Dodaj do ulubionych

suknia na slub

28.04.19, 01:25
dla otylych. Czy ktos spotkal sie z czyms takim coby wygladalo na czlowieku jak sukienka a nie worek. I wyszczuplalo (he he he). Gdzie nabyc takie ewentualne cudo?
Obserwuj wątek
    • 35wcieniu Re: suknia na slub 28.04.19, 01:28
      Ale na wlasny?
      • milamala Re: suknia na slub 28.04.19, 01:33
        Cudzy, ja w roli goscia.
        • double-facepalm Re: suknia na slub 28.04.19, 01:36
          Violeta z mango ma do 54 rozm, modbis chyba też ma takie duże i wieksze
        • kamien.na.dnie Re: suknia na slub 28.04.19, 10:02
          milamala napisała:

> Cudzy, ja w roli goscia.

Nie wiem czy wiesz ale "jako gość" ( tzn.VIP) będziesz musiała zrychtować grubą kopertę, w prezencie. Wiem, nie pocieszyłam.
          • pade Re: suknia na slub 28.04.19, 11:00
            Chamski komentarz.
            • kamien.na.dnie Re: suknia na slub 28.04.19, 12:04
              Dlaczego chamski?
              Sama bywałam często "jako gość".
            • double-facepalm Re: suknia na slub 28.04.19, 14:07
              To prawdopodobnie gazet albo inny troll, weź wygaś.
          • milamala Re: suknia na slub 28.04.19, 23:33
            kamien.na.dnie napisał(a):

będziesz musiała zrychtować grubą
            > kopertę, w prezencie. Wiem, nie pocieszyłam.

Wiem wiem, boli ale co zrobic.
    • mysiulek08 Re: suknia na slub 28.04.19, 02:20
      szukalam dla mojej ciotki, ktora otyla nie jest ale rozmiar bioder to ma sluszny, w modbisie kupila trzy, jedna w sam raz na okazje (rocznica slubu), z tym, ze modbis ma styl, hmmm, rzeklabym klasyczny skrecajacy w 'ciotkowy' ale ja sie moge nie znac na sukienkach smile sukienki odszyte wg ciotki bardzo dobrze, jakosc materialow dobra

bonprix tez ma duze rozmiary ale tu juz z jakoscia moze byc roznie, wszystkie wybrane zostaly odeslane
    • thea19 Re: suknia na slub 28.04.19, 09:13
      tak na szybko znalazłam karko i tono - ceny ok ale nie wiem jak wyglądają na żywo
    • saskia44 Re: suknia na slub 28.04.19, 09:17
      Nie, otyla osoba w niczym nie bedzie wygladac dobrze. Radze schudnac
      • pani_tau Re: suknia na slub 28.04.19, 09:22
        Nie zgadzam się. Znałam otyłą dziewczynę, która miała super ciuchy i bardzo dobrze w nich wyglądała. Rzec by można, że oprócz tego, że przywiązywała wagę do stroju potrafiła również przywiązać strój do wagi smile.
        Inna sprawa, że poza fenomenalnym gustem miała spore możliwości finansowe.
        • saskia44 Re: suknia na slub 28.04.19, 09:27
          Tiaa. Wszystko zalezy od tego co sie chce zobaczyc. No ja jeszcze nie widzialam dobrze wygladajacej otylej osoby, chocby w najlepiej dobranym i super jakosciowo ubraniu. Ale mozna zaklinac rzeczywistosc, tylko czemu nie doprowadzic ciala do prawidlowej wagi?
          • przystanek_tramwajowy Re: suknia na slub 28.04.19, 12:27
            Wiesz co najma... Autorka wątku może schudnąć, ale ty już nigdy nie zmądrzejesz. To jest dopiero dramat! Gorzej, że możesz do tego utyć. I będziesz gruba i głupia. Podwójny dramat.
            • saskia44 Re: suknia na slub 28.04.19, 14:41
              przystanek_tramwajowy napisał:

> Wiesz co najma... Autorka wątku może schudnąć, ale ty już nigdy nie zmądrzejesz
              > . To jest dopiero dramat! Gorzej, że możesz do tego utyć. I będziesz gruba i gł
              > upia. Podwójny dramat.

Nie martw sie jestem wystarczajaco madra zeby wiedziec jak nie byc otyla a przede wszystkim dlaczego nie warto a wyglad jest najmniejszym powodem. I nie, hashimoto nie przeszkodzi byc szczuplym.
              Ale jasne, mozna wmawiac grubym jak super wygladaja. Hipokryzja i zaklamanie gorsze od glupoty.
              • asia.sthm Re: suknia na slub 28.04.19, 14:45
                saskia44:
                > Nie martw sie jestem wystarczajaco madra zeby wiedziec jak nie byc otyla a przede wszystkim dlaczego nie warto

Ale czy masz do tego wystarczajace IQ?
              • milamala Re: suknia na slub 28.04.19, 15:23
                saskia44 napisał(a):

> Ale jasne, mozna wmawiac grubym jak super wygladaja. Hipokryzja i zaklamanie go
                > rsze od glupoty.

Mnie sie tam modelki size plus bardzo podobaja, nie czuje sie klamczucha i hipokrytka.
          • milamala Re: suknia na slub 28.04.19, 15:22
            saskia44 napisał(a):

> Tiaa. Wszystko zalezy od tego co sie chce zobaczyc. No ja jeszcze nie widziala
            > m dobrze wygladajacej otylej osoby, chocby w najlepiej dobranym i super jakosci
            > owo ubraniu.

Nie ma co zaklinac rzeczywistosci, mnie sie tam modelki XXl w ciuchach bardzo podobaja, o wiele bardziej niz chudziny.
            Ludzie nie sa z jednej fabryki, i bywaja rozni, kwadratowi i podlozni.
          • czekoladazkremem Re: suknia na slub 28.04.19, 19:05
            A ja widziałam dużo osób szczupłych albo bardzo szczupłych, które wcale dobrze nie wyglądały nawet w super stylizacjach, bo miały krzywe albo krótkie nogi, złe proporcje, krzywe plecy itp. Chuda krowa to nie sarenka.
        • hosta_73 Re: suknia na slub 28.04.19, 09:31
          O, też znam taką! Sporo pieniędzy, świetny gust, duża nadwaga i wygląda świetnie.
      • thea19 Re: suknia na slub 28.04.19, 09:51
        do czasu schudnięcia ma się owijać prześcieradłem i poprosić parę młodą o przełożenie ślubu aż będzie nosiła jedynie słuszny rozmiar 36?
        • saskia44 Re: suknia na slub 28.04.19, 09:55
          Moze sie owinac czym chce, ale lepiej schudnac niz szukac ubran i potwierdzenia ze nawet jako otyla wyglada sie swietnie.
          A rozmiar 36 nie jest jedynym slusznym natomiast otylosc niegdy nie jest dobra.
      • lauren6 Re: suknia na slub 28.04.19, 10:59
        Najma, powinnaś założyć stragan z dobrymi radami. Ludzie na bazarze ozlociliby cie.
    • ruscello Re: suknia na slub 28.04.19, 09:49
      Moja kumpela kupuje takie sukienki w bylola. Wszystkie były śliczne.
    • ida_listopadowa Re: suknia na slub 28.04.19, 10:39
      Z tym wyszczuplaniem bym nie przesadzala. Jak ktos jest gruby to jest. Ale moze sie ubrac w cos ladnego i dopasowanego do okazji. I o to tu chodzi. Wlasnie nie w worek, a w ladna sukienke, zeby mimo tuszy wygladac na miejscu.
      Nikt nie chce byc otyly, naprawde kazdy probuje schudnac, latwe to nie jest
      • saskia44 Re: suknia na slub 28.04.19, 11:04
        ida_listopadowa napisała:

> Nikt nie chce byc otyly, naprawde kazdy probuje schudnac, latwe to nie jest

😂
        • bazia8 Re: suknia na slub 28.04.19, 19:02
          Co Cię tak rozśmieszyło?
    • black_halo Re: suknia na slub 28.04.19, 11:28
      Sklepy brytyjskie jeśli chodzi o coś typowo weselnego:

Jacques Vert
      Monsoon
      Coast (zależy czy mieścisz się w brytyjskie 18)
      Little Misstress Curvy (ostatnio kiepsko, Maja tez na Zalando)

Oprócz Coast i Monsoon wszystkie wyżej wymienione mają rozmiarówke do brytyjskiego 24 a to jest chyba 54-56 polskie. Monsoon jest chyba do 20.

Evans ma jeszcze większe ciuchy.
      Chi chi London ma chyba w swojej kolekcji Curvy nawet do 26 brytyjskiego.
    • aqua48 Re: suknia na slub 28.04.19, 12:20
      Szukałabym w kartes
      • nuta15 Re: suknia na slub 28.04.19, 18:20
        Może tu znajdziesz wymarzoną? www.e-semper.pl/pl/c/PLUS-SIZE/48
    • czekoladazkremem Re: suknia na slub 28.04.19, 18:56
      Dobra krawcowa. Najlepiej uszyć. I mówię to z własnego doświadczenia, gdy jeszcze byłam otyła nosiłam rozmiar 56 (!!!) Z większości imprez po prostu rezygnowałam nie mogąc nic dla siebie znaleźć. Polecono mi genialną krawcową - cuda mi poszyła. Jak schudłam sprzedałam te wszystkie sukienki, tuniki, spódnice na Allegro, licytacje były od złotówki a uzbierałam sobie bardzo konkretną sumkę.
      • pani_tau Re: suknia na slub 28.04.19, 21:11
        Nie dziwię się - największy rozmiar jaki nosiłam to 46 i już miałam kłopot, żeby znaleźć jakiś w miarę dobrze leżący ciuch.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka