Dodaj do ulubionych

Seria biopsji

06.06.19, 17:08
Co jest! Dwie z moich bliskich koleżanek czeka na wyniki biopsji guzkow w piersi, trzecia już wie, że jest ok. Znajoma diagnozuje właśnie guza jajnika, inna wymacala coś na tarczycy, kolejna umówiona jest w sprawie węzłów chłonnych. Informacje z ostatnich dwóch tygodni. Wszystkie się wspieramy, trzymamy kciuki i martwimy.
Dziewczyny dbają o siebie, brak nalogow, nadwagi, karmienie piersią, ruch, zdrowa dieta. Wszystkie 35-45.
Tak się dzielę. Potrzymajcie też kciuki, no i się badajcie.
Obserwuj wątek
    • kosmos_pierzasty Re: Seria biopsji 06.06.19, 18:30
      Trzymam.
    • aurinko Re: Seria biopsji 06.06.19, 18:39
      Trzymam kciuki.
      Ja z kolei odnoszę wrażenie, że ostatnio lekarze chętniej wysyłają na biopsję niż kilkanaście lat temu. Sama miałam już 6 razy biopsję m.in. guzów tarczycy, piersi, szpiku; 12 lat temu na mojego guza tarczycy (wówczas był jeden, teraz trzy) lekarze machnęli ręką i nie drążyli tematu, zaś 1,5 roku temu po USG była od razu decyzja o biopsji. Tak samo było z piersiami. Co pójdę na bad to coś wynajdą i od razu biopsja.
      • gulcia77 Re: Seria biopsji 06.06.19, 18:44
        No i dobrze. Lepiej wykluczyć zawczasu, niż doprowadzić do poważnego stanu zaniedbaniem. Suma summarum, tak jest dużo taniej dla systemu. A ten nie tylko trzeszczy w szwach, ale jest na granicy katastrofy.
      • ida_listopadowa Re: Seria biopsji 06.06.19, 19:24
        aurinko napisała:

> Ja z kolei odnoszę wrażenie, że ostatnio lekarze chętniej wysyłają na biopsję n
        > iż kilkanaście lat temu.

Glownie dlatego, ze kilkanascie lat temu bylysmy o kilkanascie lat mlodsze... Z wiekiem rosnie prawdopodobienstwo, zecos sie moze dziac, niestety
    • kozica111 Re: Seria biopsji 06.06.19, 18:51
      A komórka przy uchu wisi czy nie wisi?
    • jaulfa Re: Seria biopsji 06.06.19, 18:56
      Trzymam
    • iwles Re: Seria biopsji 06.06.19, 21:42
      Trzymam !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka