Dodaj do ulubionych

Janusz na majówce :)

03.05.19, 18:58
Janusz mimo, że jest napisane w hotowej restauracji, żeby nie wynosić jedzenia, wychodzi z kawą i bułą ze śniadania. Z dystrybutora do napojów przy śniadaniu tankuje do plastikowych butelek na później.
Janusz w zatłoczonym jaccuzzi nie czeka żeby wejśc jak człowiek drabinką. Drabinką wychodzą frajerzy, Janusz wskakuje do jaccuzzi bez kolejki, pyk boczkiem.
Janusz w macu gdzie jest kibel na kod , który jest na paragonie żebrze o kod przy stoliku, bo nic przecież nie kupił , a chce do kibelka.
Takie okazy obserwuję ostatnio, smile
Chyba ja jestem z innej planety, bo w życiu nic z powyższych rzeczy nie przyszłoby mi do głowy, dla mnie to obciach totalny, wstyd, wiocha...
Ale dziwi mnie, że ludzie bez krępacji tak robią.
Mieliście podobne spostrzeżenia ?
Obserwuj wątek
    • pulcino3 Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 19:01
      Mój Janusz, to osoby różnej płci i wieku, przypadkowo napotkane, zaobserwowane.
    • 35wcieniu Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 19:04
      O rany, co za wątek... "Opiszę to o czym ludzie piszą od lat i co jest powodem setek memów i żartów, może ludzie nie skumają że odgrzewany kotlet i będą to rozkminiać tysięczny raz".
      • pulcino3 Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 19:10
        Ale, że jak? Że Ciebie to nie dziwi? Nie wzrusza? Takie zdziczenie wręcz? Pochwalasz tego typu normy? Czy poprostu chcialaś sobie pohejtowac?
        • 35wcieniu Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 19:21
          Przecież to ty "sobie hejtujesz".

Nie pochwalam, ale po co o tym pisać milionowy raz? No nic, może niektórzy lubią.
          • pulcino3 Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 19:26
            Ja hejtuję??? Ja się bulwersuję, bo z mojej strony nigdy nie będzie akceptacji , czy zrozumienia tego typu prostactich zachowań. To trzeba piętnować, a nie przechodzić, do porządu dziennego suspicious
            • pulcino3 Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 19:28
              *porządku
            • 35wcieniu Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 19:32
              I jak to piętnujesz, opisując na ematce? big_grin Spoko big_grin
              • pulcino3 Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 19:35
                35wcieniu nie dla ciebie temat, po co czytasz i prąd tracisz w moim wątku?
            • zla.m Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 19:34
              A obrażanie setek czy nawet tysięcy ludzi poprzez używanie ich imienia jako wyzwiska nie jest prostackim zachowaniem..?
              • pulcino3 Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 19:37
                Mogę użyć populistycznego "suweren" bo tak mi się objawia? Może być?
                • zla.m Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 19:39
                  Może po prostu zajmij się swoją belką.
                  • pulcino3 Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 19:43
                    Zla, zbyt personalnie tekst odbierasz. Opisuję zjawisko, nie Janusza twojego męża suspicious
                    • szarsz Re: Janusz na majówce :) 04.05.19, 15:35
                      Nie personalnie A z odrobiną empatii. Ale dla takich pulcin tego świata widać nawet taka odrobiny wyobraźni to za dużo
                    • potworia116 Re: Janusz na majówce :) 04.05.19, 17:35
                      Co nie zmienia faktu, że jest to „januszowanie” pozbawionym empatii prostactwem.
          • hanusinamama Re: Janusz na majówce :) 05.05.19, 23:22
            NO nie wiem czy to hejt raczej takie "Boże jaka ja jestem boska, jaka światowa na tle tych Januszy...no muszę, muszę to napisać"...tak samo śmieszne jak opisane zachowanie...
            • pulcino3 Re: Janusz na majówce :) 06.05.19, 04:52
              Opisanie chamskich, burackich zachowań, interpretujesz jako "Boże jaka ja jestem boska, jaka światowa na tle tych Januszy"?
          • noemi29 Re: Janusz na majówce :) 06.05.19, 08:28
            35wcieniu napisał(a):

> Przecież to ty "sobie hejtujesz".
            >
            > Nie pochwalam, ale po co o tym pisać milionowy raz? No nic, może niektórzy lubi
            > ą.
            A mało tu milionowych wątków??? To może w ogóle nie rozmawiać z ludźmi, bo w zasadzie tematy się powielają
            Dziwna logika.
    • saskia44 Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 19:06
      A dlaczego toaleta jest zamknieta na jakis kod?
      • 35wcieniu Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 19:09
        Bo tak jest w McDonalds. Uprzedzam Twoje zdumienie Polską - nie tylko w Polsce.
        • saskia44 Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 19:10
          35wcieniu napisał(a):

> Bo tak jest w McDonalds. Uprzedzam Twoje zdumienie Polską - nie tylko w Polsce.
          >

Bylam w McDonald's w innych krajach niz UK i nie spotkalam
          • 35wcieniu Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 19:16
            Świetnie, to znaczy że otwierają specjalnie dla Ciebie, szacuneczek!
            • rosapulchra-0 Re: Janusz na majówce :) 04.05.19, 04:31
              35wcieniu napisał(a):

> Świetnie, to znaczy że otwierają specjalnie dla Ciebie, szacuneczek!

big_grin big_grin big_grin
            • szmytka1 Re: Janusz na majówce :) 04.05.19, 19:32
              Teraz cie zszokuje. Uwazaj, przygotuj sie. Bywalam w roznych macach, no i uwaga - nie kazdy ma kibelki na kod. Np. Na starym miescie w Gdansku jest na kod ale juz na obwodnicy tego samego Gdanska kible w macu sa ogolnodostepne.
          • little_fish Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 19:17
            Bo jest to stosowane w McDonaldach położonych tak, że większość osób korzystających z toalety to nie byliby klienci restauracji. Czyli najczęściej w centrum miasta.
            • little_fish Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 19:18
              W ten sposób bronią się przed zostaniem bezpłatną toaletą publiczną
              • taki-sobie-nick Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 22:13
                little_fish napisała:

> W ten sposób bronią się przed zostaniem bezpłatną toaletą publiczną

Zostają toaletą prywatną - siku za hamburgera czy jakie tam jest minimalne zamówienie. tongue_out

Uczciwiej byłoby pobierać forsę za toaletę. tongue_out
                • little_fish Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 22:17
                  Ja do tej pory spotkałam się z tym tylko w Poznaniu w jednym Macu i jak najbardziej można było skorzystać z toalety za opłatą, bez zamówienia.
                  • taki-sobie-nick Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 22:21
                    little_fish napisała:

> Ja do tej pory spotkałam się z tym tylko w Poznaniu w jednym Macu i jak najbard
                    > ziej można było skorzystać z toalety za opłatą, bez zamówienia.

No proszę, jednak można.
                    • little_fish Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 22:27
                      Myślę jednak, że w sytuacji opisywanej w poście startowym chodziło o to, żeby nie zapłacić, a nie o to, że były trudności z dostępem do toalety.
                    • szmytka1 Re: Janusz na majówce :) 04.05.19, 19:33
                      W gdansku tez mozna sonie wykupic samo wejscie do toalety.
            • saskia44 Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 19:20
              little_fish napisała:

> Bo jest to stosowane w McDonaldach położonych tak, że większość osób korzystają
              > cych z toalety to nie byliby klienci restauracji. Czyli najczęściej w centrum m
              > iasta.

A ilu jest takich osob i jaki problem? Przeciez toalety I tak sprzata sie regularnie.
              • little_fish Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 19:23
                Ale jak korzysta z nich dużo osób to trzeba je sprzątać częściej. Jeśli te osoby nie są klientami lokalu, to lokal nie ma w tym żadnego interesu. Pojęcia nie mam ile takich osób jest, ale widocznie kierownictwo lokalu uznało to za problem
                • saskia44 Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 19:27
                  little_fish napisała:

> Ale jak korzysta z nich dużo osób to trzeba je sprzątać częściej.

W McDonald's w centrum miasta sa tlumy, nadal sprzata sie wg grafiku. Podobnie jak w supermarketach.

Jeśli te osob
                  > y nie są klientami lokalu, to lokal nie ma w tym żadnego interesu.

To zeby miec interes powinni zaczac pobierac oplaty od skorzystania z toalety 😂
              • maslova Re: Janusz na majówce :) 04.05.19, 11:37
                saskia44 napisał(a):

> little_fish napisała:
                >
                > > Bo jest to stosowane w McDonaldach położonych tak, że większość osób korz
                > ystają
                > > cych z toalety to nie byliby klienci restauracji. Czyli najczęściej w cen
                > trum m
                > > iasta.
                >
                > A ilu jest takich osob i jaki problem? Przeciez toalety I tak sprzata sie regul
                > arnie.

Najlepiej idź do takiego McDonalda i spytaj się o to kogoś z obsługi. I koniecznie zrób tej osobie wykład, jaki bezsensowny wydaje ci się pomysł z zakodowaniem toalety.
              • brenya78 Re: Janusz na majówce :) 05.05.19, 01:47
                "A ilu jest takich osob i jaki problem? Przeciez toalety I tak sprzata sie regularnie."

To weź i napisz do prezesa McDonalda.
          • eliszka25 Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 20:01
            saskia44 napisał(a):

>
            > Bylam w McDonald's w innych krajach niz UK i nie
            spotkałam

W UK akurat w Macu nie byłam, ale już w Szwajcarii dokładnie tak samo to wygląda, więc nie jest to polski folklor.
            • saskia44 Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 20:08
              eliszka25 napisała:

> saskia44 napisał(a):
              >
              >
              > >
              > > Bylam w McDonald's w innych krajach niz UK i nie
              > spotkałam
              >
              > W UK akurat w Macu nie byłam, ale już w Szwajcarii dokładnie tak samo to wygląd
              > a, więc nie jest to polski folklor.

Nie napisalam ze to polski folklor, napisalam ze bylam w innych krajach niz UK I byly otwarte.
              • eliszka25 Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 20:15
                Zamknięte są ubikacje w miejscach uczęszczanych, jak np. w centrum miasta. Jeśli w podróży zdarzy nam się zatrzymać w jakimś mcdonaldzie, do którego trzeba specjalnie zjechać z autostrady, to ubikacje są otwarte.
                • nenia1 Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 20:37
                  A ok, bo już mnie to zaczęło zastanawiać, faktycznie z MC korzystam wyłącznie zjeżdżając z autostrady i nigdy nie natknęłam się na zamknięte WC.
                  • katja.katja Re: Janusz na majówce :) 06.05.19, 12:11
                    U mnie jest też toaleta na kod w KFC - takim osiedlowym, z daleka od dworców, popularnych szlaków turystycznych itp. Bez sensu, dla mnie wszystko jedno bo mam zdrowy pęcherz i jelita, ale znam osobę chorą i narzekała bo musiała szybko skorzystać, w końcu jakoś dostała zaszczytu skorzystania z tej toalety sad
              • brenya78 Re: Janusz na majówce :) 05.05.19, 01:48
                "Nie napisalam ze to polski folklor, napisalam ze bylam w innych krajach niz UK I byly otwarte."

Jezu, a w innych krajach są zamknięte. O co Ci dziewczyno chodzi???
            • magia Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 21:44
              Włoszka zależy od Maca. Akurat dzisiaj korzystałam z toalety w Macu w Bernie i żaden kod nie był potrzebny.
              • ichi51e Re: Janusz na majówce :) 04.05.19, 17:20
                Mnie co innego zastanawia - w meskiej zawsze faceni zostawiaja drzwi neidomknuete wiec mozna wejsc bez kodu a babki zawsze sobie przed nosem zamykaja...
          • yuka12 Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 20:19
            Manchester centrum np. Costa, Nero i Subway.
          • sarah_black38 Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 20:43
            saskia44 napisał(a):

> 35wcieniu napisał(a):
            >
            > > Bo tak jest w McDonalds. Uprzedzam Twoje zdumienie Polską - nie tylko w P
            > olsce.
            > >
            >
            > Bylam w McDonald's w innych krajach niz UK i nie spotkalam

Ja byłam niedawno w Rydze, toaleta była na kod.
          • budyniowatowe Re: Janusz na majówce :) 04.05.19, 01:45
            saskia44 napisał(a
            >
            > Bylam w McDonald's w innych krajach niz UK i nie spotkalam

A ja spotkalam z tym w Edynburgu, ktory jest w UK, zeby skorzystac z WC trzeba miec kod.
          • maslova Re: Janusz na majówce :) 04.05.19, 11:33
            Np. w Budapeszcie tak jest.
            • szarsz Re: Janusz na majówce :) 04.05.19, 15:40
              W wielu miejscach, gdzie bywa tłoczno od turystów. Z tym, że to nie tylko mac. Kiedyś spotkałam się z kodowaną toaletą przy niemieckiej stacji benzynowej. Po skorzystaniu z toalety dostawało się paragon, który można bylo rozliczyć przy zakupach.

W macu spotkałam się z tym w centrum Salzburga.
              • little_fish Re: Janusz na majówce :) 04.05.19, 15:46
                Chyba większość, jeśli nie wszystkie niemieckie stacje benzynowe (na pewno przy autostradach) mają płatne toalety
                • kura17 Re: Janusz na majówce :) 05.05.19, 07:38
                  > Chyba większość, jeśli nie wszystkie niemieckie stacje benzynowe (na pewno przy
                  > autostradach) mają płatne toalety

przy autostradach tak, w tych przy drogach czasem (czesto z mojgo doswiadczenia) mozna skorzystac za darmo.
              • kura17 Re: Janusz na majówce :) 05.05.19, 07:31
                > Kiedyś spotkałam się z kodowaną toaletą przy niemieckiej stacji benzynowej. Po skorzystaniu z
                > toalety dostawało się paragon, który można bylo rozliczyć przy zakupach.

to teraz bardzo popularne na tych duzych stacjach przy autostradach w niemczech.
                tylko nie ma kodu, a jest bramka i trzeba wrzucic pieniazek. "u nas" (polnoc niemiec) to 70 centow, dostaje sie kwitek na 50 centow, ktory mozna wykorzystac na dowolne zakupy na dowolnej stacji z ta sama firma toaletowa (do tej pory zaobserwowalismy 2 takie firmy).
                • rosapulchra-0 Re: Janusz na majówce :) 05.05.19, 21:47
                  I super są samomyjące się toalety smile
                  • kura17 Re: Janusz na majówce :) 06.05.19, 07:50
                    > I super są samomyjące się toalety smile

jej, a ja takich nie znoszę - tzn tych myjących się po każdym użyciu ... trafiłam na takie w paryzu i zawsze wieki zabierało wysikanie się, chyba ponad 5 minut na osobę ... a jak człowiek musi - to jest baaaardzo długo, hehe ... w jednej z nich chciałam oszukać to mysie i weszłam zaraz po poprzedniej osobie, to się cykl totalnie zaciął i nie dałam rady tam skorzystać ... kara za niecierpliwy pęcherz wink
                    • little_fish Re: Janusz na majówce :) 06.05.19, 08:34
                      Też w Paryżu na takie trafiłam. Kolejka przestepująca z nogi na nogę i wsłuchująca się w szumy dobiegające z kabiny 😂
                      • kura17 Re: Janusz na majówce :) 06.05.19, 09:25
                        > Też w Paryżu na takie trafiłam. Kolejka przestepująca z nogi na nogę i wsłuchuchująca się w
                        > szumy dobiegające z kabiny 😂

o właśnie! masakra!

... a ja myślałam, ze Ty paryżanka jesteś??
                        • kura17 Re: Janusz na majówce :) 06.05.19, 09:26

> ... a ja myślałam, ze Ty paryżanka jesteś??

jejku, Rybko, przepraszam! byłam pewna, ze to nasz francuski Kotek napisał. przepraszam Was obie bardzo smile
                          • little_fish Re: Janusz na majówce :) 06.05.19, 10:31
                            Ja tam się nie gniewam 😉
          • brenya78 Re: Janusz na majówce :) 05.05.19, 01:45
            "Bylam w McDonald's w innych krajach niz UK i nie spotkalam"

Jezu, znowu. Marceli szpak dziwi się światu...
          • hanusinamama Re: Janusz na majówce :) 05.05.19, 23:23
            To nic...ja byłam w wielu w PL i tz nie spotkałam....
        • milamala Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 20:12
          35wcieniu napisał(a):

> Bo tak jest w McDonalds. Uprzedzam Twoje zdumienie Polską - nie tylko w Polsce.

W Holandii dostepne sa dla wszystkich. Z tym, ze nie wiem jak jest w duzych miastach w centrum.
          • little_fish Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 20:23
            W Polsce też są generalnie otwarte. W Poznaniu np tylko w jednym Macu w centrum miasta (przy okrąglaku) były toalety na kod, a najpierw na żeton
            • andziulec Re: Janusz na majówce :) 07.05.19, 16:05
              Nadal na kod z paragonu są na Dąbrowskiego w Poznaniu.
              • little_fish Re: Janusz na majówce :) 07.05.19, 16:43
                Doczytałam później, że tam też i jeszcze w nieistniejącym już Macu przy dworcu. No ale generalnie centra miast
        • katja.katja Re: Janusz na majówce :) 06.05.19, 12:08
          Tak samo w KFC. Bez sensu.
      • ga-ti Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 19:29
        Pewnie wspomniany MD jest w centrum miasta, na starówce, w jakimś często uczęszczanym przez turystów miejscu, na stacji benzynowej, parkingu przy autostradzie itp. toaleta tylko dla klientów, nie chcą być szaletem publicznym. Nie tylko w macku spotkałam zabezpieczenia na kod.
      • princy-mincy Re: Janusz na majówce :) 04.05.19, 21:53
        Bywa tak w wielu miejscach nie tylko w PL.
        Widziałam takie kody wieki temu np. w Paryżu w pobliżu placu Pigalle czy np w Wenecji.
        Tylko w atrakcyjnych turystycznie miejscach, poza nimi bez kodu.
    • fomica Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 19:07
      Akurat z kibelkiem to ma racje, z jedyna różnica że nie powinien żebrać o kod tylko podejść do obsługi i normalnie poprosić o możliwość skorzystania.
      • saskia44 Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 19:11
        Nie moze poprostu wejsc do toalety?
        • fomica Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 19:16
          No jak ma wejść skoro jest zamknięta na kod? Pewnie nikt go kijem nie pogoni jeśli tak zrobi, ale ja w takich sytuacjach pytam. W końcu toaleta w prywatnym lokalu to nie to samo co miejski publiczny szalet.
          • saskia44 Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 19:23
            fomica napisał:

> No jak ma wejść skoro jest zamknięta na kod? Pewnie nikt go kijem nie pogoni je
            > śli tak zrobi, ale ja w takich sytuacjach pytam. W końcu toaleta w prywatnym lo
            > kalu to nie to samo co miejski publiczny szalet.

Przeciez wiadomo ze nie wejdzie skoro zamknieta, pytalam czy nie mozna poprostu wejsc bez proszenia obslugi o pozwolenie?
            Jesli toalet publicznych nie ma to jaka jest alterntywa? Ulica?
            • 35wcieniu Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 19:26
              "Przeciez wiadomo ze nie wejdzie skoro zamknieta, pytalam czy nie mozna poprostu wejsc bez proszenia obslugi o pozwolenie?"

big_grin big_grin Leżę.
              • saskia44 Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 19:28
                35wcieniu napisał(a):

> "Przeciez wiadomo ze nie wejdzie skoro zamknieta, pytalam czy nie mozna poprost
                > u wejsc bez proszenia obslugi o pozwolenie?"
                >
                > big_grin big_grin Leżę.

To lez, co to kogo obchodzi. W supermarkecie tez pytasz obsluge o mozliwosc skorzystania z toalety? Czy tez sa zamkniete?
                • little_fish Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 19:30
                  Tu musiał pytać DLATEGO, że toaleta była zamknięta.
                  • saskia44 Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 19:42
                    little_fish napisała:

> Tu musiał pytać DLATEGO, że toaleta była zamknięta.

Ale ja pisze o sytuacji w ktorej nie bylaby zamknieta. Nadal musisz pytac obsluge w McDonald's o pozwolenie skorzystania?
                    • little_fish Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 20:05
                      Jeśli coś jest ogólnodostępne, to znaczy, że takie jest, prawda? Tutaj sytuacja była nieco inna
                      • saskia44 Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 20:09
                        little_fish napisała:

> Jeśli coś jest ogólnodostępne, to znaczy, że takie jest, prawda? Tutaj sytuacja
                        > była nieco inna

Jeszcze raz, ja odpowiadalam na post fomica dotyczacy otwartej toalety.
                    • betty_bum Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 20:10
                      Jeśli gdzieś nie jesteś klientem, a chcesz skorzystać z toalety należy zapytać czy możesz. To jest czyjaś własność, ktoś płaci za sprzątanie, wodę, papier.
                      • saskia44 Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 20:13
                        betty_bum napisał(a):

> Jeśli gdzieś nie jesteś klientem, a chcesz skorzystać z toalety należy zapytać
                        > czy możesz. To jest czyjaś własność, ktoś płaci za sprzątanie, wodę, papier.

No i? To moze powinnam zapytac czy moge wejsc bo placi za umycie podlogi. A moze powinnam koniecznie cos zamowic bo w koncu uzylam podloge.
                • 35wcieniu Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 19:31
                  Przeczytaj jeszcze raz co napisałaś, może załapiesz big_grin
              • rosapulchra-0 Re: Janusz na majówce :) 04.05.19, 04:35
                35wcieniu napisał(a):

> "Przeciez wiadomo ze nie wejdzie skoro zamknieta, pytalam czy nie mozna poprost
                > u wejsc bez proszenia obslugi o pozwolenie?"
                >
                > big_grin big_grin Leżę.

Poziom jej postów jest coraz bardziej żenujący big_grin big_grin big_grin
            • little_fish Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 19:29
              Skąd wiesz, że nie ma? Pewnie są, tylko płatne, a pan chciał za darmo
              • saskia44 Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 19:43
                little_fish napisała:

> Skąd wiesz, że nie ma? Pewnie są, tylko płatne, a pan chciał za darmo

Gdzie sa platne toalety? W McDonald's czy w supermarkecie? Bo czesto nawet publiczne sa darmowe.
                • little_fish Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 20:07
                  Publiczne toalety wolno stojące najczęściej są płatne. W niektórych centrach handlowych toalety są płatne. Na niektórych stacjach benzynowych toalety są płatne. Nigdy nie widziałaś płatnej toalety czy dziwisz się dla sportu?
                  • saskia44 Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 20:11
                    little_fish napisała:

> Publiczne toalety wolno stojące najczęściej są płatne.

U mnie najczesciej nie sa platne, zdarzaja sie platne ale rzadko.

W niektórych centrach ha
                    > ndlowych toalety są płatne. Na niektórych stacjach benzynowych toalety są płatn
                    > e.

U mnie w takich miejscach nie sa platne.

Nigdy nie widziałaś płatnej toalety czy dziwisz się dla sportu?

Widzialam platne, jednak nieczesto. Dla mnie platne albo zamkniete toalety w restauracjach, centarch handlowych itp to nieporozumienie.
                    • little_fish Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 20:25
                      Nie ma obowiązku korzystać. Powiedz to Niemcom, nawet na stacjach benzynowych są płatne toalety.
                      • saskia44 Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 20:28
                        little_fish napisała:

> Nie ma obowiązku korzystać.

Z toalety nie korzysta sie z obowiazku.
                        • little_fish Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 20:31
                          Nie ma obowiązku korzystać z płatnej. Możesz poszukać bezpłatnej, niezakodowanej toalety
                          • saskia44 Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 20:37
                            little_fish napisała:

> Nie ma obowiązku korzystać z płatnej. Możesz poszukać bezpłatnej, niezakodowane
                            > j toalety

A co jesli nie mozesz?
                            • little_fish Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 20:46
                              To wtedy musisz zapłacić. Ewentualnie wyprosić kod od klientów Maca.
                              • saskia44 Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 20:50
                                little_fish napisała:

> To wtedy musisz zapłacić. Ewentualnie wyprosić kod od klientów Maca.

Tiaa, wyprosic kod.
                                Wyobraz sobie sytuacje ze 5 osob wchodzi do McDonald's ale tylko jedna kupuje frappuccino. Kod ma na rachunku wiec wszycy korzystaja z toalety. Poprostu pomysl od czapy z zamknietymi toaletami.
                                • little_fish Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 20:53
                                  Kierownictwo lokalu widocznie jest innego zdania.
                                  • saskia44 Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 20:59
                                    little_fish napisała:

> Kierownictwo lokalu widocznie jest innego zdania.

Co nie zmienia faktu ze pomysl od czapy.
                                    • little_fish Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 21:06
                                      Proponuję, żebyś zaczęła postulować zmiany6w tym zakresie w kraju, w którym mieszkasz - jak napisała yuka tam też bywają płatne toalety
                                      • saskia44 Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 21:10
                                        little_fish napisała:

> Proponuję, żebyś zaczęła postulować zmiany6w tym zakresie w kraju, w którym mie
                                        > szkasz - jak napisała yuka tam też bywają płatne toalety

Bywaja, ja spotykam takie bardzo rzadko wiec zebrac o kody nie musze no i postulowac.
                                        • little_fish Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 21:20
                                          W Polsce zdecydowana większość McDonaldow też ma otwarte, bezpłatne toalety, więc nie wiem o co ten raban
                                          • saskia44 Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 21:32
                                            little_fish napisała:

> W Polsce zdecydowana większość McDonaldow też ma otwarte, bezpłatne toalety, wi
                                            > ęc nie wiem o co ten raban

: Janusz na majówce smile
                                            saskia44 03.05.19, 19:06
                                            A dlaczego toaleta jest zamknieta na jakis kod?
                                            Odpowiedz Cytuj Link Zgłoś
                                            Re: Janusz na majówce smile
                                            35wcieniu 03.05.19, 19:09
                                            Bo tak jest w McDonalds. Uprzedzam Twoje zdumienie Polską - nie tylko w Polsce.
                                            Odpowiedz Cytuj Link Zgłoś

Z tego wynika ze tak jest w McDonald's czyli nie ze tylko w niektorych ale ogolnie wszystkich.
                                            • little_fish Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 21:48
                                              No to ci sprostuję - tak jest w bardzo niewielu Macach. Ja spotkałam się do tej pory chyba tylko w jednym w centrum Poznania. Domyślam się, że może to być praktyka stosowana właśnie w centrach dużych miast.
                                              • saskia44 Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 21:54
                                                little_fish napisała:

> No to ci sprostuję - tak jest w bardzo niewielu Macach. Ja spotkałam się do te
                                                > j pory chyba tylko w jednym w centrum Poznania. Domyślam się, że może to być pr
                                                > aktyka stosowana właśnie w centrach dużych miast.

Wiec dla mnie to co ci zacytowalam nie bylo jasne bo korzystalam z toalet w McDonald's w duzych europejskich miastach bez zadnych kodow. Do tego sie odnioslam do zacytowalam.
                                                • little_fish Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 22:01
                                                  W dużych polskich miastach również są McDonaldy z ogólnodostępnymi toaletami. W tym poznańskim mieli duży problem z bezdomnymi i Romami żebrzącymi w tych okolicach.
                                                  • saskia44 Re: Janusz na majówce :) 04.05.19, 00:34
                                                    little_fish napisała:

> W dużych polskich miastach również są McDonaldy z ogólnodostępnymi toaletami. W
                                                    > tym poznańskim mieli duży problem z bezdomnymi i Romami żebrzącymi w tych okol
                                                    > icach.

I uznali ze rozwiazaniem problemu bedzie zamkniecie toalety? Skoro mieli problemy z bezdomnymi i zebrzacymi to powinni byli to wlasciwie zalatwic.
                                                  • little_fish Re: Janusz na majówce :) 04.05.19, 07:18
                                                    Czyli jak?
                                                • schiraz Re: Janusz na majówce :) 04.05.19, 00:44
                                                  We Francji, w Paryżu konkretnie, też jest na kod toaleta w McDonalds, w samym centrum. To europejskie miasto zdaje się, nawet dość duże.
                                                  • zwyczajnamatka Re: Janusz na majówce :) 05.05.19, 23:55
                                                    Na Teneryfie w Puerto de la Cruz też jest w Macu toaleta na kod.
                                                  • little_fish Re: Janusz na majówce :) 06.05.19, 07:09
                                                    Zgroza 😱😉
                                              • pani-nick Re: Janusz na majówce :) 04.05.19, 07:24
                                                W tym koło targów tez tak było. I patrz - oba zlikwidowane wink
                                                • little_fish Re: Janusz na majówce :) 04.05.19, 07:30
                                                  Widać polityka zamykania toalety prowadzi do upadku lokalu. Serio ten przy targach też zamknięty? Nawet nie wiedziałam
                                                  • pani-nick Re: Janusz na majówce :) 04.05.19, 08:29
                                                    Na Dąbrowskiego (przy kinie) tez - ale to już ze 4 lata temu chyba byłam.
                                            • dziennik-niecodziennik Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 23:55
                                              W Koszalinie tak bylo w McD w centrum, bo przychodzily przycpac cpuny i bezdomni z dworca sie umyc (na dworcu lazienka byla platna). W McD ciut na uboczu problemu nie ma, lazienka otwarta.
                                              Zalezy od okolicznosci po prostu.
                                    • pulcino3 Re: Janusz na majówce :) 04.05.19, 00:04
                                      Pomysł od czapy, żeby bronić się przed generowaniem niepotrzebnych kosztów?

Tak może myśleć tylko laik, który uważa, że papier toaletowy sam wyrasta na rolce, woda leci z bezpłatnej studni. Ścieki jak spłuczemy to ich nie widać, więc nie istnieją. A o czystość.dbają krasnolutki w ramach wolontariatu.
                                      Ps wiele detali jeszcze pominęłam, bo przecież są mało istotne, jak mydla, środki czystosci, sprzety, prąd, przecież to się każdemu należy z ulicy za free.,
                                      • little_fish Re: Janusz na majówce :) 04.05.19, 07:13
                                        Pomijam już kwestię, że dla faktycznych klientów McD korzystanie z toalety wspólnie z bezdomnym lub tuż po nim było hmmm.... średnio komfortowe
                                • maslova Re: Janusz na majówce :) 04.05.19, 12:02
                                  No ale w takim przypadku powinnaś mieć pretensje do włodarzy miasta, że nie zapewnili turystom dostępu do toalety publicznej, a nie do właścicieli restauracji. Dlaczego miałby ich obchodzić fakt, że przypadkowemu przechodniowi chce się sikać?
                    • yuka12 Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 20:38
                      Saskia, mnóstwo miejscowości turystycznych w UK ma płatne toalety publiczne (np. Exeter), takie toalety też są na lotniskach (Luton) i dużych stacjach kolejowych w UK (Manchester, Londyn Euston).
                      Poza tym za toalety płaci się na stacjach benzynowych przy autostradach w Holandii, Belgii i Niemczech, być może w jeszcze innych krajach.
                      • saskia44 Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 20:43
                        yuka12 napisała:

> Saskia, mnóstwo miejscowości turystycznych w UK ma płatne toalety publiczne (np
                        > . Exeter), takie toalety też są na lotniskach (Luton) i dużych stacjach kolejow
                        > ych w UK (Manchester, Londyn Euston).
                        > Poza tym za toalety płaci się na stacjach benzynowych przy autostradach w Holan
                        > dii, Belgii i Niemczech, być może w jeszcze innych krajach.
                        >

Czy ja napisalam ze wszystkie sa free? Nie spotkalam wielu platnych toalet w UK w McDonald's zadnej. Poza tym w UK w contrach miast szczegolnie sa toalety publiczne czesto za free, w parkach tez sa. Korzystajac z services w UK nigdy nie natknelam sie na platne czy zamkniete toalety.
                        • yuka12 Re: Janusz na majówce :) 04.05.19, 00:21
                          A ja nie raz 😀. Pierwszy raz właśnie w Exeter w 2001 roku (toaleta w samym centrum koło katedry). Od tamtej pory jeżdżąc po UK zawsze mam gdzieś 20 pensówki, żeby móc zapłacić w razie czego.
                          Zresztą płatnych toalet jest coraz więcej. Moje hrabstwo np. polikwidowało w kilkunastu najbardziej turystycznych miejscach bezpłatne zastępując je płatnymi.
                        • brenya78 Re: Janusz na majówce :) 05.05.19, 01:54
                          "Czy ja napisalam ze wszystkie sa free?"

OJP. Czytam i czytam i dojść nie mogę o co Ci chodzi kobieto. Nie podoba ci się że istnieją płatne toalety to pisz do ministra, nie wiem, zdrowia, niech coś z tym zrobić. Nie mam pojęcia co chcesz uzyskać swoimi włosami tu na forum, wyzywając się na forumkach, jakby to one te toalety pozamykaly i okodowaly.
                          • rosapulchra-0 Re: Janusz na majówce :) 05.05.19, 06:48
                            Trollowanie i jeszcze raz trollowanie. Zauważ, że ona nic poza tym nie robi.
                          • kura17 Re: Janusz na majówce :) 05.05.19, 07:44
                            > Nie mam pojęcia co chcesz uzyskać swoimi włosami tu na forum,

wiem, ze to pewnie jakas autokorekta, ale tez sie zastanawiam, co Najma chce uzyskac swoimi wlosami na forum ... LOL
            • sasanka4321 Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 20:23
              >Jesli toalet publicznych nie ma to jaka jest alterntywa? Ulica?<

Z ta argumentacja przechodnie moge rowniez dzwonic/pukac do Twojego mieszkania, jak ich akurat pecherz przycisnie a toalety publicznej niet.
              • saskia44 Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 20:27
                No moga, ale jakis bardziej prawdopodobne ze potrzebe zalatwia na ulicy, w bramach domow itp miejscach publicznych.
                • yuka12 Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 20:44
                  Niektórzy tak robią. Dzieliliśmy kiedyś wspólne podwórko z lokalną galerią sztuki (prowadzoną przez stowarzyszenie za pieniądze brytyjskich podatników) i różne rzeczy oglądający zostawiali (np. czekające na wejście wycieczki szkolne 😉).
                  • saskia44 Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 20:51
                    yuka12 napisała:

> Niektórzy tak robią. Dzieliliśmy kiedyś wspólne podwórko z lokalną galerią sztu
                    > ki (prowadzoną przez stowarzyszenie za pieniądze brytyjskich podatników) i różn
                    > e rzeczy oglądający zostawiali (np. czekające na wejście wycieczki szkolne 😉).
                    >

A jest to bardziej nasilone gdy jest slaby dostep do toalet.
                    • yuka12 Re: Janusz na majówce :) 04.05.19, 00:28
                      Ależ od dawna się o tym trąbi- brabstwa zamykają publiczne toalety lub zastępują je płatnymi, żeby zaoszczędzić trochę grosza. Więc bezpłatne toalety znikają niemal tak, jak banki z mniejszych miejscowości 😀 (choć chyba banki znikają szybciej- z mojej miejscowości zniknęło wszystkich pięć w ciągu ostatnich 4 lat i tylko 1 szalet).
                      • saskia44 Re: Janusz na majówce :) 04.05.19, 00:36
                        yuka12 napisała:

> Ależ od dawna się o tym trąbi- brabstwa zamykają publiczne toalety lub zastępuj
                        > ą je płatnymi, żeby zaoszczędzić trochę grosza. Więc bezpłatne toalety znikają
                        > niemal tak, jak banki z mniejszych miejscowości 😀 (choć chyba banki znikają sz
                        > ybciej- z mojej miejscowości zniknęło wszystkich pięć w ciągu ostatnich 4 lat i
                        > tylko 1 szalet).
                        >
                        A co maja banki wspolnego z publicznymi toaletami? Likwidowanie toalet nie pozwoli zaoszczedzic bo trzeba bedzie zaplacic za sprzatanie.
                        • yuka12 Re: Janusz na majówce :) 04.05.19, 00:43
                          Tyle mają, że i jedne i drugie częściej się zamyka niż otwiera. I wbrew pozorom utrzymanie toalet to spore wydatki. Poczytaj, jak chcesz na BBC: Reality Check: Public toilets mapped.
                          • rosapulchra-0 Re: Janusz na majówce :) 04.05.19, 04:41
                            No widzisz yuka - zepsułaś jej koncepcję wspaniałego UK i złej Polski big_grin No jak mogłaś? No jak?? big_grin big_grin big_grin
      • pulcino3 Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 19:13
        Ale po co ma prosic obsługę? Co kawałek są oznaczone toalety miejskie, można 2zeta odżałować i się załatwić?
        • fomica Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 19:17
          Serio? Gdzie są te setki publicznych toalet co krok, chyba nie w Polsce.
          • ichi51e Re: Janusz na majówce :) 04.05.19, 17:25
            Sporo jest jednak (przynajmniej w wwie) wiem bo wiecznie cierpie na zapalenie pecherza i lazienki zawsze mam na oku. Z tym ze bardzo wiele osob brzydzi sie skorzystac z toitoia (darmowy) i woli toalety restauracjach/barach/przychodniach/bankach.
    • kalina_lin Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 19:12
      Mój Janusz, zamiast w spokoju zjeść śniadanie w hotelu, czy frytki w maku, rozgląda się dookoła, aby złapać innych januszy na jakimś uchybieniu.
      • pulcino3 Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 19:16
        Uchybienie....piękny eufemizm 😍
        Obciach, wstyd, buractwo.
        • 35wcieniu Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 19:20
          Nie zrozumiałaś? big_grin big_grin
        • taki-sobie-nick Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 22:14
          pulcino3 napisała:

> Uchybienie....piękny eufemizm 😍

Przynajmniej nareszcie jakieś ładne słowo.
    • lot_w_kosmos Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 19:17
      Zawsze tak było, dopiero zaczęłaś bywać, że obserwujesz?

A co do Janusza.... Szczerze, to nie lubię tego nazewnictwa. Paskudnie się to wykształciło....
      • pulcino3 Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 19:23
        Zawsze tak było? Nie sądzę. To jakieś zdziczenie obyczajów, które w ostatnich latach postępuje.
        • lot_w_kosmos Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 19:40
          Oczywiście, że zawsze....
          Serio uważasz, że obyczaje dziczeja?
          W większości hoteli 4* wzwyż obserwuję raczej ukulturalnienie ludzi, kiedyś to wynosili całe garście...
          • kokosowy15 Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 20:12
            Może wprowadzono jakieś szkolenie dla klasy średniej bywającej w hotelach 4+. Dobrze było by jeszcze wyszkolić samochodziarzy, że jeżeli jest parking płatny to z niego korzystamy, a nie z okolicznych trawników. A swoją drogą, człowiek całe życie się uczy. Nigdy nie byłem w MD, ale nie przypuszczałem że w lokalu nie można wejść do toalety po prostu z ulicy.
            • betty_bum Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 20:20
              Czasem nie można, bo ludzie traktują to jak toaletę publiczną. Zresztą tak jest w wielu restauracjach w miejscach, gdzie brakuje toalet, a przewija się wielu ludzi, na stacjach benzynowych i w innych miejscach. I nie jest to nasz polski lokalny folklor.
              • little_fish Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 20:27
                Ba, nawet w restauracjach, a nie barach typu Mc spotkałam się z informacją o tym, że toaleta jest płatna - z wyłączeniem klientów lokalu
                • kokosowy15 Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 20:40
                  Nie mówię o płatności, ale o utrudnienia organizacyjnym. Wchodzę, płace, korzystam - to jest normalne. Utrudnienia typu poszukaj personelu, uzyskaj zgodę i kod dostępu to duże utrudnienie. Powinni wprowadzić jeszcze wcześniejszą rezerwację przez internet dla posiadaczy aplikacji.
                  • yuka12 Re: Janusz na majówce :) 04.05.19, 00:37
                    No jest utrudnienie. Pamiętam, jak byliśmy z rodziną w Nero (sieć kawiarni) w Manchesterze. Pi kawie chciałam skorzystać, wdrapałam się bocznymi schodkami na pięterko, a tutaj- niespodzianka! wejść nie można. I informacji dlaczego też nie ma. Za mną zebrał się mini tłumek i we trójkę kombinowaliśmy z wejściem 😂. W końcu wymyśliłam, że pewnie chodzi o kod, zeszłam na dół, wyjaśniłam rodzinie, dostałam kod i wdrapałam się znowu. W międzyczasie niektórzy zrezygnowali z czekania. Życie 😄.
                    • bigzaganiacz Re: Janusz na majówce :) 04.05.19, 01:31
                      Toalety dla niepelnosprawnych sa zawsze na dole
                      • rosapulchra-0 Re: Janusz na majówce :) 04.05.19, 04:45
                        Od kiedy yuka jest niepełnosprawna?
                  • maslova Re: Janusz na majówce :) 04.05.19, 12:11
                    > . Utrudnienia typu poszukaj personelu, uzyskaj zgodę i kod dostępu to duże utrudnienie.

Kod jest wydrukowany na paragonie, który dostajesz po zapłaceniu za zamówienie, nikogo nie musisz szukać, żeby wejść do toalety.
                  • memphis90 Re: Janusz na majówce :) 04.05.19, 13:04
                    Olaboga, średnio inteligentny człowiek poradzi sobie z wstukaniem 4 cyfr z rachunku uncertain Jak Cie to przerasta, to owszem, musisz skorzystać z pomocy asystenta.
                    • kokosowy15 Re: Janusz na majówce :) 04.05.19, 13:20
                      Myślałem, że dla Ciebie będzie zrozumiałe to, co napisałem. Otóż, nie mam zamiaru jadąc w MD, za to chciałbym mieć możliwość skorzystania z toalety w razie potrzeby, za opłatą oczywiście. Zamiast zastosować rozwiazania najprostsze, typu np automatyczny zamek wrzutowy, stosuje się reglamentacje dostępu, lub sprzedaż wiązana, typu kupisz maslo to sprzedamy chleb.
                      • sasanka4321 Re: Janusz na majówce :) 04.05.19, 13:38
                        >Otóż, nie mam zamiaru jadąc w MD, za to chciałbym mieć możliwość skorzystania z toalety w razie potrzeby, za opłatą oczywiście. Zamiast zastosować rozwiazania najprostsze, typu np automatyczny zamek wrzutowy, stosuje się reglamentacje dostępu, lub sprzedaż wiązana, typu kupisz maslo to sprzedamy chleb.

To raczej Ty od nich wymagasz prowadzenia dwoch biznesow jednoczesnie - knajpy i publicznej toalety. Nigdy nie prowadzilam zadnej knajpy ale jestem sobie w stanie wyobrazic, ze jesli kiedys mialabym ochote to robic, to na pewno nie w powiazaniu z uslugami toalety publicznej. Na pierwszy rzut oka widac, ze to nieoplacalny interes. Albo jedno, albo drugie.
                        • kokosowy15 Re: Janusz na majówce :) 04.05.19, 15:30
                          Jesteś mało elastyczna. Toaletę może prowadzić firma zewnętrzna, może być otwarta bo może jak ktoś skorzysta z toalety to uzupełni stracone płyny albo zostanie zachęcony do konsumpcji, może być dostępna w trosce o potencjalnego klienta, może być z obsługą. Istnieją też firmy wielobranżowe. Kiedyś szatniarz i obsługa toalety w restauracji i kawiarni byli na własnym rozrachunku, oczywiście nie dotyczyło to garkuchni typu MD.
                      • pani-nick Re: Janusz na majówce :) 04.05.19, 15:16
                        🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
                      • bigzaganiacz Re: Janusz na majówce :) 04.05.19, 15:32
                        . Otóż, nie mam zamiaru jadąc w MD, za to chciałbym mieć możliwość skorzystania z toalety w razie potrzeby, za opłatą oczywiście. Zamiast zastosować rozwiazania najprostsze, typu np automatyczny zamek wrzutowy, stosuje

A chcialbym miec mozliwosc skorzystania u ciebie w domu masz z tym jakis problem?
                        • kokosowy15 Re: Janusz na majówce :) 04.05.19, 15:56
                          Nie mam. Lepiej jak skorzystasz u mnie w domu niż na klatce schodowej, ulicy czy załatwisz się w spodnie.
                          • rozalia_olaboga Re: Janusz na majówce :) 06.05.19, 14:06
                            I co, masz całodobową obsługę u siebie w toalecie? Tak żeby wiesz, nie trzeba było szukać i pytać o zgodę ani żadne kody. Pani szatniarka i pani kasujaca pieniądze siedzą na stałe? Mogą być z zewnętrznej firmy, nie przeszkadza mi to wink
                            • kokosowy15 Re: Janusz na majówce :) 06.05.19, 14:20
                              A poza tym, dobrze się czujesz? Chcesz skorzystać z mojej toalety, to zapukaj. Otworzę napewno. U mnie w domu to ja jestem szatniarzem i obsługa kibla. Pieniędzy nie biorę, więc pani kasujaca mi niepotrzebna. U Ciebie ubrania do szafy wiesza szatniarka? O Paniach sprzatajacych czytałem, ale o domowych szatniarkach nie. To lepsze niż posiadanie bidetu, a nawet dwóch.
                      • little_fish Re: Janusz na majówce :) 04.05.19, 15:48
                        Tylko czemu akurat w Macu? Bardziej ekskluzywną restaurację wybierz
                        • kokosowy15 Re: Janusz na majówce :) 04.05.19, 16:01
                          Nie bywam tam, gdzie są ekskluzywne restauracje. Czasem korzystam z toalety w kawiarni, ale widocznie trafiam na mało ekskluzywne, bo toalety są dostępne. A MD to zwykly bar szybkiej obsługi, jak kiedyś Praga w Warszawie czy Balaton w Łodzi.
                          • little_fish Re: Janusz na majówce :) 04.05.19, 16:21
                            No właśnie, bar szybkiej obsługi, a nie toaleta publiczna
                            • kokosowy15 Re: Janusz na majówce :) 04.05.19, 16:39
                              Jak lubisz, to sikaj po nogach i bądź wyrozumiali dla właścicieli biznesu, którzy zrobią dla zysku wszystko, a nawet jeszcze więcej.
                              • little_fish Re: Janusz na majówce :) 04.05.19, 16:45
                                Nie mam problemów ani z trzymaniem moczu ani z zapłatą za usługę
                                • kokosowy15 Re: Janusz na majówce :) 04.05.19, 17:59
                                  Są tacy, którzy mają (taka fanaberia). Pisałem przecież, że nie chodzi o opłatę tylko o organizację utrudniające skorzystanie. Są kobiety z permanentny zapaleniem pęcherza, mężczyźni z rozrostem prostaty. Też chcieli by czasem wyjść z domu, ale nie chcą ciągnąć za sobą na sznurku toitoia.
                                  • little_fish Re: Janusz na majówce :) 04.05.19, 18:10
                                    Klientom lokalu (dla których ta toaleta jest przeznaczona) taka organizacja w żaden sposób nie utrudnia korzystania.
                                    Robisz z tego problem, jakby ten kibelek w Macu był jedyny w calym mieście. Tymczasem kilka razy wyjaśniano, że takie rozwiązania stosowane są właściwie wyłącznie w centrach dużych miast, gdzie spokojnie można znaleźć inną toaletę
                                    • taki-sobie-nick Re: Janusz na majówce :) 04.05.19, 23:47
                                      Zadanie:

Znajdź i wymień toalety publiczne pomiędzy placem Bankowym a placem Konstytucji. Dwie na stacjach metra...?
                                      • little_fish Re: Janusz na majówce :) 05.05.19, 06:35
                                        Nie znam Warszawy, więc nie pomogę. Ale zapewne są tam inne restauracje/kawiarnie niż Mac, a kokosowy twierdzi, że bez problemu korzystał w takich miejscach z toalet. Więc nie rozumiem czemu upierać się przy tym nieszczęsnym zakodowanym kibelku?
                                        • taki-sobie-nick Re: Janusz na majówce :) 05.05.19, 21:43
                                          Aż sprawdziłam. Na stronie Urzędu Miasta jest mapa, która podaje ich więcej, ale niestety nie sposób sprawdzić lokalizacji niektórych. Po kliknięciu w symbol nie pokazują się dane toalety, za to symbol ucieka i mapa się przemieszcza. Brawo nasz ratusz!
                                  • sasanka4321 Re: Janusz na majówce :) 04.05.19, 18:19
                                    No to ja bym proponowala, tak zeby sie odczepic od tego Maca, zebysmy wprowadzili przepis, ze kazdy moze zapukac do najblizszego mieszkania, kolo ktorego sie wlasnie znajduje, a wlasciciel, jesli jest w srodku, ma obowiazek go wpuscic i pozwolic skorzystac z toalety po oplaceniu 2 zlotych. Przynajmniej jakas sprawiedliwosc w tym bedzie.
                                    • kokosowy15 Re: Janusz na majówce :) 04.05.19, 19:32
                                      Nie przeczytałaś, że wolał bym wpuścić kogoś potrzebujacego do mojej toalety, niż narażać go na konieczność załatwienia się na ulicy, w bramie lub na wycieraczce? Tobie by coś z tego powodu ubyło?
                                      • little_fish Re: Janusz na majówce :) 04.05.19, 19:38
                                        Każdego byś wpuścił? Bez wyjątku? No sorry, ja taka odważna nie jestem...
                                        • kokosowy15 Re: Janusz na majówce :) 04.05.19, 19:50
                                          Pijany nawet nie pomyśli żeby zapukac, a wszyscy pozostali (i pozostałe) co mi mogą zrobić?
                                          • little_fish Re: Janusz na majówce :) 04.05.19, 19:57
                                            Okraść, napaść, zasyfić łazienkę...
                                            • kokosowy15 Re: Janusz na majówce :) 04.05.19, 21:13
                                              W łazience może mi ukraść papier toaletowy. Napadu raczej się nie boję, jestem przygotowany na oparcie ataku i uzbrojony. Zasyfi toaletę - moja strata. Nie mam nadmiaru pieniędzy, żyje bardzo skromnie ale czestuje czasem bezdomnych jedzeniem, gorąca herbata, bywa, że umożliwiam kąpiel. Nikt do tej pory mi nie zagrażal.
                                              • little_fish Re: Janusz na majówce :) 04.05.19, 21:18
                                                No ja nie jestem uzbrojona i przygotowana na odparcie ataku. Na szczęście mieszkam w takiej okolicy, że jakoś nikt obcy nie chce korzystać z mojej łazienki
                                                • kokosowy15 Re: Janusz na majówce :) 04.05.19, 21:37
                                                  Ja natomiast mieszkam w takiej, że, szczególnie zima, bezdomnych jest dużo. Straż miejska wezwana przez sąsiadów wyprowadza ich na zewnątrz budynku, niezależnie od pogody. Nigdy nie zdarzyło mi się spotkać z agresja człowieka, któremu umozliwilem umycie i zjedzenie posiłku.
                                                  • kokosowy15 Re: Janusz na majówce :) 04.05.19, 21:42
                                                    Moje uzbrojenie to nunchaku i tanto kaiken. Kiedyś uczyłem się tym posługiwać i czasami sobie przypominam.
                                  • maslova Re: Janusz na majówce :) 05.05.19, 00:02
                                    kokosowy15 napisał(a):

> Są tacy, którzy mają (taka fanaberia). Pisałem przecież, że nie chodzi o opłatę
                                    > tylko o organizację utrudniające skorzystanie. Są kobiety z permanentny zapale
                                    > niem pęcherza, mężczyźni z rozrostem prostaty. Też chcieli by czasem wyjść z do
                                    > mu, ale nie chcą ciągnąć za sobą na sznurku toitoia.

Ale dlaczego zrzucasz odpowiedzialność za organizację toalet publicznych na restauracje? Przecież od tego są władze miejskie, to ich zadaniem jest ułatwianie życia jego mieszkańcom i odwiedzającym.
                                    • kokosowy15 Re: Janusz na majówce :) 05.05.19, 08:51
                                      Oczywiście masz rację. Z tym, że miasto może rozwiązać problem na kilka sposobów, np budując toalety publiczne (i znajdując na to miejsce), stawiajac toalety przenośne, nakazując udostepnienie toalet w lokalach użyteczności publicznej z ulgami podatkowymi, obniżka stawki za wynajem. W jadlodajni MD toalety powinny być ogólnodostępne, za opłatą lub bez.
                                      • little_fish Re: Janusz na majówce :) 05.05.19, 09:32
                                        No też są. W większości bezpłatne. W innych trzeba zapłacić. Mogę się mylić, ale chyba coś w rodzaju nakazu udostępniania toalety w lokalach publicznych istnieje, no jakiś czas temu widziałam program o tym, jak knajpy w jakimś turystycznym obleganym miejscu wyceniły wizytę w toalecie na 10 zł. Tłumacząc się właśnie tym, że prawo wymusza zezwolenie skorzystania.
                              • pulcino3 Re: Janusz na majówce :) 05.05.19, 08:40
                                Kokosowy, to ty chyba masz mało pojęcia o życiu, skoro uważasz, że taki właściciel robi wszystko dla zysku.
                                Wyobraź sobie masz restaurację w centrum miasta, gdzie przewija się multum ludzi. Płacisz wysoki czynsz, często baaaardzo dużo większy niż gdzieś na peryferiach, bo miejsce strategiczne. Dużo większy też podatek od nieruchomości dla miasta. Zatrudniasz ludzi, opłacasz zusy, podatki np. vat, obrotowy, płacisz wynagrodzenia, szkolenia, badania pracowników, płacisz za koncesje na alkohol, płacisz koncesje za muzykę, płacisz za ubezpieczenie lokalu. Płacisz za ogrzewanie, prąd, gaz, wodę, ścieki, śmieci, zatowarowanie lokalu.
                                Ludzie tego za co miesięcznie płacisz nie widzą, ludziom się wydaje , np takiemu kokosowemu, że właściciel biznesu ma tylko zysk i manna leci mu z nieba. W każdym lokalu dla gości toaleta jest za free, ale po tym jak młoda dama z ulicy weszła i tak zasrała cała toaletę, gdzie gówno było wszędzie, które obsługa musiała posprzatać na cito, żeby toaleta nadal była dostępna dla gości, jakoś empatia u mnie przegrywa ze zdrowym rozsądkiem.
                                • taki-sobie-nick Re: Janusz na majówce :) 05.05.19, 21:44
                                  często baaaardzo dużo większy

po polsku: o wiele większy
                                • kokosowy15 Re: Janusz na majówce :) 05.05.19, 22:39
                                  Ty tak poważnie? Właściciel nie prowadzi lokalu dla zysku? A dla czego? Bo taki dobry i dokłada do interesu, żeby ludzie mogli zarobić? I przychodzi maupa do kibla, zasrywa go i trzeba sprzątać? A właściciel myślał, że ktoś korzysta z toalety żeby perfumy rozpylac. I w ogóle ci właściciele biedni są. Nie dość, że zatrudniają personel, to jeszcze muszą mu płacić. Wynajmują lokal - i też muszą płacić. Panstwo powinno ich choć z podatków zwolnić.
                                  • little_fish Re: Janusz na majówce :) 05.05.19, 22:45
                                    Właściciel Maca prowadzi knajpe, nie toaletę.
                                    • taki-sobie-nick Re: Janusz na majówce :) 05.05.19, 22:48
                                      Czyni to (Warszawa) w mieście, które cierpi na niedobór toalet publicznych.
                                      • little_fish Re: Janusz na majówce :) 05.05.19, 23:33
                                        No, ale nie jest to jakby problem ani zadanie właścicieli knajpy...
                                        • taki-sobie-nick Re: Janusz na majówce :) 05.05.19, 23:38
                                          A coś się tak rozczuliła nad makiem? Niech bierze za toaletę i nie zawraca d...

I nie używaj "jakby" bez sensu.

• pulcino3 Re: Janusz na majówce :) 06.05.19, 04:41
                                            Nie mam nic ciekawego do powiedzenia, to przynajmniej pobawię się w dyżurnego Miodka na forum?
                                            • taki-sobie-nick Re: Janusz na majówce :) 06.05.19, 19:48
                                              Nie mam nic ciekawego do powiedzenia, to przynajmniej pobawię się w dyżurnego Miodka na forum?

Dziękuję za komplement, Miodka cenię bardzo wysoko i gdzie mi do niego. tongue_out

Poza tym ad meritum już się chyba wypowiadałam?

• little_fish Re: Janusz na majówce :) 06.05.19, 07:10
                                            No przecież bierze i udostępnia. Tylko niektórym to bardzo nie pasuje.
                                  • pulcino3 Re: Janusz na majówce :) 06.05.19, 04:35
                                    Kokosowy, ty maaz jakiś problem ze sobą, człowieku 😀. Gdzieś ty to wszystko wyczytał?" Własciciel nie dosć że musi zatrudniać, to jeszcze musi płacić personelowi"? Itd..😀 O co kaman?? a u nas murzynów biją?😀 Resztę szkoda komentować, bo tak zniekształciłes przekaz, że szkoda mojej energii, żeby dalej ci tłumaczyć realia. Chyba za dużo oczekiwałam po tobie, wydając się w dyskusję.suspicious
    • kadfael Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 19:19
      Życie jest za krótkie, żeby śledzić domniemane uchybienia domniemanych januszy. Ja tam wolę inne zabawy.
    • betty_bum Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 19:23
      Grażyna pojechała pierwszy raz na wakacje i dziwi się światu?
      • pulcino3 Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 19:33
        Możesz mi mówić Grażyna, choc nie pierwszy raz jestem "na wakacjach", ale jeśli ma ci to sprawić przyjemność. Dziwi mnie ta akceptacja i tolerancja.
      • marianna1960 Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 20:16
        Naisała Grażyna o sobie
      • hanusinamama Re: Janusz na majówce :) 05.05.19, 23:32
        1000/1000...i jeszcze zabłysnąc chciała jaka jest obyta i światowa.
    • ga-ti Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 19:26
      O restauracjach hotelowych i posiłkach w nich jedzonych był tu wątek na kilkaset wpisów, głosy co do wynoszenia podzielone.
    • wiktor_bog Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 20:03
      To trochę tak, jak rzucanie z okna ręczników na leżak przy basenie o 5 rano, żeby zając sobie miejsce do opalania smile))
      Takie sytuacje szczerze mówiąc raczej mnie nie drażnią, bo są nieszkodliwe.
      Nienawidzę natomiast agresji na drodze, trąbienia, migania światłami itp. - bo ktoś za wolno jedzie. Ten road rage mnie rozbraja...
      • danaide Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 20:32
        No coż, lewy pas to nie kółko różańcowe, jak głosił napis na naklejce na zderzak. Wystarczy zająć wolniejszy pas.
        • frey.a86 Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 21:39
          Na wolniejszym może być jadący 90km/h tir, którego wyprzedzasz jadąc np. 140km/h, a i tak musi ci pod zderzak podjechac pajac grzejący 200 km/h i migajacy, że koniecznie w tym momencie masz zjechać na prawy i mu ustąpić, bo on jedzie. Kij, że na prawym tir. Pewnie o takie zachowania chodzi, a teksty o kółku różańcowym są burackie.
          • danaide Re: Janusz na majówce :) 04.05.19, 02:34
            Szczerze mówiąc pisałam o mieście i wartościach bliżej 30 / 50 / 90, ale co kto woli. Pajaców grzejących 200 (względnie każdą inną wartość odbiegającą od aktualnej normy) widzę z daleka we wstecznym i profilaktycznie nie zabieram im pasa.
            Ja tam tekst o kółku lubię - naprawdę, niezbadane są wyroki niebios jeśli chodzi o sposób w jaki dociera do nas podstawowa wiedza.
            • frey.a86 Re: Janusz na majówce :) 04.05.19, 07:45
              W mieście jest ograniczenie do 50km/h a lewy pas służy do skrętu w lewo. Chyba, że jakieś obwodnice masz na myśli. Nie pamiętam kiedy ostatnio spotkałam się że zjawiskiem blokowania w mieście lewego pasa jadąc 30km/h, natomiast opisane przeze mnie zachowania na autostradzie są niestety częste.
              • pani-nick Re: Janusz na majówce :) 04.05.19, 08:42
                frey.a86 napisała:

> W mieście jest ograniczenie do 50km/h a lewy pas służy do skrętu w lewo. <

🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
                Nie, lewy pas na drodze dwupasmowej, nawet w mieście (w Poznaniu np. ul. Dąbrowskiego, Polska, Bukowska, Wawrzyńca, al. Solidarności, Jana Pawła II i kilka innych) nie służy tylko do skręcania w lewo, ale niestety sporo kierowców tak boi się zmiany pasa ruchu, ze nawet jeśli będzie skręcać za 2 km, to te całe 2 km będzie jechac lewym pasem, będąc przekonanym (jak Ty), ze od tego jest ten lewy pas.
                I nie, na tych wymienionych przeze mnie dwupasmowkach, nie ma ograniczenia do 50 km/h na całej ulicy. Owszem są odcinki z ograniczeniem, ale jest tez ograniczenie do 70 i 90 km/h, wiec może warto czasem jednak zjechać na prawy pas i popatrzeć na znaki.
                • frey.a86 Re: Janusz na majówce :) 04.05.19, 08:54
                  No ok, długie dwu i trzy pasmowki to co innego i tam się szybciej jeździ, co nie zmienia faktu, że praktycznie nie spotykam zjawiska blokowania w miescie lewego pasa, natomiast często spotykam się z agresją na autostradach i o tym pisałam wyżej.
                  • wiktor_bog Re: Janusz na majówce :) 04.05.19, 09:09
                    Dokładnie o to mi chodziło, głównie na trasach szybkiego ruchu. Porażające zjawisko ostatnio...
          • lauren6 Re: Janusz na majówce :) 06.05.19, 09:21
            > grzejący 200 km/h i migajacy, że koniecznie w tym momencie masz zjechać na prawy i mu ustąpić, bo on jedzie. Kij, że na prawym tir

Nie zmienia się pasa jeśli zajedzie się komuś drogę i zmusi do gwałtownego hamowania. Owszem, jazda 200 km/h nie jest zgodna z przepisami. Ale zajeżdżanie komuś drogi i zmuszanie do gwałtownego hamowania tez nie jest. Zamierzasz ryzykować życie swoje i swojej rodziny po to by nauczyć kogoś wolniejszej jazdy? Normalna osoba w takiej sytuacji puszcza szybko jadącego i dopiero zmienia pas, a nie wyjeżdża mu tuż przed maskę.
            • frey.a86 Re: Janusz na majówce :) 07.05.19, 08:29
              A gdzieś ty wyczytała o zajeżdżaniu komuś drogi? Lewy pas może być pusty, do wyprzedzenia jest kolumna ciężarówek i jak ma się auto ze słabszym silnikiem, to zanim się wyprzedzi ostatnią, ktoś do tego zderzaka zdąży dojechać. Mam mu pod ciężarówkę wjechać, czy co? Z drugiej strony nie widzę powodu, żeby nie wyprzedzać kolumny ciężarówek jadących 90km/h, kiedy optymalna prędkość mojego samochodu to 120km/h.
    • marianna1960 Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 20:14
      Janusze i Grażynki piją piwsko i grilują lub jadą do Zakopanego
    • nenia1 Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 20:15
      pulcino3 napisała:

> Chyba ja jestem z innej planety, bo w życiu nic z powyższych rzeczy (...)

Ja chyba też jestem z innej planety bo w życiu takich zachowań nie widziałam, choć może trochę tłumaczy to fakt że nie wyjeżdżam na wakacje do hoteli z basenem i AI, podobnie jak nigdy nie trafiłam na Maca z kibelkiem na kod.
      • danaide Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 20:34
        Okolice Dworca Centralnego w Wawie - kody obowiązkowo. Ale spokojnie można poprosić o kod bez konsumpcji.
        • nenia1 Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 20:39
          Już się wyjaśniło, ja korzystam z MC wyłącznie przy autostradach, po drodze gdzieś tam, a podobno zamykają tylko w miastach, tam nie chodzę.
      • majenkir Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 21:56
        nenia1 napisała:
        podobnie jak nigdy nie trafiłam na Maca z kibelkiem na kod.

Ja trafilam. W Sopocie niedaleko molo. W sumie rozumiem, bo duzo ludzi wchodzilo tylko do ubikacji. Nie trzeba bylo nic kupowac, tylko zaplacic za skorzystanie z wc.
      • hanusinamama Re: Janusz na majówce :) 05.05.19, 23:26
        Ja byłam i widziałąm NIemców i Rosjan zrzucających ręczniki na basenowe leżaki....serio. W całym hotelu Polaków spotkałam 3. Razem z nami cała 5 przebywałą głownie na plaży....serio nie rozumiem jak mozna leciec kawał drogi zeby siedziec nad basenem smile
    • biala_ladecka Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 21:26
      Janusz na majówce zamiast zająć się sobą i swoją rodziną, skrupulatnie w kajeciku notuje przewiny innych Januszy.
      Żenujące...
      • pulcino3 Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 23:14
        Przeceniasz mnie kochana.
        • rosapulchra-0 Re: Janusz na majówce :) 04.05.19, 08:14
          To po co ten wątek?
    • heca7 Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 21:55
      Raz w hotelowej restauracji w Meteorach zobaczyłam kartkę napisaną po polsku gdzie stało- Proszę nie wynosić jedzenia z jadalni. Ale na żywo tego nie widziałam. Szczerze mówiąc to nawet lekko się dziwiłam bo żarcie w tym hotelu było wyjątkowo słabe (na szczęście byliśmy tam tylko dwie noce) wink
    • elle-joan Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 22:01
      Krytykujesz innych, to sama staraj się być w porządku. Po co uzywasz konkretnego imienia jako synonimu czegoś złego? Bez sensu, w ogóle to nie było potrzebne zeby podzielić się spostrzezeniami.
      • pulcino3 Re: Janusz na majówce :) 03.05.19, 23:25
        Twój mąż to też Janusz? Jeśli czytałaś uważnie to mogłaś odkryć że pojwił się też populistyczny synonim Janusza =suweren. W tym wątku Janusz mógł być zastąpiony każdym innym imieniem bez znaczenia, Wiesiu, Zbychu, Adrian, czy Zybi. Spytny czytelnik skupił się na myśli przewodniej, nie na anonimowym imieniu słupie.
        • hanusinamama Re: Janusz na majówce :) 05.05.19, 23:33
          Ale nie był....nie wiem moze ty sie czujesz lepiej obrażając ludzi. Takie hobby?
    • bigzaganiacz Re: Janusz na majówce :) 04.05.19, 00:09
      Przestan jezdzic do hosteli to i otoczenie sie zmieni
      • pulcino3 Re: Janusz na majówce :) 04.05.19, 00:16
        Piszesz z własnego doświadczenia?
        W hostelu byłam raz, w Niemczech, nie narzekam. W Polsce nie wiem czy coś takiego istnieje. To inaczej schronisko, czy kwatera?
        • taki-sobie-nick Re: Janusz na majówce :) 04.05.19, 00:18
          pulcino3 napisała:

> Piszesz z własnego doświadczenia?
          > W hostelu byłam raz, w Niemczech, nie narzekam. W Polsce nie wiem czy coś takie
          > go istnieje. To inaczej schronisko, czy kwatera?

W Polsce to też hostel. Rodzaj niedużego, porządnego schroniska, w dużym ośrodku, o cenach ustawionych pod zagranicznego backpackera.
        • bigzaganiacz Re: Janusz na majówce :) 04.05.19, 00:28
          Piszesz z własnego doświadczenia?

Tak, nie zatrzymuje sie w niczym ponizej cztetech gwiazdek , wynoszenia bulki czy nalewania soku do bidonu gdzie ten sam sok mozesz kupic w sklepie za dwa zlote nie zaobserwowalem a moze poprostu w h mam co inni robia
          • bigzaganiacz Re: Janusz na majówce :) 04.05.19, 00:32
            Rozczulila mnie tez kolejka do dzakuzi, serio?
            Grzyb i problemy skorne brxydze sie tym , a zeby czekac w kolejce to nie pojmuje
    • kamien.na.dnie Re: Janusz na majówce :) 04.05.19, 03:48
      big_grin
      Proszę, skończ już!
    • pani-nick Re: Janusz na majówce :) 04.05.19, 07:32
      Serio chciałaś korzystać z jacuzzi w takiej zbieraninie? Nawet jakby mi zapłacili to bym nie weszła w to siedlisko wszelkiego syfu. Fuuuuuj. Poczytaj sobie co tam jest w wodzie i w powietrzu. I omijaj z daleka.
      • frey.a86 Re: Janusz na majówce :) 04.05.19, 07:46
        Mnie aż zemdliło jak przeczytałam opis jacuzzi, to jak kąpiel w wannie z kilkoma obcymi osobami. Fuj.
        • pani-nick Re: Janusz na majówce :) 04.05.19, 09:51
          Dokładnie. Bleeeeeh 🤭🤮
          • memphis90 Re: Janusz na majówce :) 04.05.19, 13:09
            Olaboga, wszyscy zginiemy!
    • ira_08 Re: Janusz na majówce :) 04.05.19, 10:16
      O rany, cykliczny wątasek, co sezon to samo, od lat. Tak, są tacy Janusze, Johnowie, Jonasowie i Hansy, nic nie poradzisz.

>Chyba ja jestem z innej planety, bo w życiu nic z powyższych rzeczy nie przyszłoby mi do głowy, dla mnie to obciach totalny, wstyd, wiocha...

Tak. Jesteś z innej planety. Że zaskakuje cię fakt istnienia buraków i obserwujesz ich "ostatnio". Może nigdy wcześniej nie wyjeżdżałaś, nie wiem, ale serio - byli i będą.
      • pulcino3 Re: Janusz na majówce :) 04.05.19, 12:49
        Ira , niby cykliczny wątek , niby nigdzie wcześniej nie byłam, a zobacz ile osób w wątku zaskoczonych jest kodowaniem kibli i że wcześniej tego nie widzieli oraz zaskoczeni są zasadnością.
        Ku mojemu kolejnemu zdziwieniu...
        • sol_13 Re: Janusz na majówce :) 05.05.19, 23:13
          Kodowanie kibla w macu pamiętam juz z czasow ze 20 lat temu - chodzilam z kumpela do takiego blisko duzego bazaru. Chcieli się zabezpieczyć przed handlujacymi którzy chodzili tam tylko do toalety.
          • sol_13 Re: Janusz na majówce :) 05.05.19, 23:14
            Aha tylko wtedy nie było kodów tylko pani po pokazaniu paragonu dawała żeton do kibla😁
        • hanusinamama Re: Janusz na majówce :) 05.05.19, 23:29
          Ale ze skoro ja nie widziałąm w Mc'u kibelków na kod to znaczy ze jestem ten opisany Janusz??? BO nie kumam. Albo ze masz jakąś misję i nas o tych kodach uświadomiłaś? NO jakże puste było moje życie do tej pory....
    • memphis90 Re: Janusz na majówce :) 04.05.19, 12:55
      Gdzie Ty na wakacje jeździsz...? Może warto dołożyć parę zł i nie oglądać Januszow, nie musieć czekać w kilometrowej kolejce do jacuzi i rzucać potepiajacych spojrzeń patolstwu, które wchodzi do wody (zgroza!) nie używając DRABINKI!
      • pulcino3 Re: Janusz na majówce :) 04.05.19, 13:20
        Memphis smile
        Nadałaś niezwykłego dramatyzmu opisanej sytuacji, jakieś kompleksy masz? Ubodło osobiście? "Patolstwo", "pogargliwe spojrzenie""mam dołożyc grosza. Byłam z dzieckiem w aqua parku, młoda chciała do jaccuzi, było pełne, czekałam z nią przy drabinkach, by wejść, kiedy inne osoby wyjda. Nie doczekałam się, bo kiedy z wew. osoby wychodziły, to bokiem wpakowała się grupka cwanych Januszy smile
        • pulcino3 Re: Janusz na majówce :) 04.05.19, 13:23
          Ale widzę, że na tym forum niepoprawnie politycznie jest opisywanie tego typu sytuacji. Przecież, to takie cykliczne, często zauważalne, że wrecz normalne, by nie powiedzieć POPULARNE.
        • memphis90 Re: Janusz na majówce :) 04.05.19, 15:51
          Straaaaszne, straaaaszne kompleksy mam, że nie jeżdżę na wakacje w miejsca, gdzie do jacuzzi stoi się w kolejce, a Janusze z Grażynami wynoszą z jadalni odlane z dystrybutora kontenerki pepsi. Strasznie mnie ubodlo, że Ty znasz takie super miejscowki, a ja nie.
          • hanusinamama Re: Janusz na majówce :) 05.05.19, 23:31
            NIech on moze lepiej poda gdzie to...będziemy omijać szerokim łukiem!!!
        • hanusinamama Re: Janusz na majówce :) 05.05.19, 23:27
          Chyba ty masz i ciebie ubodło ze wpis iał być taki światowy a ty taka obyta a tu wychodzi ze do "byle-hotelu" jedziesz....no podpisuje sie pod Memphis rękoma i nogami.
          • jablkaigruszki Re: Janusz na majówce :) 07.05.19, 08:18
            Z Twojego ewidentnie przebiją jakieś kompleksy. Drugi raz już podkreślasz, że według Ciebie pulcino chciała się pochwalić wyjazdami. Ja w jej opisie widzę tylko obciachowe zachowania niektórych osób, które zaobserwowała.
    • taki-sobie-nick Re: Janusz na majówce :) 04.05.19, 22:43
      hotowej restauracji

Jakiej, przepraszam...?
    • lauren6 Re: Janusz na majówce :) 06.05.19, 09:27
      Po tej majówce stwierdzam, że najgorszy rodzaj Janusza to Janusz - dzielny tata. Czyli rozwodnik, który zabrał dzieciaki na krótki wypad za miasto. I klękajcie narody: on tu jest samotnym tatą, któremu wszystko wolno. Reszta ma się podporządkować. On tu przyjechał wypocząć i wszystko byłoby idealnie, gdyby te cholerne dzieciaki mu nie przeszkadzały. Dzieci wychowują się same, a Janusz wypoczywa w poczuciu zajebistości jakim jest cudownym ojcem, który daje sobie sam radę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka