Dodaj do ulubionych

Ślub Tajnera.

18.05.19, 14:08
Właśnie czytam na pudelku, że poślubił 30 lat młodsza partnerkę. Tak myślę szybko, czy znam podobny związek w realu? I wychodzi mi, że nie. Aż z tak dużą różnica, to nie. A w waszym otoczeniu są takie pary?
Obserwuj wątek
    • mama.nygusa Re: Ślub Tajnera. 18.05.19, 14:27
      Znam osobiscie 2, tzn. z widzenia.
      1.Pani w wieku corki pana, wygladaja jak no ojciec z corka, a dzieci jak wnuki, pani gdy jest z nim sie postarza-kapelusze, woalki.oczywiscie pan obrzydliwie bogaty.
      2.Pan stary i obrzydliwie wygladajacy,jak zul, oblesnie gruby, zlote lancuchy, stal kiedys za mna w biedronce, no kijem nie chcialabym go dotknac.Ona ladna, mloda oczywiscie-tu chyba roznica ok 30lat, zrobiona-usta, brzydkie brwi.
      Kiedys na fb widzialam jej zdjecia to pomyslalam, ze przy jej dzieciach stoi dziadek, serio.Jej ojciec mlodszy i o wiele przyjstojniejszy od meza.
      Ona lubi sie na insta chwalic torbabi (zakupowymi) z chanel czy innej prady, co ma w srodku nie wiadomo big_grin.
      Chwile po chwaleniu sie zakupami, wrzuciala link na zbiorke dla chorego meza.
      Pan zamozny, ma stacje kontroli pojazdow, ale nie tak jak pan nr.1
      • kandyzowana3x Re: Ślub Tajnera. 18.05.19, 14:32
        Serio ktos chadza w woalkach? Przyznam, ze w zyciu nikogo nie widzialam.
        • lot_w_kosmos Re: Ślub Tajnera. 18.05.19, 14:52
          To samo ja, też tylko w tv w filmach amerykańskich o mafii....
        • mama.nygusa Re: Ślub Tajnera. 18.05.19, 14:57
          Tak, ta pani miala kapelusz/toczek z wolka na cmentarzu 1 listopada.
      • heavy_metal_thunder Re: Ślub Tajnera. 18.05.19, 15:35
        Jak nie wiadomo o co chodzi, to o pieniądze.
    • aaa-aaa-pl Re: Ślub Tajnera. 18.05.19, 14:29
      Wiecie co najbardziej przeszkadzałoby mi w związku ze starszym panem? Taki specyficzny " zapach starości"? Charakterystyczny chyba dla większości starszych mężczyzn.I nie myślę tutaj o braku higieny.
      • milka_milka Re: Ślub Tajnera. 18.05.19, 14:38
        Nie istnieje coś takiego, jeśli człowiek jest zadbany higienicznie. Zapach wynika z brudu, nie z wieku.
        • aaa-aaa-pl Re: Ślub Tajnera. 18.05.19, 14:47
          Moim zdaniem istnieje.Taki specyficzny, wyczuwalny nawet u perfekcyjnie zadbanych panów.

• mebloscianka_dziadka_franka Re: Ślub Tajnera. 18.05.19, 15:03
            Zgadza się, ale ten zapach to nie tylko cecha charakterystyczna dla starszych panów, ale pań też. Generalnie starzy ludzie pachną specyficznie.
            • riki_i Re: Ślub Tajnera. 18.05.19, 17:08
              Absolutnie jest coś takiego jak zapach starości. Niestety, w ostatnich latach u mojego ojca było to bardzo wyczuwalne.
              • barbibarbi Re: Ślub Tajnera. 18.05.19, 21:57
                NIe no! Nie gadajcie, ja nie zauważyłam a jestem węchowcem. Kojarzę, że starsze kobiety mają upodobanie do specyficznych zapachów perfum, lawendy itd, a faceci jakiś Old Spice, ale żeby tak zapach ciała się zmieniał?!! Ja nie chcę inaczej pachnieć na starość!
                • miriam_73 Re: Ślub Tajnera. 18.05.19, 23:54
                  Tez tak uwazam. Jest to przede wszystkim kwesita osobnicza plus higiena.
                • thea19 Re: Ślub Tajnera. 19.05.19, 00:41
                  jest taki związek chemiczny odpowiadający za zapach ciała, którego stężenie rośnie z wiekiem a po 40 jest znaczący skok. oczywiście u zaawansowanych wiekiem ludzi poziom jest tak wysoki, że żadne perfumy ani częste mycie nie zniweluja go.
                  • szmytka1 Re: Ślub Tajnera. 19.05.19, 10:46
                    Jest to straszne co napisalas.
                    • wilan.an Re: Ślub Tajnera. 19.05.19, 11:52
                      Przecież wszyscy się zgodzą że niemowlęta pachną inaczej, spocony jak szczur 6 latek inaczej niż 11, niestety metabolizm naszego organizmu istnieje również kiedy się starzejemy, oczywiście w różnym natężeniu. Zresztą jak ktoś jest bliski to często traktujemy to jak element całości, nie widząc zmiany. Zresztą widziałam gdzieś eksperymenty badające poziom atrakcyjności, jednym z elementów była ocena tylko na węch płci i wieku. Dodam że grupa badana była bardzo szeroka i umyta przed, wszyscy w białych koszulkach, wyniki były zaskakujące.
                    • thea19 Re: Ślub Tajnera. 19.05.19, 21:12
                      życie ogólnie jest straszne, nie rozumiem co Cie tak zaskoczyło i zniesmaczyło. nie byłaś nigdy w domu babci? starość nie jest fajna z wielu względów i tyle. przyzwyczajaj się bo jak dożyjesz, to też będziesz podśmierdywać dla młodszych.
      • bambzgrozja Re: Ślub Tajnera. 18.05.19, 17:33
        Starzy ludzie pachną czosnikiem i moczem.
      • ck2 Re: Ślub Tajnera. 18.05.19, 20:16
        To juz jest hardkor, ale fizycznie jest różnica już między nawet zadbanym i wysportowanym 50-latkiem a 30-latkiem. Pewnych rzeczy się nie przeskoczy.
    • aerra Re: Ślub Tajnera. 18.05.19, 14:35
      Mój dziadek był o 30 lat starszy od babci.
      Kuzynka mojego męża też ma takiego sporo starszego partnera, ale nie mamy bliskich kontaktów (ze względu na odległość) i dokładnie to nie wiem ile on ma lat, ale ponad 20 lat różnicy jest na pewno.
      Więcej par z taką różnicą wieku nie kojarzę w najbliższym otoczeniu, ale takich z różnicą 10+ jest więcej.
      • mebloscianka_dziadka_franka Re: Ślub Tajnera. 18.05.19, 15:07
        Mój dziadek był 19 lat starszy od mojej babci. Jego syn też jest jest sporo starszy od swojej drugiej żony, ale ile dokładnie to nie wiem, ale myślę, że też koło 20. WIęcej par nie znam.
    • lilia.z.doliny Re: Ślub Tajnera. 18.05.19, 16:18
      znalam sytuacje odwrotna
      ona byla starsza mocne 20
      patrzenie na nich bylo cholernie meczace
      • grru Re: Ślub Tajnera. 18.05.19, 16:24
        Zazdrość Cię męczyła? big_grin
        • lilia.z.doliny Re: Ślub Tajnera. 18.05.19, 16:37
          smutek
          ja mialam 15, on 40. ona m8n 60
          zawsze smutna i bardzo brzydko starzejaca sie; spotegowane to bylo jego zachowaniem, zimnym, oschlym, takim oslizglym
          bylam ledwo podrostkiem, ale widok mi wryl sie w pamiec na zawsze
        • ck2 Re: Ślub Tajnera. 18.05.19, 20:17
          big_grin
    • gama2003 Re: Ślub Tajnera. 18.05.19, 16:18
      Po 40 latach małżeństwa rozkochał w sobie o 36 lat młodszą kobietę. No brzmi jak brzmi.
      Znam małżeństwo, gdzie pani ma prawie 50 a pan ok. 80. Czyli podobnie i powiem tyle....są małżeństwem z 10 lat. Po stronie pana duże pieniadze a teraz kulejące zdrowie. Pani męża pokazywać nie lubi. Za to zamożność, chętnie i nachalnie.
      • taki-sobie-nick Re: Ślub Tajnera. 18.05.19, 21:42
        gama2003 napisała:

> Po 40 latach małżeństwa rozkochał w sobie o 36 lat młodszą kobietę.

Jakie rozkochał?! Pani go łapała i wreszcie złapała.
        • gama2003 Re: Ślub Tajnera. 19.05.19, 17:40
          No wiem. Najpierw się zaprzyjaźnili, wspaniale rozumiejąc, jak rzecze artykuł. Potem zakochali nie do wytrzymania i z wzajemnością. I ta piękna miłość trwa już 8 lat.
    • grru Re: Ślub Tajnera. 18.05.19, 16:24
      Nie, z naszą piętnastoletnią różnicą jesteśmy zdecydowanie w czołówce wśród znajomych.
    • sumire Re: Ślub Tajnera. 18.05.19, 16:54
      Znam. Moja dobra znajoma ma męża starszego o 27 czy 28 lat. Małżeństwem są udanym i szczęśliwym od ponad dekady, choć ostatnio pan zaczął podupadać na zdrowiu - pękła mu siedemdziesiątka, więc trudno się dziwić. Drugim minusem jest to, że dorosłe dzieci pana nie tolerują żony tatusia i ciągle jakieś kwasy są.
    • boo-boo Re: Ślub Tajnera. 18.05.19, 17:26
      Znałam- różnica wieku 25 lat. Na początku tez się wszyscy za głowy łapali- no ale w miarę czasu przestali.
    • szmytka1 Re: Ślub Tajnera. 18.05.19, 18:40
      Znam. Ona jest 2 lata starsza od jego najstarszego dziecka. On ma geomade wnukow juz. Doczekali sie rok temu wspolnego dziecka.
    • miriam_73 Re: Ślub Tajnera. 18.05.19, 19:39
      Moj mąż jest ode mnie starszy 22 lata.
    • ck2 Re: Ślub Tajnera. 18.05.19, 20:14
      Znam z róznicą wieku 30 lat. Pan niebiedny, ale też nie jakiś bogacz, pani bardzo atrakcyjna, ale niezbyt to wydobywa, bo upodobniła się niedbałym stylem do pana. Mają podobne skrzywienie światopoglądowe - nie wiem, czy ona zawsze tak miała, czy tak ją sobie wychował, bo poznalam ich juz jako parę. Zaczeli sie spotykać kiedy pani miała 25 lat.
    • zuleyka.z.talgaru Re: Ślub Tajnera. 18.05.19, 20:19
      Nie znam.
      A wśród naszych znajomych to ja mam największą różnicę wieku. Mąż jest ode mnie starszy 7 lat.
    • cosmetic.wipes Re: Ślub Tajnera. 18.05.19, 20:21
      Jedna parę znałam. Wuj mój osobisty, porzuciwszy pierwszą malzonke, ożenił się z panią młodszą o pięć lat od swojej córki. Mieli czworo dzieci, wszystkie młodsze od najmłodszego wnuka.
      Wuj był świetnie sytuowany, wykitował zaraz po urodzeniu najmłodszego, pani młoda żona po 8 miesiącach wdowieństwa wyszła za rówieśnika.
      • zuleyka.z.talgaru Re: Ślub Tajnera. 18.05.19, 20:49
        Czyli jednak da się wyjść powtórnie za mąż posiadając 4 dzieci tongue_out a forum głosi, ze to niemożliwe tongue_out
        • cruella_demon Re: Ślub Tajnera. 18.05.19, 21:24
          Pytanie czy z tymi dziećmi, to nie jak u Lannisterów tongue_out
          • cosmetic.wipes Re: Ślub Tajnera. 18.05.19, 21:28
            Nie byłabym zdziwiona 😃
        • mrs.solis Re: Ślub Tajnera. 19.05.19, 02:57
          Mam dwie kolezanki z klasy, ktore wyszly za maz majac 3 dzieci, z nowymi mezami maja nastepne 4 dzieci.
          • szmytka1 Re: Ślub Tajnera. 19.05.19, 10:44
            Yyyyy a po co komu tyle dzieci. Nurtuje mnie to, tylko nie znam zadnych wielodzietnych, by zapytac. Nie okrzyczcie mnie, ze chamska jestem albo jak musicie to sie nie krepujcie
            • ck2 Re: Ślub Tajnera. 19.05.19, 10:59
              smile
            • zuleyka.z.talgaru Re: Ślub Tajnera. 20.05.19, 10:19
              No właśnie. Też mnie to zastanawia.
            • grru Re: Ślub Tajnera. 21.05.19, 09:55
              Dokładnie po to samo co jedno - dwoje - troje i tak dalej.
    • berdebul Re: Ślub Tajnera. 18.05.19, 20:51
      I? Kocha, to poślubił, czym się ekscytować?
      Mamy 33 lata różnicy, nikogo to już chyba nie ekscytuje.
      • simply_z [...] 18.05.19, 21:29
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • starczy_tego Re: Ślub Tajnera. 18.05.19, 21:48
          😁
    • monia.i Re: Ślub Tajnera. 19.05.19, 02:18
      Była. I była bardzo dobrą parą.
    • szalona-matematyczka Re: Ślub Tajnera. 19.05.19, 09:50
      Ja znam jedna pare. Roznica wieku ok. 25 lat. On bogaty, ona nie. On stary, ona mloda. On brzydki, zaniedbany. Ona nawet bylaby ladna, gdyby to jakos wyeksponowala. Ona po studiach, on tylko ma mature. Ale on ma pieniadze. Wydaje mi sie, ze na poczatku byla milosc ze strony tej pani. Jego bardziej rajcowalo, ze "ludzie widza", ze ma tak mloda zone. Teraz on sie schorowal, zdziadzial i mentalnie i fizycznie, zrobil taki apodyktyczny. Ona stara sie uciekac z domu: jakies kursy, zakupy, byle dalej od domu. Stara sie z nim nie pokazywac (wstydzi sie go?) Kiedys ja spotkalam i na moje pytanie "a co.slychac u meza?" odpowiedziala " niestety nie moze umrzec! "😧
      • znowu.to.samo Re: Ślub Tajnera. 19.05.19, 10:53
        No prosze cie !!! Nie wierzeże ona mogła posłać taki tekst
    • lilia.z.doliny Re: Ślub Tajnera. 20.05.19, 07:18
      chyba wlasnie poznalam granice wlasnej tolerancji..
      gdyby moja dwudziestoletnia corka przyprowadzila 60letniego narzeczonego, to bym chlala przez tydzuen, bez przerw na trzezwienie
      i tak, dobrze czytacie - nie wspieralabym jej w tej pieknej milosci
      jest jeszcze opcja, ze moj aktualnie dwudziestoletni syn przedstawia nam wybranke serca starsza ode mnie kilkanascie lat
      nie, nie, nie
      tu macz
      • katja.katja Re: Ślub Tajnera. 20.05.19, 08:07
        Nie przejmuj się, może przyprowadzi kogoś w swoim wieku, będącego również mężczyzną smile To byłoby piękne.
        • triss_merigold6 Re: Ślub Tajnera. 20.05.19, 08:20
          Ja nie widzę powodu, dla którego np. moja córka miałaby to zrobić: ojca ma bardzo zaangażowanego, dziadków też, jest bystra, zadbana opiekuńczo, będzie ładna i sprawna fizycznie, z domu z gołą du...ą nie wyjdzie, więc po co jej staruszek.
          • katja.katja Re: Ślub Tajnera. 20.05.19, 08:30
            Może przyprowadzi rówieśnika - inżyniera z Etiopii lub lekarza z Syrii. Względnie równie ładną Panią smile
          • ck2 Re: Ślub Tajnera. 20.05.19, 21:56
            Nie oznacza to jeszcze braku deficytów emocjonalnych, chociaż tutaj chyba bardziej zagrożony jest syn.
          • kalina_lin Re: Ślub Tajnera. 25.05.19, 11:10
            Moja znajoma z b. zamoznej rodziny, uwielbiana przez ojca wyszła za faceta 22 lata starszego. Zakochała się. Małżeństwo trwa już 20 lat, mają dwoje dzieci, firmę, są szczęśliwi.
        • angazetka Re: Ślub Tajnera. 20.05.19, 12:39
          No i?
    • triss_merigold6 Re: Ślub Tajnera. 20.05.19, 08:01
      Na szczęście nie obracam się w towarzystwie prostytutek i panów, którzy w wieku 60 lat wymieniają trzecią żonę.
      • annajustyna Re: Ślub Tajnera. 20.05.19, 08:47
        U Tajnera to dopiero druga...
      • victo.ria7 Re: Ślub Tajnera. 20.05.19, 08:49
        😂
        • victo.ria7 Re: Ślub Tajnera. 20.05.19, 08:51
          Pod Triss miało być
    • annajustyna Re: Ślub Tajnera. 20.05.19, 08:47
      Siostra mojego eksa miala meza starszego o 25 lat. Brr, jak ona nim pomiatala...
    • 18lipcowa3 Re: Ślub Tajnera. 20.05.19, 12:07
      obrzydliwe
    • znowu.to.samo Re: Ślub Tajnera. 21.05.19, 00:01
      36 lat młodszą. Wpółczuje jej rodzicom
    • ga-ti Re: Ślub Tajnera. 21.05.19, 00:17
      Ja ma 40 i jak pomyślę, że mój mąż miałby mieć 70 z hakiem to trochę słabo mi się robi, mąż starszy od ojca, nie to nie dla mnie zdecydowanie. Córce też bym wybijała z głowy pomysł na takiego męża.
      A pan Tajner wymłodniał przy pani. No niech im się dobrze wiedzie, a co.
    • iberka Re: Ślub Tajnera. 21.05.19, 10:10
      Widocznie nie słyszał o Izabela i Kaziu wink
    • pani_tau Re: Ślub Tajnera. 21.05.19, 12:51
      To są te wypadki, których, moim zdaniem, miłość nie usprawiedliwia. Nie neguję zakochania się dwudziestolatki w piecdziesieciolatku, bo jak powiedział Charlie Harper, nigdy nie zabraknie pięknych kobiet mających problemy z ojcem, ale rzeczony piecdziesiolatek powinien wziąć na wstrzymanie.
      • riki_i Re: Ślub Tajnera. 21.05.19, 12:55
        pani_tau napisał(a):

> To są te wypadki, których, moim zdaniem, miłość nie usprawiedliwia. Nie neguję
        > zakochania się dwudziestolatki w piecdziesieciolatku, bo jak powiedział Charlie
        > Harper, nigdy nie zabraknie pięknych kobiet mających problemy z ojcem, ale rze
        > czony piecdziesiolatek powinien wziąć na wstrzymanie.

To są bardzo dobre związki NA CHWILĘ. Podobnie jak układ 20-latka z Panią 35.
        • szalona-matematyczka Re: Ślub Tajnera. 25.05.19, 08:41
          Masz racje riki. Ja bym moze i wdala sie w romansik z 20-latkiem, ale nie zabralabym mu "wolnosci", czyli uklad bez zobowiazan. Nie wydaje mi sie, zeby pozniej nie doprowadzilo to do konfliktow, wrecz rozwodow czy innycn tragedii. Szczegolnie gdy sa dzieci - jak pomysle, ze dziecko Tajnera w momencie matury bedzie mialo 85-letniego ojca, to mu baaaardzo wspolczuje.
        • ck2 Re: Ślub Tajnera. 25.05.19, 10:13
          Nie porównuj 20-latka z 35-latką do 25-latki z 60-latkiem. Jakby 20 lat różnicy między sytuacjami.
          • szalona-matematyczka Re: Ślub Tajnera. 25.05.19, 19:15
            Wiec tym jakby gorzej...😉

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka