pani-nick 29.05.19, 10:32 Jaki odcień „wybiela” zeby? A który sprawia, ze wydają się zoltsze? Kiedyś to wiedziałam, ale nie pamietam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
triismegistos Re: Czerwona szminka 29.05.19, 10:38 Chłodne odcienie, jakieś wiśnie, maliny itp. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Czerwona szminka 29.05.19, 12:35 U mnie jest dokładnie odwrotnie. W malinach zęby są żółtawe, w miedziowej czerwieni bialutkie. Odcień czerwieni dobiera się do karnacji, nie ma uniwersalnego koloru działającego wybielająco u wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Czerwona szminka 30.05.19, 14:52 Szminkę dobiera się do cery, masz rację. I chyba do zębów też, bo one też są w różnych odcieniach bieli, żółci i szarości. Niestety, bywają zęby do których chyba żadna czerwona szminka nie będzie pasować Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Czerwona szminka 29.05.19, 11:08 nie mam pojecia, ale musze to napisac: uwielbiam kobiety z pasujacymi do nich czerwonymi szminkami moja siostra sie tak dosc czesto nosi (swietnie wyglada w czerwieni) i uwazam to za genialny "look"! Odpowiedz Link Zgłoś
pani-nick Re: Czerwona szminka 29.05.19, 11:17 No mi też, ale wcześniej jakoś się krępowałam. Dojrzałam do czerwonych ust. Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Czerwona szminka 29.05.19, 18:11 A mi czerwony totalnie nie pasuje. Idę w maliny i amaranty (: i jest bomba. Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Czerwona szminka 29.05.19, 12:40 Kuro, kup sobie! Mam całe stado czerwonych szminek i kocham je miłością wielką. Czerwona szminka dziala bardziej energetyzująco niż kawa Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Czerwona szminka 29.05.19, 13:44 > Kuro, kup sobie! Mam całe stado czerwonych szminek i kocham je miłością wielką. mnie chyba czerwien (ale taka prawdziwa) na ustach chyba nie pasuje (choc ubrania czerwone sa dla mnie swietne). probowalam kilka razy i zawsze wyglada to "jakos tak nie bardzo" ... moze dlatego, ze mam blada, zoltawa cere? oraz dosc cienkie, niesymetryczne usta? sama nie wiem. jedna z forumek mi jeszcze pisala, ze do czerwonej szminki powinna byc nieskazitelna reszta twarzy, czyli podklad, puder itp, a ja tego rodzaju makijazu nie robie ... kiedys malowala mnie "specjalistka" w sklepie z kosmetykami - jak sie nie boisz, moge wyslac Ci fotke (i jesli sama przyslesz swoja, bo ja ciekawska jestem ). Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Czerwona szminka 29.05.19, 14:33 Dawaj Specjalnie wygrzebałam się z betów, umalowałam i strzeliłam sobie selfie Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Czerwona szminka 29.05.19, 14:54 > Dawaj Specjalnie wygrzebałam się z betów, umalowałam i strzeliłam sobie selfie wlasnie wyslalam! jestem niezwykle ciekawa Twojego selfi "specjalnie dla mnie" Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Czerwona szminka 29.05.19, 16:03 Może robisz po prostu ten błąd, że próbujesz zbyt ciemnej i zbyt chłodnej czerwieni? Jak masz bladawą żółtawą cerę, czyli tak jak ja, to spróbuj koloru koralowego. Ale takiego zarąbistego. Przepiękny kolor, taki pomiędzy różem, czerwienią i pomarańczem (naprawdę trudno go określić) ma niemiecka marka Annemarie Börlind (znajdziesz w reformhausach, bio-sklepach i niektórych perfumeriach np. Douglas) pod nazwą Soft Coral (nr.76). Jak chcę efektu WOW to właśnie tego używam. Nie pomniejsza ust i robi jakoś tak, że cera wydaje się lepsza. Jako rudzielcowi z twoją cerą powinno ci być bardzo do twarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Czerwona szminka 29.05.19, 16:48 dzieki, na pewno sprobuje, wiem, gdzie mam sklep z tymi kosmetykami, bardzo wygodnie po drodze z pracy kolor bardzo fajny, jednak to chyba "ze mna" jest cos nie tak w sprawie czerwonej szminki - Triis moze potwierdzic, ze lepiej mi bez, hehe Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Czerwona szminka 29.05.19, 17:13 Bo to musi współgrać u urodą. Moje usta też nie są specjalnie "szminkowe" i mam typ urody nie znoszący zbyt ciężkich kolorów. Wypróbowałam już wiele odcieni czerwieni i zawsze coś było nie tak. I wnioski mam takie, że moja czerwień nie może być za chłodna (np. wiśniowa), ani za ciepła (np. typowo pomarańczowa) i nie może być w niej "przybrudzenia". Jak kolor jest soczysty, klarowny, zarąbisty, to nagle moja twarz paradoksalnie nie wygląda jak z cyrku. Odpowiedz Link Zgłoś
pani-nick Re: Czerwona szminka 29.05.19, 17:19 Kurde sephora ma taki fajny program i urządzenie do doboru odcienia podkładu. Musz sprawdzić, czy to im tez dobiera szminki Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Czerwona szminka 29.05.19, 17:19 Jakkolwiek potwierdzam, to wydaje mi się, że snake może mić czuja z tym kolorem. Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Czerwona szminka 29.05.19, 17:33 > Jakkolwiek potwierdzam, to wydaje mi się, że snake może mić czuja z tym kolorem alez oczywiscie sprobuje! choc nadziei za duzej nie mam ... Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Czerwona szminka 29.05.19, 18:03 Przede wszystkim się nie bój. Bo jak do tej pory zachowywałaś się zachowawczo, to może być, że sięgałaś po niewłaściwe dla ciebie kolory. Ja to znam. U mnie atutem są bowiem oczy, więc zawsze zwracałam uwagę na makijaż oka, nawet szalałam z kolorami, a usta chciałam mieć zawsze trochę w cieniu, neutralne. Sięgałam więc po kolory nude, róże i taki tam różne brązowawe, przydymione czerwienie, w których wyglądałam fatalnie, więc nie malowałam ust wcale. Bez szminki wyglądałam bowiem lepiej. Aż przyszła moda na koral i kiedyś dla funu spróbowałam takiego zarąbistego koloru. O wiele za odważnego dla mnie i w ogóle, gdzie ja tak niby pójdę? Okazało się, że w takich mi lepiej niż w tym różo-brudach. Tylko pierwszy szok trzeba przeżyć. No i tak koralowa czerwień nie musi być szminką na co dzień, tylko na dni, kiedy mamy dobry humor. Zarąbista szminka nie potrzebuje też mocnego makijażu, życie to nie catwalk, więc oko zostaw jasne, neutralne. Ja biorę tylko jasnobeżowy cień, by wyrównać koloryt powiek i tusz do rzęs. Jak namalujesz sobie mocne oko, krechy i kolorek plus do tego czerowna szminka, to możesz szybko wyglądać zdzirowato. Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Czerwona szminka 29.05.19, 18:12 hehe, bardzo fajnie o tym piszesz, az sie chce probowac! ja jednak jestem niecierpliwa i malo wytrwala, no i mam slabe "oko kolorystyczne". tzn zauwazam, w czym mi dobrze, ale nie umiem zupelnie przewidziec zanim sprobuje - a kolorow szminek jest tyle (koralowa by mi nigdy nie przyszla do glowy, bo to nie moj kolor). ja na codzien tylko delikatnie oko maluje maskara, czasem troche cienia w kacikach oczu. wiem, o jakim "zdzirowatym looku" mowisz, ale mi on nie grozi - jestem za leniwa Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Czerwona szminka 29.05.19, 18:12 A w ogóle to Wam powiem, że jestem chora, od kilku dni snuję się w betach, smarkam i w ogóle czuję się jak qpa, a odkąd pomalowałam usta do tego zdjęcia czuję się od razu... może nie jak milion dolarów, ale jak dwadzieścia dolców na pewno Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Czerwona szminka 29.05.19, 18:19 hehe, na mnie tak dziala fajna bielizna Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Czerwona szminka 30.05.19, 14:35 oraz dosc cie > nkie, niesymetryczne usta? sama nie wiem. Kwas hialuronowy oszczędnie a sprawnie podany. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Czerwona szminka 29.05.19, 12:46 Ja podziwiam kobiety z czerwoną szminką na ustach, niestety chyba nie umiem sobie dobrać odcienia. Nawet kupiłam kiedyś piękną czerwień od Ester Lauder, ale moje zielone oczy jakoś strasznie rażąco wyglądają przy czerwonej szkice (agrestowe wręcz się robią) Odpowiedz Link Zgłoś
manon.lescaut4 Re: Czerwona szminka 29.05.19, 14:55 Wszystkim pasują! Serio Czerwona szminka każda z nas upiększy, wierze w to. Trzeba tylko dobrać odcień, bo jest ich sporo. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Czerwona szminka 29.05.19, 14:59 Pewnie masz rację- kiedyś wypiję wiadro melisy (jestem niecierpliwa w takich sytuacjach) i pójdę sobie dobrać odcień Odpowiedz Link Zgłoś
mona-taran Re: Czerwona szminka 29.05.19, 12:58 Mi też się baardzo podobają babki z czerwienią na ustach, ale sama się na czerwono nie maluję, bo czuję się jak klaun. .. ileże to ja czerwonych szminek wywaliłam i porozdawałam.. Od jakiegoś czasu zaniechałam prób z czerwienią. Odpowiedz Link Zgłoś
damartyn Re: Czerwona szminka 29.05.19, 13:10 dołączę do wielbicielek czerwieni na ustach ale...cudzych. U mnie najlepiej sprawdzają się wszelakiej maści maliny , fuksje, zimne odcienie fioletu, jeśli czerwone to takie jak wino. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Czerwona szminka 29.05.19, 13:11 Również bardzo mi się podoba,ale nie mam odwagi. Kupiłam kiedyś fajną czerwień, użyłam raz na wieczorową imprezę i leży, nie mam odwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
mona-taran Re: Czerwona szminka 29.05.19, 13:16 Ja odwagę to bym miała, problem w tym że efekt na mnie mi się nie podoba. Może to kwestia przyzwyczajenia, nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: Czerwona szminka 29.05.19, 14:58 Moim zdaniem największe znaczenie ma kształt i wielkość ust. Przy wąskich albo niesymetrycznych ustach efekt jest imo opłakany. Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Czerwona szminka 29.05.19, 15:13 > Moim zdaniem największe znaczenie ma kształt i wielkość ust. Przy wąskich albo > niesymetrycznych ustach efekt jest imo opłakany. jak nie lubie slyszec takich opini o sobie, to musze sie zgodzic (wiem! ze nie pisalas konkretnie o mnie!). ja mam dokladnie takie usta - waskie i niesymetryczne i nie wygladja dobrze w czerwonej szmince. rozowo-fioletowa, sliwkowa pomadka (lekko blyszczaca) - tak. a ja takich kolorow nie lubie, czerwien bym chciala ... Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: Czerwona szminka 29.05.19, 15:24 Nie mam pojęcia, jak wyglądasz, zatem to nic osobistego. Wiem za to, jakie usta ma moja siostra - idealnie symetryczne i pełne i jej jest dobrze w każdym kolorze. Ja mam trochę za wąską górną wargę, nie bardzo wąską, ale przy pełnej dolnej widać różnicę. I nie lubię tego podkreślać czerwienią (bo uważam, że mocna czerwień tę różnicę podkreśla). Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Czerwona szminka 29.05.19, 15:38 wiem, ze nie do mnie pisalas ale mam dokladnie takie usta, jak opisalas i dokladnie tak, jak opisalas, wyglada u mnie czerwona szminka Odpowiedz Link Zgłoś
fasoolka Re: Czerwona szminka 29.05.19, 14:50 Przy ciepłych czerwieniach, koralach itp. zęby wyglądają na bardziej żółte. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Czerwona szminka 29.05.19, 16:05 U mnie właśnie nie, dlatego uważam tę tezę na mit. To się sprawdza tylko u kobiet z chłodną cerą, a nie wszystkie taką mają. Odpowiedz Link Zgłoś
pani-nick Re: Czerwona szminka 29.05.19, 16:48 To znaczy która? Bo ja nie mam żadnej 🙃 Odpowiedz Link Zgłoś
pani-nick Re: Czerwona szminka 29.05.19, 22:44 🤦♀️ Teraz zajarzylam 😂 to jest pufa gamoniu 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Czerwona szminka 30.05.19, 04:44 Ja tez z fanclubu czerwonych szminek na innych ustach choc wzorzec miala dobry, mamuska bez czerwieni na ustach z domu nie wyszla. Moja absolutnie odlotowa fryzjerka (w Polsce), niesamowicie energetyczna kobieta mawiala, ze bez czerwonej szminki na ustach czuje sie nieubrana. Opowiadala, ze jak na wycieczce do Etiopii (bo tam jeszcze nie byla ) zginal jej bagaz, zostala z malym plecaczkiem, kurtka i w traperskich butach, ale miala czerwona szminke w kieszeni, wiec wyszla z zalozenia, ze skoro ust korale sa to jest dobrze. I jak zawsze bawila sie przednio. Odpowiedz Link Zgłoś