Dodaj do ulubionych

Wiza do USA i Facebook

03.06.19, 13:12
Przy staraniach o wizę do Stanów trzeba będzie ujawnić wszystkie swoje profile na portalach społecznościowych, adresy mailowe i numery telefonów z ostatnich 5 lat.
Uważam, że to przegięcie.

fakty.interia.pl/swiat/news-chcesz-wize-do-usa-sprawdza-ci-facebooka,nId,3024840
Obserwuj wątek
    • profes79 Re: Wiza do USA i Facebook 03.06.19, 13:15
      "Kraj wolności". Za to do Rosji wystarczy opłacić wizę i można jechać...
      • madami Re: Wiza do USA i Facebook 03.06.19, 13:37
        A potem jeszcze kilka - kilkanaście łapówek i jest git
        • 45rtg Re: Wiza do USA i Facebook 03.06.19, 13:42
          madami napisała:

> A potem jeszcze kilka - kilkanaście łapówek i jest git

Ciekawe. Znajoma jeździ, a forsy na łapówki z całą pewnością najzwyczajniej na świecie nie ma.
          • barattolina Re: Wiza do USA i Facebook 03.06.19, 14:37
            Forsy też nikomu nie dawałam, ale jak starałam się o wizę do Rosji, paszporty wróciły bez okładek.
            Żen.
            • rozalia_olaboga Re: Wiza do USA i Facebook 04.06.19, 12:56
              W wielu krajach i na wielu lotniskach jest wymóg zdejmowania okładek z paszportów. Zanim pomyślisz, ze biedni Rosjanie połasili się na twoje okładki, żeby je sprzedać za miliony, może zastanów się, czy te okładki im w czymś nie przeszkadzały i dlatego je zdjęli?
      • amast Re: Wiza do USA i Facebook 03.06.19, 13:47
        Jak się jest mieszkańcem UE i aplikuje o wizę w uproszczonej procedurze (a i to nie do końca prawda). Zapytaj jakiegoś Amerykanina, z czego musiał się spowiadać przy próbie uzyskania rosyjskiej wizy wink
        • 45rtg Re: Wiza do USA i Facebook 03.06.19, 14:43
          amast napisała:

> Jak się jest mieszkańcem UE i aplikuje o wizę w uproszczonej procedurze (a i to
          > nie do końca prawda). Zapytaj jakiegoś Amerykanina, z czego musiał się spowiad
          > ać przy próbie uzyskania rosyjskiej wizy wink

Jak się jest obywatelem państwa bandyckiego, to trzeba się liczyć z pewnymi niedogodnościami.
          • lulubear Re: Wiza do USA i Facebook 03.06.19, 15:04
            👍
          • amast Re: Wiza do USA i Facebook 03.06.19, 15:20
            Jeden bandycki kraj drugiemu bandyckiemu krajowi...
    • zlota.ptaszyna Re: Wiza do USA i Facebook 03.06.19, 13:17
      No i co?
      Przeciez nie chodzi o kontrolowanie Beneficie Kowalskiej ale o roznych Mohamedow i Najmy. Trudno wprowadzic przepis ze tylko oni maja podac.
      Masz cos do ukrycia?
      Ja tam wole podac a nie zginac w drodze albo na miejscu….
      • baltycki Re: Wiza do USA i Facebook 03.06.19, 13:22
        zlota.ptaszyna napisała:

> Przeciez nie chodzi o kontrolowanie Beneficie Kowalskiej ale o roznych Mohamedo
        > w i Najmy.

"nowe obostrzenie dotyczące przyznawania wiz dotknie rocznie ponad 14 milionów osób ubiegających się o wjazd do Stanów Zjednoczonych."

> Trudno wprowadzic przepis ze tylko oni maja podac.

°Wcześniej podobne obostrzenia dotyczyły jedynie aplikujących, którzy zostali uznani za możliwie niebezpieczni dla bezpieczeństwa narodowego. Roczni było to około 65 tysięcy osób."
        • zlota.ptaszyna Re: Wiza do USA i Facebook 03.06.19, 13:33
          Widocznie jest wiecej potencjalnie niebezpiecznych niz 65 tysiecy,
          to tak jak przy kontrolach na lotnisku, nei jest dobrze isc przed muzulmanem bo dla niepoznaki pierwsza osoba przed nimi tez jest kontrolowana
          tak samo teraz z tym - Beneficia musi przeslac dla niepoznaki swoje dane mimo ze kot ze zlamana noga nie bedzie przegladal jej profilu
          • berber_rock Re: Wiza do USA i Facebook 03.06.19, 13:38
            Przed czym nie jest dobrze isc????
            • zlota.ptaszyna Re: Wiza do USA i Facebook 03.06.19, 13:43
              a dobrze jest isc z przodu?
              tylko szczerze
              • berber_rock Re: Wiza do USA i Facebook 03.06.19, 14:47
                ale z przodu przed?
                • zlota.ptaszyna Re: Wiza do USA i Facebook 03.06.19, 15:57
                  no wlasnie, ty duzo podrozujesz, przed kim najlepiej isc na lotnisku?
            • homohominilupus Re: Wiza do USA i Facebook 04.06.19, 12:41
              berber_rock napisał(a):

> Przed czym nie jest dobrze isc????
              wink))))
      • 45rtg Re: Wiza do USA i Facebook 03.06.19, 13:26
        zlota.ptaszyna napisała:

> Masz cos do ukrycia?
        > Ja tam wole podac a nie zginac w drodze albo na miejscu….

Na miejscu to możesz skończyć w kajdankach, bo usańcy uznają na podstawie analizy Twoich wypowiedzi w sieci, że nadajesz się na przykład na pensjonariuszkę Guantanamo. Albo, że masz do spłacenia jakieś zasądzone pińcet plus tysięcy dolarów.
        • zlota.ptaszyna Re: Wiza do USA i Facebook 03.06.19, 13:35
          Sciezki mam tam juz przetarte jakby cos, wiem co robic zeby nie skonczyc w kajdankach, a wole zeby w samolocie nie siedzieli muzulmanie, bo tak jakos nieswojo jest z nimi latac ostatnio
          • 45rtg Re: Wiza do USA i Facebook 03.06.19, 13:41
            zlota.ptaszyna napisała:

> Sciezki mam tam juz przetarte jakby cos, wiem co robic zeby nie skonczyc w kajd
            > ankach, a wole zeby w samolocie nie siedzieli muzulmanie, bo tak jakos nieswojo
            > jest z nimi latac ostatnio

Z muzułmanami normalny człowiek nie ma problemu, natomiast usańskiemu prawodawstwu można podpaść nawet nie będąc obywatelem USA i nie mieszkając tam, więc jest się czego obawiać.
            • zlota.ptaszyna Re: Wiza do USA i Facebook 03.06.19, 13:45
              to zle ze jakies panstwo broni swoich obywateli przed roznymi oszolomami???
              • 45rtg Re: Wiza do USA i Facebook 03.06.19, 14:17
                zlota.ptaszyna napisała:

> to zle ze jakies panstwo broni swoich obywateli przed roznymi oszolomami???

Jeżeli jest to państwo bandyckie, to w zasadzie wszystko, co ono robi, jest złe.
    • chatgris01 Re: Wiza do USA i Facebook 03.06.19, 13:31
      To cieszy mnie, że nie potrzebuję wizy do USA (na dłużej niż 90 dni i tak bym nie jechała).
      • beneficia Re: Wiza do USA i Facebook 03.06.19, 14:23
        A ja właśnie pracowo potrzebuję.
        I wkurza mnie, że to wszystko zmierza w kierunku zaczipowania ludzi jak leci.
        • zlota.ptaszyna Re: Wiza do USA i Facebook 03.06.19, 15:56
          Ja przede wszystkim zmienilabym nicka na ematce, bo na pewno wyjdzie ta sprawa przy okazji kontroli twojego maila albo IP. Beneficia brzmi niepokojaco, moga pomyslec ze jedziesz zeby podbierac benefity obywatelom i z wizy nici...
    • spanish_fly Re: Wiza do USA i Facebook 03.06.19, 13:43
      Nie może się rząd USA zwrócić bezpośredni do swoich firm - one lepiej wiedzą, co ja robię w internecie niż ja, bo mają wszystko zapisane, a ja musiałabym z pamięci.
    • aerra Re: Wiza do USA i Facebook 03.06.19, 13:48
      I teraz ciekawe - czy ktoś kto nie ma konta na portalach społecznościowych to będzie bardziej podejrzany?
      • beneficia Re: Wiza do USA i Facebook 03.06.19, 14:25
        Ja nie mam i nigdy nie miałam.
        Ciekawe, czego się obawiam i co chcę ukryć.
        • aerra Re: Wiza do USA i Facebook 03.06.19, 14:30
          No właśnie!
          Ja też nie mam i teraz - no, podejrzane, że nie mam, nie? Psychopatka jakaś, konta na fejsie nie ma.
          • princesswhitewolf Re: Wiza do USA i Facebook 03.06.19, 18:03
            smile))))
    • barattolina Re: Wiza do USA i Facebook 03.06.19, 14:39
      Jeśli to jest prawda, to już jest zdecydowanie za grube przegięcie.
    • skarolina Re: Wiza do USA i Facebook 03.06.19, 14:43
      Jak to dobrze, że teraz już nikt mnie nie może zmusić do starania się o wizę amerykańską big_grin big_grin big_grin
      • beneficia Re: Wiza do USA i Facebook 03.06.19, 16:38
        A idź, jeszcze paszport musiałam wyrabiać w tym sajgonie w UW, aż się zaczęłam zastanawiać czy jakoś się nie wywinąć.
        Aha, obsługiwała mnie Ukrainka smile
        • jak_matrioszka Re: Wiza do USA i Facebook 03.06.19, 16:46
          Paszport dostaniesz na 10 lat, wize też chyba na tyle, a za 10 lat to zdaża już wymyśleć takie coś, że sprawdzanie fejsbuka to przy tym bedzie pikuś. Czyż to nie jest pocieszajaca myśl?
          • beneficia Re: Wiza do USA i Facebook 03.06.19, 16:54
            Tak, zaczipują wszystkich hurtem i będę miała spokój aż do śmierci...
        • skarolina Re: Wiza do USA i Facebook 03.06.19, 17:01
          Trza się było specjalnie nie starać. Swego czasu rozważałam "utratę" paszportu i brak możliwości wyrobienia się w czasie big_grin W konsulacie też nie byłam specjalnie uprzejma, ale i tak wizę dali. A tak się chciałam wtedy wywinąć...
          • beneficia Re: Wiza do USA i Facebook 03.06.19, 17:06
            Nie mogłam "się nie wyrobić" bo już teraz zbierają skany.
            Nie ma obowiązku posiadania paszportu, zastanawiałam się, czy jest jakiś przepis, na podstawie którego pracodawca może mnie zmusić do wyrobienia, bo mnie wysyła służbowo.
            No nic, nie wiadomo jakie będą składy a mamy 2 nowych chłopaków. Może się uda...
            • skarolina Re: Wiza do USA i Facebook 04.06.19, 12:11
              No też się zastanawiałam kiedyś, chyba przy okazji wyrabiania służbowej karty EKUZ, ale nie pamiętam, do jakich wniosków doszłam, nie chciało mi się już użerać.
              • profes79 Re: Wiza do USA i Facebook 04.06.19, 12:17
                EKUZ warto mieć natomiast jeżeli powiesz pracodawcy, że nie jedziesz bo nie masz paszportu to o ile masz w zakresie obowiązków zagraniczne podróże służbowe to pracodawca może najzwyczajniej w świecie stwierdzić utratę możliwości wykonywania pracy i pokazać Ci drzwi. Oczywiście ewentualna sprawa sądowa byłaby bardzo interesująca...
                • skarolina Re: Wiza do USA i Facebook 04.06.19, 12:52
                  No tu jest właśnie kruczek, bo zasadniczo miejscem wykonywania pracy była Polska, a okazjonalne wyjazdy wcale nie musiały mnie dotyczyć, była alternatywa smile Pomijając już fakt, że nikt nigdy nie widział na oczy spisanego zakresu obowiązków, a tylko ramowy ogólny dla wszystkich w regulaminie pracy. Z kartą EKUZ służbową było o tyle wesoło, że formularz, ze względu na jakieś tam przepisy, wymagał ode mnie podania informacji, których albo nie chciałam podać, albo nie byłam w stanie odpowiedzieć sensownie na zadane tam pytania. Olałam odpowiedź na parę pytań, a EKUZ i tak dali wtedy.
          • jak_matrioszka Re: Wiza do USA i Facebook 03.06.19, 18:20
            Ja we wniosku wpisałam zły numer paszportu. Jedna cyfra mi sie zdublowała, zauważyłam jak już miałam wizyte opłacona i umówiona. Wize dostałam, a konsul zadbał żeby dalej już sie numerki zgadzały. Pozwolenie na pobyt w Norwegii z kolei mam wystawione na jakiegoś obcego faceta, bo we wniosku źle wpisałam pesel Ksiecia Małżonka, wiec można powiedzieć że taka moja uroda wink
    • berdebul Re: Wiza do USA i Facebook 03.06.19, 15:39
      Niech sprawdzają. Obejrzą jakieś 1200 zdjeć mojego psa, kolejne 1000 to będą kwiaty/warzywa, dobre 600 to chmury i zdjęcia z pracy (mikroskopie rożnego typu). big_grin big_grin
      • princesswhitewolf Re: Wiza do USA i Facebook 03.06.19, 18:06
        U mnie podobne. Pies, pies, dziecko z psem,ojciec.z psem i dzieckiem,
    • cauliflowerpl Re: Wiza do USA i Facebook 03.06.19, 16:53
      Dobrze, że nie trzeba ujawniać konta na ematce, ufff.
      • beneficia Re: Wiza do USA i Facebook 03.06.19, 16:56
        Poczekamy, zobaczymy...
        Tu by haków znaleźli że ho ho!
        • princesswhitewolf Re: Wiza do USA i Facebook 03.06.19, 18:05
          Zwlaszcza za watek o stopach albo "ktora jest godzina".
      • kryzys_wieku_sredniego Re: Wiza do USA i Facebook 03.06.19, 17:13
        Maile masz podać więc gazetowego też.
        • beneficia Re: Wiza do USA i Facebook 03.06.19, 17:59
          O szlag, ja bym o nim nie pomyślała...
      • jak_matrioszka Re: Wiza do USA i Facebook 03.06.19, 18:04
        Ematka to media społeczne, wiec trzeba. Natomiast mail na gazecie już niekoniecznie, bo trzeba podać używane, a nie każdy ma gazetowego aktywnego (ja nie mam, konto na ematce mam z innego maila).
        • droch Re: Wiza do USA i Facebook 03.06.19, 20:42
          Jak adres mailowy nie jest używany, to musisz wytłumaczyć, dlaczego nie używasz.
          • beneficia Re: Wiza do USA i Facebook 04.06.19, 11:52
            Chyba żartujesz.
    • kura17 Re: Wiza do USA i Facebook 03.06.19, 16:58
      ja mialam w kwestionariuszu, wypelnianym w niemczech, pytania typu "czy bylam kiedys w organizacji nazistowskiej" lub "czy sie kiedykolwiek prostytuowalam" ... i jeszcze na poczatku napisali "odpowiedz "tak" na ktorekolwiek z ponizszych pytan NIE oznacza automatycznie odrzucenia wniosku wizowego" LOL
      • beneficia Re: Wiza do USA i Facebook 03.06.19, 17:08
        Były jeszcze jakieś pytania o przynależność do organizacji terrorystycznych 😂
        • princesswhitewolf Re: Wiza do USA i Facebook 03.06.19, 18:04
          No ale to zawsze i wszedzie i w kazdym kraju jest
          • beneficia Re: Wiza do USA i Facebook 03.06.19, 18:38
            Ok, i na pewno liczą na szczerą odpowiedź przestępców ☺
            • princesswhitewolf Re: Wiza do USA i Facebook 03.06.19, 19:08
              Dokladnie lol
              • frey.a86 Re: Wiza do USA i Facebook 03.06.19, 19:42
                Przecież oni to robią po to, żeby w przypadku wykrycia osoby zaangażowanej w terroryzm albo parającej się prostytucją przyfasolić jej dodatkowo zarzut za składanie fałszywych zeznań. W formularzu wizowym są podane paragrafy wg których człowieka ukarzą za poświadczenie nieprawdy.
    • bywalec.hoteli Re: Wiza do USA i Facebook 04.06.19, 11:59
      Gnojki
    • bywalec.hoteli Re: Wiza do USA i Facebook 04.06.19, 12:59
      Pierdzielę Jankesów, nie jadę do stanów turystycznie dopóki nie zniosą nam wiz. Jest dużo innych pięknych miejsc, gdzie mogę wydawać swoje pieniądze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka