12.04.19, 02:12
status na fb, w skomplikowanym związku? To jaki to jest związek? Nie bardzo rozumiem to określenie. Samo w sobie określenie rozumiem co znaczy, ale dotyczące związku to jakoś nie bardzo. Może mi któraś z was to wytłumaczyć?
Obserwuj wątek
    • minerallna Re: Co znaczy 12.04.19, 02:41
      Nawet nie wiedziałam że takie cuda fb dodał do ustawień.
      Ale pewnie chodzi o związki: mój kochanek/ kochanka kocha ale jednak ma żonę/ męża. Dzieci mojego partnera/partnerki nie lubią mnie i najchętniej wyrzuciłyby mnie z jego życia.
      Wariantów może być dużo więcej, dodając rodziców i resztę rodziny. A nawet znajomych.
      Może o to chodzi?
      • manon.lescaut4 Re: Co znaczy 12.04.19, 08:34
        Dodał?smile toz to przecież był znak rozpoznawczy fejsbuka już lata temu. Przyjął się i wszedł do języka potocznego, a nawet języka amerykańskich komedii. Would you be my it’s complicated? Jestem pewna, ze gdzieś to słyszałamsmile
        • 35wcieniu Re: Co znaczy 12.04.19, 08:43
          Jasne ze tak. "To skomplikowane" istnieje od dawien dawna, jak zalozylam fejsa w okolicach 2010 roku to juz bylo.
    • peonka Re: Co znaczy 12.04.19, 03:32
      Nie ma takiego statusu. Jest "to skomplikowane", najczęściej znaczy to, że ktoś nie bardzo chce powiedzieć, jaki ma status smile lub jest w związku, ale mąż/zona go nie rozumie, nie sypiaja ze sobą i jest otwarty na nowe propozycje wink
      • ginger.ale Re: Co znaczy 13.04.19, 19:20
        Może to zaznaczają laski w związku a la Rosati, z żonatym ojcem 8 dzieci z 4 kobietami?
    • pani_tau Re: Co znaczy 12.04.19, 06:45
      Skomplikowane, czyli po prostu: jestem w związku, z którego zrezygnuję w sekundę, jeśli pojawi się ktoś bardziej interesujący, tak że czekam na oferty.
      W końcu to ktoś taki jak Mark Zuckerberg wymyślił FB to co się dziwić...
      • alpepe Re: Co znaczy 12.04.19, 07:05
        sęk w tym, że to nie on. On tylko ukradł pomysł.
    • ichi51e Re: Co znaczy 12.04.19, 07:12
      To znaczy ze - rozwodzisz sie, facet ma zone, poklociliscie sie i nie wiesz czy chcecie byc razem itd
    • bei Re: Co znaczy 12.04.19, 08:21
      Zapewne w niepewnym.
    • iberka Re: Co znaczy 12.04.19, 08:39
      FB zmienia się w portal randkowy ? W ogóle nie rozumiem sensu wpisywania statusu związku, jaki by on nie był, na FB, ale rozumiem też,że FB jest dla niektórych pamiętnikiem i wrzucają tam wszystko.
      • 35wcieniu Re: Co znaczy 12.04.19, 08:41
        Zmienia sie? Status zwiazku byl o ile sie nie myle pierwsza rzecza jaka mozna bylo ustawic na fejsie po tym jak powstal. Geberalnie od tego wyszedl pomysl, to jak sie pozniej rozwinal to juz inna sprawa.
        • manon.lescaut4 Re: Co znaczy 12.04.19, 10:42
          Dokladnie tak. A tak w ogóle, to fb w początkach istnienia był raczej portalem dla ludzi młodych, jak wszystkie w sumie media społecznościowe, wiec w tym „to skomplikowane” moim zdaniem nie chodziło o planowane rozwody, kochanków pozamałżeńskich, tylko raczej o... hmm wolne związki? friends with benefitsmile? gdy jedno nie chce się angażować? Coś takiego raczej.
          • bergamotka77 Re: Co znaczy 12.04.19, 10:49
            Tak to deklaracja typu "nie wiem czy to już związek", rozstajemy się i wracamy do siebie, nie wiem czy to ten/ta, on/ona ma kogoś, nie podjęliśmy decyzji czy jesteśmy razem, nie wiem czy to juz/jeszcze zwiazek itd.Generalnie to osoba w związku, ale nie przyznaje się do tego jednoznacznie/szuka nowych opcji.
    • triismegistos Re: Co znaczy 12.04.19, 09:22
      To znaczy, że się jest w "związku" z którego można zrezygnować w sekundę, albo, że się wzdycha do kogoś bez wzajemności, abo, że się jest w jednym związku oficjalnie, a w innym nie, albo, że się żyje w haremie albo milion pińcet innych możliwości.
      Ciekawe, czy można tten sttatus usttawić z kilkoma osobami w sumie...
    • dziennik-niecodziennik Re: Co znaczy 12.04.19, 11:34
      to moze znaczyc wszystko pomiedzy "singiel"/"zajety".
    • lidek0 Re: Co znaczy 12.04.19, 13:11
      Jak to dobrze, że nie mam fb i nie pasjonuję się cudzym życiem smile ....... i nie próbuję zrozumieć takich określeń.
      • angazetka Re: Co znaczy 12.04.19, 15:59
        Nie masz też znajomych?
        • lidek0 Re: Co znaczy 14.04.19, 10:50
          Mam całkiem sporo, w realu, internet mi do tego nie potrzebny smile
    • mrs.solis Re: Co znaczy 12.04.19, 15:46
      Spotkalam sie z tym na profilu kolezanki. Najpierw profil byl z mezem i dziecmi , pozniej profil troche sie zmienil, bo zamiast meza byl kochanek i status zwiazkowy zmienil nazwe na skomplikowany. Pozniej znowu w tle pojawil sie maz , a kochanek zniknal, ale jaki ma status to juz nie wiem, bo skasowalam FB.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka