Dodaj do ulubionych

Ukradli godzinę

31.03.19, 08:57
i nie mogę się dobudzić. A jutro to w ogóle będzie koszmar 🥵
Obserwuj wątek
    • tanebo2.0 Re: Ukradli godzinę 31.03.19, 09:13
      Nic ci nie ukradli, doba nadal ma 24h.
      • ficus_carica Re: Ukradli godzinę 31.03.19, 09:39
        No nie. Dzisiejsza doba ma 23 godziny. Więc ukradli.
    • milka_milka Re: Ukradli godzinę 31.03.19, 09:37
      Nienawidzę tej zmiany czasu, przyzwyczajam się chyba z miesiąc albo i dłużej.
    • 35wcieniu Re: Ukradli godzinę 31.03.19, 09:49
      Ukradli, istotnie. big_grin ale mnie akurat nie przeszkadza
    • maaria33 Re: Ukradli godzinę 31.03.19, 09:50
      To my ukradliśmy. A oni skonfiskowali kradziony towar wink
    • beata985 Re: Ukradli godzinę 31.03.19, 09:57
      Widziałam jak kradną...2.00 byla
      • glanaber Re: Ukradli godzinę 31.03.19, 10:02
        A nie mogłaś złapać złodziei? 😉Ja niestety przespałam i nie widziałam
        • beata985 Re: Ukradli godzinę 31.03.19, 11:30
          NIESTETY, BYŁAM w stanie wskazującym i ruchy me były bardzo zaburzone i nieskoordynowane...jeszcze z tego wszystkiego mi przypisali by winę.
          • glanaber Re: Ukradli godzinę 31.03.19, 14:44
            To jesteś usprawiedliwiona
    • kotomama Re: Ukradli godzinę 31.03.19, 10:32
      Matko co za bulszit.
      Wstałam sobie, piję kawę. Jest gitara. Cieszę się, że ZYSKAŁAM godzinę światła wieczorem.
      Rano wstaję o 7.00 więc przed/po zmianie jest jasno. To jeden z moich symboli wiosny, drugi to zmiana opon.
      No i jeszcze bawią mnie te teksty o dochodzeniu przez miesiąc do siebie tak jak te że jak ktoś nie wypije kawy to cały dzien chodzi nieprzytomny albo nie jest w stanie wstać o 6.00 czy tam na obiad musi mieć to i to. Po prostu w tyłkach macie poprzewracane i tyle.
      • ga-ti Re: Ukradli godzinę 31.03.19, 10:36
        Ta zmiana jest lepsza, dobra zmiana big_grin gorsza jest ta jesienna, gdy o 16 ciemno jak w środku nocy.
        • frey.a86 Re: Ukradli godzinę 31.03.19, 10:40
          Nie cierpię czasu zimowego, ale akurat dzień jesiennej zmiany jest bardzo przyjemny, bo niedziela się tak fajnie ciągnie. Dzisiaj mi brakuje tej jednej godziny, zwłaszcza że mamy niedzielę handlową i jedziemy z mężem do meblowego i castoramy i pewnie jak wrócimy będzie już późne popołudnie. Ehhh.
        • kotomama Re: Ukradli godzinę 31.03.19, 10:40
          No jesienna zmiana zwiastuje syf jaki panuje od listopada do drugiej połowy marca.
      • mark234 Re: Ukradli godzinę 31.03.19, 10:46
        Mnie też to śmieszy wolę wcześniej rano wstać niż wieczorem dłużej siedzieć
      • mikams75 Re: Ukradli godzinę 31.03.19, 18:05
        niektorzy to przez miesiac nie przestawiaja zegarkow i przezywaja jaka straszna ta zmiana! big_grin
        a z drugiej strony, dla osob czesto podrozujacych po roznych strefach czasowych, taka godzinka to tyle co nic.

Ale ja tez bez kawy chodze nieprzytomna, no coz, kofeina uzaleznia.
        • kotomama Re: Ukradli godzinę 31.03.19, 18:59
          Ja tez pije kawę rano do śniadania, ale to bardziej rytuał i przyjemność.
          Spokojnie mogę wyjść z domu bez kawy.
      • yuka12 Re: Ukradli godzinę 31.03.19, 19:13
        Ja np. wyrabiam wewnętrzny zegar. Budzę się przed budzikiem, o 7 rano, a już o 10 wieczorem padam, sama z siebie. Teraz będzie mnie budzić budzik w środku snu i będę miała problemy z zaśnięciem, bo dopiero ok. 11 bedzie mi się chciało spać. Reasumując- przez jakieś 2-3 tygodnie będę chodzić niewyspana, w dodatku kawa czy herbata od dawna nie działają na mnie pobudzająco, więc rano będę miała problem z funcjonowaniem w pracy. Mam tak przy każdej zmianie czasu, nienawidzę tego z całego serca.
        • milka_milka Re: Ukradli godzinę 31.03.19, 19:14
          To tak, jak ja.
          • 18lipcowa3 Re: Ukradli godzinę 31.03.19, 23:29
            Śmieszne jesteście
        • beata985 Re: Ukradli godzinę 31.03.19, 19:51
          ja wstaję o 4 czyli na wczorajszy czas to będzie 3 ....jak to przezyję jutro? nie wiem....powinnam juz póść spać ale przeciez dopiero co się ściemniło a latem to jeszcze słonce na niebie będzie....wrrr
      • 18lipcowa3 Re: Ukradli godzinę 31.03.19, 23:01
        Popieram. Miesiąc dochodzić po zmianie godzinki? Hahaha wolne żarty.
    • ga-ti Re: Ukradli godzinę 31.03.19, 10:34
      Wredoty. Poleżałam z najmłodszym dzieckiem w łóżku, powygłupiałyśmy się, wstaję po 8, schodzę do kuchni, a tu już prawie wpół do dziesiątej. Dobrze, że dziś niedziela, nie trzeba się nigdzie spieszyć.
    • tryggia Re: Ukradli godzinę 31.03.19, 10:56
      Oddalabyn za darmo.
      Ciemności o 16 mi kradną kilka lat z życia.
    • hosta_73 Re: Ukradli godzinę 31.03.19, 11:07
      E tam, przestawiam zegarki i nie mysle o tym więcej. Zasnę o każdej porze a rano wstaje mi się zawsze źle.
      Za to wreszcie dzień bedzie długi, bedzie jasno! 😁👍
      • 35wcieniu Re: Ukradli godzinę 31.03.19, 11:26
        Ja tak samo. Przy czym to że dzień będzie długi zupełnie mnie nie wzrusza, w ogóle nie przywiązuję wagi.
    • cauliflowerpl Re: Ukradli godzinę 31.03.19, 11:12
      Bosko, jasno do dwudziestej smile
      Koniec z gonieniem na rower zaraz po pracy, "bo mi się ciemno zrobi". Jutro po pracy sobie zasiądę, odpocznę i wycelebruję popołudniową herbatę.

Niemniej fakt, że dziś już jest po jedenastej, napawa mnie świętym oburzeniem.
    • dziennik-niecodziennik Re: Ukradli godzinę 31.03.19, 11:26
      Przecież jutro będzie juz normalnie...
      • frey.a86 Re: Ukradli godzinę 31.03.19, 11:55
        Może dla ciebie. Ja kładę się spać o stałej porze i dzisiaj będę musiała położyć się godzinę później, bo mój organizm nie da się oszukać wskazaniem zegara. A wstać jutro trzeba o 6:00, jak zwykle, czyli godzina snu w plecy.
        • 35wcieniu Re: Ukradli godzinę 31.03.19, 11:58
          Jezu, to połóż się godzinę wcześniej.
          • frey.a86 Re: Ukradli godzinę 31.03.19, 12:03
            Nie zasnę godzinę wcześniej. Wiesz, to nie jest żaden ogromny problem, godzina snu to nie jest znowu aż tak dużo, niemniej jednak jest to lekka upierdliwość, dlatego nie uważam, że jutro będzie "normalnie". Wiele osób potrzebuje kilku dni, żeby się przestawić.
          • lilia.z.doliny Re: Ukradli godzinę 31.03.19, 13:30
            o 18?
            jestem zmywakiem, wiec wstaje o chorej piatej rano
            zeby z moja wampirzo-sowia natura nie wykorkowac z niewyspania, w tygodniu chodze spac o 21. Czaisz juz?
            • 35wcieniu Re: Ukradli godzinę 31.03.19, 13:47
              Tak, o 18. Przesunęli o tyle godzin że jak nie pójdziesz spać o 18 to umrzesz, podczas gdy normalnie chodzisz spać o 21 i żyjesz. DOKŁADNIE tak, problem rozwiązany.

Bycia zmywakiem współczuję, cokolwiek to znaczy.
              • lilia.z.doliny Re: Ukradli godzinę 31.03.19, 13:54
                nie umre, ale bede niworzytomna, bo moj organizm wstanie o 4 rani, nie o piatej
                prosciej sie nie da, dalsza dyskusja jest bezcelowa
                • hosta_73 Re: Ukradli godzinę 31.03.19, 14:07
                  "niworzytomny zmywak" big_grin
                  • 35wcieniu Re: Ukradli godzinę 31.03.19, 14:13
                    Dobre na nicka, może ktoś podłapie. big_grin
            • dziennik-niecodziennik Re: Ukradli godzinę 31.03.19, 14:36
              no moj mąż wstaje o 5.30, kładzie sie o 22. dzis tez sie poloży o 22, jutro wstanie o 5.30. wsio normalnie.
              jak masz az taki problem to moze jakieś srodki zaradcze? zmęczyc sie dzisiaj, duzo na powietrzu żeby tlen zaatakował, ciepłe mleko albo melissa przed snem, jakis seksik?...
      • milka_milka Re: Ukradli godzinę 31.03.19, 14:41
        Nie będzie. Budzę się sama 5.20, wstaję o 6.00. Teraz muszę nastawiać budzik, żeby wstać, bo dla mnie wewnętrznie jest 4.20.
        • 18lipcowa3 Re: Ukradli godzinę 31.03.19, 23:03
          Tak dziwaczne osoby o tylko na emamie
          • milka_milka Re: Ukradli godzinę 31.03.19, 23:15
            Ależ oczywiście.
          • frey.a86 Re: Ukradli godzinę 01.04.19, 06:44
            Jezu, lipcowa, były robione badania na ten temat, masz tego pełno w internecie, poszukaj sobie. Sporo ludzi dochodzi do siebie nawet i tydzień po zmianie czasu, badano m. in. spadek efektywności w pracy. Ale oczywiście, ty tak nie masz, więc nikt nie ma, a jak ktoś twierdzi inaczej, to jest dziwak. big_grin
            • milka_milka Re: Ukradli godzinę 01.04.19, 07:17
              Naorawdę przejmujesz się tym, co pisze Lipcowa?
    • sirella Re: Ukradli godzinę 31.03.19, 13:21
      Po chamsku ukradli! wczoraj długo pracowałam i chciałam się dziś wyspać, i zamiast obudzić się rano obudziłam się prawie że w południe uncertain i zaraz wolny dzien się skończy, buu.
      • dziennik-niecodziennik Re: Ukradli godzinę 31.03.19, 14:37
        ja mialam dyzur nocny. godzine krótszy. tyle wygrac! smile
    • leanne_paul_piper Re: Ukradli godzinę 31.03.19, 13:37
      No niestety też odczuwam skutki tej kradzieży.
      Dlatego w ramach protestu nie sprzątam dziś tak dokładnie jak zwykle. Czynię tylko absolutnie niezbędne działania pozorowane w stylu wyczesania kota i wydepilowania nóg. I zebrania kłaków z kanapy mokrą rękąwink.
      • leanne_paul_piper Re: Ukradli godzinę 31.03.19, 13:38
        Aha, i kot też patrzy na mnie jakoś tak wilkiem. Pewnie się nie wyspało biedactwo.
    • chatgris01 Re: Ukradli godzinę 31.03.19, 13:56
      Nienawidzę czasu letniego uncertain
      • lilia.z.doliny Re: Ukradli godzinę 31.03.19, 14:01
        ja tez indifferent
        ale "faza dopiero bedzie", jak glosil napis na gieesie, kiedy sobie kraje powprowadzaja swoje czasy
        chyba ze bedzie dyscyplina?
        • chatgris01 Re: Ukradli godzinę 31.03.19, 14:06
          Strach się bać
          jeśli Francja wprowadzi całorocznie czas letni, w zimie słońce będzie wschodzić około 10 rano
          chyba ktoś upadł na głowę
          (i mnie to w sumie lotto, bo już odliczam lata do emerytury, kiedy to będę mogła funkcjonować w godzinach dowolnych, ale np. dzieci szkolne będą miały przekichane).
          • agnieszka_kak Re: Ukradli godzinę 31.03.19, 15:59
            Już teraz dzieci idąc do szkoły na 8 idą po ciemku. Co za różnica, czy słońce wstaje o 9 czy o 10?rano jak się budzisz i jak wychodzisz jest ciemno. Za to robi duża różnice czy widzisz słońce wychodząc z pracy o 16 czy 17.
            • chatgris01 Re: Ukradli godzinę 31.03.19, 16:01
              We Francji dzieci nie chodzą do szkoły na 8.
              • chatgris01 Re: Ukradli godzinę 31.03.19, 16:02
                A w zimie o 17 i tak jest jeszcze jasno.
              • agnieszka_kak Re: Ukradli godzinę 31.03.19, 17:00
                Chodzą na 8.30, ten sam efekt.
                • chatgris01 Re: Ukradli godzinę 31.03.19, 18:56
                  O 8.30 jest już jasno, ale godzinę wcześniej to jeszcze czarna noc.
    • astomi25 Re: Ukradli godzinę 31.03.19, 18:38
      Nienawidze czasu letniego.
      Jutro znowu beda cyrki bo dzieciaki beda wstawaly po ciemnicy. A juz bylo tak fajnie... ech
      Jesli zniosa zmiane czasu to mam nadzieje zostanie zimowy. Taki przeciez byl zanim zaczelismy przestawiac te durne zegarki.
    • mai-ra3 Re: Ukradli godzinę 31.03.19, 19:06
      Czekam z utęsknieniem na czasy, az nie będe odpowiedzialna za wstawanie dzieci do szkoły, zawożenie itp. Jeszcze 6 lat (do końca średniej szkoły). Pozniej mam nadzieję żyć w końcu w zgodzie w własnym rytmem. Po 22 latach w końcu bedzie się mi się należało smile
    • jak_matrioszka Re: Ukradli godzinę 31.03.19, 20:46
      Mój partner sie dziś spóźnił przez to przestawianie godziny, ja też, a zegar po babci pokazuje właśnie za kwadrans dziesiata, bo żeśmy oboje go popchneli do przodu 😤
      Nie_na_wi_dze tych zmian!
    • asfiksja Re: Ukradli godzinę 31.03.19, 22:50
      Mnie dodali godzinę światła po pracy. Czekaj, może to ta twoja?
    • taki-sobie-nick Na jesieni ci zwrócą 31.03.19, 23:29
      .
    • kachaa17 Re: Ukradli godzinę 01.04.19, 07:28
      Ludzie którzy nie mają problemów że snem uważają, że problem że zmianą czasu jest wymyślony. Otóż nie wszyscy mają tak dobrze. Ja normalnie chodzę spać o 23. Nie położę się o 22 starego czasu bo jeszcze mi się spać nie chce i będę tylko bezsensownie leżeć. Więc adaptacja zajmie trochę. Nie mówię, że to jakiś wielki problem ale jednak on jest. Ja dopiero od kilku dni zasypiam bez tabletki. Wczoraj poszłam spać około północy a obudziłam się o 7. To nie jest źle. Zobaczymy jak dalej będzie.
      • astomi25 Re: Ukradli godzinę 01.04.19, 07:33
        W ogole ludzie, ktorzy uwazaja ze cos nie istnieje bo
        " oni tak nie maja", sa powaznie ograniczeni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka