z_lasu Re: 40-ste urodziny - przykro mi 08.03.19, 07:24 Skąd w ogóle pomysł, żeby własnie w ten sposób świętować 40-te urodziny, tzn. skacząc wokół ludzi, którzy Cię olewają? Skąd pomysł, że jakiekolwiek urodziny oznaczają dla jubilata dodatkowe zobowiązania i kłopoty, a nie przyjemności? Odpowiedz Link Zgłoś
wilan.an Re: 40-ste urodziny - przykro mi 08.03.19, 08:24 Weź córkę/męża i wyjedź. W takie miejsce które cię kusi, idźcie na kolację, do kina, na spacer. Złam schemat. Życzę powodzenia i wszystkiego najlepszego urodzinowo. Odpowiedz Link Zgłoś
jehanette Re: 40-ste urodziny - przykro mi 08.03.19, 09:36 Na urodziny zrób coś dla siebie, co lubisz - wycieczka, kąpiel w pianie, kino, teatr, kosmetyczka, cały dzień z książką/serialem, cokolwiek jest Twoim wymarzonym spędzaniem wolnego czasu. A rodzinę zaproś w pasującym terminie. Szczerze to nie lubię jak ktoś ode mnie oczekuje reżimu i rezygnacji z własnych planów bo dnia X są urodziny/imieniny/cokolwiek. Życzenia można złożyć telefonicznie, to też dowód pamięci, a impreza w innym terminie mi nie przeszkadza. Nawet wolę bez okazji, bo presja wtedy mniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: 40-ste urodziny - przykro mi 08.03.19, 09:48 wszystkiego najlepszego! a co do terminow - zazwyczaj jak sie o dacie powiadomi ze sporym wyprzedzeniem, to inni juz w tym czasie nie powinni planowac innych wydarzen (nie, ze nic nie maja planowac w okolicy twoich urodzin, bo jak data spotkania jest nieznana, to moga sie tylko domyslac, ze zaprosisz ich na piatek/sobote/niedziele/inne). Wycieczka pewnie sie w dobrej cenie o tej porze roku trafila, ale kino czy kolacja nie sa planowane w duzym wyprzedzeniem, mecz jak jakis niezbyt wazny rowniez. Na twoim miejscu zaprosilabym i liczyla sie z tym, ze nie przyjda, trudno. Albo i dobrze - pojedz sobie z mezem do spa czy gdzie tam bys chciala fajnie spedzic czas zamiast stac przy garach dla gosci. I nie wracaj do temat, najwyzej sie zglosza i spytaja, czy moga wpasc z zaleglymi kwiatkami, wowczas zaprosisz na kawe. Tylko rodzicow bym jeszcze oddzielnie ugoscila. Odpowiedz Link Zgłoś