28.01.19, 16:20
Moja corka na 5 urodziny chce dostac gazetke z Elza, taka co miesieczna z kiosku. Innych zyczen nie ma. Myslalam by jej sprawic prenumerate, ale jak zauwazyl maz - rok to dlugo I moze jej sie ta gazeta znudzic. I co - podarowac jedna gazetke na te urodziny? Nie wiem do konca czemu ale czuje presje by wydac wiecej, kupic cos jeszcze. Ale moze wlasnie to jest glupie konsumpcyjne podejscie I powinnam po prostu posluchac corki?
Obserwuj wątek
    • profes79 Re: 1 gazetka 28.01.19, 16:24
      A czy to gazetka taka, że sama w sobie stanowi wartość, czy też gazetka kolekcjonerska, że musisz x numerów zebrać, żeby mieć np. całość lalki albo komplet kostiumu itd.? Jeżeli ta pierwsza opcja - czemu nie, dziecko prosi, nie jest to wydatek z kosmosu to czemu odmawiać. Jezeli ta druga - cóż, tu bym się zastanowił.
      • zabka141 Re: 1 gazetka 28.01.19, 16:39
        To pierwsze. Problem w tym, ze nie za wiele ta gazetka kosztuje. Byloby to duzo mniejszy prezent I wydatek niz normalnie na urodziny. I wiem ze to glupie, ale to mi wlasnie nie gra.
    • alpepe Re: 1 gazetka 28.01.19, 16:39
      Tak, podaruj, moja starsza, no, dobre 11 lat temu też miała podobne życzenie, tylko nie pamiętam z kucykiem Pony czy innym badziewiem. Kup jej tę gazetkę, dziecko nie musi mieć drogich prezentów, by odczuć radość.
    • asia_i_p Re: 1 gazetka 28.01.19, 16:42
      Ja bym dołożyła coś jeszcze z Elzą albo jakichś materiałów plastycznych. To drugie, od razu bezwstydnie przyznaję, dla własnej przyjemności.
      • zabka141 Re: 1 gazetka 28.01.19, 19:11
        Tylko ze wiesz ona dostanie od babci, dziadkow, wujkow I zaproszonych kolezanek I kolegow prezenty. Prawie kazdy mnie sie pyta co mozna jej sprawic. I mnie juz brakuje pomyslow. Czy kupic cos tylko by kupic I poczuc sie lepiej? Dziecko ma wszystko.
        • martialis Re: 1 gazetka 29.01.19, 09:51
          A wyjście? Disney on Ice i Elsa zachwyciły moją, tylko teraz już po uncertain.
          Może coś podobnego, czasem grają na podstawie Krainy lodu przedstawienia - moja była na teatrzyku z przedszkola, sprawdź, czy u ciebie nie grają.
    • z_lasu Re: 1 gazetka 28.01.19, 16:53
      Ale masz pewność, że chodzi o dowolny numer? Żeby się nie okazało, że ona chciała gazetkę z Elzą, ale tę konkretną, taką jak ma koleżanka (sprzed 3 miesięcy smile).
      • zabka141 Re: 1 gazetka 28.01.19, 19:12
        Tak, dowolny. Swoja droga te z Elza mozna kupic tez ze strony wydawnictwa z zeszlego roku
    • ichi51e Re: 1 gazetka 28.01.19, 17:00
      Gdybym sluchala mojego dziecka w temacie co chve na urodziny to by dostawal glownie patyki z lasu...
      Serio nie wiesz co jeszcze by sie dziecku przydalo/chcialo by?
    • leni6 Re: 1 gazetka 28.01.19, 17:05
      A sama nie możesz kupić czegoś co się dziecku spodoba ?
    • anka_z_zielonymi Re: 1 gazetka 28.01.19, 17:06
      Dałabym coś jeszcze oprócz tej gazetki, ale nie dlatego że to za mało tylko żeby dziecko miało jakąś niespodziankę. Bo jak się już wie co się dostanie to o wiele mniejsza radocha (przynajmniej u mojego)smile
    • hosta_73 Re: 1 gazetka 28.01.19, 17:13
      Gazetę kup, niech sie ucieszy, ze ma o czym marzyła. No i możesz dokupić coś jeszcze, nikt ci nie broni 😁
    • jola-kotka Re: 1 gazetka 28.01.19, 17:26
      A to nie mozna kupic gazetki i cos do niej?
    • memphis90 Re: 1 gazetka 28.01.19, 17:28
      Kup jej zestaw kilku gazetek, książeczek z naklejkami, czytam i układam, zestaw kreatywny, zestaw projektantki itd
      www.empik.com/ksiazki,31,s?q=kraina%20lodu
    • mia_mia Re: 1 gazetka 28.01.19, 17:30
      Moje dziecko ma wszystko plus dużo więcej niż samo sobie wymarzyło (od elektroniki po drony, teleskopy, mikroskopy, tony lego i innych zabawek, część od świat leży nierozpakowana), na Mikołajki dostał od nas dwie gazetki lego i to był szał. Żałuję, że nie nagrałam. I to nie pierwszy raz kiedy drobiazgi sprawiają taką radość, bo nie chodzimy po sklepach z zabawkami, a duże rzeczy się pojawiają znikąd (proszę o składkę na coś lepszego, bo giniemy w plastiku), jeśli czegoś odmawiam wprost to są właśnie takie drobiazgi, bo akurat są w sklepie czy na lotnisku. Inne marzenia to była taśma do lego czy własny zszywacz do papieruwink
    • kanna Re: 1 gazetka 28.01.19, 18:44
      Oczywiście, kup jej gazetkę.
      Ja bym noc nie dokładała, mała marzy o gazetce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka