maurra 16.07.19, 10:46 że wzrosły minimalnie albo wcale? w LO V, VII, IX żadnego gwałtownego skoku nie ma, w systemie wyświetlają się progi minimalne i są bardzo porównywalnie do lat ubiegłych ktoś ma podgląd w LO III? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eko75 Re: progi rekrutacyjne Wrocław - czy dobrze widzę 16.07.19, 11:20 W LO nr 6 do klasy mat-fiz próg o 39 punktów wyższy niż w zeszłym roku Odpowiedz Link Zgłoś
45rtg Re: progi rekrutacyjne Wrocław - czy dobrze widzę 16.07.19, 12:20 eko75 napisała: > W LO nr 6 do klasy mat-fiz próg o 39 punktów wyższy niż w zeszłym roku Skoki w pojedyńczych klasach to i w poprzednich latach się zdarzały. Odpowiedz Link Zgłoś
kryzys_wieku_sredniego Re: progi rekrutacyjne Wrocław - czy dobrze widzę 16.07.19, 12:24 Oczywiście, tylko co zrobić jak to było wyjście awaryjne a okazało się wyższe niż szkoła pierwszego wyboru. Tak jest chyba we wszystkich miastach. Odpowiedz Link Zgłoś
45rtg Re: progi rekrutacyjne Wrocław - czy dobrze widzę 16.07.19, 12:36 kryzys_wieku_sredniego napisał(a): > Oczywiście, tylko co zrobić jak to było wyjście awaryjne a okazało się wyższe n > iż szkoła pierwszego wyboru. > Tak jest chyba we wszystkich miastach. No to ma się pecha. Rekrutacja zawsze była i zawsze będzie do pewnego stopnia grą losową. Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: progi rekrutacyjne Wrocław - czy dobrze widzę 16.07.19, 12:36 Tylko, że w tym roku jakoś znacznie więcej osób ma "pecha" przez idiotyczną deformę. Odpowiedz Link Zgłoś
45rtg Re: progi rekrutacyjne Wrocław - czy dobrze widzę 16.07.19, 13:15 spanish_fly napisała: > Tylko, że w tym roku jakoś znacznie więcej osób ma "pecha" przez idiotyczną def > ormę. A jakieś dane z poprzednich lat do takiego porównania są? (Dostępne publicznie, w sensie. Bo GUS to pewnie gdzieś je ma.) Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: progi rekrutacyjne Wrocław - czy dobrze widzę 16.07.19, 13:20 Pewnie gdzieś są, ale to już musisz sobie sam poszukać. Mnie wystarczy, że słyszałam publiczne wypowiedzi osób zajmujących się rekrutacją. Dzieciaków, które w pierwszym etapie nie dostały się nigdzie jest w tym roku 3-4 razy więcej niż w latach ubiegłych. Odpowiedz Link Zgłoś
45rtg Re: progi rekrutacyjne Wrocław - czy dobrze widzę 16.07.19, 13:30 spanish_fly napisała: > Pewnie gdzieś są, ale to już musisz sobie sam poszukać. Mnie wystarczy, że słys > załam publiczne wypowiedzi osób zajmujących się rekrutacją. Dzieciaków, które Za dużo już słyszałem publicznych wypowiedzi osób zajmujących się czymkolwiek, żeby wierzyć w takie rzeczy bez liczb. A tym bardziej, żeby łykać bezkrytycznie diagnozy, dlaczego liczby są w tym roku akurat takie. > pierwszym etapie nie dostały się nigdzie jest w tym roku 3-4 razy więcej niż w > latach ubiegłych. Odpowiedz Link Zgłoś
jjooaa Re: progi rekrutacyjne Wrocław - czy dobrze widzę 16.07.19, 11:39 XIV mat fiz - na podobnym poziomie XIII mat fiz - na podobnym poziomie VIII na podobnym poziomie politechnika wyzszy o 10 pkt Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: progi rekrutacyjne Wrocław - czy dobrze widzę 16.07.19, 13:15 Ósemka nie na podobnym poziomie. Miałyśmy zapas prawie 10 punktów w stosunku do zeszłorocznego progu i nie starczyło. Odpowiedz Link Zgłoś
aanniittaa Re: progi rekrutacyjne Wrocław - czy dobrze widzę 16.07.19, 13:07 LO 3: maf-fiz 175, mat-fiz-inf 173,4 LO 5: maf-fiz-geo 166,6 LO 7: mat-fiz-geo 152,4 Progi podobne do ubiegłorocznych. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: progi rekrutacyjne Wrocław - czy dobrze widzę 16.07.19, 13:14 W trójce nie mam. W ósemce w klasie z francuskim wzrost ze 145 do 163,35, więc prawie o 20 punktów. Córka u nich miała 154,8. W siedemnastce, do której się dostała, dużo mniejszy wzrost, z około 141 na około 147 punktów (mat-fiz-inf). Odpowiedz Link Zgłoś
jjooaa Re: progi rekrutacyjne Wrocław - czy dobrze widzę 16.07.19, 13:31 w VIII po gimnazjum czy po podstawowce? napisalam podobne, bo wg doradców punkty ksztaltowaly sie w 2018 od 145 z francuskim, jako jedynej klasie ponizej 150, w pozostalych klasach 151-155 w tym roku po gimnazjum od 152 do 157,6 i faktycznie to 157,6 we francuskim, wiec skok najwyzszy, w pozostalych 2-4 punkty Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: progi rekrutacyjne Wrocław - czy dobrze widzę 16.07.19, 13:40 Po podstawówce. Po francuskim skok taki jak napisałam na górze. Odpowiedz Link Zgłoś
jjooaa Re: progi rekrutacyjne Wrocław - czy dobrze widzę 16.07.19, 13:56 generalnie po podstawowce kierowanie sie zeszlorocznymi progami bylo o wiele bardziej ryzykowne, gdyz trudno porownywac te wyniki - w Waszym przypadku, przez to ze jest mniej skladowych, jeden zle zdany egzamin lub jeden b. dobrze zdany egzamin bardziej obnizal lub windowal liczbe punktow, generalnie mieliscie w tym horrorze jeszcze trudniej Odpowiedz Link Zgłoś
maurra Re: progi rekrutacyjne Wrocław - czy dobrze widzę 16.07.19, 14:06 to czekanie na wyniki bez jakiegokolwiek punktu odniesienia było na tyle męczące, że chciał-nie chciał jednak porównywaliśmy moja absolwentka SP, tam gdzie się dostała próg skoczył ze 158 do 167,2 czyli prawie dycha w górę Odpowiedz Link Zgłoś