bywalec.hoteli 25.06.19, 23:25 Ależ piękna słoneczna pogoda! Wtedy kiedy do północy mogę chodzić ubrany w krótkie spodenki i koszulkę, to czuje, ze fajnie żyje, ze jest prawdziwe lato Kto tez ma tak i kocha temperatury powyżej 30 stopni? Życzę dobrego wieczora wszystkim ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ga-ti Re: Ale piękna pogoda 25.06.19, 23:51 36 to może lekka przesada, ale lubię gdy jest ciepło, gorąco, lato w końcu jest. Właśnie usłyszałam, że nadchodzi deszcz i wreszcie poprawienie pogody, bo temperatura spadnie do 22, wizja chłodnych poranków i zimnych wieczorów lato powinno być cieplutkie i niech pada, oczywiście, ale czy nie może padać i nadal być cieplutko? Ile my tego ciepła mamy w całym roku? Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: Ale piękna pogoda 26.06.19, 04:44 Ciepło jest cały rok, już dawno nie było zimno. A upały są koszmarem. Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_lin Re: Ale piękna pogoda 26.06.19, 05:21 Gdzie jest ciepło cały rok? Przeciez nie w Polsce. Dopiero co była zimna wiosna. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Ale piękna pogoda 26.06.19, 07:31 Zima była ciepła, a w kwietniu było ciepło i sucho. Chłodnawy był tylko maj. Czerwiec jest nie do wytrzymania chwilami. Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: Ale piękna pogoda 26.06.19, 22:45 W Polsce. Już nie pamiętam, kiedy było zimno. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Ale piękna pogoda 26.06.19, 00:08 Tylko nie kwicz potem na drogie żarcie. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli [...] 26.06.19, 01:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Ale piękna pogoda 26.06.19, 01:33 Chyba w twojej fantazji wiejski burku. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Ale piękna pogoda 26.06.19, 01:38 Zaraz wszystko padnie od tego upału. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Ale piękna pogoda 26.06.19, 12:45 Nie padnie, nie strasz nie strasz. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Ale piękna pogoda 26.06.19, 13:12 Nie straszę, po prostu widzę, jak wygląda ogród po dniu w pełnym słońcu, zwłaszcza jeśli się nie podleje porządnie. A większość pól w Polsce nie ma systemów nawadniających. Zaraz wszystko będzie wypalone. Odpowiedz Link Zgłoś
ganesza Re: Ale piękna pogoda 26.06.19, 17:03 morekac napisała: > Zaraz wszystko padnie od tego upału. > już pada Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Ale piękna pogoda 26.06.19, 09:11 Dżentelmen, kurde. Ciekawe, coś ty na tych działkach widział, chyba barszcz Sosnowskiego, bo tego istotnie plaga. Odpowiedz Link Zgłoś
kitka20061 Re: Ale piękna pogoda 26.06.19, 00:23 Jest pięknie, uwielbiam taką pogodę. Jak dla mnie mogłoby być tak przez większą część roku. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Ale piękna pogoda 26.06.19, 00:52 Kuż mamy zasoby wody na poziomie Egiptu. Jeśli będziemy mieli egipską pogodę przez cały rok, to zasoby wody będziemy mieli na poziomie Sahary. Fajnie, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Ale piękna pogoda 26.06.19, 13:56 a o to to juz win gospodarke wodna twojego kraju. Brak zbiornikow retencyjnych, zabudowywanie koryt rzek, bloczydla stawiane gdzie popadnie, brak planu zagospodarowania przestrzennego i chucpe developerow. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Ale piękna pogoda 26.06.19, 14:40 No coż, braku opadów w kwietniu i braku śnieżnej zimy nijak oraz nadmiaru temperatury latem to nie zrekompensuje. a zważywszy, że tutejsza flora to nie kaktusy i baobaby, tylko coś, ci wymaga nieco niższych temperatur i nieco więcej wody, to słabo widzę przyszłość rolnictwa i ludzi na tym terenie. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Ale piękna pogoda 26.06.19, 14:46 w Hiszpanii ( duzo goretszy klimat), gospodarstwa maja swoje wlasne systemy nawadniania..u nas tego brak. Jesli zmieni sie podejscie do planowania, to moze bedzie jakas nadzieja.. O niedoborach wodnych, uczono mnie juz na geografii w szkole sredniej. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Ale piękna pogoda 26.06.19, 17:23 Mnie też. I przez te 30 lat nastąpiło tylko pogorszenie sytuacji. Przy takich upałach i rosnących niedoborach wody zaraz w Wielkopolsce nie będzie sawanny tylko sahara. Odpowiedz Link Zgłoś
ganesza [...] 26.06.19, 17:03 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kitka20061 Re: Ale piękna pogoda 26.06.19, 22:01 Dobrze, że ty inteligentna jesteś tak jak należy. Uwielbiam upały, ale to nie oznacza, że one będą trwały wiecznie, bo mnie się tak marzy. Po drugie nie miałabym nic przeciwko, aby w dni upalne padał deszcz. Pamiętam z mojego dzieciństwa, jak w dzień był skwar, a wieczorem przechodziła burza z deszczem, która przynosiła cudowne orzeźwienie. A po trzecie to najlepiej zawsze narzekać; najpierw że przez m-c leje i wylewają rzeki, potem że żar leje się z nieba i są susze, a na końcu, że zima za zimna. Odpowiedz Link Zgłoś
astrologia333 Re: Ale piękna pogoda 26.06.19, 00:31 Nie wiem jaka jest pogoda dokładnie. Wzięłam sobie ostrzeżenia do serca i siedzę w bunkrze. Odpowiedz Link Zgłoś
moadek Re: Ale piękna pogoda 26.06.19, 09:16 za gorąco, ale niestety widzę że miejsca dla mnie już nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
marusia_ogoniok_102 Re: Ale piękna pogoda 26.06.19, 17:16 Oooo, jaka fajna miejscówka! Gdzie to takie? Odpowiedz Link Zgłoś
nota_bene0 Re: Ale piękna pogoda 26.06.19, 07:53 No to żeście wątek wyprodukowali. 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
ganesza Re: Ale piękna pogoda 26.06.19, 17:06 bigzaganiacz napisał(a): > Ja lubie chodzic na golasa otoczenie nie jest chyba zachwycone Odpowiedz Link Zgłoś
valla-maldoran Re: Ale piękna pogoda 26.06.19, 08:21 Nie, taka pogoda nie jest piękna. Jest męcząca. Odpowiedz Link Zgłoś
czarniejszaalineczka Re: Ale piękna pogoda 26.06.19, 09:06 zawsze pier&^%$3 jakbys mial udar, wiec sie nie dziwie Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Ale piękna pogoda 26.06.19, 09:51 Piękna pogoda to minus 10, słońce i śnieg skrzypiacy pod butami. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna1960 Re: Ale piękna pogoda 26.06.19, 13:23 To prawda marzenie albo rześki słoneczny poranek. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Ale piękna pogoda 26.06.19, 10:27 Cieszmy się zmianami klimatycznymi, póki nas nie zabiły. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Ale piękna pogoda 26.06.19, 11:25 „Kawał o facecie. Facet spada z 10 piętra, a lecą w dół wciąż sobie powtarza: jeszcze nie jest tak źle, jeszcze nie jest tak źle... . Ale nieważne jak się leci, ważne jak się upada.” Odpowiedz Link Zgłoś
purchawkapuknieta Re: Ale piękna pogoda 26.06.19, 16:11 Ja. UWIELBIAM. Jak dla mnie, mogłoby tak być 9 miesięcy. Trzy zimowe to 20 stopni. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Ale piękna pogoda 26.06.19, 16:51 To ciekawe, że uwielbienie dla wyniszczających naszą planetę, a w perspektywie życie na Ziemi, zmian klimatycznych, deklarują apologeci pisu. Chodzi o to, że żeby uwielbiać PiS, trzeba się charakteryzować ciasnotą umysłową czy o propagandę, ze wzorcami z Korei Północnej, według której wszystko, co „za pisu musi suwerena cieszyć”? Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Ale piękna pogoda 26.06.19, 17:16 Hłe, hłe, hłe, bywalec tanich hosteli się jakoś nie odzywa. Czyżby utknął gdzieś w korku w w gorącym Poznaniu i klima mu w samochodzie wysiadła? Oby mu tego dobra "pięknej pogody" Bozia nie poskąpiła. Odpowiedz Link Zgłoś
ganesza Re: Ale piękna pogoda 26.06.19, 17:09 purchawkapuknieta napisała: > Ja. UWIELBIAM. Jak dla mnie, mogłoby tak być 9 miesięcy. Trzy zimowe to 20 stop > ni. > > czemu nie dziwi, że zwolenniczka pisu? głosujcie na nich dalej. w końcu takie doborowe towarzystwo Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Ale piękna pogoda 26.06.19, 21:10 Nie jest upodobanie do słońca i dobra tolerancja temperatur powiązana z sympatiami partyjnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
delauras Re: Ale piękna pogoda 26.06.19, 16:40 30 stopni tak ale powyżej i jeszcze w mieście jest zabójcze🥵 Odpowiedz Link Zgłoś
nickbezznaczenia Re: Ale piękna pogoda 26.06.19, 21:14 Upał rzucił ci się na mózg. Innego wytłumaczenia nie widzę Odpowiedz Link Zgłoś