran Re: Jurek wraca 19.01.19, 20:51
                  Światełko zaświeciło w tych ponurych dniach.

m.facebook.com/story.php?story_fbid=526730537837712&id=189787894433544&_rdr
                • aqua48 Re: Jurek wraca 19.01.19, 21:00
                  Ufff, bardzo się cieszę. Jako ja i jako część narodu.
                • sofia_87 Re: Jurek wraca 19.01.19, 22:38
                  I ja ☺
            • disco-ball Re: Jurek wraca 19.01.19, 23:17
              I ja!!
        • alin9 Re: Jurek wraca 20.01.19, 11:47
          Zwykłych ludzi,którzy widzą efekty tego działania dla innych.Twoim problemem jest ograniczone widzenie.
    • zofijkamyjka Re: Jurek wraca 19.01.19, 18:46
      zlota.ptaszyna napisała:

> Zasada jest taka ze osoba kierująca czymś podaje się do dymisji. Zrobił to i sł
      > usznie. Dlaczego po kilku dniach łamie swoją obietnice ????

bo ma wiele wiele sygnałów od ludzi z róznych stron aby wrócił.
      • zlota.ptaszyna Re: Jurek wraca 19.01.19, 18:50
        Ma tez sygnały ze wychodzą na jaw poważnie zaniedbania , czy to nie na znaczenia ?
    • fornita111 Re: Jurek wraca 19.01.19, 18:48
      Bardzo sie ciesze!
      • aguar Re: Jurek wraca 19.01.19, 18:53
        I jasmile
        • ginger.ale Re: Jurek wraca 19.01.19, 19:35
          I ja
    • chocolatemonster Re: Jurek wraca 19.01.19, 18:57
      Super!
    • kosmos_pierzasty Re: Jurek wraca 19.01.19, 18:58
      Wspaniale smile
      • demodee Re: Jurek wraca 19.01.19, 19:00
        To coś jak niektóre ematki, które żegnają się z forum, a potem wracają...
        • jak_matrioszka Re: Jurek wraca 19.01.19, 19:00
          😂
        • rosapulchra-0 Re: Jurek wraca 19.01.19, 20:12
          Nietrafione porównanie.
          • jak_matrioszka Re: Jurek wraca 19.01.19, 20:37
            Może mało która wraca pod starym nickiem, ale i takie sie zdażaja. Reszta sie zgadza smile
        • nutella_fan Re: Jurek wraca 19.01.19, 21:21
          Musieli go prosić tyle to focha już nie ma i wrócił. Nie żebym była przeciwko niemu, bo nie jestem, ale śmieszne takie zagrywki dorosłego człowieka.
          • sofia_87 Re: Jurek wraca 19.01.19, 22:40
            Naprawdę sądzisz że to była zagrywka?
            Zalosne
    • mamolka1 Re: Jurek wraca 19.01.19, 19:05
      Spełnia min. prośbę wdowy ( a ona swojego męża chyba znała dobrze ).. odejdź paskudo i nie psuj choć odrobiny radości w tym smutnym dniu..
    • kosheen4 Re: Jurek wraca 19.01.19, 19:06
      pozostaje życzyć mu dużo zdrowia, bo mendy w rodzaju złotej.ptaszyny są niezadowalalne. cokolwiek by zrobił, będzie źle.
      • zlota.ptaszyna Re: Jurek wraca 19.01.19, 19:21
        A obrażone ostatnio ofiary Auschwitz ? Ciagle jacyś tragicznie zmarli nie zaznają spokoju ...
      • ginger.ale Re: Jurek wraca 19.01.19, 19:36
        Mam nadzieję, że moderacja zamknie ptaszynie złoty dzióbek...
        • zlota.ptaszyna Re: Jurek wraca 19.01.19, 19:41
          A co ze śledztwem ? Już ustalony wynik ?
    • aguar Re: Jurek wraca 19.01.19, 19:06
      W takim dniu jak najbardziej jest miejsce na spełnianie życzeń rodziny zmarłego i kontynuowania jego dzieła!
      • sofia_87 Re: Jurek wraca 19.01.19, 22:41
        Dokładnie
    • antyideal Re: Jurek wraca 19.01.19, 19:17
      Krystyno, to ty?
      • antyideal Re: Jurek wraca 19.01.19, 19:56
        To było do ptaszyny, a nie założycielki wątkuwink ingerencja moderacji.
    • kittka25 Re: Jurek wraca 19.01.19, 19:22
      Mam wsrod znajomych roznych ludzi-roznych denominacji, ateistow, o roznych pogladach, sympatiach politycznych-i dawno nie widzialam wsrod nich takiej jednomyslnosci-wszyscy chcieli aby Jerzy Owsiak wrocil. W ogole nie pojmuje jak mozna pluc jadem na taka inicjatywe-jak malostkowym i bezdusznym trzeba byc. Pogadaj z pielegniarkami ktore cieszyly sie jak gwizdki gdy dostaly te 20 lat temu na dzieciece oddzialy pompy insulinowe zakupione przez WOSP. Pewnie szkoda moich slow ale nigdy nie zrozumiem jak mozna byc takim czlowiekiem jak Ty. Moje wszystkie dzieci lezaly w inkubatorach z serduszkami, mialy badania na sprzetach zakupionych przez WOSP i jak dla mnie Jerzy Owsiak moze owijac sie w zlotoglow, mieszkac w wypasionej willi i mam to w nosie-to co zapoczatkowal i co osiagnal WOSP jest nie do przecenienia.
      • zlota.ptaszyna Re: Jurek wraca 19.01.19, 19:27
        Zasada jest taka ze osoba kierująca podaje sie w takiej sytuacji do dymisji. Takie są zasady współżycia społecznego.
        Dlaczego według ciebie maja nie obowiązywać w tej sytuacji ? Bo jakaś koleżanka go poprosiła ? cofamy się w rozwoju do średniowiecza ?
      • echtom Re: Jurek wraca 20.01.19, 00:57
        > W ogole nie pojmuje jak mozna pluc jadem na taka inicjatywe-jak malostkowym i bezdusznym trzeba byc.

Dlaczego krytykę zachowania Owsiaka w jednej konkretnej sytuacji nazywasz pluciem jadem na WOŚP? Tak nakręca się histeria wokół "mowy nienawiści".
        • starczy_tego Re: Jurek wraca 20.01.19, 10:59
          ale po co to krytykować? czy naprawdę takie coś zasluguje na krytykę? dla mnie to oznaka hmm szczerości i w pewien sposób człowieczeństwa...
        • wapaha Re: Jurek wraca 20.01.19, 11:51
          Echtom-oczy przecieram i pytam : uważasz, że to co się stało i dzieje wokół WOŚP, te wszystkie tfu komentarze życzące mu śmierci, wulgaryzmy w sieci - sa dla Ciebie krytyką ???
          • zlota.ptaszyna Re: Jurek wraca 20.01.19, 12:02
            Przeczytaj ten watek- zyczenie smierci i wulgaryzmy plyna nie w strone Owsiaka ale w strone osob ktore osmielily sie cos pisnac na temat rzeczywistosci i tego co mysli wiekszosc ludzi. Co wiecej mimo zglaszania te posty wisza a krytyka jest sumiennie usuwana przez moderacje.
            Piekna Polske tu budujecie...
          • echtom Re: Jurek wraca 20.01.19, 12:52
            Ja też przecieram oczy, gdy Cię czytam. Krytyką jest opinia, że jego odejście i powrót były, zważywszy na okoliczności, niesmaczną zagrywką. Przykro mi, że Ty też utożsamiasz to z mową nienawiści.
            • pade Re: Jurek wraca 20.01.19, 17:27
              Twoja opinia tyczy się intencji. A to już nadinterpretacja a nie krytyka.
            • wapaha Re: Jurek wraca 20.01.19, 17:42
              Echtom - nie napiszę nic więcej, nie Tobie,
        • ciszej.tam Re: Jurek wraca 20.01.19, 12:33
          Akurat ta konkrentna sytuacja wygladala jak z artykulow o narcyzmie, linkowanych na Zyciu Rodzinnym

Serio nie z kazdej sytuacji nalezy robic swoje show.

IMO byloby dobrze gdyby uwaga przez te kilka dni faktycznie byla skupiona na zamordowanym prezydencie

Rozumiem silne emocje, no ale..
          • fornita111 Re: Jurek wraca 20.01.19, 12:52
            Uwaga byla skupiona na zamordowanym. I oswiadczenie Owsiaka wcale jej nie odwrocilo od zmarlego- bo Owsiak wyraznie powiedzial, ze robi to takze dla niego. Post zglosilam- bo pisanie o "show" w tej sprawie to jednak brak przyzwoitosci.
            • echtom Re: Jurek wraca 20.01.19, 12:56
              > Post zglosilam- bo pisanie o "show" w tej sprawie to jednak brak przyzwoitosci.

Piękne - cenzura level hard.
              • fornita111 Re: Jurek wraca 20.01.19, 13:36
                Ja tu nie jestem od cenzury. Zglaszam posty, ktore uznaje za przekraczajace granice przyzwoitosci. Kazdemu wolno, od zarania dziejow forum tak funkcjonuje. Twoich akurat nie zglaszalam i pozytywnie zaskoczylo mnie, ze zostaly wyciete. Tutaj chyle czola przed taktem modek, ktorych jak cale forum wie, nie znosze.
            • ciszej.tam Re: Jurek wraca 20.01.19, 13:24
              OK, rozumiem, ze tak to widzisz.

Wedlug mnie to nie jest obrazliwe slowo.
              Przekierowywanie uwagi na siebie nie zawsze jest na miejscu, po prostu.

I tak jak napisalam, rozumiem bardzo silne emocje Jerzego Owsiaka, chyba wszyscy rozumiemy, ale w tym konkretnym czasie wypadalo po prostu skupic sie na panu Adamowiczu.
              I moze tez nie dolowac dodatkowo swoich poplecznikow, osob, dla ktorych jest sie jakims zrodlem nadziei.

Mam nadzieje tak czy inaczej, ze wolno debatowac, dyskutowac o konkretnych zachowaniach osob publicznych.
              • kropkacom Re: Jurek wraca 20.01.19, 13:59
                O ile dobrze kojarzę to wdowa po Adamowiczu sama apelowała do Owsiaka. Mamy jej zarzucić, ze nie koncentruje się na zmarłym mężu? Powtórzę jeszcze raz - zamachowiec sam wplątał w to morderstwo i Orkiestrę i Owsiaka.
                • ciszej.tam Re: Jurek wraca 20.01.19, 14:50
                  Wdowa zareagowala na sytuacje, nie stworzyla jej.
                  Chapeaux bas dla niej za niezwykla sile I umiejetnosc wzniesienia sie ponad osobiste przezycia.

Nie neguje prawa Jerzego Owsiaka do silnych emocji, wrecz rozpaczy po tym jak jego praca, intencje, idee zostaly wykorzystane do podlego czynu. Dyskutuje o formie wyrazenia tych emocji.
                  • kropkacom Re: Jurek wraca 20.01.19, 17:09
                    Dyskutujesz o cudzych emocjach. Tego się nie da obronić.
                    • ciszej.tam Re: Jurek wraca 20.01.19, 17:23
                      Nie, nie dyskutuje o cudzych emocjach.

Dyskutuje, jak napisalam wczesniej, o formie ich wyrazania przez osobe publiczna.
                      • kropkacom Re: Jurek wraca 20.01.19, 17:28
                        Jak chyba zdążyłaś zauważyć Orkiestra i Owsiak są ważni dla wielu Polaków. Ba, byli ważni i dla zabitego prezydenta. Co z formą jest wobec tego nie tak? Prawda?
                      • pade Re: Jurek wraca 20.01.19, 17:33
                        Masz zbyt wygórowane oczekiwania. On jest tylko człowiekiem, a nie świętym.
                  • pade Re: Jurek wraca 20.01.19, 17:32
                    A w jakiej formie powinien je wyrazić?
                    Wystosować twitta "szanowni państwo, rezygnuję i żegnam"?
                    Gdyby Ciebie ciągano po sądach, szkalowano, życzono Ci śmierci, oskarżano o niecne czyny, itd., itd. nigdy by Ci nerwy nie puściły?
                    Naprawdę nie rozumiesz, dlaczego Owsiak złożył rezygnację?
                    Nie kojarzysz faktów? Godzina 20-sta, radosne światełko do nieba i morderstwo z powodu nienawiści? Serio po wielu, wielu latach szykanów, po takim mordzie, nie puściłyby Ci nerwy?
          • sumire Re: Jurek wraca 20.01.19, 12:57
            Byłoby dobrze? I tu na forum pełno było głosów, że za dużo uwagi skupia się na prezydencie, bo to i tamto. Wygląda na to, że cokolwiek by się wydarzyło, dla kogoś będzie źle.
            • ciszej.tam Re: Jurek wraca 20.01.19, 13:26
              A to to na pewno. Nie ma tak, zeby wszyscy byli tak samo zachwyceni lub tak samo niezadowoleni.
              Ale mozemy dyskutowac, poznawac nawzajem swoje zdanie, zrodla danych opinii, argumenty.
    • no-tak-ale Re: Jurek wraca 19.01.19, 19:23
      Gdzie masz wiarygodne badania pokazujące że większość nie chce? I większość kogo? Narodu? Klubu PiS?
    • barattolina Re: Jurek wraca 19.01.19, 19:47
      Cóż. Szkoda.
      Myślałam ze Orkiestra zagra w nowym, swiezym wcieleniu. Z nowym przywódca i bez tego całego syfu, który się wokół Owsiaka zgromadził.
      • zlota.ptaszyna Re: Jurek wraca 19.01.19, 19:50
        No właśnie, tez na to liczyłam. Szczególnie zadbanie o bezpieczeństwo koncertów wydaje się priorytetem
        • attiya Re: Jurek wraca 19.01.19, 19:53
          Do tej pory nie było potrzeby ale odkąd rząd uprawia mowę nienawiści, to faktycznie się trzeba przed nimi bronić
      • malia Re: Jurek wraca 19.01.19, 19:52
        Orkiestra tak powinna, z Owsiakiem
      • attiya Re: Jurek wraca 19.01.19, 19:55
        Znając życie pewnie kogoś z Caritasu postawilibyście na czele Orkiestry albo inną Kryśkę ale na szczęście rozum zwyciężył
    • mama-ola Re: Jurek wraca 19.01.19, 19:48
      Nie mogłam przyjąć do wiadomości jego odejścia i niezwykle się cieszę, że już nie muszę.
    • attiya Re: Jurek wraca 19.01.19, 19:50
      Zaje fajnie 😁
    • rulsanka Re: Jurek wraca 19.01.19, 19:53
      Super, liczyłam na to bardzo.
    • dramatika Re: Jurek wraca 19.01.19, 19:58
      Stanisław Michalkiewicz przepowiedział powrót Owsiaka cztery dni temu wink

www.youtube.com/watch?v=_nskUPJH_BM&t=286s

Dla tych, którzy nie mają ochoty oglądać filmiku, mała transkrypcja przepowiedni:

"Proszę państwa, warto zwrócić uwagę na mistrzowskie pociągnięcie pana Jerzego Owsiaka. Otóż pan Jerzy Owsiak doznał takiej traumy na wieść o zamordowaniu pana prezydenta Pawła Adamowicza, że postanowił się wycofać z kierowania Wielką Orkiestrą Światecznej Pomocy. To jest znakomite posunięcie. Podobnego posunięcia dokonał w swoim czasie Iwan Groźny w Moskwie, no i co się stało kiedy Iwan Groźny ogłosił abdykację? Całe pielgrzymki pielgrzymowały do niego, żeby raczył tę decyzję cofnąć. Coś podobnego widzimy w przypadku pana Jerzego Owsiaka - już dwie osoby z pielgrzymką ruszyły, to znaczy pani Janina Ochojska i przewielebna siostra Małgorzata Chmielewska, a myślę, że to dopiero początek i prawdziwe pielgrzymki dopiero się zaczną. No i w związku z tym nie sądzę, aby Jerzy Owsiak pozostał głuchy na te wszystkie suplikacje. Wróci, ale już jako triumfator - wróci na wyraźne żądanie opinii publicznej wyrażone przez najlepszych jej synów i córki. W związku z tym jak ktoś potem spróbuje zagiąć chociaż palec na pana Jerzego Owsiaka, to ten palec zostanie albo natychmiast odrąbany, albo ze wstydu i zgrozy sam uschnie. W związku z tym jest to bardzo mistrzowskie posunięcie no i skłania mnie ono do przypuszczeń, że panem Owsiakiem cały czas opiekują się pierwszorzędni fachowcy od psychologii społecznej, bo nie wiem czy pan Owsiak sam by te wszystkie mistrzowskie triki wymyślił"
      • karme-lowa Re: Jurek wraca 19.01.19, 20:02
        Brawo!
      • tylko.przelotem Re: Jurek wraca 19.01.19, 20:11
        "W związku z tym jak ktoś potem spróbuje zagiąć chociaż palec na pana Jerzego Owsiaka, to ten palec zostanie albo natychmiast odrąbany, albo ze wstydu i zgrozy sam uschnie."

Uschnie, uschnie, sam. Albo żyłka jaka z bezradnej złości pęknie.
        "Polacy, niezmiennie od 16 lat najbardziej ufają Fundacji WOŚP. Od 2002 roku, kiedy te badania są prowadzone m.in. przez Centrum Badania Opinii Społecznej (CBOS), Orkiestra znajduje się na pierwszym miejscu pod względem zaufania wśród Polaków."
    • tylko.przelotem Re: Jurek wraca 19.01.19, 20:01
      Dzięki Jurek. Graj do końca świata i o jeden dzień dłużej!
    • araceli Re: Jurek wraca 19.01.19, 20:02
      "Gdańsk jest szczodry, Gdańsk dzieli się dobrem, Gdańsk chce być miastem solidarności. Za to wszystko wam serdecznie dziękuję, bo na ulicach, placach Gdańska wrzucaliście pieniądze, byliście wolontariuszami. To jest cudowny czas dzielenia się dobrem. Jesteście kochani. Gdański jest najcudowniejszym miastem na świecie. Dziękuję wam!"

Dziękujemy i do zobaczenia za rok!
    • marcelina4 Re: Jurek wraca 19.01.19, 20:15
      wapaniale smile brawo Jurek!!!
    • leann32 Re: Jurek wraca 19.01.19, 20:52
      fajnie. Dobra decyzja bo wosp bez niego to taki nie prawdziwy wośp czy sie go lubi czy nie.

Tylko sorry - jesli można oczywiscie (bo to jak kopanie relikwii) - to pozwole sobie jedną rzecz zauważyc mimo ze pewnie zaraz sie znajdzie 120 osob ktore poczuja sie dotknięte.

w mojej opinii wybral sobie najgorszy moment na odejście i najgorszy moment na powrót i wydaje mi się, że o ile w emocjach mogl rzeczywiscie zwolac dziennikarzy i oglaszac swoje odejście bo poczul sie dotknięty - to w przypadku powrotu mogl tak zwyczajnie, szanujac powage dnia, dzien żałoby i sam fakt ze ledwo co pochowali czlowieka - nie starac sie byc w centrum uwagi, w blasku fleszy i we wszystkich naglowkach medialnych. Czlowiek tragicznie zmarł - Owsiak odchodzi. Człowieka pochowano - Owsiak wraca. Kurcze nie tak powinno byc i czuje niesmak nie z powodu decyzji tylko z powodu czasu jaki wybiera sobie na swoje ogloszenia.

I blagam nie piszcie ze to dla żony Adamowicza. Jej jak juz musial i jak wydawalo mu sie ze jej najwiekszym zyciowym problemem i zmartwieniem w momencie śmierci meza i osierocenia dzieci jest jego prezesura - to mogl jej powiedziec na ucho ze wroci - ale oficjalnie oglosić to za tydzien albo kurcze chocby w poniedzialek.

I tu niestety objawia sie jego zamilowanie do bycia w centrum uwagi co bylo zwyczajnie niesmaczne i kompletnie bez wyczucia.
      • araceli Re: Jurek wraca 19.01.19, 20:55
        leann32 napisał(a):
        > I blagam nie piszcie ze to dla żony Adamowicza. Jej jak juz musial i jak wydawa
        > lo mu sie ze jej najwiekszym zyciowym problemem i zmartwieniem w momencie śmier
        > ci meza i osierocenia dzieci jest jego prezesura - to mogl jej powiedziec na u
        > cho ze wroci - ale oficjalnie oglosić to za tydzien albo kurcze chocby w ponie
        > dzialek.

Wdowa go o powrtót PUBLICZNIE PROSIŁA.

Psy szczekają - karawana idzie dalej big_grin
        • zlota.ptaszyna Re: Jurek wraca 19.01.19, 20:58
          A gdzie ta żona pracuje ? Jest jakoś związana z WOŚP ?
          • marlamar Re: Jurek wraca 19.01.19, 22:13
            na wydziale prawa UG. Nie wiem tego na pewno, ale sądzę, że jest jakoś związana z WOŚP - co roku dokłada swoją złotówkę do zbiórki
        • leann32 Re: Jurek wraca 19.01.19, 21:03
          No i super. Mogl publicznie oglosic. Tylko z poszanowaniem chwili i odrobiną wyczucia - chocby za dwa dni.
          • tylko.przelotem Re: Jurek wraca 19.01.19, 21:20
            Ogłosił dzisiaj i dla tylu ludzi cienki promyczek słońca przedarł się przez czarne i złowrogie chmury... A tak przedarłby się dopiero za dwa dni.
            • taki-sobie-nick Re: Jurek wraca 20.01.19, 00:28
              tylko.przelotem napisała:

> Ogłosił dzisiaj i dla tylu ludzi cienki promyczek słońca przedarł się przez cza
              > rne i złowrogie chmury...

Uch, cóż za poezja.
          • woman_in_love Re: Jurek wraca 19.01.19, 22:38
            Nie - takim jak ty, należy dokopać od razu, a nie czekać.
            • leann32 Re: Jurek wraca 20.01.19, 00:07
              Dokopac?
              Czyli to jakies kopanie jest?
              Pokaz sily?
              Wow - super. Czyli w rzeczy samej - wyczucie chwili wybitnie dobre. Widac ile zatem masz w sobie empatii i szacunku do zmarlego skoro „dokopanie” stalo sie dzis sprawą priorytetową.
              Obrzydliwe.
              • taki-sobie-nick Re: Jurek wraca 20.01.19, 00:13
                leann32 napisał(a):

> Dokopac?

Kto to napisał, że media i net żyją hejtem? No właśnie, czym żyłyby biedne media, a co ważniejsze, Z CZEGO?
      • hummorek Re: Jurek wraca 19.01.19, 21:27
        No właśnie, w takim dniu... Mogłaś poczekać z tym wpisem chociaż do poniedziałku.
        Boszsz, czy naprawdę nie może być chwili bez narzekania?
      • echtom Re: Jurek wraca 19.01.19, 22:00
        > I tu niestety objawia sie jego zamilowanie do bycia w centrum uwagi co bylo zwyczajnie niesmaczne i kompletnie bez wyczucia.

Napisałabym ostrzej, ale mnie zjedzą. Szanuję go za to, co robi, ale ta zagrywka była bardzo nie na miejscu.
        • fornita111 Re: Jurek wraca 19.01.19, 22:12
          Mozesz o tym myslec "zagrywka"- twoje prawo. Ja mysle, ze on to zrobil akurat w tym dniu po prostu dla wdowy po Adamowiczu i ze zwyczajnej potrzeby serca. I ze jest zdruzgotany tym morderstwem i ocenianie jego postepowania w kategoriach "taktycznych" zle swiadczy- o oceniajacych...
          • leann32 Re: Jurek wraca 19.01.19, 22:19
            Jasne, święty nietykalny.
            Czytalas co napisalam?
            Mogl jej powiedziec do ucha. Skoro takie dla niej.
            Jesli nie dla niej - to pod publike.
            Niestety dla mnie to show.
            Prezydent umiera - Jurek odchodzi.
            Ledwo co opuscili trumne - wraca.

Do jasnej... nie on i jego prezesura badz jej brak jest w tej calej koszmarnej tragicznej sytuacji najwaznijesza. I dokladnie w tych dniach. Wlasnie akurat (!!!) w tych dwoch.
            • fornita111 Re: Jurek wraca 19.01.19, 22:26
              Nie do ciebie pisalam. Twoich agresywnych i histerycznych wpisow sie nawet komentowac nie chce. To bylo do Echtom. Jak dla kogos "publicznie" rowna sie automatycznie "pod publiczke" to nie ma sensu tlumaczyc, ze nie jest to regula.
              • leann32 Re: Jurek wraca 20.01.19, 00:03
                Agresywnych? Gdzie?
                Twoj problem braku komentarza polega po prostu na braku merytorycznego kontrargumentu.
                Mozna kubic orkiestre.
                Mozna lubic Owsiaka.
                Ale fakt jest faktem ze beznadziejnie dobral moment jednego i drugiego i ciezko doszukiwac sie tu przypadku.
                A Dodę zjechali ze na akcji artysci przeciw hejtowi (jakies koncerty) chce się wypromowac.
                Tylko to tylko blondynka.
                A nie nietykalny Owsiak gdzie nawet obiektywnie patrzac nikt nie ma prawa chcby slowa powiedziec.
                • taki-sobie-nick Re: Jurek wraca 20.01.19, 00:08

> Mozna kubic orkiestre.
                  > Mozna lubic Owsiaka.

Nie lubię Owsiaka, orkiestry też nie lubię, a nie napiszę dlaczego, bo i tak wiem, co ematki napiszą.

Powrót Owsiaka przewidywałam.
                • gris_gris Re: Jurek wraca 20.01.19, 00:14
                  Co to znaczy, ze beznadziejnie wybral moment odejscia i ze odszedl, bo sie poczul dotkniety?Dotkniety?!

Zrezygnowal, bo po pierwsze byla to dla niego osobista tragedia, a po drugie, wzial na siebie odpowiedzialnosc jako prezes WOSP. Nie jest przeciez winny tej smierci, ale jako czlowiek odpowiedzialny zrobil to, co bylo jedyna mozliwoscia. Przypomne, ze podobnie minister Cwiakalski podal sie do dymisji po smierci Pazika (bodajze), chociaz przeciez nie mial na nia wplywu; jako minister sprawiedliwosci poczuwal sie jednak do odpowiedzialnosci. To uczucie jest natomiast pisowskim draniom nieznane, nie maja oni w zwyczaju poczuwania sie do jakiejkolwiek odpowiedzialnosci i podawania do dymisji. Ziobro powinien byl to zrobic, lub jego przydupas Jaki, ale gdzie tam.

A zmiane decyzji, na pewno nielatwa, oglosil dzis z powodow jakos dla wszystkich nas zrozumialych, i zrobil to bez zadnej pompy i po pogrzebie. Doszukiwanie sie tutaj zlych motywow jest niegodziwe.
                  • taki-sobie-nick Re: Jurek wraca 20.01.19, 00:21

>
                    > A zmiane decyzji, na pewno nielatwa, oglosil dzis z powodow jakos dla wszystkic
                    > h nas zrozumialych

Na ematce te powody sprowadzają się do tego, że "Owsiak ma być!" i jako takie są nieprzekonujące.
                  • fornita111 Re: Jurek wraca 20.01.19, 00:23
                    No wlasnie. Pisanie o zagrywkach, checi bycia w centrum uwagi, to dla normalnych ludzi jakis absurd w TAKIEJ sytuacji. Moze w ogole uznajmy, ze wszystkie gesty zwiazane ze smiercia Adamowicza byly udawane. Moze wojt mojej gminy zrobila akcje zapalenia dla niego swieczek, zeby wygrac nastepne wybory... Moze wszyscy sie na morderstwie czlowieka lansuja i przescigaja w falszu? A Owsiak co by nie zrobil- bedzie zle. Gdyby przekazal wiadomosc pozniej, padl by zarzut: a nie mogl wczesniej ukrocic tego szumu wokol swojego odejscia? Nawet jakby gosc w koncu nie wytrzymal i w leb sobie palnal, to tez by bylo, ze dla rozglosu.
                    • echtom Re: Jurek wraca 20.01.19, 01:20
                      > Pisanie o zagrywkach, checi bycia w centrum uwagi, to dla normalnych ludzi jakis absurd w TAKIEJ sytuacji.

Jeśli decyzja o odejściu była impulsywna, wystarczyło w mniej spektakularnym momencie powiedzieć coś w rodzaju: "Wracam i przepraszam, że nieprzemyślanym oświadczeniem narobiłem tyle szumu wokół siebie w TAKIEJ sytuacji."
                      • fornita111 Re: Jurek wraca 20.01.19, 01:29
                        Obie decyzje byly impulsywne- tak mysle, inni moga myslec inaczej. I nie rozumiem co zlego/niewlasciwego jest w ogloszeniu decyzji w tym dniu- tak jakby w ramach holdu dla zmarlego. To morderstwo wywolalo lawine mocnych reakcji. Mowi sie przy okazji o mowie nienawisci, o podlosci tvp 1 i Kaczynskiego- mowi sie o tym glosno, wrecz krzyczy. To jest odpowiedni czas, bo teraz to jest prawdziwe, na goraco, nie wyrachowane. Wdowa po Adamowiczu tez apelowala do Owsiaka publicznie- bo widac uznala, ze to wszystko jest sprawa nas wszystkich. Jak mozna w ogole myslec o tych wszystkich reakcjach, apelach w kategoriach "lansu"? Sorry, nie pojmuje.
                        • echtom Re: Jurek wraca 20.01.19, 02:00
                          < Jak mozna w ogole myslec o tych wszystkich reakcjach, apelach w kategoriach "lansu"? Sorry, nie pojmuje.

Jak można w ogóle myśleć o każdej krytycznej wypowiedzi w kategoriach "hejtu"? Sorry, nie pojmuję.
                          Tak w ogóle to czasem żałuję, że z wiekiem wyostrzyło mi się spojrzenie, bo znacznie łatwiej i wygodniej było ślepo wierzyć w jedynie słuszną opcję.
                          • fornita111 Re: Jurek wraca 20.01.19, 02:07
                            Krytykowac tez trzeba umiec. Napisalas: "zagrywka". Zakladam, ze jestes inteligentna osoba i rozumiesz jaki wydzwiek maja pisane przez ciebie slowa. Nie pisalam, ze hejtujesz, tylko, ze interpretujesz w niepojety dla mnie sposob zachowania innych ludzi. No i oczywiscie musialas zakonczyc dyskusje peanem na wlasna czesc- ja, ta o wystrzonym spojrzeniu i ci inni slepo wierzacy... slabe to.
                            • echtom Re: Jurek wraca 20.01.19, 02:28
                              Zauważ, że złożyłam przy tym samokrytykę. A tak serio, żeby zakończyć temat: pół biedy, że Owsiak odstawił szopkę, bo w końcu nobody's perfect. Bardziej mnie martwią te miliony, które na szopkę się nabrały. No i jest kolejna okazja do obrzucania się nawzajem błotem przez entuzjastów i krytyków - to tak w ramach sprzeciwu wobec mowy nienawiści. Na ematce jest jeszcze całkiem lajtowo - zaczęłam czytać komentarze na wp.pl i zrobiło mi się niedobrze.
                              • iwles Re: Jurek wraca 20.01.19, 02:35
                                Jakie miliony, ktore sie nabraly? Mowisz o tych, ktorzy Owsiaka nienawidzili? Tych, ktorzy pluli na WOŚP? Zawiedli sie, bo...? Juz chcieli wspierac Orkiestre? Chcieli ją pokochac? Ale przeszkadza im w tym ten "stalinowski karzel"?
                              • fornita111 Re: Jurek wraca 20.01.19, 02:49
                                "Szopke"- coraz lepiej. Mysle, ze ta "szopka" byla dla wdowy po Adamowiczu i dla setek ludzi pocieszeniem. A dla takich jak ty- radosnym pretekstem do pokazania jakimi to sa przenikliwymi cynikami, ktorzy sie na "szopke" nie nabrali. I to obludne "martwienie sie" o naiwnych. Hipokryzja level master.
                                • araceli Re: Jurek wraca 20.01.19, 07:48
                                  fornita111 napisała:
                                  > "Szopke"- coraz lepiej. Mysle, ze ta "szopka" byla dla wdowy po Adamowiczu
                                  > i dla setek ludzi pocieszeniem.

Dokładnie tak. Chwała mu za promyk nadziei w tym smutnym dniu. Za podjęcie apelu wdowy o czynienie dobra.
                              • araceli Re: Jurek wraca 20.01.19, 07:43
                                echtom napisała:
                                > czytać komentarze na wp.pl i zrobiło mi się niedobrze.

O niebiosa - a twój komentarz to co - morze miłości? big_grin Już jak zobaczyłam twojego nika to wiedziałam, że będzie atak, festiwal pychy i wywyższania się jak to ty wiesz lepiej. Nie pomyliłam się.

Skieruj swoją fałszywą troskę o "miliony" na siebie. Przyda się.
                              • sumire Re: Jurek wraca 20.01.19, 09:58
                                Ale ty się nie nabrałaś i możesz na te miliony patrzeć z wyższością. Brawo ty. Niby nobody's perfect, a jednak big_grin
                              • wapaha Re: Jurek wraca 20.01.19, 11:26
                                Ale..co miał zrobić ? Co Ty byś zrobiła i kiedy ?
                                W emocjach zrezygnował- załamał się. To ludzkie. Przez kilka dni ludzie go błagali, wypisywali, zamieszczali filmy i zdjęcia, robili spontaniczne happeningi - miał czekać :1) aż przestaną i poczują sie olani i osamotnieni 2) za miesiąc zgodzić się wrócić 3) nigdy nie wrócić ?
                                Wybrał normalny ludzki moment- kierowane były do niego prośby od najwazniejszych w tym dniu osób, od żony i córki- i jak nakazuje kultura- nie odmówił cierpiącym i proszącym
                • hummorek Re: Jurek wraca 20.01.19, 01:59
                  Pitolisz dla pitolenia, to właśnie Ty nie potrafisz się znaleźć. Gdyby to, co się stało miało dla Ciebie choćby symboliczne znaczenie (dla wielu ma emocjonalne), to nie zaczęłabyś tych dziwnych dywagacji.
                • dramatika Re: Jurek wraca 20.01.19, 07:49
                  leann32 napisał(a):

> A nie nietykalny Owsiak gdzie nawet obiektywnie patrzac nikt nie ma prawa chcby
                  > slowa powiedziec.

Nietykalny to pan Owsiak dopiero się stał, po akcji powrotu na stanowisko z woli narodu. Któż teraz bowiem ośmieli się podnieść palec na pana Owsiaka. Za Stanisławem Michalkiewiczem, który już 5 dni temu przewidział powrót - profesjonalnie przeprowadzona akcja wink
        • nutella_fan Re: Jurek wraca 19.01.19, 22:26
          Po prostu specjalnie to zrobił, bo chciał żeby go cała Polska prosiła... Niesmaczne to.
          • livia.kalina Re: Jurek wraca 19.01.19, 22:57
            No cóż, każdy sądzi po sobie. Jedni w tym widzą ogromną tragedię i cierpienie wrażliwego człowieka, inni tanią zagrywkę.
            • taniarada Re: Jurek wraca 20.01.19, 01:23
              livia.kalina napisała:

> No cóż, każdy sądzi po sobie. Jedni w tym widzą ogromną tragedię i cierpienie w
              > rażliwego człowieka, inni tanią zagrywkę.
              Sorrki ja tą drugą.A kto bogatemu zabroni.
        • araceli Re: Jurek wraca 20.01.19, 07:40
          echtom napisała:
          > Szanuję go za to, co robi, ale ta zagrywka
          > była bardzo nie na miejscu.

Źli ludzie, którym oczy zalewa jad, choć w swej pysze wydaje im się, że własnie na nie "przejrzeli", wszędzie widzą zagrywki, spiski, zło. Nie dociera do nich, że człowiek po wielu latach lanego na niego hejtu, wobec niewyobrażalnej tragedii może się po prostu załamać. Normalnie po ludzku załamać.
          • dramatika Re: Jurek wraca 20.01.19, 07:59
            araceli napisała:

> Nie dociera do nich
            > , że człowiek po wielu latach lanego na niego hejtu, wobec niewyobrażalnej trag
            > edii może się po prostu załamać. Normalnie po ludzku załamać.

Załamująca to jest postępująca infantylizacja społeczeństwa, które nie widzi, że tam, gdzie chodzi o pieniądze, nikt nie może sobie pozwolić na emocje, a zdrowy rozsadek utożsamia z cynizmem.
            • araceli Re: Jurek wraca 20.01.19, 08:04
              dramatika napisał(a):
              > Załamująca to jest postępująca infantylizacja społeczeństwa,

Och, och, och. Uważaj, bo z pychy i złości pękniesz big_grin
              • nutella_fan Re: Jurek wraca 20.01.19, 12:58
                Ale ona ma rację.
                • livia.kalina Re: Jurek wraca 20.01.19, 13:03
                  Tyle, że ta infantylizacja przejawia się wiarą w zamach smoleński „udowodniony” wybuchającymi parówkami a nie tragedią wrażliwego człowieka, na którego imprezie charytatywnej zadźgano nożemniewinnego człowieka.
      • nena20 Re: Jurek wraca 20.01.19, 06:47
        I tu się zgadzam. Niepotrzebnie wracał w dzień pogrzebu. Mógł zaczekać, usunąć się nieco w cień.
        • sofia_87 Re: Jurek wraca 20.01.19, 08:51
          Właśnie potrzebnie, odpowiedział na apel wdowy.
          Chyba nie sądzisz, że rodzina SP Pawła Adamowicza ma pretensje do Owsiaka, że "skradl show"?
          Taki właśnie jest sens tych Waszych argumentów
          • zlota.ptaszyna Re: Jurek wraca 20.01.19, 09:56
            Ale skad wy wiecie albo rodzina co chcial zmarly?
            Serio jakby was ktos dzgnal podczas koncertu to waszym najwiekszymi najwazniejszym zyczeniem by bylo zeby nikt nie poniosl konsekwencji i wszystko zostalo po staremu?
            • bistian Re: Jurek wraca 20.01.19, 10:13
              zlota.ptaszyna napisała:

> Ale skad wy wiecie albo rodzina co chcial zmarly?
              > Serio jakby was ktos dzgnal podczas koncertu to waszym najwiekszymi najwazniejs
              > zym zyczeniem by bylo zeby nikt nie poniosl konsekwencji i wszystko zostalo po
              > staremu?

Ciężko się to czyta. Mam wielką prośbę, nie traktuj wszystkich ludzi, jak przygłupów.
              Pan Adamowicz żył jak Olaf Palme i zginął jak Olaf Palme, takie mam skojarzenia, bo było dużo podobieństw. Bardzo podobne podejście do biedy i problemów, do potrzeb ludzi, takie samo podejście do własnego życia. On jeździł zwykłą komunikacją miejską, rozmawiał ze wszystkimi ludźmi, rozmawiał z dzieciakami, jeśli miały jakieś pytania, chodził z puszką, przychodził na wszystkie spotkania, nie żył w twierdzy, ani z rojem ochroniarzy, przesiadając się między samochodami, jak jeden śmieszny polityk.
              Nie róbmy z Polski Afganistanu, tutaj nie potrzeba aż takich zabezpieczeń. I to nie jest wina Jurka, to jest nasz wspólny wybór, pana Adamowicza, ale Twój także.
              Wszyscy wiedzą, co chciał zmarły, bo on tak żył cały czas, więc to nie jest zaskoczenie. O tym nie trzeba mówić, nie jest potrzebny testament, to się wie.

Dlatego jeszcze raz proszę, szanuj naszą inteligencję.
              • zlota.ptaszyna Re: Jurek wraca 20.01.19, 10:32
                Wiesz, tragiczne wydarzenia zmieniaja sposob patrzenia na zycie.
                Widze ze jestes mloda osoba ktora ma zycie przed soba, wiec nawet nie chce mi sie dyskutowac, przezyj cos, przyjdz tu potem i zobaczymy jak i co bedziesz pisac
                • alin9 Re: Jurek wraca 20.01.19, 16:58
                  Wyżej masz piękne wytłumaczenie.Skoro go nie rozumiesz to znaczy,ze Twoje życie jest puste.Bo znając kogoś wiesz co lubi,ceni jakie ma marzenia itp.Do tego nieważny jest wiek i przeżycia(choć pewnie zmieniają optykę).
            • sofia_87 Re: Jurek wraca 20.01.19, 11:11
              Oczywiście że winny powinien ponieść konsekwencje, podobnie jak wymiar sprawiedliwości, za zaniedbania których się dopuścił .
              Sądzę że rodzina wie, że zmarły nie chciał aby WOŚP czy jej twórca zaprzestali dzialalnosci. Ja też nie sądzę, że człowiek który całe życie pomagał innym, był ojcem chciał aby jego śmierć miała takie konsekwencje.
              A każdy normalny człowiek umierając myśli raczej o rodzinie, o tym jak oni sobie bez niego poradzą, że nie zobaczy np wnuków czy córki w sukni ślubnej.
              O napastniku czy karze dla niego raczej się wtedy nie myśli
            • morekac Re: Jurek wraca 20.01.19, 11:37
              Może rodzina to poprostu wie? Czy to takie dziwne, że bliscy rozmawiają ze sobą?
          • pade Re: Jurek wraca 20.01.19, 16:15
            Jakie show?
            Ja się z forum dowiedziałam, że Owsiak wraca.
            I bardzo dobrze.
          • nena20 Re: Jurek wraca 20.01.19, 17:32
            No nie musiał w dzień pogrzebu. Myślisz że wdowa myśli ciągle o Owsiany? Zapewne to najgorszy dzień życia tej rodziny. Mam niesmak, no zwyczajnie mógł to ogłosić w dowolnym dniu ale nie w ten dzień.
            • iwles Re: Jurek wraca 22.01.19, 09:03
              nena20 napisała:

> No nie musiał w dzień pogrzebu. Myślisz że wdowa myśli ciągle o Owsiany? Zapewn
              > e to najgorszy dzień życia tej rodziny. Mam niesmak, no zwyczajnie mógł to ogło
              > sić w dowolnym dniu ale nie w ten dzień.

Właśnie w TEN dzień, bo wrócił na prośbę żony zabitego Prezydenta i DLA niego.
              Taki hołd dla zmarłego i obietnica, jako spełnienie "ostatniego życzenia".
              Tak to działa i tak jest przez większość odbierana.
        • wapaha Re: Jurek wraca 20.01.19, 11:53
          Wrócił w najlepszym momencie- wypełniając wolę najbliższych
    • maslova Re: Jurek wraca 19.01.19, 21:01
      Świetna wiadomość! No to lecimy!!!
    • katja.katja Re: Jurek wraca 19.01.19, 21:26
      Wspaniała wiadomość smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka