Dodaj do ulubionych

W klapkach na maturę

23.04.19, 12:05
Która ma maturzystę w domu? Jest akcja:

Maturzysto! Dołącz do akcji poparcia dla strajkujących nauczycieli. Przyjdź na maturę w klapkach. Jesteś dorosły i już wiesz, że klapki należy nosić na nogach, a nie na oczach.

https://math.uni.wroc.pl/fmw/sites/default/files/styles/archiwum/public/field/image/klapki-kubota.jpg?itok=DAifN8Y2
Obserwuj wątek
    • triss_merigold6 Re: W klapkach na maturę 23.04.19, 12:08
      Żenujące.
      • mama.nygusa Re: W klapkach na maturę 23.04.19, 12:10
        tRAGEDIA.jUZ BARDZIEJ SIE NIE POGRAZAJCIE.
      • flegma_tyczka Re: W klapkach na maturę 23.04.19, 12:11
        Żenada.
        A kiedy się kończy ten strajk?
        • raczek47 Re: W klapkach na maturę 23.04.19, 16:12
          O ile matury się odbędą.
          • arwena_11 Re: W klapkach na maturę 23.04.19, 23:14
            Odbędą się. Dzisiaj byliśmy ( rodzice i maturzyści ) w szkole i rozmawialiśmy z panią dyrektor. Obiecała nam, że jak oceny nie będą wystawione do 26 kwietnia - rada odbędzie się z nauczycieli niestrajkujących a ona sama wystawi wszystkie oceny. Na szczęście chyba nie będzie musiała - w tej chwili już oceny wszystkie są wystawione.
            • jola-kotka Re: W klapkach na maturę 23.04.19, 23:16
              I to ze ty bylas i tak powiedziala dyrektorka jednej szkoly pozwala ci napisac " odbeda sie" w imieniu wszystkich szkol?
              • arwena_11 Re: W klapkach na maturę 23.04.19, 23:41
                W tej chwili w większości warszawskich szkół już się rady odbyły, albo się odbędą. Tam gdzie strajkują - dyrektorzy wystawią oceny.
            • little_fish Re: W klapkach na maturę 23.04.19, 23:22
              W naszym miasteczkowym Lo rada jutro, a nauczyciele nadal strajkują. Więc matury pod znakiem zapytania, niestety
              • arwena_11 Re: W klapkach na maturę 23.04.19, 23:43
                Zadziałajcie. Dyrektor może sam wystawić oceny. Nagnie trochę przepisy, ale decyzję rady może właściwie tylko rodzic zakwestionować. Kuratorzy zapowiedzieli, że nie będą takich decyzji uwalać.
                Zresztą podejrzewam, że do czwartku pojawi się jakieś rozporządzenie to regulujące.
                • little_fish Re: W klapkach na maturę 24.04.19, 06:43
                  Nie mam tam dziecka - jestem tylko obserwatorem sytuacji. Sama jestem ciekawa, co zrobi dyrektor
                  • arwena_11 Re: W klapkach na maturę 24.04.19, 08:24
                    Jak masz tam kogoś to im podpowiedz. Niech idą na rozmowę z dyrekcją dużą grupą maturzystów i rodziców. Możesz im też powiedzieć jak robią niektórzy dyrektorzy w Warszawie
                    • little_fish Re: W klapkach na maturę 24.04.19, 08:37
                      Myślę, że oni to wiedzą. Pytanie czy dyrektor będzie chciał "nagiąć prawo"...
                      • betty_bum Re: W klapkach na maturę 24.04.19, 09:02
                        Nie będzie musiał się, już jest ustawa, dziś Morawiecki ma ogłosić co w niej będzie.
                        Pewnie klasyfikowanie przez dyrektorów, może też zrezygnują z matur ustnych.
                        Problem może być z uznawaniem takich matur zagranicą, a wcześniej z terminowym ich sprawdzeniem.
                        • arwena_11 Re: W klapkach na maturę 24.04.19, 09:08
                          W Reytanie oceny wystawione przez nauczycieli. Wczoraj wieczorem.
                          Żeby matury nie uznać - musiałaby być zakwestionowana przez TK. A nawet po akcji Giertycha - matur nie unieważniono.
                          • betty_bum Re: W klapkach na maturę 24.04.19, 09:14
                            Polskie uczelnie będą uznawać, z zagranicznymi może być gorzej.
                            Poza tym pozostaje kwestia sprawdzenia ich na czas. Polskie uczelnie dostosują harmonogram, zagraniczne nie.
                            • arwena_11 Re: W klapkach na maturę 24.04.19, 09:18
                              Matury ustne nie liczą się na zagraniczne uczelnie. Tylko pisemne.
                • berdebul Re: W klapkach na maturę 24.04.19, 08:46
                  O ile są oceny. Jak nie ma ocen, to i dyrektor nie wystawi.
                  • arwena_11 Re: W klapkach na maturę 24.04.19, 09:09
                    Oceny proponowane musiały zostać wystawione na miesiąc przed ostateczną klasyfikacją. Czyli w marcu.
    • taki-sobie-nick Re: W klapkach na maturę 23.04.19, 23:06
      Akcja debilna.
    • jola-kotka Re: W klapkach na maturę 23.04.19, 23:15
      Niech ida i nago byle dali im napisac reszta bez znaczenia. Tez popieram strajk.
    • nangaparbat3 Re: W klapkach na maturę 24.04.19, 07:40
      Bardzo dowcipne i niewinne, nie rozumiem zupełnie, co Was tak oburza.
    • munisa_luka Re: W klapkach na maturę 24.04.19, 07:51
      Podpinam się - żenujące.
    • bigzaganiacz Re: W klapkach na maturę 24.04.19, 08:29
      To jeszcze ktos popiera tych prozniakow
    • pani07 Re: W klapkach na maturę 24.04.19, 08:29
      LOL,LOL,bo inaczej tego nie da się nazwać. Raczej powinno być: podziękuj tym, którzy będą w twojej komisji i to,którzy będą sprawdzać twoje matury.
    • bei Re: W klapkach na maturę 24.04.19, 08:42
      To jak nauczyciele mają walczyć? Żenujące jest to, że rząd nic nie robi ☹️.
    • lauren6 Re: W klapkach na maturę 24.04.19, 08:59
      To jakiś trolling, prawda?
      • double-facepalm Re: W klapkach na maturę 24.04.19, 09:33
        Lokowanie produktu. Ktoś wypuścił na rynek nową wersję "kubotów" za ponad dwie stówki i robi guerilla marketing.
    • mama-ola Re: W klapkach na maturę 24.04.19, 09:28
      Podoba mi się ten gest poparcia. Coś jak czarny strój czy parasolka, gdy była walka o prawo kobiet do decyzji.
      Symboliczne uznanie racji, że nauczyciele zarabiają za mało. Wydaje mi się, że moi synowi poszliby w klapkach, gdyby byli maturzystami. Jeden z moich synów wciąż się ciska, jak nauczyciel może zarabiać tyle, co sprzedawczyni w Biedronce (nie uwłaczając sprzedawczyniom), przecież wykonuje taką odpowiedzialną pracę. Złości go to i martwi. Ma 10 lat.
    • an.16 Re: W klapkach na maturę 24.04.19, 09:33
      Podoba mi się. Mam nadzieję, ze mój maturzysta się przyłączy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka