tanebo6.0 22.10.19, 07:10 weekend.gazeta.pl/weekend/1,152121,25329947,moja-przyszla-zona-musi-byc-niepalaca-widziec-sie-na-wsi-i.html#s=BoxOpMT i poszła spać. A potem będzie gadać że polscy mężczyźni są gorsi od zachodnich? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
milva24 Re: Randka level master 22.10.19, 08:40 Wiem jak wygląda życie na wsi. Na znanych mi wsiach wększość singli po 30 roku życia to alkoholicy, to już nie istotne czy są sami bo piją czy piją bo są samotni. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Randka level master 22.10.19, 08:52 Ten artykuł powinien mieć tytuł: agroincel. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Randka level master 22.10.19, 09:53 Może jest jakiś fundusz unijny, który pomaga samotnym na terenach wiejskich UE. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Randka level master 22.10.19, 10:27 Żadnen program nie zmieni mentalności tych panów. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Randka level master 22.10.19, 10:02 Wygląda to na artykuł typu tania sensacja a la Newsweek pisany pod tezę i z historiami wymyślonymi przez autora. Co do ludzi ze wsi, to ci z ukończonymi studiami i sensownym gospodarstwie raczej nie mają problemu ani ze znalezieniem żony ani z poziomem życia. Dopłaty unijne i maszyny rolnicze powodują, że dużo więcej może robić rolnik samemu. Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: Randka level master 22.10.19, 10:05 "Inna, jak ją odwoziłem do domu, zaczęła się do mnie dobierać. Tak mnie obrzydziło, że jest chętna już na pierwszym spotkaniu, że zrobiłem sobie dwa lata przerwy od randkowania." Ten gatunek wyginie. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Randka level master 22.10.19, 10:12 W sumie typa rozumiem, skoro kobieta może brzydzić się jakiegoś nachalnego pierwszy raz spotkanego pana, to mężczyzna też może nie mieć ochoty tak z punktu i natychmiast. Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: Randka level master 22.10.19, 10:15 Ależ oczywiście, że nie musi mieć ochoty z pierwszą lepszą, która się na niego rzuca. Ale dwa lata przerwy od randkowania??? Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: Randka level master 22.10.19, 16:23 Niby walczymy o równość a kiedy przychodzi co do czego to wychodzi na to, że faceta nie może a zgwałcić. Można jak najbardziej. Może sobie chłop nie życzył seksu z nieznaną mi osobą i tyle, powody są nieważne. Gdyby odwrócić sytuację to dla wszystkich byłoby jasne, że to conajmniej nadużycie. Ale tutaj widzę strojenie żartów z poważnej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: Randka level master 22.10.19, 16:39 Ja miałam na myśli wyłącznie tą dwuletnią przerwę od randkowania po tym wydarzeniu. To oczywiste, że może nie mieć ochoty na seks z jakąś obcą osobą. Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: Randka level master 22.10.19, 17:17 Są kobiety, które po próbie gwałtu też nie mają ochoty na żadne randki i bliższe spotkania. A facet jest wyśmiewany i podejrzewany o homoseksualizm. Nie jest możliwe, żeby w tym kraju coś się zmieniło jeśli z góry idzie przykład, że prostytutki nie można zgwałcić a najważniejszy Polak po papieżu i Wałęsie mówi publicznie i wprost, że chętnie przytuli posłankę bo jej pewnie tego brakuje i dlatego jest taka złośliwa. Naczelny komik za tekst o gwałceniu Ukrainek też nie został odsunięty na margines życia publicznego. I co? I przykład idzie z góry, wprost do społeczeństwa, które potem myśli, że facet nie ma prawa odmówić kobiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: Randka level master 22.10.19, 17:43 Próba gwałtu to chyba raczej nie była, przynajmniej nie tak to określił sam zainteresowany, więc już może nie zmyślaj. Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: Randka level master 22.10.19, 18:06 spanish_fly napisała: > Próba gwałtu to chyba raczej nie była, przynajmniej nie tak to określił sam zai > nteresowany, więc już może nie zmyślaj. No tak, bo zainteresowany musi zaraz z detalami opisać co i jak robiła jakaś laska, żeby ematka mogła wydać werdykt w sprawie tego czy to była próba gwałtu czy tylko zwykła namolność i czy zainteresowany ma prawo się czuć wykorzystany, czy też nie. No proszę Cię. Te podwójne standardy nikomu nie służą a prawda jest taka, że każdy niechciany dotyk się próba gwałtu albo gwałtem. Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: Randka level master 22.10.19, 18:25 Możesz sobie wydawać jakie chcesz werdykty, ale ja się z nim nie zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: Randka level master 22.10.19, 18:46 Mozesz sie nie zgadzac ale to nie uprawnia Cie do pisania, ze odmowa seksu na pierwszej randce, bo druga osoba miala ochote, doprowadzi do wyginiecia gatunku. Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: Randka level master 22.10.19, 18:48 Nie miałam na myśli odmowy, tylko dwuletnią przerwę w randkowaniu po tej odmowie. Napisałam to już kilka razy. Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: Randka level master 22.10.19, 19:19 No wiec napisalam Ci, ze miec traume po tym wydarzeniu bo w sumie nie wiadomo co ta kobieta konkretnie zrobila. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Randka level master 22.10.19, 19:25 Może chwilowo przerzucił się na seks bez randkowania. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Randka level master 22.10.19, 17:45 Serio, nie widzę powodu dla którego trzeźwy facet musiał z punktu mieć ochotę na seks w samochodzie z jakąś pierwszy raz widziana Karyną. Próby gwałtu do tego nie dorabiajmy, ot namolna dzida i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Randka level master 23.10.19, 10:36 Owsiak nie chciał przytulić Pawłowicz. Poradził jej żeby spróbowała sexu bo to dobrze wpływa na życie Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: Randka level master 23.10.19, 11:26 W ramach przeprosin zaproponował, że sam ja chętnie przytuli. I nawet światłe ematki uznały, że nie ma w tym nic zdrożnego. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Randka level master 22.10.19, 19:30 I miał 2 letnią traumę, bo zbrzydzila go pani ochota na seks na pierwszym spotkaniu? Tak, to zasługuje na kpiny. Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: Randka level master 24.10.19, 09:34 Nie wiem co Cię tak dziwi. To, że pan w szczegółach nie opisuje co mu ta napalona kobieta zrobiła, to jeszcze o niczym nie świadczy. A takie reakcje prowadzą do tego, że ludzie boją się później zgłaszać gwałty i nadużycia bo przecież ciągle słyszą, że nic takiego się nie stało. Facet klepnie po tyłku - przecież nic się nie stało. Kobieta "dobiera się" - jeszcze powinien być wdzięczny ... Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Randka level master 22.10.19, 10:22 Tego nie rozumiem. Z drugiej strony, piszą że mają spore koszty logistyczne przy organizacji spotkań i to ich ogranicza. Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: Randka level master 22.10.19, 10:26 Mam pomysł na biznes. Będę organizować dancingi na wsi i zwozić tam autokarami niezamężne kobiety z miasta. Przed imprezą, dla jednych i drugich szybka konsultacja wizerunkowa i szkolenie z rytuałów godowych. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Randka level master 23.10.19, 13:23 szybko splajtujesz - żadna sensowna babka nie pojedzie na taką dyskotekę, będą albo desperatki albo pojadą dla jaj a rolnicy, hmm, cóż, taki program na polsacie (?) leci "chłopaki do wzięcia" takżetego Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: Randka level master 23.10.19, 13:40 W programie było chyba sporo chętnych kobiet, nie? Nie śledziłam. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Randka level master 23.10.19, 13:44 info mam z drugiej ręki - ponoć kilku znalazło takie wiejskie babki jak i oni ale wielu zniknęło i nie wiadomo co się z nimi dzieje Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Randka level master 24.10.19, 11:17 > Ależ oczywiście, że nie musi mieć ochoty z pierwszą lepszą, która się na niego > rzuca. Ale dwa lata przerwy od randkowania??? Też mnie to zaskoczyło. Gdyby kobiety robiły przerwę od randkowania po każdej próbie molestowania, to ludzie dawno by wyginęli. Odpowiedz Link Zgłoś
z_lasu Re: Randka level master 24.10.19, 11:55 > Gdyby kobiety robiły przerwę od randkowania po każdej próbie molestowania, to ludzie dawno > by wyginęli. 100/100 Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Randka level master 22.10.19, 10:29 Ten to akurat na bank jest gejem, który ukrywa swoją orientację. Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Randka level master 22.10.19, 10:34 Jak mówi Kuba: - Jeżeli nie wyglądasz jak model lub nie zarabiasz powyżej 5 tys. zł i nie jeździsz dobrym samochodem, to nie masz żadnych szans. Kobiety szukają mężczyzny na stanowisku kierowniczym, pracującego od 8.00 do 16.00, i z zarobkami takimi, żeby wystarczyło na ich zachcianki. Twierdzi, że poszukuje w kobiecie przede wszystkim ciepła, szczerości i jakiejś dozy zainteresowania. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Randka level master 22.10.19, 12:35 To nasz Józef ma Kuba na imię? Ładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Randka level master 22.10.19, 13:25 Nie wiem, czy jest na forum ktoś, kto tak nie pomyślał Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Randka level master 22.10.19, 19:35 E, ja pomyślałam, że to artykuł pisany na podstawie wynurzen Jozka. Czyli nie "Józek to tak naprawdę Kuba", tylko "Kuba to nasz Józek"... Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: Randka level master 22.10.19, 10:39 W tekście jest o tym, że trzeba kobiety zachęcać do osiedlania się na wsi. Tymczasem cały czas jest tak, że w wielu wypadkach córki są wykluczane z dziedziczenia gospodarstw po rodzicach. Nie ma się co dziwić, że w takiej sytuacji spylają do miasta. Tym sposobem patriarchat sam się wykańcza. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Randka level master 22.10.19, 10:50 Wykluczane? Przy dziedziczeniu ustawowym i prawie do zachowku? Nie pomyliło Ci się z XIX-wieczna Anglią? Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Randka level master 22.10.19, 11:01 no, ale teoria a praktyka to dwie różne rzeczy. Syna mojej kuzynki tak uszczęśliwiono olbrzymią gospodarkę, dziadkowie wszystko mu przepisali. Rozmawiałam z nim we wrześniu na weselu jego kuzynki. Chłopak spylił do Anglii, nie wiem, jak mu teraz będzie, ale zasmakował życia z dala od hektarów i olbrzymiej gospodarki, a faktycznie, bogaci chłopi, świnie, krowy, konie, owce, czego dusza zapragnie od obrabiania. Nieważne, że tam rodzeństwo, nie, jeden facet, najstarszy, miał robić na gospodarce. Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: Randka level master 22.10.19, 11:01 Nie, nic mi się nie pomyliło. Gospodarstwa na wsi są przekazywane kolejnemu pokoleniu na długo przed śmiercią rodziców, bo to jest warunek uzyskania emerytury z KRUS. Zwykle odbywa się to na podstawie tzw. umowy dożycia. Decyzja o tym, komu zostanie przekazane jest podejmowana jeszcze wcześniej, bo to warunkuje w zasadzie już wybór szkoły średniej u dzieci. Jeśli jest syn to najczęściej on zostaje wyznaczony na spadkobiercę. Większość gospodarstw jest małych, dzielenie ich niweczyłoby sens prowadzenia produkcji rolnej. Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Randka level master 23.10.19, 10:55 Kombinujesz. Znajomy przekazał gospodarstwo córce, najmłodszej. O tyle miała gorzej że teoretycznie musiała prowadzić gospodarstwo bo rodzice dostawali zasiłek przedemerytalny. Na szczęście urzędnicy nie skapowali się że on nadal go prowadzi. Inna kobieta nie dostawała emerytury rolniczej bo nie przekazała całej gospodaki. Część dostałała córka(większość) ale chciała i coś synowi zostawić, a on tego nie chciał Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: Randka level master 23.10.19, 11:02 Gdzie niby kombinuję? Opisuję jak to najczęściej wygląda w praktyce. Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Randka level master 25.10.19, 10:29 Majątek dostaje najczęście to z dzieci które jest najmniej zaradne. Nie poradziło by sobie w mieście to niech robi na roli. Akurat dziewczyny na wsi lepiej się uczą więc wychodzą ze wsi do miasta. Chłopcy nie nadają się aby pójść do ludzi zostają na majątku. Zresztą praca na majątku to w większoąsci takie prace męskie więc tym bardziej nie dla kobiety Odpowiedz Link Zgłoś
maly_fiolek Re: Randka level master 22.10.19, 12:04 Córki nie są wykluczane, tylko nie życzą sobie brać na barki ciężkiej pracy na gospodarstwie i opieki nad domem i rodzicami. Gospodarstwo przechodzi na nowe pokolenie z pakietem, a w większości przypadków tylko męska część czuje jakiekolwiek zobowiązanie wobec ojcowizny. Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: Randka level master 22.10.19, 12:45 Aha, bo panowie na wsi intensywnie zajmują się domem i starymi rodzicami. Z moich obserwacji wynika, że stareńkie matki jeszcze opierają synów i gotują dla nich, jeśli nie znaleźli sobie baby, która by je w tym zastąpiła. Odpowiedz Link Zgłoś
z_lasu Re: Randka level master 22.10.19, 12:58 > Córki nie są wykluczane Są. To jest cały proces wychowawczy. Rodzice obserwują dzieci od małego i decydują, który z synów najbardziej będzie się nadawał do objęcia gospodarstwa. I dzieci są do tego przygotowywane od małego tzn. jedno do tego, że zostanie na gospodarce, reszta do tego, że musi "iść w świat". Córek nie bierze się pod uwagę przy wybieraniu "dziedzica", bo przecież wiadomo, że "pójdzie za mężem". Tzn. są brane pod uwagę tylko wtedy, gdy nie mają braci. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Randka level master 22.10.19, 12:43 Boze ona go napastowala i to juz na pierwszej randce! Na dwa lata sie biedak do kobiet zniechecil... pan pewnie gej choc jeszcze nie przyznal sie przed soba... Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Randka level master 22.10.19, 19:40 Nie no. Ja chłopa rozumiem. Napastowała znaczy doświadczona. Czyli taka odpada, pan zasady ma. Brzmi jakby znajomo Ale czemu przez dwa lata czystej i niewinnej do zdobywania przy świergocie kur i gołębi nie poszukiwał to już nie rozumiem. I nie wiem, jak można zgwałcić faceta. W samochodzie też. No nie wiem. Ponapastować wyobrażam sobie jak, zwłaszcza gdy facet niewielki a herod baba go obłapia. Nie żartuję. Nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo6.0 Re: Randka level master 22.10.19, 20:05 kulturaseksualna.pl/czy-mezczyzne-mozna-zgwalcic/ Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Randka level master 23.10.19, 13:55 >I nie wiem, jak można zgwałcić faceta. W >samochodzie też. No nie wiem. Jak wsadzisz mu coś w odbyt na przyklad. I oczywiście dochodzi szeroko pojęte molestowanie seksualne. Natomiast nie ma prostego przełożenia między gwałtem na kobiecie a mężczyźnie, bo kobieta do stosunku nie potrzebuje być podniecona, można ją zmusić brutalnie i siłą, można ją pobić, można ją pokaleczyc i sprawca nadal (lub tym bardziej) osiągnie własną satysfakcję seksualną. - natomiast mężczyzna do odbycia stosunku waginalnego z kobietą musi doznać podniecenia. Dochodzi też kwestia możliwości obrony, bo jednak mężczyźnie łatwiej się obronić przed fizycznym atakiem kobiety niż odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś