lioka 12.04.19, 02:12 status na fb, w skomplikowanym związku? To jaki to jest związek? Nie bardzo rozumiem to określenie. Samo w sobie określenie rozumiem co znaczy, ale dotyczące związku to jakoś nie bardzo. Może mi któraś z was to wytłumaczyć? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
minerallna Re: Co znaczy 12.04.19, 02:41 Nawet nie wiedziałam że takie cuda fb dodał do ustawień. Ale pewnie chodzi o związki: mój kochanek/ kochanka kocha ale jednak ma żonę/ męża. Dzieci mojego partnera/partnerki nie lubią mnie i najchętniej wyrzuciłyby mnie z jego życia. Wariantów może być dużo więcej, dodając rodziców i resztę rodziny. A nawet znajomych. Może o to chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
manon.lescaut4 Re: Co znaczy 12.04.19, 08:34 Dodał? toz to przecież był znak rozpoznawczy fejsbuka już lata temu. Przyjął się i wszedł do języka potocznego, a nawet języka amerykańskich komedii. Would you be my it’s complicated? Jestem pewna, ze gdzieś to słyszałam Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Co znaczy 12.04.19, 08:43 Jasne ze tak. "To skomplikowane" istnieje od dawien dawna, jak zalozylam fejsa w okolicach 2010 roku to juz bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
peonka Re: Co znaczy 12.04.19, 03:32 Nie ma takiego statusu. Jest "to skomplikowane", najczęściej znaczy to, że ktoś nie bardzo chce powiedzieć, jaki ma status lub jest w związku, ale mąż/zona go nie rozumie, nie sypiaja ze sobą i jest otwarty na nowe propozycje Odpowiedz Link Zgłoś
ginger.ale Re: Co znaczy 13.04.19, 19:20 Może to zaznaczają laski w związku a la Rosati, z żonatym ojcem 8 dzieci z 4 kobietami? Odpowiedz Link Zgłoś
pani_tau Re: Co znaczy 12.04.19, 06:45 Skomplikowane, czyli po prostu: jestem w związku, z którego zrezygnuję w sekundę, jeśli pojawi się ktoś bardziej interesujący, tak że czekam na oferty. W końcu to ktoś taki jak Mark Zuckerberg wymyślił FB to co się dziwić... Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Co znaczy 12.04.19, 07:05 sęk w tym, że to nie on. On tylko ukradł pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Co znaczy 12.04.19, 07:12 To znaczy ze - rozwodzisz sie, facet ma zone, poklociliscie sie i nie wiesz czy chcecie byc razem itd Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: Co znaczy 12.04.19, 08:39 FB zmienia się w portal randkowy ? W ogóle nie rozumiem sensu wpisywania statusu związku, jaki by on nie był, na FB, ale rozumiem też,że FB jest dla niektórych pamiętnikiem i wrzucają tam wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Co znaczy 12.04.19, 08:41 Zmienia sie? Status zwiazku byl o ile sie nie myle pierwsza rzecza jaka mozna bylo ustawic na fejsie po tym jak powstal. Geberalnie od tego wyszedl pomysl, to jak sie pozniej rozwinal to juz inna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
manon.lescaut4 Re: Co znaczy 12.04.19, 10:42 Dokladnie tak. A tak w ogóle, to fb w początkach istnienia był raczej portalem dla ludzi młodych, jak wszystkie w sumie media społecznościowe, wiec w tym „to skomplikowane” moim zdaniem nie chodziło o planowane rozwody, kochanków pozamałżeńskich, tylko raczej o... hmm wolne związki? friends with benefit? gdy jedno nie chce się angażować? Coś takiego raczej. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Co znaczy 12.04.19, 10:49 Tak to deklaracja typu "nie wiem czy to już związek", rozstajemy się i wracamy do siebie, nie wiem czy to ten/ta, on/ona ma kogoś, nie podjęliśmy decyzji czy jesteśmy razem, nie wiem czy to juz/jeszcze zwiazek itd.Generalnie to osoba w związku, ale nie przyznaje się do tego jednoznacznie/szuka nowych opcji. Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Co znaczy 12.04.19, 09:22 To znaczy, że się jest w "związku" z którego można zrezygnować w sekundę, albo, że się wzdycha do kogoś bez wzajemności, abo, że się jest w jednym związku oficjalnie, a w innym nie, albo, że się żyje w haremie albo milion pińcet innych możliwości. Ciekawe, czy można tten sttatus usttawić z kilkoma osobami w sumie... Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Co znaczy 12.04.19, 11:34 to moze znaczyc wszystko pomiedzy "singiel"/"zajety". Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: Co znaczy 12.04.19, 13:11 Jak to dobrze, że nie mam fb i nie pasjonuję się cudzym życiem ....... i nie próbuję zrozumieć takich określeń. Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: Co znaczy 14.04.19, 10:50 Mam całkiem sporo, w realu, internet mi do tego nie potrzebny Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.solis Re: Co znaczy 12.04.19, 15:46 Spotkalam sie z tym na profilu kolezanki. Najpierw profil byl z mezem i dziecmi , pozniej profil troche sie zmienil, bo zamiast meza byl kochanek i status zwiazkowy zmienil nazwe na skomplikowany. Pozniej znowu w tle pojawil sie maz , a kochanek zniknal, ale jaki ma status to juz nie wiem, bo skasowalam FB. Odpowiedz Link Zgłoś