Dodaj do ulubionych

fajnych mebli szukam

05.03.19, 18:12
ktos ma jakas fajna strone do polecenia?
Obserwuj wątek
    • solejrolia Re: fajnych mebli szukam 05.03.19, 18:20
      np:
      sfmeble.pl
      selsey.pl

A czego szukasz? Czegoś konkretnego?
      • ichi51e Re: fajnych mebli szukam 05.03.19, 18:35
        lozka... krzesel... jakiegos wieszaka do przedpokoju...lamp... stolika do kawy...
    • fandorina Re: fajnych mebli szukam 05.03.19, 21:25
      Meble Zych smile
    • jola-kotka Re: fajnych mebli szukam 05.03.19, 23:10
      Ale jakich mebli w jakim stylu?
      • kurt.wallander Re: fajnych mebli szukam 05.03.19, 23:15
        jola-kotka napisała:

> Ale jakich mebli w jakim stylu?

Fajnych smile
        • jola-kotka Re: fajnych mebli szukam 06.03.19, 06:30
          Aha. smile.
          Asmeble .pl
          BellaCasa.co
          • bialeem Re: fajnych mebli szukam 06.03.19, 12:40
            Z jakiegoś powodu bardzo mi te meble do ciebie pasują.
            • jola-kotka Re: fajnych mebli szukam 06.03.19, 13:38
              Polecilam strony z ktorych sama kupowalam . Mnie one sie podobaja.
    • thea19 Re: fajnych mebli szukam 06.03.19, 00:40
      nie dziekuj
      • ichi51e Re: fajnych mebli szukam 06.03.19, 08:54
        Biurowe... a ja chce do domu...
    • marianna1960 Re: fajnych mebli szukam 06.03.19, 02:08
      www.westwing.pl
      • bialeem Re: fajnych mebli szukam 06.03.19, 12:03
        Nie.
    • 1matka-polka Re: fajnych mebli szukam 06.03.19, 08:23
      MOMA Studio
    • marianna1960 Re: fajnych mebli szukam 06.03.19, 08:33
      Jeśli tańszych to na onemarket.pl/
    • ichi51e Re: fajnych mebli szukam 06.03.19, 08:57
      Wnioski mam takie - Ikea jednak nie ma konkurencji i cenowo i wzornictwo. Na westwingu moze cos wygrzebie, sfmeble tez kilka rzeczy mi sie podoba... ale ikea bezkonkurencyjna cenowo...
      Ja to skapa chyba jestem - szkoda mi 2300 na lozko dla dziecka - chociaz piekne (nuki.pl) 700 za krzeslo tez mi zgrzyta... ceny lamp to juz w ogole kosmos...
      • jola-kotka Re: fajnych mebli szukam 06.03.19, 09:36
        Co do tych mebli sie nie wypowiadam bo nigdy ich nie mialam zupelnie nie moja bajka. Natomiast przez Ikea wszystkie wnetrza sa takie same dramat. Do kogo nie wejdziesz to samo.
        • lilia.z.doliny Re: fajnych mebli szukam 06.03.19, 09:55
          dlaczego to jest dramat?
          • jola-kotka Re: fajnych mebli szukam 06.03.19, 10:46
            Bo ja to tak odbieram. Zero wlasnego stylu , zero pomyslu wszyscy tak samo.
            • kurt.wallander Re: fajnych mebli szukam 06.03.19, 11:10
              jola-kotka napisała:

> Bo ja to tak odbieram. Zero wlasnego stylu , zero pomyslu wszyscy tak samo.

Pokoje moich dzieci są w duzym stopniu urzązone meblami z IKEA, a każdy pokój inny, w innym stylu, kolorystyce. Nie zgadzam się z twoją tezą.
              • jola-kotka Re: fajnych mebli szukam 06.03.19, 12:37
                Bo to jest moja teza i nikt nie musi sie z nia zgadzac smile
            • lilia.z.doliny Re: fajnych mebli szukam 06.03.19, 12:07
              meblami z ikei nie mozna wyczarowac czegiscindywidualnegi, w niepowtarzalnym.stylu? aha.
              wiem, wiem - " wyszperane na targach staroci,", z dusza, historia, rekodzielo. inaczej nuda i bezstylowosc
              • ichi51e Re: fajnych mebli szukam 06.03.19, 12:15
                No wlasnie ikea ma teraz duzo kopii mebli z lat 70tych. Bardzo podobne do staroci za to nie odrapane i nie zagrzybione... to chyba plus?
        • aandzia43 Re: fajnych mebli szukam 06.03.19, 12:21
          jola-kotka napisała:

> Co do tych mebli sie nie wypowiadam bo nigdy ich nie mialam zupelnie nie moja b
          > ajka. Natomiast przez Ikea wszystkie wnetrza sa takie same dramat. Do kogo nie
          > wejdziesz to samo.

Jak się przenosi całe komplety z wystawy sklepowej to wychodzi "tak samo". Trochę pokombinować, połączyć z innymi meblami i robi się indywidualnie i ciekawie.
      • thea19 Re: fajnych mebli szukam 06.03.19, 09:37
        stół kupiłam w sfmeble, krzesła w agata meble, kuchnia, rtv, szafy w zabudowie mam na wymiar, sypialnia moja i dzieci, gabinet - 100% ikea bo tanio i nie szkoda mi zniszczeń, są też łatwo zbywalne.
        • ichi51e Re: fajnych mebli szukam 06.03.19, 11:15
          no wlasnie. jak ma sie w perspektywie przeprowadzki to kupowanie mebli na lata to strzal w kolano.
          • thea19 Re: fajnych mebli szukam 06.03.19, 11:50
            jakoś przy dzieciach nie mam potrzeby kupowania drogich, drewnianych mebli - po pierwsze szybko wyrastają, po drugie zniszczenia - wszędzie rysy, obicia. drewno (sosna) też jest lipna i byle zabawka zostawia ślad.
            • aandzia43 Re: fajnych mebli szukam 06.03.19, 12:23
              thea19 napisała:

> jakoś przy dzieciach nie mam potrzeby kupowania drogich, drewnianych mebli - po
              > pierwsze szybko wyrastają, po drugie zniszczenia - wszędzie rysy, obicia. drew
              > no (sosna) też jest lipna i byle zabawka zostawia ślad.

Drewniane meble mają tę zaletę, ze można je nienachalnym kosztem po wielokroć odświeżać (polerować zarysowania, lakierować, zmieniać kolor). Płytę po prostu wyrzucasz (ewentualnie raz obklejasz czym czy malujesz).
              • thea19 Re: fajnych mebli szukam 06.03.19, 12:49
                wiesz, mam drewnianą komodę a dziecko miało drewniane zabawki. zgadnij jak wygląda komoda. aby przywrócić ją do stanu estetycznego, to trzeba ją rozebrać, zaszpachlować dziury (bo to nie są rysy), znowu przeszlifować i pomalować. koszt operacji przewyższy zakup nowego paździerza.
                • bialeem Re: fajnych mebli szukam 06.03.19, 13:21
                  Sosna to nie drewno meblowe. Tzn można mieć i można lubić, ale ono nie nadaje się praktycznie do niczego poza właśnie jakimiś tymczasowymi meblami. Meble sosnowe mają też adekwatną do swojej trwałości, niską cenę.
                  • thea19 Re: fajnych mebli szukam 06.03.19, 14:03
                    tylko, że sosna jest pospolitym materiałem na meble bo jest właśnie tania. Dąb jest bardzo drogi a też nie jest niezniszczalny.
                    • oqoq74 Re: fajnych mebli szukam 06.03.19, 17:56
                      Meble drewniane są najczęściej robione w dębie, buku i orzechu. Sosna nie nadaje się na meble.
                  • aandzia43 Re: fajnych mebli szukam 06.03.19, 14:43
                    bialeem napisał:

> Sosna to nie drewno meblowe. Tzn można mieć i można lubić, ale ono nie nadaje s
                    > ię praktycznie do niczego poza właśnie jakimiś tymczasowymi meblami. Meble sosn
                    > owe mają też adekwatną do swojej trwałości, niską cenę.

Dość miękkie drewno, ale jak się nie użytkuje gwałtownie to wygląda dobrze latami.
                • aandzia43 Re: fajnych mebli szukam 06.03.19, 14:41
                  thea19 napisała:

> wiesz, mam drewnianą komodę a dziecko miało drewniane zabawki. zgadnij jak wygl
                  > ąda komoda. aby przywrócić ją do stanu estetycznego, to trzeba ją rozebrać, zas
                  > zpachlować dziury (bo to nie są rysy), znowu przeszlifować i pomalować. koszt o
                  > peracji przewyższy zakup nowego paździerza.

No, jak są dziury/bardzo głębokie rysy to rzeczywiście trudno ratować. Tym bardziej wtedy gdy mebel z cienkiej deski.
    • bialeem Re: fajnych mebli szukam 06.03.19, 12:09
      Ja lubię te:
      pagedmeble.pl

Te są fajne, ale niestety drogie:
      nap.com.pl

Niektóre meble mam z tego(w ramach wspierania rodzimego przemysłu), ale tylko z jednej kolekcji:
      meblezdrewna.pl/oak-321-p.html
      Lubię surowe drewno i podobają mi się te biurka.

Sporo mebli po remoncie będę miała z tego:
      hugle.pl

Reszta wymiarowa.
    • miriam_73 Re: fajnych mebli szukam 06.03.19, 14:50
      Jak urządzaliśmy dom, to niektóre rzeczy kupowaliśmy lub zamawialiśmy tutaj: www.ekomeble.eu/pl/glowna
    • janja11 Re: fajnych mebli szukam 06.03.19, 14:58
      VOX ma fajne wzornictwo i ciekawe rozwiązania.
      • janja11 Re: fajnych mebli szukam 06.03.19, 15:00
        No i to, co Jolka napisała, nie jest to IKEA , zatem nie będą to meble jak u wszystkich.
        • pani_tau Re: fajnych mebli szukam 06.03.19, 17:47
          janja11 napisał(a):

> No i to, co Jolka napisała, nie jest to IKEA , zatem nie będą to meble jak u w
          > szystkich.

Z meblami to troche jak z sukienką - na każdej wygląda inaczej.
    • 71tosia Re: fajnych mebli szukam 06.03.19, 17:50
      BoConcept - bardzo dobrej jakości meble ale okropnie drogie
    • 71tosia Re: fajnych mebli szukam 06.03.19, 17:56
      i polska firma www.comforty.pl
    • sfornarina Re: fajnych mebli szukam 06.03.19, 18:02
      Sosna z IKEI. Pod warunkiem, że to tylko elementy wyposażenia i nie kopiujesz ich magazynu reklamowego.

Mamy sporo IKEI przemieszanej z perskimi dywanami, współczesnym plakatem, zabytkowymi krzesłami, gdzie każde jest inne, francuską kolorową sofą, jeszcze inną sofą, fotelem, dobrze przemyślanym oświetleniem, od industrialnych lamp po przyciemnione lampki, i sztukami drewna/ wazami/ skrzyniami z różnych zakątków świata. Większość poza IKEĄ to zdobycze na przestrzeni wielu lat - przywiezione z daleka lub wyszperane używane starocie.

Wystrój mamy bardzo oryginalny, jednym się bardzo podoba, innym mniej, ale zwraca uwagę innością. Mimo elementów IKEI w każdym pomieszczeniu smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka