Dodaj do ulubionych

Typowy wyborca PiS

18.03.19, 19:17
natemat.pl/267147,glosuje-na-pis-bo-to-mniejsze-zlo-pan-marcin-tlumaczy-dlaczego-popiera czyli jest przeciwko programowi PiS a głosuje na PiS. Nie ogarniam tej kuwety
Obserwuj wątek
    • heavy_metal_thunder Re: Typowy wyborca PiS 18.03.19, 20:43
      Ja byłem takim wyborcą. Chodziło mi rozprawienie się złodziejstwem i patriotyczne wartości, przywrócenie godności bohaterom. Byłem przeciwny zaostrzeniu ustawy antyaborcyjnej. Jestem za Polską w UE.
      Nie byłem kupiony żadnymi programami socjalnymi, natomiast jeśli minimalna stawka godzinowa jest redystrybucją i bardziej sprawiedliwym podziałem dóbr, to jaka za taką redystrybucją jestem.
      • heavy_metal_thunder Re: Typowy wyborca PiS 18.03.19, 20:46
        Ja jestem po prostu ideowym spadkobiercą rządu Olszewskiego.
        • tanebo2.0 Re: Typowy wyborca PiS 18.03.19, 21:16
          Niestety, moderacja skasuje mój wpis dotyczący twojej inteligencji. Jesteś przeciwko PiS ale głosujesz na złość PO.
          • heavy_metal_thunder Re: Typowy wyborca PiS 18.03.19, 21:18
            Nie pisałem, że będę dalej na PiS głosował. Może na kogoś od Liroya oddam głos.
            • heavy_metal_thunder Re: Typowy wyborca PiS 18.03.19, 21:21
              A KLD/PO są genetycznie obciążeni kleptomanią, to są złodzieje nad złodziei.
              • la_mujer75 Re: Typowy wyborca PiS 18.03.19, 21:59
                Złodzejami i oszustami to jest cały PiS. Tam nie ma ani jednej uczciwej osoby. I ani jednej kompetentnej. No, może Kaczyński jako prezes sprawdza się w swojej funkcji, ale uczciwy to już nie jest!
                • 45rtg Re: Typowy wyborca PiS 18.03.19, 22:50
                  la_mujer75 napisała:

> Złodzejami i oszustami to jest cały PiS. Tam nie ma ani jednej uczciwej osoby.
                  > I ani jednej kompetentnej. No, może Kaczyński jako prezes sprawdza się w swoje
                  > j funkcji, ale uczciwy to już nie jest!

To święta prawda, ale z PO jest dokładnie tak samo.
                  • tanebo2.0 Re: Typowy wyborca PiS 18.03.19, 23:25
                    Nie nie jest.
                    • 45rtg Re: Typowy wyborca PiS 18.03.19, 23:48
                      tanebo2.0 napisał:

> Nie nie jest.

Okłamuj się tak dalej, to będziesz narzekać na rządy Kaczora, póki nie umrze. A dożywalność dla jego wieku to jeszcze z 10 lat, więc wiesz...
                  • martishia7 Re: Typowy wyborca PiS 19.03.19, 14:21
                    Moim zdaniem - nie. 1. Mają opanowaną sztukę jedzenia mniejszą łyżeczką, a nie szuflą. 2. Trochę lepiej znają się na robocie (nie wdrażają z takim rozmachem polityki "kucharka może rządzić państwem")). Przy czym uważam, że 1. jest pochodną 2. - świadomość, że jest dla człowieka życie poza sektorem publicznym, w ciasno zakreślonym horyzoncie czasowym (4 do 8 lat), sprawia, że presja na "ustawienie się na całe życie" jest mniejsza.
                • tiszantul Re: Typowy wyborca PiS 18.03.19, 23:21
                  > Złodzejami i oszustami to jest cały PiS. Tam nie ma ani jednej uczciwej osoby.
                  > I ani jednej kompetentnej

przegrać wszystko z dyletantami - to musi mocno frustrować fachowców z Platformy
            • martishia7 Re: Typowy wyborca PiS 19.03.19, 10:49
              Wykwit geniuszu posła Liroya www.rp.pl/Sedziowie-i-sady/303189925-Program-antypiracki-metoda-na-kopiowanie-uzasadnien-wyrokow-Adwokaci-sceptyczni.html
          • 45rtg Re: Typowy wyborca PiS 18.03.19, 22:51
            tanebo2.0 napisał:

> Niestety, moderacja skasuje mój wpis dotyczący twojej inteligencji. Jesteś prze
            > ciwko PiS ale głosujesz na złość PO.

Widocznie PO nie lubi jeszcze bardziej. Co w tym dziwnego?
    • anika772 Re: Typowy wyborca PiS 18.03.19, 20:44
      Ależ skąd, to jest całkowicie nietypowy wyborca PiS.
      • heavy_metal_thunder Re: Typowy wyborca PiS 18.03.19, 20:56
        Podobny do mnie z czasów, jak byłem wyborcą PiS smile
      • tiszantul Re: Typowy wyborca PiS 19.03.19, 01:00
        Oby jak najwięcej, typowych i nietypowych
        • iwles Re: Typowy wyborca PiS 19.03.19, 07:17
          tiszantul napisała:

> Oby jak najwięcej, typowych i nietypowych

Ty jednak musisz byc ruskim trollem, skoro tak bardzo zalezy ci, zeby Polska, jako panstwo, poszla na dno.
    • heavy_metal_thunder [...] 18.03.19, 21:17
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • tanebo2.0 Re: Typowy wyborca PiS 18.03.19, 21:25
        A Misiewicz nic cię nie rusz? Bo nawet za PO takiego cyrku nie było...
        • heavy_metal_thunder Re: Typowy wyborca PiS 18.03.19, 21:31
          Misiewicz jak widzisz jest na wczasach, nikt go nie uchronił przed tym.
          • tanebo2.0 Re: Typowy wyborca PiS 18.03.19, 21:33
            Ale PiS do tego dopuściła. Są kolejni Misiewicze. W NBP. Też cię to nie rusza?
            • 45rtg Re: Typowy wyborca PiS 18.03.19, 22:53
              tanebo2.0 napisał:

> Ale PiS do tego dopuściła. Są kolejni Misiewicze. W NBP. Też cię to nie rusza?

E tam nie było. Od zawsze pamiętam, że w poststyropianowych rządach pojawiały się takie efeby z pensją sekretarza stanu i nie do końca wypełnionym indeksem.
              • tanebo2.0 Re: Typowy wyborca PiS 18.03.19, 23:26
                Nigdy tak na beszczela
                • 45rtg Re: Typowy wyborca PiS 18.03.19, 23:49
                  tanebo2.0 napisał:

> Nigdy tak na beszczela

Wstyd się zgodzić z tiszantulem, ale rzeczywiście spróbuj może Bilobilu.

• tiszantul Re: Typowy wyborca PiS 18.03.19, 23:31
                tanebo ma słabą pamięć i tyle. Podobny efekt mamy, gdy opozycja powołuje się na historię w konstrukcjach typu "każdy, kto zna historię rozumie, że faszystowskie rządy pisu prowadzą do komór gazowych". Szczególnie kodziarze mieli skłonność do takich patetycznych andronów
                • tanebo2.0 Re: Typowy wyborca PiS 18.03.19, 23:39
                  www.fakt.pl/wydarzenia/polska/trojmiasto/faszystowski-atak-na-weganskie-restauracje-w-gdansku/4z11x72 oczywiście, nie ma w Polsce wzrostu faszyzmu...
                  • 45rtg Re: Typowy wyborca PiS 18.03.19, 23:54
                    tanebo2.0 napisał:

> www.fakt.pl/wydarzenia/polska/trojmiasto/faszystowski-atak-na-weganskie-restauracje-w-gdansku/4z11x72 oczywiście, nie ma w Polsce wzrostu faszyzmu...

Skini z lat 90 nie napadali na knajpy wegańskie tylko dlatego, że jeszcze takich nie było. Zaprawdę, za prawdę powiadam Ci, jakbyś świadomie żył trochę dłużej, to byś widział, że nihil novi tak znowu bardzo.

• tanebo2.0 Re: Typowy wyborca PiS 19.03.19, 00:08
                      Nic się nie stało, nic się nie stało...
                      • 45rtg Re: Typowy wyborca PiS 19.03.19, 10:45
                        tanebo2.0 napisał:

> Nic się nie stało, nic się nie stało...

Nic NOWEGO się nie stało.
          • la_mujer75 Re: Typowy wyborca PiS 18.03.19, 21:54
            Jednego dla przykładu odesłali na oślą ławkę, a tysiące ich nadal bierze udział w niszczeniu i rozkradaniu Polski.
    • bistian Re: Typowy wyborca PiS 18.03.19, 21:22
      Świetne big_grin
    • ichi51e Re: Typowy wyborca PiS 18.03.19, 21:28
      Lubie ze polska flaga duzo oszustow trzeba ukarac pogonic sitwe w sadach. Geje mi nie przeszkadzaja niech sobie zyja.
      • tiszantul Re: Typowy wyborca PiS 18.03.19, 23:26
        > Geje mi nie przeszkadzaja niech sobie zyja

niech sobie żyją, zawierają małżeństwa, edukują pierwszoklasistów i adoptują dzieci

Co prawda red. Wielowieyska z Gazety Wyborczej napisała, żeby Platforma trzymała język za zębami w sprawie swojego programu, bo zapowiadanie gejowskiej adopcji szkodzi Platformie na wizerunek w naszym zacofanym społeczeństwie. Posłanka Leszczyna miała rację - opozycja przedstawi swój program po wyborach
        • tanebo2.0 Re: Typowy wyborca PiS 18.03.19, 23:40
          Grunt żeby pedofile w sutannach spowiadali dzieci z masturbacji...
        • 45rtg Re: Typowy wyborca PiS 18.03.19, 23:55
          tiszantul napisała:

> > Geje mi nie przeszkadzaja niech sobie zyja
          >
          > niech sobie żyją, zawierają małżeństwa, edukują pierwszoklasistów i adoptują dz
          > ieci

Tak, dokładnie. Niech to sobie robią, bo to nikomu nie szkodzi, a tym adoptowanym dzieciom przynajmniej da normalną rodzinę, a nie wegetację w bidulu.
          • heavy_metal_thunder Re: Typowy wyborca PiS 19.03.19, 13:22
            W tzw. bidulu to są dzieci, które mają rodziców i nie można ich od tak adoptować. To nie są sieroty. Dzieci do adopcji jest naprawdę mało, mniej niż chętnych do adopcji rodziców.
            • 45rtg Re: Typowy wyborca PiS 19.03.19, 13:36
              heavy_metal_thunder napisał:

> W tzw. bidulu to są dzieci, które mają rodziców i nie można ich od tak adoptowa
              > ć. To nie są sieroty. Dzieci do adopcji jest naprawdę mało, mniej niż chętnych
              > do adopcji rodziców.

Amerykę odkrył.
        • natalia.nat Re: Typowy wyborca PiS 19.03.19, 13:11
          No cuda, panie.
          Poprzednia ekipa rządziła dwie kadencje i jakoś nie wprowadziła aborcji na życzenie, nie wyrzuciła religii ze szkół, nie przyznała homoseksualistom prawa do zawierania małżeństw i adopcji dzieci, i nawet nie miała takiego zamiaru, więc teraz biedny troll musi jakieś dyrdymały wypisywać.
          A program opozycji jest znany.
          • heavy_metal_thunder Re: Typowy wyborca PiS 19.03.19, 13:18
            Opozycja postkomuniczna pod skrzydłami PO dziś już jest gotowa wymienione przez Ciebie rzeczy wprowadzać.
            • natalia.nat Re: Typowy wyborca PiS 19.03.19, 14:08
              Nie jest. I raczej nigdy nie będzie. Też walczą o głosy. I nie chcą być skrajni, tylko tacy pasujący wszystkim.
              Ja mam duży żal do poprzedniej ekipy za to, że choćby nie wyprowadziła religii ze szkół.
    • triss_merigold6 Re: Typowy wyborca PiS 18.03.19, 21:31
      Akurat zupełnie nietypowy.
      • 45rtg Re: Typowy wyborca PiS 18.03.19, 22:56
        triss_merigold6 napisała:

> Akurat zupełnie nietypowy.

Wygląda na typowego. A pomysły, że typowy wyborca PiS to menel żyjący z 500+, to z rzeczywistością mają wspólnego niewiele, za to z przegranymi wyborami 2015 wszystko.
        • buszujaca.w.zbozu Re: Typowy wyborca PiS 19.03.19, 10:39
          Platforma podwyzszyla podatek. Glosowalam na nich tylko raz do tego momentu.
          Pis obnizyl zus dla malych przedsiebiorcow, daje 500 + (tak wiem zaraz zleca sie zazdrosnicy ale jakos w cywilizowanych krajach tez jest taka pomoc na dziecko), wiek emerytalny, placa minimalna dalej za niska i wedlug mnie za wysokie sa podatki od pracownika. Ale jednak oni COS robia. Ale ich swiatopoglad jest nie do przyjecia (aborcja, religia).
          • mdro Re: Typowy wyborca PiS 19.03.19, 11:44
            Taaa, bo PiS podatków nie podwyższa.... Dlaczego skasował obniżkę VAT? (która, przypominam, za PO już była ustawowo zagwarantowana). A co z obiecywaną w kampanii kwotą wolną od podatku?
          • natalia.nat Re: Typowy wyborca PiS 19.03.19, 12:51
            Wszystko co wymieniłaś jest akurat złe dla Polski (rozdawnictwo 500+, obniżenie wieku emerytalnego, ingerowanie w kompetencje pracodawców). A to i tak jest to mniejsze zło, które robią.
            Co do 500+. Po pierwsze nie daje tego PiS, tylko jest wypłacane z publicznych środków, ogromna kwota rok w rok, teraz będzie podwojona, bo wybory przecież trzeba wygrać za wszelka cenę. Po drugie: w wielu bogatszych od nas krajach istnieje coś takiego jak zasiłek na dziecko, ale nie w takim stosunku do pensji minimalnej czy średniej, że przestaje się opłacać pracować i przysługujący każdemu dziecku, a nie wybranym jak do tej pory było. Po trzecie: nas nie stać na takie rozdawnictwo, nie ma pieniędzy dla naprawdę potrzebujących, głównie osoby niepełnosprawne, nie ma na od lat niedofinansowaną i będącą na ostatnim oddechu służbę zdrowia, szpitale, lekarzy rezydentów, którzy po stażu po prostu wyjadą z Polski i nie będzie kto miał leczyć, nie ma programy lekowe ratujące ludziom życie, na ma nie ważne i przyszłościowe inwestycje w gospodarce (np. elektrownie na atom), nie ma na podwyżki dla emerytów, nauczycieli i innych słabo opłacanych pracowników budżetówki, nie ma na sensowne programy ekologiczne i walkę ze smogiem, który nas zabija na raty,... i można by tak wymieniać jeszcze długo. 500+ jest na kredyt, będziemy to musieli spłacić my i nasze dzieci, poza tym rosną podatki i ceny i będą rosły jeszcze bardziej, bo w sytuacji tak wysokich wydatków szuka się się pieniędzy gdzie się da. Owszem pomoc dla potrzebujących czy niezaradnych również powinna być, nikt tego nie kwestionuje, ale mająca ręce i nogi, z odpowiednim kryterium dochodowym. Ja rozumiem, że fajnie jest dostawać pieniądze za nic, ale też trzeba rozumieć, że nie jest to dobre w żaden sposób ani dla Polski, ani dla Polaków.
            • heavy_metal_thunder Re: Typowy wyborca PiS 19.03.19, 13:16
              Co do kompetencji pracodawców, to pewnie jesteś za zniesieniem najniższej krajowej, żeby więcej zostawało w kieszeniach bogatych.
              • heavy_metal_thunder Re: Typowy wyborca PiS 19.03.19, 13:27
                Platformo wróć i pozwól znowu zatrudniać za 4 zł na godzinę!!!
                • natalia.nat Re: Typowy wyborca PiS 19.03.19, 13:37
                  Ciekawe co byś pisał, gdybyś sam był pracodawcą lub zwolnionym pracownikiem, w sytuacji kiedy trzeba by było zmniejszyć obsadę w firmie. Tak to jest, jak się widzi tylko czubek własnego nosa.
                  • heavy_metal_thunder Re: Typowy wyborca PiS 19.03.19, 13:42
                    Obecne minimalne wynagrodzenie to nie jest nic strasznie wysokiego. Wynagrodzenie poniżej jego to już ubóstwo.
                  • arwena_11 Re: Typowy wyborca PiS 19.03.19, 14:00
                    No popatrz, a nauczyciele chcą podwyżek. To co w końcu? Należą sie im czy są zbyt dużym obciążeniem?

• natalia.nat Re: Typowy wyborca PiS 19.03.19, 13:34
                Moje zdanie nie ma tutaj żadnego znaczenia, mógłbyś się zdziwić. Natomiast odniosłam się do wpisu buszujacej, że według niej płaca minimalna jest za niska, trudno ocenić jaka by ją satysfakcjonowała. Najłatwiej jest mówić innym, ile maja płacić.
                Poza tym kompetencje pracodawców, to nie tylko kwestia samej pensji. Generalnie na zbyt dużej ingerencji i wtrącaniu się państwa tracą głównie pracownicy. Pracodawca zawsze sobie poradzi. Zamiast trzech pracowników, będzie zatrudniał dwóch, którzy będą mieli więcej pracy, a ten zwolniony będzie siedział na zasiłku z naszych podatków. Taki zysk.
                • heavy_metal_thunder Re: Typowy wyborca PiS 19.03.19, 13:37
                  O jakiej konkretnie teraz ingerencji mówisz?
                  Natomiast płacenie poniżej najniższej krajowej to było barbarzyństwo, niegodziwość.
                  • heavy_metal_thunder Re: Typowy wyborca PiS 19.03.19, 13:40
                    Wręcz skurwysyństwo i kurewstwo. A Twoją opinię na temat tego, czy powinna być płaca minimalna (dla umów o pracę), a także minimalna stawka godzinowa (dla umów cywilnoprawnych), czy raczej nie powinno ich być, chętnie poznam.
                  • natalia.nat Re: Typowy wyborca PiS 19.03.19, 14:01
                    To poczytaj sobie, w jaki sposób państwo ingeruje w kompetencje pracodawców. Umiesz znaleźć tylko to, co ci pasuje? Ja sama wiele razy o tym pisałam.
                    Każdy może mieć własne zdanie, ja mam odmienne od twojego. Nie odpowiada mi model państwa opiekuńczego, czyli takiego z silnym interwencjonizmem państwowym i żerowaniu na najlepiej zarabiających. Bo biednemu niezaradnemu to trzeba dać, dołożyć, zwiększyć pensje, niekiedy nawet nie musi pracować a i tak żyje na dobrym poziomie. Po prostu się nie dogadamy.
                    • heavy_metal_thunder Re: Typowy wyborca PiS 19.03.19, 14:14
                      Ja tylko Cię pytam o stawki minimalne, czy powinny być. Jakby ich nie było, to niektórzy może by musieli mieszkać po 5 w jednym pokoju żeby się utrzymać. To jest jakaś forma ochrony pracownika. Mnie trapi los najsłabszych, a nie Dominiki Kulczyk.
                      • heavy_metal_thunder Re: Typowy wyborca PiS 19.03.19, 14:23
                        I ja akurat nie jestem fanem rozdawnictwa, natomiast klasa pracująca powinna partycypować we wzroście gospodarczym i być jego beneficjentem. Pensje stojące w miejscu to tak naprawdę obniżanie wynagrodzenia, biorąc pod uwagę zmianę siły nabywczej pieniądza z roku na rok. 3 tysiące teraz to mniej niż 3 tysiące rok temu.
                        • tanebo2.0 Re: Typowy wyborca PiS 19.03.19, 14:25
                          OK. To idź do pracodawcy i zażądaj podwyżki.
        • buszujaca.w.zbozu Re: Typowy wyborca PiS 19.03.19, 10:44
          Ludzie w polsce poza warszawa, krakowem czy jakims wroclawiem sa biedni.1500 na reke o ile w ogole maja prace to jest pensja glodowa. 500 + ratuje wlasnie takich ludzi. A to jednak wiekszosc Polakow. Zobaczcie pojezdzijcie poza miastami te biedne domki o ile w ogole ludzi na nie stac bo przewaznie zyja rodzinami na kupe w ciasnocie. Maja stare piece, najgorszy wiegiel, biedne jedzenie
          Wyborcy pis juz sie tego nie wstydza. A tusk udaje dobrodzieja posluchajcie go w europarlamencie jak udaje ze nie ma biedy w polsce a poslowie mu dowalaja ze sam wyemigrowal dla bodajze 300 tys.
          "Dlaczego ludzie wyjezdzaja z panskiego kraju?"
          • mdro Re: Typowy wyborca PiS 19.03.19, 11:53
            500+ dostają wyłącznie rodziny z dwójką i więcej niepełnoletnich dzieci (chyba że mają naprawdę bardzo niskie dochody). Tyle z tego "ratowania" najuboższych (tak, wiemy, mogą sobie dzieci dorobić - już PiS wskazywał tę drogę). Poza tym chyba mało tę "Polskę powiatową" jednak znasz, widać było diametralną różnicę w poziomie życia już grubo przed rządami PiS.

I dlaczego paplesz o Tusku, skoro logiki w tym żadnej nie ma? Czy on ponosi odpowiedzialność za to, że z tej mlekiem i miodem za PiS-u płynącej krainy ludzie uciekają?
            • mdro Re: Typowy wyborca PiS 19.03.19, 11:54
              "widać było diametralną różnicę w poziomie życia"

tzn. różnicę w porównaniu z tym, co było 10-15 lat wcześniej.
    • nowaczek1 Re: Typowy wyborca PiS 19.03.19, 12:16
      >"Głosowałem na PiS do Sejmu w 2015 roku bo obiecywali, że ukrócą oszustwa VAT-owskie, a to dla mnie bardzo ważne. Mam firmę budowlaną, płacę normalnie podatki."

Ale propagandówa.
      Sektor budowlany to naczelne miejsce w gospodarce, gdzie funkcjonuje zatrudnianie na czarno oraz płatności za usługi bez faktury i podatku gotówką z ręki do ręki.
      • heavy_metal_thunder Re: Typowy wyborca PiS 19.03.19, 12:48
        Nie jest łatwo ten sektor kontrolować.
        • nowaczek1 Re: Typowy wyborca PiS 19.03.19, 12:54
          No właśnie, to oni nie chcą być przecież kontrolowani, więc ten 'przedsiębiorca' to ściema i lipa. Gdyby był prawdziwy, istniejący wcześniej stan byłby dla niego idealny.
          • heavy_metal_thunder Re: Typowy wyborca PiS 19.03.19, 14:04
            Może pan z artykułu robi na rynku B2B i faktur wystawia i podatki płaci tylko tyle ile trzeba. A jak przyjeżdża kontrola, to "pracownicy" szybko dyla w krzaki dają.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka