Dodaj do ulubionych

informatyk w budżetówce

27.05.19, 14:56
ile moze zarabiac informatyk w szkole nie jako nauczyciel.Tylko osoba pilnująca sieci komputerów.
Obserwuj wątek
    • rb_111222333 Re: informatyk w budżetówce 27.05.19, 14:59
      Wydaje mi się, że to robią nauczyciele - informatycy.
      • double-facepalm Re: informatyk w budżetówce 27.05.19, 15:04
        Zdecydowanie.
    • triss_merigold6 Re: informatyk w budżetówce 27.05.19, 15:01
      W sensie ochroniarza czy jak?
    • lauren6 Re: informatyk w budżetówce 27.05.19, 15:03
      > osoba pilnująca sieci komputerów.

Na ochronie płacą minimalną stawkę godzinowa.
      • double-facepalm Re: informatyk w budżetówce 27.05.19, 15:53
        I syn nie musiałby nawet mieć matury, biorą każdego.
    • profes79 Re: informatyk w budżetówce 27.05.19, 15:04
      Żadna szkoła nie zatrudni informatyka tylko do pilnowania sieci chyba, że będzie to jakiś naprawdę skomputeryzowany moloch oplatany kablami sieciowymi i z komputerami w każdej klasie. Raczej bazuje się na serwisie zewnętrznym i umiejętnościach nauczyciela-informatyka (z którymi może być różnie bo informatyk na chociaż średnim poziomie od budżetówki będzie się trzymał z dala jak od zarazy...
      • korniz Re: informatyk w budżetówce 27.05.19, 15:09
        nie jako ochroniarz,tylko osoba nie wiem jako serwisant komputerowy cos tym rodzaju.I te rzeczy ma robić nie nauczyciel.Jestem właśnie ciekawa jakie zarobki,kiedy urlop.
        • double-facepalm Re: informatyk w budżetówce 27.05.19, 15:12
          Wybij synowi z głowy tego typu prace.
        • korniz Re: informatyk w budżetówce 27.05.19, 15:12
          byc moze zatrudniaja takiego kogos ,bo informatycy w naszej szkole to same babki.
          • double-facepalm Re: informatyk w budżetówce 27.05.19, 15:16
            korniz napisała:

> byc moze zatrudniaja takiego kogos ,bo informatycy w naszej szkole to same babk
            > i.
            Aha następna ograniczona umysłowo, znam kobiety potrafiące konfigurować sieć.
          • profes79 Re: informatyk w budżetówce 27.05.19, 15:16
            A co to ma do rzeczy?
            Inna sprawa, że z czasów stażu absolwenckiego w jednym z urzędów do pokoju wpadł opiekun stażu i triumfalnie ogłosił, że kolejnym stażystą będzie informatyk (a potrzeby jakieś tam były). Trzeźwo zauważyłem, że grafik komputerowy to tez informatyk - po czym się okazało, że trafiłem w 10 smile Tyle że nawet tenże grafik będący po studiach informatycznych więcej o sieciach i oprogramowaniu zdążył zapomnieć niż ja się miałem okazję nauczyć...
          • malgo21 Re: informatyk w budżetówce 28.05.19, 10:19
            korniz napisała:

> byc moze zatrudniaja takiego kogos ,bo informatycy w naszej szkole to same babk
            > i.

Ej, kłamiesz, nie ma kobiet informatyków. Przecież do tego trzeba mieć męski mózg!
      • double-facepalm Re: informatyk w budżetówce 27.05.19, 15:11
        Ktoś po dwusemestralnym studium (specjalnosc:utrzymanie sieci) nie jest full stack devem, może nawet mieć okraglutkie zero umiejętności np programistycznych. IQ dziecka wątkodajki nie jest jakieś super, ona tez w dolnej granicy normy. Jeżeli syn będzie incelem - skrajnym ascetą to się odnajdzie i w tego typu pracy oraz egzystencji za niskie wynagrodzenie. Niech jednak próbuje mierzyć wyżej.
        • alicia033 Re: informatyk w budżetówce 27.05.19, 16:54
          double-facepalm napisała:

> Jeżeli syn będzie incelem

na to korniz raczej nie ma co już liczyć smile))

• double-facepalm Re: informatyk w budżetówce 27.05.19, 17:07
            Chyba ze się wyleczy z tej pierwszej i jedynej overly attached girlfriend
            • alicia033 Re: informatyk w budżetówce 27.05.19, 17:13
              równie dobrze może też znaleźć następną.
          • double-facepalm Re: informatyk w budżetówce 27.05.19, 17:07
            Chyba ze się wyleczy z tej pierwszej i jedynej overly attached girlfriend
            • potworia116 Re: informatyk w budżetówce 27.05.19, 22:05
              Ale powiedzcie, bo mi umknęło - syn zdał jednak maturę pod okupacją rzep-panny?
              • double-facepalm Re: informatyk w budżetówce 28.05.19, 00:28
                Korniz nic nie pisała. A on chyba w technikum wiec może zda albo nie dopiero za rok.
    • double-facepalm Re: informatyk w budżetówce 27.05.19, 15:07
      Tyle co konserwator złota rączka itp. Nie zatrudnia się ludzi tylko od tego. Albo robi to nauczyciel przedmiotowiec, albo jednoosobowy kombajn-orkiestra od wszystkiego za minimalną. Ew outsourcing uslugi usuwania powaznych usterek/awarii.
    • damakama Re: informatyk w budżetówce 27.05.19, 15:08
      W żadnej ze znanych mi szkół nie zatrudnia się dodatkowego informatyka - wszystko ogarniają nauczyciele, czasami firma zewnętrzna serwisuje sprzęt, czy sieć w ramach zlecenia - nic na stałe. Strony też projektują i administrują nauczyciele.
      • aaa-aaa-pl Re: informatyk w budżetówce 27.05.19, 21:00
        A u mnie jest.
    • double-facepalm Re: informatyk w budżetówce 27.05.19, 15:14
      W urzędach w dużych miastach trudno znaleźć ludzi do tego pracy, weź przemow synowi do rozumu. Chyba ze chce kisnac całe życie za minimalną ale jak widać bezrobotna przez całe życie dziecka matka pokazała mu super przykład ze "tak się da".
    • woman_in_love ty jako PiSowiec możesz przecież załatwić synowi 27.05.19, 15:59
      robotę w np. urzędzie marszałkowskim czy miejskim. Będzie mierny i wierny, ale godnie mu zapłacą.
      • double-facepalm Re: ty jako PiSowiec możesz przecież załatwić syn 27.05.19, 16:19
        Ona, załatwić. Oksymoron.
    • hanusinamama Re: informatyk w budżetówce 27.05.19, 16:20
      To załatwia informatyk zatrudniony np w urzedzie miasta do obsługi własnie w szkołach czy przedszkolach....Juz widzę chetnego informatyka do pracy w szkole smile
    • bistian Re: informatyk w budżetówce 27.05.19, 18:03
      korniz napisała:

> ile moze zarabiac informatyk w szkole nie jako nauczyciel.Tylko osoba pilnująca
      > sieci komputerów.

Nic. Nauczyciele informatyki też za to nie dostają pieniędzy, nie jest to nawet w ramach obowiązkowych 40 godzin tygodniowo. Czasami udawało się wyprosić 1/4 etatu, ale w ramach tego była również obsługa sprzętu całej szkoły, też administracji. Mało który samorząd płaci, skoro nie musi.
    • lot_w_kosmos Re: informatyk w budżetówce 27.05.19, 18:35
      Na uczelni wyższej 3000 na rękę.
      Oczywiście mówię o znanym mi osobiście przypadku.
    • wiktor_bog Re: informatyk w budżetówce 27.05.19, 18:52
      Ja też o takim nie słyszałem. Raczej robią to nauczyciele-informatycy smile
    • tol8 Re: informatyk w budżetówce 27.05.19, 19:06
      Znajomy robi to na politechnice, ma najniższą krajową. Może dlatego, że ma umiejętności, a nie ma wykształcenia.
      • double-facepalm Re: informatyk w budżetówce 27.05.19, 20:45
        W budzetówce akurat tyle płacą. Z wykształceniem można spokojnie znaleźć race w zawodziw z pensja powyżej minimalnej.
        • double-facepalm Re: informatyk w budżetówce 27.05.19, 20:46
          *pracę w zawodzie

double-facepalm napisała:

> W budzetówce akurat tyle płacą. Z wykształceniem można spokojnie znaleźć race w
          > zawodziw z pensja powyżej minimalnej.
        • iimpala Re: informatyk w budżetówce 28.05.19, 02:16
          >Z wykształceniem można spokojnie znaleźć race w zawodziw z pensja powyżej minimalnej.

nie z "wykształceniem" ale z wiedzą i umiejętnościami. Która to wiedza jest sprawdzana przed przyjęciem do pracy, nie wystarczy papierek z uczelni.
          • double-facepalm Re: informatyk w budżetówce 28.05.19, 10:10
            To skrót myslowy, tol8 twierdzi, że kolega posiada umiejętności (nie zatrudniliby go gdyby nic nie potrafil). W pewnych sytuacjach wykształcenie kierunkowe może - przy takim samym poziomie umiejetnosci- jednak zdecydować o wyższych zarobkach.
      • ravny Re: informatyk w budżetówce 28.05.19, 00:49
        ale co się robi niby? bo na pełny to tu roboty nie ma na pewno, więc płacone jest za pierdzistołki
        • double-facepalm Re: informatyk w budżetówce 28.05.19, 10:11
          Siedzi i czeka na ew awarię, oraz pomaga grać w pasjansa paniom z dziekanatu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka