korniz 24.06.19, 19:45 W każdej parafi chyba są kobiety ,które kleją się do księży.Pogaduszki,śmiechy szeptanie do ucha itp.Ksiądz nic z tym nie robi .Jak reagujecie na takie zachowania? Czy to dla was zgorszenie maluczkich? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szpil1 Re: panie i księża 24.06.19, 20:35 czarniejszaalineczka napisała: > kosz > Dlaczego? Może nie w każdej, ale w wileu parafiach tak jest. I nie ma co udawać, że nie. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: panie i księża 24.06.19, 20:18 Ksiądz nic z tym nie robi Czasem ciężko uciec: Odpowiedz Link Zgłoś
bukietlisci Re: panie i księża 30.06.19, 22:39 mój ukochany serial mój moj mój w domu wiedzieli, że gdy sie zaczyna " co ludzie powiedzą" to mnie nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: panie i księża 25.06.19, 14:19 Mój też, dlatego od razu mi się skojarzyło z hasłem "namolna parafianka" Odpowiedz Link Zgłoś
cauliflowerpl Re: panie i księża 24.06.19, 20:29 Nie wiem, czy dalej są, ale w mojej podstawówce jedna mama z Rady Rodziców jak wymawiała "ksiądz Wacek" (imię zmienione) to prawie po nogach sikała. No to nic dziwnego, że wobec takiej świętości, żadna z obmacywanych przez "księdza Wacka" dziewczynek nie pisnęła słowem, bo przecież "ksiądz Wacek" był taki cudowny, że prędzej by dziecko na taczce ze wsi wywieźli, niż uwierzyli. Odpowiedz Link Zgłoś
katriel Re: panie i księża 24.06.19, 21:16 > Ksiądz nic z tym nie robi. Jeden nie robi, drugi robi. Choć fakt, że klejące się są często jednocześnie podporami instytucji (kościół zamiotą, feretron poniosą, zbiórkę na biedne dzieci przeprowadzą) i księża boją się je zrazić. Z punktu widzenia katolika klejenie się do księdza to mniej więcej ten sam poziom, co klejenie się do cudzego męża. Więc ten tego. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: panie i księża 24.06.19, 21:28 Jak to szło? "Duchowni katoliccy to jedyni mężczyźni, z którymi można rozmawiać dłużej niż 5 minut bez narażania się na plotki" (cytat z pamięci, więc nie ręczę za dokładność, ale sens zachowany). I coś w tym jest: żadna żona nie przyleci z pretensjami, ani on, ani nikt inny nie pomyśli, że chcesz go złapać. Ja sama nigdy w życiu nie odezwałabym się do faceta, do księdza nie mam oporów. Podejrzewam, że nie jestem wyjątkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
manon.lescaut4 Re: panie i księża 24.06.19, 21:33 Andaba, a mogłabyś wyjaśnić dlaczego nigdy w życiu nie odezwałabys się do faceta? Chodzi Ci o jakiś szeroko pojęty kontekst erotyczny, czy zapytanie o drogę lub godzinę tez? Nie jestem złośliwa, tylko mnie to, szczerze mówiąc, zaskoczyło. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: panie i księża 24.06.19, 21:40 No dobra, o drogę może bym zapytała, jeżeli groziłoby mi, że pobłądzę, a żadnej kobiety byłoby na horyzoncie. I to pod warunkiem, że byłby to zupełnie obcy facet, znajomego bym nawet o to nie spytała. Odpowiedz Link Zgłoś
manon.lescaut4 Re: panie i księża 24.06.19, 21:46 To jeszcze bardziej mnie zaintrygowałas Czyli nie rozpoczniesz rozmowy ze znajomym? Ale znajomych męskich masz, skoro sama ich wspomniałaś wiec rozmawiacie tylko, gdy on zainicjuje temat? Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: panie i księża 24.06.19, 21:52 Pisząc "znajomych" miałam na myśli raczej sąsiadów, rodziców kolegów dzieci itp, nie mam znajomych mężczyzn, z którymi bym utrzymywała kontakty. Jak mnie zagada to grzecznie odpowiadam, ale sama nigdy rozmowy nie zaczynam. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: panie i księża 25.06.19, 00:46 Andaba, a ile ty masz lat, brzmisz, jakbyś miała ok. 70. Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: panie i księża 25.06.19, 02:10 alpepe napisała: > Andaba, a ile ty masz lat, brzmisz, jakbyś miała ok. 70. Chyba jak skansen albo fobia społeczna. Nie obrażaj siedemdziesięciolatek, jest wśród nich tyle samo otwartych i rozmownych kobiet co w innych grupach wiekowych. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: panie i księża 25.06.19, 06:25 andaba napisała: > Pisząc "znajomych" miałam na myśli raczej sąsiadów, rodziców kolegów dzieci it > p, nie mam znajomych mężczyzn, z którymi bym utrzymywała kontakty. Jak mnie zag > ada to grzecznie odpowiadam, ale sama nigdy rozmowy nie zaczynam. Całkiem jak muzułmańskie kobiety... Masz tak sama z siebie, czy wpojone w dzieciństwie? Odpowiedz Link Zgłoś
manon.lescaut4 Re: panie i księża 25.06.19, 10:28 Wlasnie tez chciałam spytać, czy Andaba jest muzułmanką. Kojarzę tez, ze kiedyś pisała, ze nosi wyłącznie spódnice, nie ma ani jednej pary spodni. Odpowiedz Link Zgłoś
manon.lescaut4 Re: panie i księża 25.06.19, 10:32 O rany, ale palnelam głupotę! Przecież Andaba pisała o rozmowie z księdzem wiec raczej jest muzułmanką, eh pobudka! Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: panie i księża 25.06.19, 11:08 Mnóstwo kobiet nie ma żadnej spódnicy, o czym czytałam tu niejednokrotnie. Pytasz ich, czy są facetami? Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: panie i księża 25.06.19, 11:33 Chmielewska też nie uznawała spodni i chodziła wyłącznie w spódnicach Tak jej było wygodniej, a poza tym miała przepiękne nogi. Andaba może mieć podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: panie i księża 24.06.19, 21:48 Ale jakim cudem poznałaś męża?! Tzn podejrzewam, że to on się pierwszy odezwał Odpowiedz Link Zgłoś
kira02 Re: panie i księża 24.06.19, 21:48 Ok, to teraz ja nie rozumiem; Boisz się, że zrozumieliby opatrznie Twoje pytanie o drogę? Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: panie i księża 24.06.19, 21:54 Nie wiem, może tak. Poza ty się wstydzę zaczepiać facetów. Odpowiedz Link Zgłoś
vernot Re: panie i księża 24.06.19, 22:14 andaba napisała: > Nie wiem, może tak. > Poza ty się wstydzę zaczepiać facetów. Nawet na targu, gdy nie widzisz ceny, a chcesz się dowiedzieć ile kosztują ogórki/marchewka? Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: panie i księża 24.06.19, 22:19 Sprzedawca to trochę co innego, poza tym nie kupuję ogórków ani marchewki. Ale na przykład o klapki spytam, sprzedawca chce sprzedać, wiec jest nastawiony, że się go zaczepia. Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: panie i księża 25.06.19, 08:29 andaba napisała: > poza tym nie kupuję ogórków ani marchewki. > 😀😀 dobre A cukinie i baklazany? Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: panie i księża 25.06.19, 08:34 Te sprzedawane w Polsce mają takie (wielkie) rozmiary, że raczej nie budzą nieprzyzwoitych skojarzeń (francuskie cukinie wielkości ogórków faktycznie mogą się kojarzyć) Odpowiedz Link Zgłoś
cauliflowerpl Re: panie i księża 25.06.19, 08:39 Z tego typu obaw miewam tylko obawy gdy mam kupic jaja w piekarniokawiarni jak inne sklepy zamkniete. Bo ich nie widac. I trzeba spytac. "Czesc, masz jaja?". "Są jaja?" brzmi bowiem nieco zaczepnie, osobowo jednak sympatyczniej. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: panie i księża 25.06.19, 08:45 Znajomy właściciel (polskiego) sklepu opowiadał, że zawsze wprawiało go w lekkie zakłopotanie (oraz ukrywaną głupawkę) nagminnie padające pytanie "Czy ma pan jaja?" Odpowiedz Link Zgłoś
bramstenga Re: panie i księża 25.06.19, 09:17 Mnie zdarza się prosić o "bułkę z nasieniem". A jedna pani na pobliskim bazarku przy płatności kartą często pyta "przytulamy się czy wsadzamy?", mając na myśli płatność zbliżeniową. Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: panie i księża 25.06.19, 11:29 ja na stolowce pracowej zachowuje grobowa powage zamawiajac kielbas(k)e, wiem ze to takie niegodne, ale zawsze sie boje glupawki w tym momencie bo zawsze przypomina mi sie jak trafilam kiedys do nieznanego miasta, przyjechalam pociagiem i bedac bardzo glodna wpadlam do jakiegos baru kolo dworca, nie zauwazajac ze to jakis obskurny pepshow, a nie jadlodajnia, i pytam czy mozna cos zjesc, na co oblesniutcy panowie za barem mi z rechotem zaproponowali grube kielbasy Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: panie i księża 25.06.19, 11:43 Przypomniałaś mi autentyczny wiejski dialog (podsłuchany z ukrycia -przez wędkarza w krzaczorach-na początku lat 60). Na brzegu rzeki chłop robi podorywkę, a brodem przez rzekę przechodzi młoda , hoża wiejska kobieta i w miarę, jak wchodzi coraz głębiej, coraz wyżej podnosi spódnicę. Chłop: Hela! Piczka wodę pije! Hela (natychmiast): Ha! Jakbyś ty, cholerniku, zjod tyle kiełbasy co łona, to byś całą rzekę wychłeptoł! Odpowiedz Link Zgłoś
bo_ob Re: panie i księża 25.06.19, 12:05 chatgris01 - zachwyciła sie podwójnie raz ripostą a dwa - tobą, "brodem przez rzekę", taka piękna polszczyzna to prawdziwa rzadkość wzruszyłam się Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: panie i księża 28.06.19, 21:48 andaba napisała: > Sprzedawca to trochę co innego, poza tym nie kupuję ogórków ani marchewki. Dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: panie i księża 30.06.19, 22:34 Dziękuję, nie mniej chciał zobaczyć odpowiedź od Andaby. Odpowiedz Link Zgłoś
beneficia Re: panie i księża 25.06.19, 00:31 > Ok, to teraz ja nie rozumiem; Boisz się, że zrozumieliby opatrznie Twoje pytani > e o drogę? No, jakby zrozumieli " opatrznie" to rzeczywiście mógłby być problem Odpowiedz Link Zgłoś
ur-nammu Re: panie i księża 25.06.19, 15:11 andaba: Ja sama nigdy w życiu nie odezwałabym się do faceta, do księdza nie mam oporów. andaba: No dobra, o drogę może bym zapytała, jeżeli groziłoby mi, że pobłądzę, a żadnej kobiety byłoby na horyzoncie. I to pod warunkiem, że byłby to zupełnie obcy facet, znajomego bym nawet o to nie spytała. Innymi słowy: masz największe opory przed odezwaniem się do znajomego faceta, trochę mniejsze przed odezwaniem się do obcego faceta, a żadnych przed odezwaniem się do faceta paradującego w stroju, który – zwłaszcza ostatnio – może się kojarzyć z czymś na kształt korporacji zboczeńców. Gratuluję ci „roztropności”. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: panie i księża 25.06.19, 15:57 A, czyli jest jeszcze inny powód do nieodzywania sie do facetów - można na siebie ściagnąć niebezpieczeństwo? No cóż, akurat nie przyszłoby mi do glowy, że zapytanie faceta na przystanku w środku dnia, czy ten autobus jedzie kolo szpitala może stanowić zagrożenie, ale skoro tak twierdzisz... Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_lin Re: panie i księża 29.06.19, 06:32 Ale serio. Nie rozmawiałaś z ojcami kolegów z przedszkola/szkoły twoich dzieci podczas urodzin dzieciaków, pikników, zebrań, zakończeń roku (lub dowolnych innych okoliczności, na których są dzieci razem z rodzicami)? Odpowiedz Link Zgłoś
iimpala Re: panie i księża 24.06.19, 22:30 akurat nie wiem, czy kobieta się klei, czy ksiundz, ale w PRL moja matka miala taka koleżanke, w pracy, która nawet do dnia swojego slubu, spotykała się na boku z księdzem. Czy potem też to nie wiem bo małolata bylam i mało mnie to obchodzilo. Ale doskonale pamiętam sprawę bo był to kolejny przyczynek do olewania przeze mnie kościoła, jako instytucji wyjątkowo obłudnej Odpowiedz Link Zgłoś
sirella Re: panie i księża 24.06.19, 22:41 ciotka miała takie towarzystwo kościółkowe - kilka bab po 60tce które z sobą konkurowały o względy i uwagę księdza, rywalizowały która mu lepiej ornat wyhaftuje, która ładniejsze kwiatki do ołtarza, która lepiej modły poprowadzi, którą ksiądz pochwali , a już na urodziny księdza to jedna przez drugą z tortami i ciastem i egzaltowanymi wierszykami leciały... w sumie szczerze temu księdzu współczuję - młody zdrowy chłop a musieć znosić namolność podstarzałych jazgoczących jedna przez drugą ciotek klotek jako wypełnienie wolnego czasu...brrrrr.... wizja jak z horroru. Odpowiedz Link Zgłoś
mgla_jedwabna Re: panie i księża 24.06.19, 23:15 Za maluczkich trudno odpowiadać, ale opisane przez ciebie zachowania rzeczywiście są niesmaczne. Niestety, księża to najczęściej ludzie bez normalnych doświadczeń z kobietami, więc rzadko umieją się od tego zdystansować, często wręcz odpowiada im taka atencja. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: panie i księża 25.06.19, 06:30 Ksiądz, który mnie przygotowywał do komunii, był bardzo przystojny (choć jako dziecko tego nie zauważałam, zdałam sobie sprawę dopiero później) i baby się do niego tak namolnie kleiły, że sam poprosił o przeniesienie, bo nie mógł już tego wytrzymać. Oczywiście dowiedziałam się tego o wiele później, jako dorosła. Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: panie i księża 25.06.19, 12:10 Ponieważ ksiądz oficjalnie aseksualnym mężczyzną jest a nieoficjalnie jak najbardziej chłopem z jajami to panie realizują sobie przy jego pomocy mniej czy bardziej uświadomione popędy. W sposób zazwyczaj nie wykraczający poza granice przyzwoitości. Albo im się tak wydaje, bo postronni mają niezłą brechtę, a sam ksiądz to różnie Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: panie i księża 25.06.19, 12:42 Ja mysle tez, ze magia munduru i niedostepnosci😉 Odpowiedz Link Zgłoś
mgla_jedwabna Re: panie i księża 26.06.19, 23:56 A jednocześnie - można się takiemu w konfesjonale pozwierzać. A on nie może w międzyczasie pilotem po kanałach skakać. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: panie i księża 27.06.19, 06:02 W dzisiejszych czasach to już chyba nie można mieć pewności, że nie siedzi z nosem w smartfonie Odpowiedz Link Zgłoś
nosorozecwlochaty Re: panie i księża 25.06.19, 12:26 Tak, są takie kobiety. Słyszałem nawet określenie "klerofilka" Powiedziałbym że zazwyczaj są religijne i samotne albo mało szczęśliwe w związku. Powstawaniu takiej zażyłości chyba trochę sprzyja spowiedź. W końcu dla takiej pani jest to możliwość niegorszącego wygadania się wobec mężczyzny z różnych intymnych rzeczy której to możliwości w zasadzie nie ma gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: panie i księża 25.06.19, 12:51 nosorozecwlochaty napisał: > Tak, są takie kobiety. Słyszałem nawet określenie "klerofilka" > > Powiedziałbym że zazwyczaj są religijne i samotne albo mało szczęśliwe w związk > u. > > Powstawaniu takiej zażyłości chyba trochę sprzyja spowiedź. W końcu dla takiej > pani jest to możliwość niegorszącego wygadania się wobec mężczyzny z różnych in > tymnych rzeczy której to możliwości w zasadzie nie ma gdzie indziej. Sprzyja też tabu na erotykę i seks, brak rozeznania w swoich potrzebach i pragnieniach oraz towarzyska izolacja płci czyli brak wyrobionych bliskich kumplowskich relacji między dziewczynami i chłopakami. Dla mnie takie łaszenie się do księdza z oczami kota ze Shreka i mokrymi majtkami trąci patologią - nie może się baba świadomie zrealizować z własnym chłopem bo cnotka niewydymka z racji rozlicznych zahamowani, a bezwstydny pokaz gry wstępnej publicznie uskutecznia bez świadomości najczęściej co czyni. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: panie i księża 25.06.19, 13:01 No i pięknie wytłumaczyłaś dlaczego ktoś woli nie odzywać się do facetów. Bardzo bym nie chciała, żeby ktoś mnie posądzał, że "łaszę się do faceta z oczami kota ze Shreka i mokrymi majtkami" i robię "bezwstydny pokaz gry wstępnej publicznie". Tak własnie wygląda ocena postronnych gdy kobieta zagaduje faceta. Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: panie i księża 25.06.19, 13:14 andaba napisała: > No i pięknie wytłumaczyłaś dlaczego ktoś woli nie odzywać się do facetów. Nie, nic a propos ciebie nie tłumaczyłam. Całe rzesze kobiet obcujących z księżmi zachowują się naturalnie i bez podtekstów. Do tego żeby się łasić i ślinić trzeba mieć potrzeby emocjonalno-erotyczne związane z mężczyznami po pierwsze, a po drugie mieć je niezaspokojone lub/i nieuświadomione. Masz? > Bardzo bym nie chciała, żeby ktoś mnie posądzał, że "łaszę się do faceta z ocza > mi kota ze Shreka i mokrymi majtkami" i robię "bezwstydny pokaz gry wstępnej pu > blicznie". > > Tak własnie wygląda ocena postronnych gdy kobieta zagaduje faceta. Nie, to twoja lękowa interpretacja oglądu sytuacji która cię przeraża/wzbudza niechęć. Zwyczajnie zagadująca do mężczyzny kobieta to dla normalnych postronnych po prostu człowiek zagadujący do człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: panie i księża 25.06.19, 13:16 Napisałaś to co napisałaś, teraz się tego nie wyprzesz. Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: panie i księża 25.06.19, 13:19 No napisałam, czarno na białym widać, i niczego się nie wypieram. A o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
ravny Re: panie i księża 25.06.19, 13:18 To akurat fakt, żeby nie być posądzonym przez otoczenie , że się którejś podrywa męża albo lata za facetem bo się go zagaduje , to się gada z księdzem, bo ma się przekonanie o jego aseksualności. Podobnie jak z rozmowa z gejem, geje bywają świetnymi przyjaciółmi kobiet bo można z nimi gadać na luzie jak z człowiekiem a oni się nie doklejają seksualnie. Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: panie i księża 25.06.19, 13:23 Fakt, są pojedynczy ludzie tudzież całe środowiska powalone w tej kwestii. Jak już się musi mieć z nimi do czynienia to lepiej nawet nie patrzeć w stronę chłopa, coś jak u Arabów. Poza tym na większości terenów Polski zagadanie do kierowcy taksówki, wymiana uprzejmości ze sprzedawcą, zainicjowanie rozmowy z ojcem dziecka na zebraniu w szkole czy rozmowa z sąsiadem przy stole na przyjęciu nie wzbudza w publice niezdrowych skojarzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: panie i księża 25.06.19, 13:32 Obawiam się, że po tym, co powyżej napisałaś należy cię zaliczyć do "pojedynczych ludzi tudzież całego środowiska powalonego w tej kwestii". Wszak odżegnujesz się od kontaktów z klerem, więc skąd tak dokładnie wiesz, jak kto się zachowuje i jakie ma nieuświadomione coś tam? Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: panie i księża 25.06.19, 13:39 "Wszak odżegnujesz się od kontaktów z klerem, więc skąd tak dokładnie wiesz, jak kto się zachowuje i jakie ma nieuświadomione coś tam?" Całe lata miałam do czynienia z kościołem, napatrzyłam się, mam dużo znajomych wierzących i praktykujących, rozmawiałam z dziewczynami zaangażowanymi w Oazy i takie inne. Nie wypowiadam się natomiast na temat kogoś, kogo nie znam i w akcji nie widziałam oraz nie mam innych przekazów. Odpowiedz Link Zgłoś
filga Re: panie i księża 25.06.19, 15:58 Uch, pojechałas. Wyjątkowo wulgarny wpis Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: panie i księża 25.06.19, 13:42 Nie spodziewałem się tego, że księża mają takie powodzenie wśród bab dopóki nie znalazłem jakiegoś forum "jestem kochanką księdza" na 1000 stron forum. To kilkadziesiąt tysięcy wpisów. Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: panie i księża 25.06.19, 13:46 Ano mają, to często całkiem przystojni faceci, z dochodem, z charyzmą. Odpowiedz Link Zgłoś
ravny Re: panie i księża 25.06.19, 14:06 www.papilot.pl/lifestyle/ciekawostki/21954/ciacha-w-sutannach-pokazuja-piekniejsze-oblicze-kosciola-hot Odpowiedz Link Zgłoś
cauliflowerpl Re: panie i księża 25.06.19, 14:28 No nie, koloratka totalnie jest aseksualna. W ogole facet, ktory wstapil w takie struktury jest aseksualny. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: panie i księża 26.06.19, 23:59 Widocznie dla innych nie. Ciekawe czy zniosą celibat? Wtedy ematka mogłaby legalnie poślubić księdza Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: panie i księża 27.06.19, 05:36 Dwaj po prawej wygladaja na gejow , jak dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś