Dodaj do ulubionych

wynajem krótkoterminowy

17.07.19, 21:22
Czy któraś z was zdecydowała się na taką formę, zamiast najmu długoterminowego? Mieszkanie dwupokojowe w bramie obok stoi za 400zł za noc- to sporo większy zarobek niż z wynajmu na miesiąc czy rok. Obłożenie ma naprawdę duże, jako że ulica leży na Starym Mieście i mamy kilkaset metrów do rynku. Chcemy zainwestować oszczędności, spadek i trochę posilić się kredytem i kupić mieszkanie w okolicy w celu wynajmowania go na krótkie pobyty. Miasto turystycznie atrakcyjne, położenie lokalu również, parking darmowy w podwórzu jest.
Warto się w to bawić? Sprzątać codziennie będę ja- dlatego ma być blisko. Mąż ogarnie ewentualne remonty i naprawy.
Obserwuj wątek
    • milka_milka Re: wynajem krótkoterminowy 17.07.19, 22:56
      Ale po co kupować? Można wyłudzić od miasta, ukraść papier toaletowy w pracy i będzie git.
      • kochamruskieileniwe Re: wynajem krótkoterminowy 17.07.19, 23:10
        A da się ukryć taki dochód? Żeby alimentów wyższych nie płacic....?
        • tol8 Re: wynajem krótkoterminowy 18.07.19, 22:12
          Da, mieszkanie kupimy na członka rodziny. Mąż nie chce, by córka cokolwiek dziedziczyła
          • jeziorowa Re: wynajem krótkoterminowy 18.07.19, 22:17
            Serdecznie wam życzę abyście wybrali uczciwego i przyzwoitego członka rodziny, który zaraz po zakupie na niego tego mieszkania przepisze je na pierworodną dziedziczkę twojego męża, którą próbujecie okraść.
            • double-facepalm Re: wynajem krótkoterminowy 18.07.19, 22:30
              Będzie to czlonek rodziny niespokrewniony z corka meza z 1szerokim malzenstwa. Zapiszą temu synowi tol8, ktoremu tuż przed pelnoletnodcia sprytna matka wyrabia diagnoze się "niepełnosprawności umyslowa"(czyżby chęć pobierania renty? )
          • sundace46 Re: wynajem krótkoterminowy 19.07.19, 08:19
            tol8 napisała:

> Da, mieszkanie kupimy na członka rodziny. Mąż nie chce, by córka cokolwiek dzie
            > dziczyła
            >
            Grunt ti być oszustem, złodziejem i dobrym ojcem big_grin
      • miss_fahrenheit Re: wynajem krótkoterminowy 17.07.19, 23:17
        Bo na wyłudzonym od miasta pewnie nie można zarabiać...
        • tol8 Re: wynajem krótkoterminowy 18.07.19, 22:13
          A wyłudziłaś? Bo ja uczciwie czekałam wiele lat w kolejce, żyjąc kątem u teściów lub na wynajmie. Przez lata nazbierałam tyle punktów by wystarczyło
          • cosmetic.wipes Re: wynajem krótkoterminowy 18.07.19, 22:16
            Przez lata uzbieralas co najwyżej pół tony papieru toaletowego ukradzionego pracodawcy.
          • thea19 Re: wynajem krótkoterminowy 18.07.19, 22:17
            to się punkty zbiera a nie hajs na mieszkanie? W simsach chyba.
          • miss_fahrenheit Re: wynajem krótkoterminowy 19.07.19, 09:41
            Nie mam takich doświadczeń smile Podobnie jak nie mam twoich doświadczeń w trolowaniu.
      • tol8 Re: wynajem krótkoterminowy 18.07.19, 22:11
        A jak się wyłudza?
        Nudna jesteś z tymi kłamstwami
        • sundace46 Re: wynajem krótkoterminowy 19.07.19, 08:20
          tol8 napisała:

> A jak się wyłudza?
          > Nudna jesteś z tymi kłamstwami
          >
          To ty najlepiej wiesz, chwaliłąś się na forum wielokrotnie, jak to oszukujesz i mieszkanie wyłudziłaś big_grin
      • double-facepalm Re: wynajem krótkoterminowy 18.07.19, 22:27
        milka_milka napisała:

> Ale po co kupować? Można wyłudzić od miasta, ukraść papier toaletowy w pracy i
        > będzie git.
        >
        Z wyludzonego od miasta za szybko nie zrobisz pokoi na godziny.
    • jeziorowa Re: wynajem krótkoterminowy 17.07.19, 23:08
      400 zł za dobę za dwupokojowe mieszkanie daleko od rynku??? Akceptowalne jedynie w przypadku większego mieszkania (minimum 75-80m2) porządnie urządzonego w jednym z 5 największych polskich miast.
      • tol8 Re: wynajem krótkoterminowy 18.07.19, 22:15
        Niedaleko, to raz. Tyle stoją mieszkania z mojej ulicy, na 6 osób. Miasto to Wrocław. W okolicy, po drodze do rynku, mam inne atrakcje.
        • jeziorowa Re: wynajem krótkoterminowy 18.07.19, 22:26
          Kilkaset metrów (czyli 500-900) to daleko. Ludzie wybierają wynajem mieszkania a nie hotelu z jednego z 2 powodów: aby mieć lepsze warunki mieszkalne (czyli 2 pokoje na parę a nie 6 osób) albo mieć dużo taniej (czyli 12 studentów w 2 pokojach i balanga całą noc). Wynajmowałam we Wrocławiu mieszkanie na 5 nocy kilka miesięcy temu (dla rodziny 2+3). Owszem, płaciłam 450 zł za dobę, ale: mieszkanie ponad 110m2: salon, 2 sypialnie, kuchnia, 2 łazienki, w pełni urządzone i wyposażone nie taniochą i było blisko rynku (poniżej 100 metrów).
    • fawiarina Re: wynajem krótkoterminowy 17.07.19, 23:17
      Jak zaczniecie zarabiać na wynajmie, to szybko mops zwęszy, że macie w końcu źródło dochodu i stracicie te swoje zasiłki. Swoją drogą można mieć mieszkanie komunalne i jednocześnie kupić na własność lokal mieszkalny? Dziwne.
      • tol8 Re: wynajem krótkoterminowy 18.07.19, 22:16
        Jakie zasiłki? 500+ jest bez dochodu... Rodzinne i dodatek mieszkaniowy raptem, jeśli mieszkanie będzie na nas. A planujemy na kogoś innego.
        • cosmetic.wipes Re: wynajem krótkoterminowy 18.07.19, 22:17
          tol8 napisała:

> A planujemy na kogoś innego.
          >

Mam nadzieję, że ten ktoś będzie uprzejmy was wyxujać 😄
        • husmus Re: wynajem krótkoterminowy 19.07.19, 08:15
          tol8 napisała:

> Jakie zasiłki? 500+ jest bez dochodu... Rodzinne i dodatek mieszkaniowy raptem,
          > jeśli mieszkanie będzie na nas. A planujemy na kogoś innego.
          >
          Czasami myślę, że Ty nie możesz być prawdziwa........
          Nawet nie starasz się ukryć swoich kombinacji. Dodatek mieszkaniowy i zasiłki są dla osób, które mają niskie dochody. Ciebie stać na zakup mieszkania w centrum miasta, a liczysz na zasiłki i jeszcze się tym publicznie chwalisz. Nie czujesz, że coś nie gra?
      • tol8 Re: wynajem krótkoterminowy 18.07.19, 22:17
        Komunalne wykupione lata temu za kilkanaście tysięcy.
    • sundace46 Re: wynajem krótkoterminowy 18.07.19, 08:35
      tol8 napisała:

parking darmowy w podwórzu jest.

A ro nie ma podziemnego parkingu i ogrodu, jak ta twoja mityczna wyłudzona komunalka? big_grin
      >
      >
      >
      • tol8 Re: wynajem krótkoterminowy 18.07.19, 22:17
        Jaka mityczna?
        • sundace46 Re: wynajem krótkoterminowy 19.07.19, 08:22
          tol8 napisała:

> Jaka mityczna?
          >
          Bo komunalki trollu nieudolny nie maja garaży podziemnych i ogrodów? Jak zmyślać to z sensem, a nie jak ty.
    • edelstein Re: wynajem krótkoterminowy 18.07.19, 08:41
      Oczywiscie posiadajac komunalke mozecie kupic mieszkanie na kredyt, ty jestes bezrobotna, twoj mezus wykazuje najnizsza krajowa,by nie placic alimentow.Banki az sie pala by wam dac kredyt😂😂😂 trollowac trzeba umiec,a jak sie klamie to trzeba miec dobra pamiec.
      • tol8 [...] 18.07.19, 22:20
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • cosmetic.wipes Re: wynajem krótkoterminowy 18.07.19, 22:30
          tol8 napisała:

> są banki liczące
          > diety do dochodów. I w ten sposób mamy legalne dochody na poziomie pieciocyfrow
          > ym.
          >

To najwyższy czas zawiadomić o tych dochodach sąd rodzinny.
          • edelstein Re: wynajem krótkoterminowy 19.07.19, 08:57
            I US😂 w sumie chyba wysle im skany, US ja znajdzie jak sie upra
    • agrypina6 Re: wynajem krótkoterminowy 18.07.19, 08:53
      Super pomysł. I jeszcze zwróć się do MOPS o dotacje, należy wam się. Powodzenia.
      • tol8 Re: wynajem krótkoterminowy 18.07.19, 22:21
        Niby na co? Podziel się z nami na co bierzesz?
        Kolejna, co 500+ bierze a naśmiewa się z osób korzystających z zasiłku?
        • agrypina6 Re: wynajem krótkoterminowy 19.07.19, 08:14
          Niestety żadnych zasiłków do tej pory nie biorę ☹. 500+ dopiero dostane. Może mi podpowiesz, o co mogę się starać, masz taakie doświadczenie w tym temacie🤣. Już wiem, że trzeba zacza od kradzieży papieru toaletowego z pracy, niestety kraść mnie nie nauczono 😛
        • sundace46 Re: wynajem krótkoterminowy 19.07.19, 08:23
          tol8 napisała:

> Niby na co? Podziel się z nami na co bierzesz?
          > Kolejna, co 500+ bierze a naśmiewa się z osób korzystających z zasiłku?
          >
          Nie każdy jest takim oszustem i pasożytem jak ty. Wiele osób ciężko pracuje na to co ma.
    • cosmetic.wipes Re: wynajem krótkoterminowy 18.07.19, 22:14
      A jak było na wycieczce w Stanach?
      • tol8 Re: wynajem krótkoterminowy 18.07.19, 22:23
        Mega. Dziękuje za pamięć. Był stres przed wizytą w Krakowie, a potem na lotnisku ale już wszystko ok. Marzenie spełnione, szkoda że tak późno.
        • cosmetic.wipes Re: wynajem krótkoterminowy 18.07.19, 22:32
          To wspaniałe. Taka wycieczka po USA za 2 złote musi być rewelacyjnym przeżyciem 😄

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka