Dodaj do ulubionych

Kubeczek @ znowu

31.05.19, 11:09
Kupiłam, wyparzyłam i czekałam wink Używam od wczoraj. I mam pytanie, bo coś jest nie tak. Składam tak, jak pokazano na obrazku, wkładam i chyba mi się nie rozwija do końca. Mam wrażenie (wymacałam wink ), że jest zgnieciony nieco na pół. Noszę dodatkowo podpaskę i jest trochę brudna, więc przecieka. Opróżniam dość często, ćwicząc przy okazji wkładanie i wyjmowanie.
No i tak myślę, może jest za duży? A może za płytko wkładam?
Kubeczek z rossmanna. Oceniam ten wynalazek bardzo wysoko, jakby się rozwijał odpowiednio to byłby na 6.
Podpowiedzcie, bo to przez Was kupiłam smile
Obserwuj wątek
    • piekna_remedios4 Re: Kubeczek @ znowu 31.05.19, 14:40
      nie może się nie rozwijać. Mój pierwszy, który zakupiłam po teście rozmiarów okazał się za duży i za miękki - dlatego się nie rozwijał. Kupiłam mniejszy i sztywniejszy, rozwija się jak ta lala. Jak składasz do włożenia? Mi się najlepiej sprawdza wciśnięcie jednego boku, tak że kubek składa się w literkę C, po czym zbliżam boki tego C do siebie i wkładam. Kubek musi wytworzyć próżnię.
    • czarniejszaalineczka Re: Kubeczek @ znowu 31.05.19, 14:46
      nie skladaj na pol
      zagnj krawedz do srodka i zrob taki "dziubek", wtedy sie łatwo otwiera w srodku
      • czarniejszaalineczka Re: Kubeczek @ znowu 31.05.19, 15:26
        www.youtube.com/watch?v=lwnK8J8fQxk

numer 1
        • ga-ti Re: Kubeczek @ znowu 31.05.19, 22:36
          Dzięki, no tak właśnie składam, w dziubek. I z tego dziubka się rozwija, tylko jest jakby przygnieciony, przyciśnięty po bokach, tak że u góry nie jest kółko tylko elipsa (tak mi sie wydaje), nie wiem jak to wytłumaczyć wink Może faktycznie za duży.
          Muszę wypróbować mniejszy. Tak łatwo nie zrezygnuję, spodobał mi się.
          • piekna_remedios4 Re: Kubeczek @ znowu 31.05.19, 22:40
            Polecam Yuki
    • huexido Re: Kubeczek @ znowu 01.06.19, 20:59
      Rossman moim zdaniem jest za miękki, mam, uzywam ale na końcówce. U mnie dopiero sprawdził się kubeczek z twardszym brzegiem i miękkim kieliszkiem organicup, bo już nie chciałam iść dalej w koszta. Genialny wynalazek. Do tego dokupiłam sobie majtki okresowe (również świetna sprawa) i z uczulających i obżerajacych mnie podpasek i wkładek zrezygnowałam. Teraz wiem, że żyję big_grin Żaluję tylko, ze tak późno wink
    • kj-78 Re: Kubeczek @ znowu 01.06.19, 21:20
      Mozesz sprobowac pokrecic nim troche i poruszac jak wlozysz, moj czasem potrzebuje paru dodatkowych ruchow, zeby sie dopasowal i rozwinal. Mozesz tez poeksperymentowac z pozycja wkladania, bo moze bardziej lub mniej hm.. "wypieta" moze Ci ulatwic wkladanie. Nic nie ma prawa przeciekac, i nic nie moze byc wklesle, kubeczek musi sie caly otworzyc. Powodzenia, to naprawde wynalazek stulecia!
    • madame_edith Re: Kubeczek @ znowu 01.06.19, 21:25
      Mam ten sam kubeczek i czesto identycznie sie zachowuje. Moze byc, ze on faktycznie jest za miękki...
      Czasem jest idealnie, a czasem tak jak piszesz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka