Dodaj do ulubionych

Operacja gornych powiek

08.11.19, 23:05
Znacie kogos u ktorego efekt byl gorszy niz przed operacja? Mnie przeraza efekt u aktorki z Dziennika Bridget Jones. Gleboko osadzone oczy beda wydawac sie jeszcze bardziej schowane.
Obserwuj wątek
    • krwawy.lolo Re: Operacja gornych powiek 08.11.19, 23:29
      Dlaczego ktoś miałby dać sobie zoperować górne powieki? Poza jakimś ewentualnym nowotworem. I komu przeszkadzają głęboko osadzone oczy?.
      O czym w ogóle jest ten wątek?
      • jola-kotka Re: Operacja gornych powiek 09.11.19, 00:13
        🤣
      • koronka2012 Re: Operacja gornych powiek 09.11.19, 11:22
        Operuje sobie wiele osób, bo opadająca z wiekiem powieka ogranicza pole widzenia. Dlatego w takiej sytuacji zabiegi są finasowane na NFZ, bo są to konkretne wskazania zdrowotne, a nie tylko estetyczne.
    • mrs.solis Re: Operacja gornych powiek 08.11.19, 23:39
      Ona nie miala gleboko osadzonych oczu tylko naturalnie opadajace powieki , co u niej dawalo efekt takich jakby "usmiechnietych oczu". Niestety z wiekiem pewnie te powieki opadly jej jeszcze bardziej dlatego zrobila operacje. Niestety wraz z korekta oczu musiala pokombinowac z cala twarza, bo po operacji poprostu to calkiem inna kobieta. Na jakiejs stronce pisali, ze prawdopodobnie zrobila sobie implant brody co by sie zgadzalo, bo wg. mnie jej twarz zdecydowanie sie wydluzyla.
      • krwawy.lolo Re: Operacja gornych powiek 08.11.19, 23:45
        Dalej nie rozumiem.
        • mrs.solis Re: Operacja gornych powiek 09.11.19, 00:01
          Czego nie rozumiesz?
          • krwawy.lolo Re: Operacja gornych powiek 09.11.19, 11:32
            Nie rozumiem na przykład zeznania, że korekta "zwisu" powiek stwarza "całkiem inną kobietę". Kobietę czynią (twarz znaczy) usta, nie otwory wzrokowe.
            • mrs.solis Re: Operacja gornych powiek 09.11.19, 22:01
              Ona pokombinowala nie tylko z oczami. https://s.hdnux.com/photos/32/65/55/7035715/7/gallery_medium.jpg
    • mary_lu Re: Operacja gornych powiek 08.11.19, 23:58
      Moja mama. Opadająca powieka zniknęła, oczy są gładkie i niby kształtne i bez widocznych blizn, ale nabrały smutnego wyrazu. Cięcie przesuwa linie o jakiś milimetr, ale zrobiło zupełnie inne oczy i efekt jest zły.
      • lemasakr Re: Operacja gornych powiek 09.11.19, 11:35
        Wydaje mi sie, ze czesto z migdalowego ksztaltu robia sie okragle z opadnietym kacikiem.
    • jola-kotka Re: Operacja gornych powiek 09.11.19, 00:16
      Czy gorszy to juz ocena indywidualna. Natomiast jest to operacja zmieniajaca ogolny wyglad oczu do ktorego trzeba sie przyzwyczaic.
      • mrs.solis Re: Operacja gornych powiek 09.11.19, 00:45
        Tez tak mysle. Poza tym ogladalam zdjecia przed i po operacji osob starszych, i co prawda oczy maja bardziej otwarte bez tej faldy skory, ale jednak te oczy nie wygladaja juz jak oczy osob mlodszych.
        https://medimel.pl/wp-content/uploads/2018/08/korekta-powiek-7.png
        • krwawy.lolo Re: Operacja gornych powiek 09.11.19, 11:30
          Oczy u góry normalne, na dole - wytrzeszcz.
      • aandzia43 Re: Operacja gornych powiek 09.11.19, 19:57
        Znam wiele pań po plastyce powiek górnych - żadnej nie zmienił się wygląd czy wyraz twarzy. Może nie wycięto im za dużo skóry, może wycięto umiejętnie zgodnie z pierwotnym kształtem oczu. Za to jeden starszy pan, sąsiad mój, tez oczka sobie zrobił i jakoś przesadził najprawdopodobniej - wyszły mu szeroko otwarte, zdziwione wink
    • aqua48 Re: Operacja gornych powiek 09.11.19, 11:33
      Znam kogoś kto miał poważne powikłania i potrzebna była kolejna operacja, która ledwo się udała.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka