agata_abbott 13.06.19, 14:27 Oglądacie drugą serię? Jak wrażenia po pierwszym odcinku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
matacznik Re: Big Little Lies 13.06.19, 14:38 Fajna postać Meryl Streep. Trochę przerysowana gra, ale w sumie ma mało czasu ekranowego na kreację postaci, więc robi to intensywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
agata_abbott Re: Big Little Lies 13.06.19, 14:44 Zupełnie inaczej wyobrażałam sobie jej postać. Myślałam, że będzie bardziej "glamour", jak pozostałe kobiety w tym serialu, a tu zaskoczenie. Chociaż jest w niej coś specyficznego, niejednoznacznego. Ciekawe, jak dalej się ten wątek rozwinie. Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Big Little Lies 13.06.19, 14:49 > Zupełnie inaczej wyobrażałam sobie jej postać. Myślałam, że będzie bardziej > "glamour", jak pozostałe kobiety w tym serialu, a tu zaskoczenie. Chociaż jest w niej > coś specyficznego, niejednoznacznego. Ciekawe, jak dalej się ten wątek rozwinie. no dla mnie juz wyglada na toksyczna mamuske, ktora ukochanego perrego zepsula ... wedlug mnie strasznie da im popalic i bedzie z nia mnostwo klopotow ... moze i ja spotka wypadek?? po pierwszym odcinku strasznie mi szkoda Bonnie, bardzo jestem ciekawa, jak sie ten watek rozwinie. w sumie mam nadzieje, ze wyjdzie z tego w jakis sposob (moze nawet przez pojscie na policje?). Odpowiedz Link Zgłoś
agata_abbott Re: Big Little Lies 13.06.19, 14:54 No niby toksyczną i pierwszy odcinek zdaje się to sugerować, ale nie wiem, może to pójdzie w kompletnie inną stronę? Jest taka scena w samochodzie, jak daje wykład synom, jak się mają zwracać do matki - może w starciu syn-synowa też stanęłaby po stronie synowej? No i ciekawa jestem wątku z mężem Renaty. Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Big Little Lies 13.06.19, 15:07 > Jest taka scena w samochodzie, jak daje wykład synom, jak się mają zwracać do > matki - może w starciu syn-synowa też stanęłaby po stronie synowej? no wlasnie - przeciez w tej scenie widac, ze od swojego syna tez wymagala bezwarunkowego posluszenstwa i z takiej perspektywy mowi. tutaj jeszcze mozna gdybac, ale scena przy obiedzie, gdzie krzyczy, bo inni synkowie zyja i maja sie dobrzy, a jej wspanialy nie? no cos w tej rodzinie bylo nie tak od poczatku (mam wrazenie) ... ale ja mialam swietna mame (mam!), wiec moze sie myle z ta toksycznoscia? zobaczymy > No i ciekawa jestem wątku z mężem Renaty. tzn? dla mnie to totalnie nieciekawa postac, w dodatku rozpijajaca sie teraz co Cie w nim zainteresowalo? Odpowiedz Link Zgłoś
agata_abbott Re: Big Little Lies 13.06.19, 16:35 No właśnie to, ze nieciekawa, ale ta scena z kolejką... będzie coś więcej i ciekawa jestem, co. Matka z pewnością jest mocnym charakterem, no ale gdyby po prostu weszła w role serialowego złego charakteru, to byłoby za prosto Odpowiedz Link Zgłoś
czarniejszaalineczka Re: Big Little Lies 13.06.19, 15:06 jej zęby mnie rozwalają Odpowiedz Link Zgłoś
chocolatemonster Re: Big Little Lies 13.06.19, 14:41 Juz jest?! Wczoraj w ajriszowym radio puszczali fragmenty z Meryl Streep. Obejrze w weekend. Odpowiedz Link Zgłoś
agata_abbott Re: Big Little Lies 13.06.19, 14:43 No heeeeloooł! Byś przegapiła Pierwszy odcinek już jest! Trochę się rozczarowałam, bo siadłam do oglądania drugiego, a tu nie ma (puszczają po jednym). Odpowiedz Link Zgłoś
lucky80 Re: Big Little Lies 13.06.19, 14:47 Jakoś tak mi emocje do tego serialu po Czarnobylu opadły.. Bardzo mi się podobał 1 sezon, ale jak patrzę na te wystylizowane babki, to jakoś tak mi nie gra..Zapadło mi w pamięć jak bardzo taka Naomi Kidman różni się wyglądem od Meryl Streep a pewnie dzieli je maks 15 lat.. I jakoś sobie tak pomyślałam, że chyba wolałabym się zestarzeć jak Streep. Obejrzeć pewnie obejrzę ale bez większego entuzjazmu. CZekam na drugi sezon Genialnej przyjaciółki. Odpowiedz Link Zgłoś
agata_abbott Re: Big Little Lies 13.06.19, 14:50 18 lat Czyli Streep mogłaby jednak być matką Kidman. Mnie też bardziej podoba się sposób, w jaki starzeje się Streep. I muszę też powiedzieć, że póki co mam do jej postaci więcej sympatii (Kidman jest dla mnie za bardzo mimozowata) Odpowiedz Link Zgłoś
chocolatemonster Re: Big Little Lies 13.06.19, 14:54 Kiedys uwielbialam urode Kidman. Te rude loki. Teraz chyba przegina z botoksem (?). Odpowiedz Link Zgłoś
agata_abbott Re: Big Little Lies 13.06.19, 14:57 I z nosem. No i oglądam ją w tym serialu i cały czas nie mogę się oprzeć wrażeniu, że jej włosy wyglądają nienaturalnie. Jakby miała perukę. Nie układają się z tyłu tak, jak włosy, które rosną na całej głowie, tylko tak, jakby te włosy miała puszczone tylko od góry (nie wiem jak to wytłumaczyć). Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: Big Little Lies 13.06.19, 15:56 Ona włosy trwale prostuje, bo z natury ma bardzo kręcone. I pewnie przez to one się tak układają. Ale nos po operacjach ma imo o wiele lepszy, zresztą ona zmieniła nie tylko nos - także usta, policzki. Aktualnie zmierza w kierunku Melanii Trump. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Big Little Lies 13.06.19, 23:00 Niestey, to peruka. Ciężkie te włosy. Odpowiedz Link Zgłoś
maslova Re: Big Little Lies 13.06.19, 14:54 > .Zapadło mi w pamięć jak bardzo taka Naomi Kidman różni się wyglądem od Meryl Streep a pewnie dzieli je maks 15 lat.. Ja podczas oglądania pierwszego sezonu nie mogłam skupić się na granej przez Kidman postaci, bo wciąż czułam się dziwnie oglądając jej twarz. Po operacjach plastycznych ma kiepskie rysy, jak maska, nienaturalne. Stylizacja w tym filmie (kolor włosów, fryzury, makijaż) dodała jej jeszcze dziwniejszego wyglądu. Kompletnie rozjeżdżało mi się to z opinią serialowych postaci, że Celeste jest tak piękna. Może kiedyś była, obecnie wygląda jak postać z muzeum figur woskowych. Odpowiedz Link Zgłoś
lucky80 Re: Big Little Lies 13.06.19, 15:12 o tak, te zachwyty koleżanek nad Celeste - wydumane totalnie IMHO. Ona tak jest jakoś w tym serialu zaczesana i taka właśnie mimozowata, że nijak do niej sympatii nie czuję.. O niebo lepiej to Reese wygląda - świeżo przede wszystkim i naturalnie. A zachwyty nad urodą Zoe Kravitz to też jakies dla mnie wymyślone.. Choć mąż mówił że mu się podoba, może się nie znam Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Big Little Lies 13.06.19, 15:17 > A zachwyty nad urodą Zoe Kravitz to też jakies dla mnie wymyślone.. Choć mąż > mówił że mu się podoba, może się nie znam no mnie sie bardzo (bardzo!) podoba, ale nie jako "tylko zdjecie", ale wlasnie jako ruchoma postac - uwazam, ze ma mnostwo wdzieku i zmyslowosci. nad zdjeciem moze byc sie tak nie zachwycila Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Big Little Lies 13.06.19, 17:07 Dla mnie Zoe jest piękna i seksowna. Odpowiedz Link Zgłoś
annpierle Re: Big Little Lies 13.06.19, 15:41 maslova napisała: Po operacjach pl > astycznych ma kiepskie rysy, jak maska, nienaturalne. [...] obecnie wygląda jak postać z muzeum figur woskowych. www.purepeople.com/media/nicole-kidman-fete-ses-50-ans-son-evol_m3360649 Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Big Little Lies 13.06.19, 17:06 Mnie się podoba z dziewięćdziesiątych lat, nieco poprawiona, piękna i nie przegięta. Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Big Little Lies 13.06.19, 21:13 Dla mnie Kidman wyglądała pięknie w filmie "Inni". Odpowiedz Link Zgłoś
nolus Re: Big Little Lies 13.06.19, 21:51 grey_delphinum napisał(a): > Dla mnie Kidman wyglądała pięknie w filmie "Inni". Oj, tak - ideał.I w "Moulin Rouge" również. Za czasów początków swojej kariery, jak na na zdjęciu powyżej wyglądała wręcz koszmarnie - sorry. Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: Big Little Lies 13.06.19, 22:54 Zgadzam się, wyglądała bardzo, bardzo przeciętnie. A operacje zrobiły z niej piękność. I faktycznie - o wiele lepiej jej w prostych włosach, nie kręconych. Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: Big Little Lies 18.06.19, 08:45 A jak Wam się podoba Laura Dern? Rocznik ten sam, co Nicole, figura świetna, ale widać po twarzy, że nie przepada za skalpelem, ani igłami. Jej postać chyba właśnie oddaje, jak wygląda matka, która urodziła w wieku czterdziestu paru lat. Ja mam do niej słabość, bo totalnie uwielbiam "Dzikość serca". Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Big Little Lies 18.06.19, 09:05 Po pierwszej serii jestem w niej absolutnie zakochana! Rzadko ją widuję, a szkoda - jest znakomitą aktorką 😍 Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.solis Re: Big Little Lies 13.06.19, 21:44 Ogladalam pierwsza i mi sie podobala. Serial odniosl sukces to dokrecili drugi sezon i z tego tytulu mam obawy go ogladac. Odpowiedz Link Zgłoś
nolus Re: Big Little Lies 13.06.19, 21:52 mrs.solis napisała: > Ogladalam pierwsza i mi sie podobala. Serial odniosl sukces to dokrecili drugi > sezon i z tego tytulu mam obawy go ogladac. > Ja podobnie.Obawiam się, ze będzie "na siłę" i po prostu to spiep...a. Ryzyko jest spore. Odpowiedz Link Zgłoś
fabryka.lodow.napatyku Re: Big Little Lies 13.06.19, 22:56 zawsze sie tu czegos na tej ematce mozna dowiedziec, nie wiedzialam o 2 sezonie , a juz ogladam Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: Big Little Lies 18.06.19, 08:49 Właśnie obejrzałam drugi odcinek. Szkoda, że do roli matki Bonnie nie zatrudnili Lisy Bonet. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Big Little Lies 18.06.19, 09:08 Na razie nudy. Pierwszy sezon wszedl z przytupem - na wejściu trup, policja, wiadomo było, że coś się dzieje. A teraz się slimaczy - Bonnie snuje się po lesie, Kidman snuje się w pozostałych lokacjach fantazjujac o gwalto-seksach, w międzyczasie kawki, srawki, nuudy. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Big Little Lies 18.06.19, 09:09 Meryl jest boska! Reszta nieistotna. Odpowiedz Link Zgłoś
ck2 Re: Big Little Lies 28.07.19, 10:57 Meryl świetna, Reese swietna, watek rodzinny Bonnie też, ale sam drugi sezon nie trzyma poziomu pierwszego. Tam byla intryga, zagadka (wlasciwie nie jedna), bardzo dobrze pokazany watek przemocowego związku i współuzależnienia, konfliktów w społeczności, zwiazku na pozór fajnego, ale jednak z problemami. W drugim sezonie mamy sztampę, jednak ogladalo się to dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś