3lato
04.03.19, 10:08
Już kiedyś pisałam i pytałam na ten temat. Zaraz pewnie mnie ochrzanicie za zakładanie kolejnego wątku ale teraz sprawa wygląda ciut inaczej. Osoba z tymi zawrotami miała kilka badań które prawie nic nie wykazały. TK głowy ok. Do tego wizyty u dwóch różnych neurologów gdzie według nich neurologicznie wszystko gra. Laryngolog nie dopatrzył się też niczego. Jakieś leki tam przepisał po krórych nie było poprawy. Morfologia idealna. Glukoza ok. Lekko ale tylko lekko podwyższone ciśnienie. Zawroty mają charakter napadowy. Trzymają kilka dni. W tym czasie osoba czuje się jak na haju. Są momenty że rusza się obraz. Było 3 tygodnie spokoju. Już myśleliśmy że wszystko ok a tu nagle podczas ćwiczeń (pajacyki) to wróciło i trzyma od piątku. Jest uczucie haju(cały czas) i latający obraz ale nie cały czas tylko momentami. Zadnych innych objawów typu bóle głowy czy mdłości. Jakie badania w dalszej kolejności wykonać aby znaleźć przyczynę? W jakim kierunku iść? Do jakiego specjalisty? Może ktoś miał takie napady zawrotów trwające kilka dni?