Dodaj do ulubionych

Rzucanie palenia

02.03.19, 14:29
Dziewczyny czy się czymś wspomagałyście?
Rzucałam palenie kilkanascie razy z czego 3 razy na dłużej ale i tak po np 2 latach wracałam.
Chyba jestem mocno uzależniona od całej tej otoczki palenia.
Teraz postanowilam zrobić to z tabletkami blokującymi receptory (bez nikotyny) i o nich się sporo naczytałam.
Ale kupiłam sobie na później - po kuracji tabletkami - jakieś ziołowe cudo, ponoć super hiper i nic po internetach nie mogę znaleźć oprócz chwalebnych, czołobitnych opinii - a to wydaje się podejrzane.
Używała któraś nicorix i się podzieli jakąś opinią?
Obserwuj wątek
    • mrs.solis Re: Rzucanie palenia 02.03.19, 14:33
      Uzywalam tabexu. Kuracja trwala 30 dni i dzialalo, niestety jak przestawalam brac tabletki wracalam do palenia. Na chantixie bylam 3 miesiace i mysle , ze tyle tez powinna trwac kuracja tabexem. Podejrzewam, ze nicorx to cos podobnego do tabexu.
      • muchy_w_nosie Re: Rzucanie palenia 02.03.19, 15:02
        Też mam tabex i obawy że po miesiącu wrócę do palenia dlatego zamówiłam coś na potem ;P
        • mrs.solis Re: Rzucanie palenia 02.03.19, 15:59
          Jestes teraz na tabexie? Ja bym przedluzyla kuracje. Uzywalam tabexu kilka razy z sukcesem, ale jak tylko przestawalam go brac to zacznynaalm palic. Uwazam, ze 30 dni to za krotko na rzucenie nalogu.
    • solejrolia Re: Rzucanie palenia 02.03.19, 16:47
      Nie wspomagałam się niczym i rzuciłam z dnia na dzień.
      Po prostu dojrzałam do tej decyzji, stwierdziłam, że rzucam, i rzuciłam.
      W podobny sposób rzucił mój mąż, z dnia na dzień i tak, że nawet nie zorientowałam się.
      • muchy_w_nosie Re: Rzucanie palenia 02.03.19, 18:59
        No i też tak rzucałam do tej pory, tylko, że po 3 miesiącach czy 2 latach wracałam do palenia, więc muszę chyba przez najbliższe lata coś łykać i szukam czegoś, kolega lekarz radzi: zacznij pić ;P
        • beneficia Re: Rzucanie palenia 02.03.19, 20:12
          To akurat bez sensu, najwięcej fajek palę przy alkoholu.
        • solejrolia Re: Rzucanie palenia 02.03.19, 20:16
          No ja przestałam pić na imprezkach (w domu nie ma problemu).
          I też okazało się że nikt z moich znajomych w zasadzie już nie pali- to bardzo pomaga! Gdybym miała palaczy wokół siebie, to pewnie byłoby mi trudniej.
          Za to niestety od wtedy więcej jem /podjadam/ co zaskutkowało zmianą rozmiaru, już na stałe.
          Ale rzeczywiście w ciągu 2-ch pierwszych miesięcy zapaliłam dwukrotnie, ale to było w chwili zdenerwowania i wzięłam fajkę od jakiś pracowników fizycznych, a oni mieli bardzo mocne i bardzo śmierdzące faje, i to mnie jeszcze bardziej odrzuciło od palenia.
          I teraz patrzę jak teściowa ma raka płuc, wycięte część płuca, i nawet jakiś czas nie paliła, ale znów popala....uncertain ech...
    • saszanasza Re: Rzucanie palenia 02.03.19, 17:10
      Nie pomoge bo wlasnie sie uzależniam😡
      • mrs.solis Re: Rzucanie palenia 02.03.19, 19:23
        Zaczelas niedawno palic????
        • beneficia Re: Rzucanie palenia 02.03.19, 20:13
          Ale może nie papierosy?
    • 35wcieniu Re: Rzucanie palenia 02.03.19, 17:21
      Sama nałogowo nigdy nie paliłam, chociaż lubię, ale wszyscy znani mi palacze, którzy rzucili na dobre zrobili to metodą "z dnia na dzień".
    • eliszka25 Re: Rzucanie palenia 02.03.19, 17:48
      Osobistych doświadczeń nie mam, bo nigdy nie paliłam. Jednak spośród znanych mi palaczy z powodzeniem i raz na zawsze rzuciły osoby, które zrobiły to z dnia na dzień. Jedynie mój szwagier miał wspomaganie w postaci grypy. Papierosy przestały mu smakować, gdy zachorował, a gdy wyzdrowiał po prawie miesiącu stwierdził, że nie będzie wracał do papierosów i już prawie 20 lat nie pali.
    • tojamarusia Re: Rzucanie palenia 02.03.19, 18:51
      Zaszłam w ciążę. Nie ma za co😁
      • muchy_w_nosie Re: Rzucanie palenia 02.03.19, 19:06
        Ja też i to ta 2 letnia przerwa właśnie.
        Pamiętam tę cudowną chwilę, gdzie po zaciągnięciu się porzygalam się, dym papierosowy zaczą mi śmierdzieć a na myśl o papierosie robiło mi się słabo.
        Wiem, że niektórzy mają tak bo tabex, czekam na to.
    • majenkir Re: Rzucanie palenia 02.03.19, 19:05
      Przerzuć sie na Juuls smile.
      • naturella Re: Rzucanie palenia 02.03.19, 19:10
        Niczego nie używałam. Paliłam od 13 roku życia, fakt, że niewielkie ilości i miałam okresy przerw. Ale w ostatnim roku przed rzuceniem dochodziłam do pół paczki dziennie. Rzuciłam od jednego kopa, jednym postanowieniem, po prostu przestałam palić. Już półtora roku.
        • bergamotka77 Re: Rzucanie palenia 02.03.19, 19:39
          13 lat to jakaś patologia. Starzy ci pozwalali?
          • solejrolia Re: Rzucanie palenia 02.03.19, 20:21
            Pewnie nawet ją częstowali: Masz tu córcia Sporta, Sport to zdrowie.
            Ze mną tata dzielił się Klubowymi, o. Ale ja wówczas wolałam Maxwell.

tongue_out
            • naturella Re: Rzucanie palenia 02.03.19, 20:32
              No jasne smile Ciekawa jestem, kto pyta rodziców czy może palić big_grin W siódmej klasie namówiła mnie koleżanka, pewnie że to nie było regularne palenie, ot od czasu do czasu miała papierosy i jarałyśmy jednego na spółę. Ale w liceum już się paliło na dobre i nawet nauczyciele nie przeszkadzali uncertain
      • muchy_w_nosie Re: Rzucanie palenia 02.03.19, 19:14
        Tylko ja już nie chce nikotyny.
        • mrs.solis Re: Rzucanie palenia 02.03.19, 19:27
          Chcesz, chcesz tylko ci sie wydaje , ze nie chcesz tongue_out A tak na powaznie to czego w koncu chcesz?
    • nenia1 Re: Rzucanie palenia 02.03.19, 20:23
      Niczym się nie wspomagałam, niemniej ograniczałam stopniowo ilość papierosów, doszłam do 3 dziennie i rzuciłam z dnia na dzień, nie palę od ponad 19 lat i nie sądzę, że wrócę, bo zupełnie mnie nie ciągnie.
    • agrypina6 Re: Rzucanie palenia 02.03.19, 20:26
      Pan lat 70, po 55 latach palenia, był w stanie rzucić natychmiast, bez żadnych wspomagaczy. Miał diagnoze- rak płuc drobnokomorkowy.. Jego sąsiad z łóżka obok, też po wielu latach palenia, z taką samą diagnoza, palił dalej. Bo jak mi powiedział, teraz to już za późno.. Wybór zależy od każdego z nas.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka