Dodaj do ulubionych

Nie mogę się napić

07.10.19, 21:53
Dziewczyny,

Piję i piję i pić mi się nadal chce wściekle smile.
8 dzień anginy, 6 na antybiotyku. Od wczoraj odczuwam ogromne pragnienie. Piłam wodę ciepłą, zimną, z gazem, z cytryną odrobiną cukru i soli, kawy, herbaty, sok jablkowy, sok z mango, rozwodnione soki, szałwię, lipę i nic. Suszy mnie jak na kacu. Ki diabeł? Co jest?
Dziś chyba z 5 litrów płynów wypilam smile
Obserwuj wątek
    • lauren6 Re: Nie mogę się napić 07.10.19, 21:57
      Cukrzyca?
      • lauren6 Re: Nie mogę się napić 07.10.19, 22:01
        Zrób eksperyment i przestań pić jakiekolwiek słodzone napoje, soki itd. Najlepiej jedz produkty z IG poniżej 50. Jeżeli pomoże to będziesz już znała przyczynę.
    • sandrasj Re: Nie mogę się napić 07.10.19, 22:02
      Piwo 0.0. Wypij i Ci będzie lepiej.
    • piataziuta Re: Nie mogę się napić 07.10.19, 22:11
      odstaw sól
    • muchy_w_nosie Re: Nie mogę się napić 07.10.19, 23:08
      Pewnie się ślinisz, smarkasz, pocisz, zapewne wcześniej mało piłaś z uwagi na ból gardła to teraz nadrabiasz.
      W chorobie nie dziwne różne stany, tez tak czasem mam. Jak ci się wydaje że za dużo to pij gorące herbaty ziołowe, wolniej się pije bo inaczej się poparzysz ;P
    • rulsanka Re: Nie mogę się napić 07.10.19, 23:40
      Bierzesz jakieś leki oprócz antybiotyku?
    • iimpala Re: Nie mogę się napić 08.10.19, 00:21
      niemożliwe!
      zdarza mi się "kompulsywne pragnienie" ale wtedy rzucam sie na wodę i 2 szklanki, wypite duszkiem, w zupełnosci zaspokajaja moje pragnienie.
      A w chorobie, w ostrej fazie, w ogolnie nie piję i nie jem.
      Jednak...picie bezalkoholowe raczej nie szkodzi, co najwyżej wysikasz.
      Jesteś chora! a nie w normalnym stanie funkcjonowania...
    • jehanette Re: Nie mogę się napić 08.10.19, 10:33
      Też tak miałam, nie przejmuj się. Biorąc pod uwagę ile z siebie wypociłam przez pierwsze 2 dni brania antybiotyku, nie dziwię się sobie. Pij na zdrowie!
    • bei Re: Nie mogę się napić 08.10.19, 11:02
      Weź kąpiel, kąpiel również nawilża.
      • m.y.q.2 Re: Nie mogę się napić 08.10.19, 14:15
        Pewnie przesuszone powietrze w mieszkaniu. Chora jesteś, to kaloryfery
        na full rozkręcone, pić się chce jak cholera. Przykręć kaloryfer, powieś może coś wilgotnego blisko siebie, rozpyl wodny aerozol w pokoju, zwiększ po prostu wilgotność powietrza w mieszkaniu.
    • szafireczek Re: Nie mogę się napić 08.10.19, 14:19
      Nadal gorączka? Silne pragnienie może być już sygnałem odwodnienia...Może uzupełnij elektrolity.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka