10.05.19, 21:58
Dziewczyny z większym biustem, jakiej marki staniki polecacie? Jestem od kilku lat wierna jednej firmie, podpowiedzcie coś.
Obserwuj wątek
    • aerra Re: Bielizna 10.05.19, 22:37
      Mi się Panache najlepiej nosi. A pancerny sportowy Elomi (nic nie lata, nawet jak biegnę).
    • vodyanoi Re: Bielizna 10.05.19, 22:41
      www.google.com/search?client=firefox-b-d&channel=crow&q=corin+17871

Najcudowniejszy stanik, jaki kiedykolwiek miałam. Mam już w trzech kolorach, ale widzę też inne i chyba od raz kupię big_grin
      • yuka12 Re: Bielizna 11.05.19, 04:57
        E, nabrałam ochoty, a rozmiary im się kończą na I. Tymczasem mój rozmiar to J więc się muszę obejść smakiem ☹️.
        • vodyanoi Re: Bielizna 11.05.19, 09:03
          Na razie nie poddawaj się. Ja z tego mam 70 E, chociaż normalnie noszę f lub ff. Te 70 nie jest jakieś bardzo ścisłe, jak w innych stanikach.
          • aerra Re: Bielizna 11.05.19, 18:48
            SUper, czyli jak nie bardzo ścisłe, to trzeba mniejszy obwód, a tam miseczki jeszcze mniejsze.
            A ja mam 70JJ.
    • mysiulek08 Re: Bielizna 10.05.19, 23:11
      Felina
    • little_fish Re: Bielizna 10.05.19, 23:22
      Dalia
      • aerra Re: Bielizna 11.05.19, 18:49
        Raz kupiłam Dalię, nie wiem czy źle trafiłam akurat, ale strasznie się rozciągnęła, po 3 miesiącach za luźno było nawet na najciaśniejszych haftkach.
        • little_fish Re: Bielizna 11.05.19, 19:56
          Dawno kupowałaś? Bo kiedyś też miałam wrażenie że się bardziej rozciągały. Teraz chyba dopracowali technologię, bo trzymają fason. Albo to kwestia modelu faktycznie
          • aerra Re: Bielizna 11.05.19, 22:46
            Parę lat temu, wiec dość dawno. Ale po tym doświadczeniu nie bardzo miałam ochotę na powtórkę.
    • madzioreck Re: Bielizna 11.05.19, 01:46
      Gdybyś wskazała, co nosisz, i co lubisz, żeby stanik z biustem robił oprócz podtrzymywania, łatwiej byłoby coś polecić. Firm jest w ciul, w każdej trochę inne konstrukcje, fiszbiny.
      • 3-mamuska Re: Bielizna 11.05.19, 02:30
        Freya. Uwielbiam.
    • yuka12 Re: Bielizna 11.05.19, 04:50
      Elomi.
    • tojamarusia Re: Bielizna 11.05.19, 07:18
      No to zależy. Kilka lat była to freya, która obecnie nie sprawdza się wogóle, bo rozjeżdża mi biust na boki.
      Panache super ale te ich fiszbiny dźgające boczki..
      Bravissimo rewelacja ale nie każdy model.
      Ava- przez chwilę byłam zafascynowana ale oni mają coś nie halo z rozmiarówką
      Reszta polskich marek nie ma mojego rozmiaru a nawet jak ma to i tak jest to zaniżona rozmiar
      Moje ostatnie odkrycie to gorsenia ale przy dużych rozmiarach zwijają się ramiączka i piłują skórę
      Nie lubię i nie noszę pancerniaków w stylu elomi
      Curvy Kate próbowałam ale one są niekompatybilne z moim biustem a szkoda, bo śliczne
      Żadne bazarowe noname nie wchodzą w grę
      • tojamarusia Re: Bielizna 11.05.19, 07:19
        Ach i jeszcze Best of The Best of The Best czyli effuniaki, które są niestety poza moim zasięgiem finansowym chyba, że upoluję coś używanego
        • aqua48 Re: Bielizna 11.05.19, 09:24
          Chantelle.
      • madzioreck Re: Bielizna 11.05.19, 22:54
        tojamarusia napisała:

> Reszta polskich marek nie ma mojego rozmiaru a nawet jak ma to i tak jest to za
        > niżona rozmiar
        > Moje ostatnie odkrycie to gorsenia ale przy dużych rozmiarach zwijają się ramią
        > czka i piłują skórę

Marusiu, jeśli znalazłaś swój rozmiar w Gorsenii, to jest jeszcze co najmniej kilka firm, które też go robią: Nessa, Kris Line, Dalia, Alles, Samanta. Jeśli potrzebujesz pomocy w przeliczeniu rozmiarów, to przy części firm mogę pomóc.
    • asiairma Re: Bielizna 11.05.19, 19:01
      Głownie Panache (np. andorra) i freya (np. rio)
      Ostatnio jednak moim ulubieńcem jest - elomi sachi, mam czerwony, dla niektórych może wulgarny lekko, ale niesamowicie wygodny:
      www.elomilingerie.com/lingerie/sachi/blk17/plunge_bra.aspx?colour=black
    • lemasakr Re: Bielizna 11.05.19, 19:48
      Twin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka