Dodaj do ulubionych

progi rekrutacyjne Wrocław - czy dobrze widzę

16.07.19, 10:46
że wzrosły minimalnie albo wcale?
w LO V, VII, IX żadnego gwałtownego skoku nie ma, w systemie wyświetlają się progi minimalne i są bardzo porównywalnie do lat ubiegłych
ktoś ma podgląd w LO III?
Obserwuj wątek
    • eko75 Re: progi rekrutacyjne Wrocław - czy dobrze widzę 16.07.19, 11:20
      W LO nr 6 do klasy mat-fiz próg o 39 punktów wyższy niż w zeszłym roku
      • 45rtg Re: progi rekrutacyjne Wrocław - czy dobrze widzę 16.07.19, 12:20
        eko75 napisała:

> W LO nr 6 do klasy mat-fiz próg o 39 punktów wyższy niż w zeszłym roku

Skoki w pojedyńczych klasach to i w poprzednich latach się zdarzały.
        • kryzys_wieku_sredniego Re: progi rekrutacyjne Wrocław - czy dobrze widzę 16.07.19, 12:24
          Oczywiście, tylko co zrobić jak to było wyjście awaryjne a okazało się wyższe niż szkoła pierwszego wyboru.
          Tak jest chyba we wszystkich miastach.
          • 45rtg Re: progi rekrutacyjne Wrocław - czy dobrze widzę 16.07.19, 12:36
            kryzys_wieku_sredniego napisał(a):

> Oczywiście, tylko co zrobić jak to było wyjście awaryjne a okazało się wyższe n
            > iż szkoła pierwszego wyboru.
            > Tak jest chyba we wszystkich miastach.

No to ma się pecha. Rekrutacja zawsze była i zawsze będzie do pewnego stopnia grą losową.
            • spanish_fly Re: progi rekrutacyjne Wrocław - czy dobrze widzę 16.07.19, 12:36
              Tylko, że w tym roku jakoś znacznie więcej osób ma "pecha" przez idiotyczną deformę.
              • 45rtg Re: progi rekrutacyjne Wrocław - czy dobrze widzę 16.07.19, 13:15
                spanish_fly napisała:

> Tylko, że w tym roku jakoś znacznie więcej osób ma "pecha" przez idiotyczną def
                > ormę.

A jakieś dane z poprzednich lat do takiego porównania są?
                (Dostępne publicznie, w sensie. Bo GUS to pewnie gdzieś je ma.)
                • spanish_fly Re: progi rekrutacyjne Wrocław - czy dobrze widzę 16.07.19, 13:20
                  Pewnie gdzieś są, ale to już musisz sobie sam poszukać. Mnie wystarczy, że słyszałam publiczne wypowiedzi osób zajmujących się rekrutacją. Dzieciaków, które w pierwszym etapie nie dostały się nigdzie jest w tym roku 3-4 razy więcej niż w latach ubiegłych.
                  • 45rtg Re: progi rekrutacyjne Wrocław - czy dobrze widzę 16.07.19, 13:30
                    spanish_fly napisała:

> Pewnie gdzieś są, ale to już musisz sobie sam poszukać. Mnie wystarczy, że słys
                    > załam publiczne wypowiedzi osób zajmujących się rekrutacją. Dzieciaków, które

Za dużo już słyszałem publicznych wypowiedzi osób zajmujących się czymkolwiek, żeby wierzyć w takie rzeczy bez liczb. A tym bardziej, żeby łykać bezkrytycznie diagnozy, dlaczego liczby są w tym roku akurat takie.

> pierwszym etapie nie dostały się nigdzie jest w tym roku 3-4 razy więcej niż w
                    > latach ubiegłych.
    • jjooaa Re: progi rekrutacyjne Wrocław - czy dobrze widzę 16.07.19, 11:39
      XIV mat fiz - na podobnym poziomie

XIII mat fiz - na podobnym poziomie

VIII na podobnym poziomie

politechnika wyzszy o 10 pkt
      • asia_i_p Re: progi rekrutacyjne Wrocław - czy dobrze widzę 16.07.19, 13:15
        Ósemka nie na podobnym poziomie. Miałyśmy zapas prawie 10 punktów w stosunku do zeszłorocznego progu i nie starczyło.
    • aanniittaa Re: progi rekrutacyjne Wrocław - czy dobrze widzę 16.07.19, 13:07
      LO 3:
      maf-fiz 175, mat-fiz-inf 173,4
      LO 5:
      maf-fiz-geo 166,6
      LO 7:
      mat-fiz-geo 152,4
      Progi podobne do ubiegłorocznych.
    • asia_i_p Re: progi rekrutacyjne Wrocław - czy dobrze widzę 16.07.19, 13:14
      W trójce nie mam. W ósemce w klasie z francuskim wzrost ze 145 do 163,35, więc prawie o 20 punktów. Córka u nich miała 154,8. W siedemnastce, do której się dostała, dużo mniejszy wzrost, z około 141 na około 147 punktów (mat-fiz-inf).
      • jjooaa Re: progi rekrutacyjne Wrocław - czy dobrze widzę 16.07.19, 13:31
        w VIII po gimnazjum czy po podstawowce?

napisalam podobne, bo wg doradców punkty ksztaltowaly sie w 2018 od 145 z francuskim, jako jedynej klasie ponizej 150, w pozostalych klasach 151-155

w tym roku po gimnazjum od 152 do 157,6 i faktycznie to 157,6 we francuskim, wiec skok najwyzszy, w pozostalych 2-4 punkty

• asia_i_p Re: progi rekrutacyjne Wrocław - czy dobrze widzę 16.07.19, 13:40
          Po podstawówce. Po francuskim skok taki jak napisałam na górze.
          • jjooaa Re: progi rekrutacyjne Wrocław - czy dobrze widzę 16.07.19, 13:56
            generalnie po podstawowce kierowanie sie zeszlorocznymi progami bylo o wiele bardziej ryzykowne, gdyz trudno porownywac te wyniki - w Waszym przypadku, przez to ze jest mniej skladowych, jeden zle zdany egzamin lub jeden b. dobrze zdany egzamin bardziej obnizal lub windowal liczbe punktow, generalnie mieliscie w tym horrorze jeszcze trudniejsad

• maurra Re: progi rekrutacyjne Wrocław - czy dobrze widzę 16.07.19, 14:06
              to czekanie na wyniki bez jakiegokolwiek punktu odniesienia było na tyle męczące, że chciał-nie chciał jednak porównywaliśmy wink
              moja absolwentka SP, tam gdzie się dostała próg skoczył ze 158 do 167,2 czyli prawie dycha w górę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka