Dodaj do ulubionych

Skąd w internecie biorą się

26.02.19, 21:08
takie ilości wszelkiej maści frustratów, zawistników i zwyczajnych świrów?
Oglądam sobie portal typu pudelek czy plotek i co jest tekst o jakiejś znanej bardziej lub mniej kobiecie, to w komentarzach następuje wysyp inwektyw dotyczących głównie wyglądu danej pani. Zatem jeśli Werner, to koniecznie trzeba napisać, że taaaka wysoka. A co ona tego ku..wa nie wie?! Jeśli Markowska, to że ma duży nos. No i cóż z takiego komentarza wynika poza tym, że komentujący jest idiotą?
Przedziwne, bo w codziennym życiu takich debilnych komenatarzy raczej nie spotykam. Więc kto to pisze? Wyobrażam sobie faceta po 30, grubego, o galaretowatym ciele i nudnym życiu. Albo pannę ufarbowaną na czarno i po solarce. Mam rację?
Obserwuj wątek
    • wear_sunscreen Re: Skąd w internecie biorą się 26.02.19, 21:43
      Masz racje, to sa, przede wszystkim frustraci. Grazynki, jole i iwonki (nikogo o takich imionach nie chce obrazic-bron Boze). Ludzie, odrealniajac sie, buduja swoje nienaturalne, nieodekwatne poczucie wyzszosci (ktore jest obrazem niskiego ilorazu inteligencji) wlasnie tym "oslawionym" hejtem. Sama sie lapie na tym, ze gdy przegladam tego typu portale i dobrne do komentarzy, to czuje, ze one sila rzeczy oddzialuja na postrzeganie opisywanej osoby w sposob negatywny. I tak oto, zupelnie niezauwazalnie patrze i mysle, no tak, ta Wieniawa jest naprawde daremna (ja i tak jedyne, co mysle o tej dziewusze, to ze nie przeskoczy 15 letniego doswiadczenia w prezentowaniu klasy i niestety, musi swoje odczekac). Tak to dziala.
      • wear_sunscreen Re: Skąd w internecie biorą się 26.02.19, 21:45
        Chcialam dodac, ze to szalenie niskie i ubogie.
        • nickbezznaczenia Re: Skąd w internecie biorą się 26.02.19, 21:48
          Owszem, jest. Między innymi pisanie o kimś dziewucha.
          • wear_sunscreen Re: Skąd w internecie biorą się 26.02.19, 21:51
            Co w tym obrazliwego?
            • nickbezznaczenia Re: Skąd w internecie biorą się 26.02.19, 21:52
              Skoro uważasz, że nic, nie mam więcej uwag.
              • wear_sunscreen Re: Skąd w internecie biorą się 26.02.19, 22:01
                Nie musisz ich miec. Ta egzaltacje rowniez mozesz sobie podarowac.
                Nie uwazam, aby slowo "dziewucha", bylo obrazliwe, nie jest neutralne, ale tez nie jest obrazliwe.
                Dziewucha- mloda, jakas taka...mimo silenia, wydaje sie byc nijaka, nieco jarmarczna- to moja ocena.
                • rosapulchra-0 Re: Skąd w internecie biorą się 26.02.19, 22:12
                  Słowo "dziewucha" ma pejoratywny wydźwięk. Naprawdę tego nie wiesz? 😳
                  • wear_sunscreen Re: Skąd w internecie biorą się 26.02.19, 23:11
                    Mniej wiecej tak to mialo zabrzmiec-ale do hejtu, to jeszcze dluga droga. Ocena, a hejt(nienawisc) to raczej lekka rozbieznosc.
                    • aamarzena Re: Skąd w internecie biorą się 27.02.19, 07:13
                      Ale tak to właśnie się zaczyna. Jeden napisze dziewucha, drugi doda, że durna, trzeci nazwie głupią krową, a reszta juz leci po bandzie.
                      • wear_sunscreen Re: Skąd w internecie biorą się 27.02.19, 08:59
                        Zgadzam sie- roznica polega na tym, ze mozna sie w tym zatrzymac.
                        • tiszantul Re: Skąd w internecie biorą się 27.02.19, 09:52
                          Jeśli miłośnik politycznej poprawności chce się poczuć urażony, to zawsze znajdzie powód. Warto zauważyć, że jak zwykle - jednemu nie wolno używać słowa "dziewucha", a drugi może:

www.dziewuchydziewuchom.pl/
                          Komu wolno, a komu nie wolno, rozstrzyga oczywiście miłośnik politycznej poprawności
                  • triss_merigold6 Re: Skąd w internecie biorą się 27.02.19, 07:15
                    Podobnie jak dupodajka, prawda Rosiczko?
      • nowel1 Re: Skąd w internecie biorą się 27.02.19, 08:04
        wear_sunscreen napisał(a):

> Masz racje, to sa, przede wszystkim frustraci. Grazynki, jole i iwonki (nikogo
        > o takich imionach nie chce obrazic-bron Boze). Ludzie, odrealniajac sie, buduja
        > swoje nienaturalne, nieodekwatne poczucie wyzszosci (ktore jest obrazem niskie
        > go ilorazu inteligencji) wlasnie tym "oslawionym" hejtem. Sama sie lapie na tym
        > , ze gdy przegladam tego typu portale i dobrne do komentarzy, to czuje, ze one
        > sila rzeczy oddzialuja na postrzeganie opisywanej osoby w sposob negatywny. I t
        > ak oto, zupelnie niezauwazalnie patrze i mysle, no tak, ta Wieniawa jest napraw
        > de daremna (ja i tak jedyne, co mysle o tej dziewusze, to ze nie przeskoczy 15
        > letniego doswiadczenia w prezentowaniu klasy i niestety, musi swoje odczekac).
        > Tak to dziala.

Zabawne. Najpierw wywód na temat cudzego budowania poczucia wyższości, a potem nieprzyjemny komentarz na temat medialnej postaci, jednym tchem smile
        • wear_sunscreen Re: Skąd w internecie biorą się 27.02.19, 08:57
          Nie napisalam, ze Wieniawa to de..., pusta lala, nie napisalam, ze ma rozjechane oczy, ze swieci tylkiem, "daje" takowy innym itp. Ludzie- wy rozrozniacie o co chodzi? Powatpiewam w rozsadek na emamie.
          Krytyka, to nie hejt, ocena, to nie hejt. Przeciez to oczywiste, ze to bardzo subiektywne, co napisalam.

W czym mialaby sens taka dyskusja, gdyby kazdy z kazdym sie zgadzal. Nadal twierdze, ze wylewanie frustracji, dowalanie we wszystkim i wszystkim, jak leci, swiadczy o bardzo ubogim wnetrzu.

Pudelek jest specyficzny, te wszystkie plotki, ploteczki, interesuja mimowolnie, jesli nie tu- to w zyciu. I mowa jest raczej o bezmyslnym, glupim hejcie, a nie o normalnej ocenie.

• rosapulchra-0 Re: Skąd w internecie biorą się 26.02.19, 22:09
      Jeśli moderacja na ematce popuści lekko ryzy, to się zaczyna dokładnie to samo co na pudlu. Niektóre panie po prostu nie mogą jeśli kogoś nie kopną. Bez znaczenia, czy to ematka, czy inna aktorka.
      • mamablue Re: Skąd w internecie biorą się 26.02.19, 23:21
        Jednak komentowanie na emamie, gdzie dobrowolnie bierzemy udział, a komentowanie wyglądu bogu ducha winnych osób to nie jest to samo.
        • rosapulchra-0 Re: Skąd w internecie biorą się 27.02.19, 00:50
          Ależ tu też się komentuje cudzy wygląd i bardzo często wypowiedzi niektórych forumek w niczym nie odbiegają od pudlowych klimatów.
          • 35wcieniu Re: Skąd w internecie biorą się 27.02.19, 00:56
            Tylko tu nikt nikogo nie zmusza do pokazywania sie, ani do pisania o sobie. A pismaki wyciagna wszystko plus zalacza fotki z ukrycia a gawiedz sie cieszy ze ma co komentowac. Widzisz roznice czy nadal nie?
            • rosapulchra-0 Re: Skąd w internecie biorą się 27.02.19, 06:55
              Ale obgadywanie i rzucanie niewybrednymi komentarzami pod adresem znanych osób na forum jest na porządku dziennym. Wystarczy poczytać wątki plotkarskie. Wypowiedzi niektórych emam są na tym samym poziomie lub gorszym, co pudlowa publiczność.
            • hanusinamama Re: Skąd w internecie biorą się 27.02.19, 13:27
              A dla mnie to samo. Jak ktos ma charakter taki ze poprawia sobie humor krytykując innych: nie ma znaczenia czy pisze na pudelku czy na e-mamie. Nie mowa tu o "artykule" na pudelku a o wpisach pod tym dziełem. Tutaj to samo.
    • la_mujer75 Re: Skąd w internecie biorą się 27.02.19, 06:26
      Skąd się biorą? Bo są ich całe zastępy. Pokazują, jak słabe jest Superego i jak łatwo, aby Id szybciutko doszło do głosu, gdy człowiek myśli, że jest bezkarny.
      Nawet wczoraj o tym rozmawiałam z synem. Że dla mnie internet obnaża nie tylko głupotę ludzi, ale przede wszystkim pokazuje jak są obrzydliwi i okrutni.
      Dowalić, aby dowalić. Dla czystej przyjemności.
      Przecież na ematce- najlepiej dowala się tym najsłabszym- matkom mającym "nieidealane" dzieci, kobietom, które opisują problem z mężem/partnerem, itd.
      Mnie to jeszcze ciągle szokuje. Jakaś ciągle durnie naiwna ze mnie istota, chociaż już leciwa.
      • ana119 Re: Skąd w internecie biorą się 27.02.19, 06:44
        W Polsce rozplenił się typ narcystyczny. W realu też są tylko bardziej się pilnują, nie mówią o sobie, generalnie są cały czas czymś zafrasowani bo np nie wyspali się, zima długo trwa. Mają POWOD. Narcyz nie ma empatii, mało cokolwiek robi własnymi rękoma tylko wysługuje się innymi. Jest jak wódz, jakikolwiek temat poruszasz to jest od piętnowania np powiesz że gotujesz zupę grzybowa to już będzie miał powód przywalić dlaczego to polska zupa a nie azjatycka. Taki typ bo jest bezczelny, maci i podgryza. Nie potrafi żyć z rodziną, nawiązując trwałych przyjaźni. Ludzie są bu potrzebni do czegoś i wtedy jest uroczy a potem kop w tyłek
    • kropkacom Re: Skąd w internecie biorą się 27.02.19, 07:02
      Portale plotkarskie celowo podniecają ludzi aby pisali takie komentarze. Poza tym jest masa bytów internetowych, która buduje swój wizerunek na takich komentarzach. Mnie dziwią komentarze na portalach społecznosciowych.
      • inka754 Re: Skąd w internecie biorą się 27.02.19, 09:35
        Słyszałam też, że portale plotkarskie zatrudniają ludzi specjalnie do pisania takich beznadziejnych komentarzy.
    • chatgris01 Re: Skąd w internecie biorą się 27.02.19, 07:04
      A czy większość tych komentarzy na pudlach czy plotkach to nie jest gimbaza?
      • simply_z Re: Skąd w internecie biorą się 27.02.19, 10:08
        Watpie..to raczej ludzie 30+ i mysle, ze wiekszosc moze byc raczej sympatyczna w tzw, codziennym zyciu.
        • chatgris01 Re: Skąd w internecie biorą się 27.02.19, 13:26
          Burzysz moje iluzje big_grin
    • sumire Re: Skąd w internecie biorą się 27.02.19, 10:42
      Poczucie anonimowości. Poza tym zobacz, w jaki sposób portale plotkarskie piszą - "zobacz, jak się ubrała!", "szokująca kreacja!", "schudła, czy jest chora?!". Taki język ludzi nakręca.
      • rosapulchra-0 Re: Skąd w internecie biorą się 27.02.19, 11:42
        Na FB często piszą pod swoim imieniem i nazwiskiem.
    • tol8 Re: Skąd w internecie biorą się 27.02.19, 13:19
      Przecież to samo masz na ematce. Zawistne Karyny i Grażyny przy każdej okazji próbują się odegrać za kiepski seks, brzydką twarz, otyłość itp.
      • hanusinamama Re: Skąd w internecie biorą się 27.02.19, 13:28
        NO wiec chyba ześ o sobie napisała...bo wtój wpis tutaj pokazuje jak innych oseniasz.
    • chocolatemonster Re: Skąd w internecie biorą się 27.02.19, 13:23
      Frustraci, ot co.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka