bywalec.hoteli 23.11.19, 23:15 Film Irlandczyk - najdroższy film Netfliksa - 22 listopada w kinach - 27 na Netfliksie - bardzo go promują - oglądał go ktos? Scorsese, de Niro, Pacino, Pesci - te nazwiska to kawał historii najlepszego kina. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
solejrolia Re: Film Irlandczyk 23.11.19, 23:16 Ci co oglądali, zachwalają. Ja wybieram się w przyszłym tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Film Irlandczyk 23.11.19, 23:39 Widziałam już, puszczali na AFF we Wrocławiu. Imho całkiem fajny, chociaż efekty specjalne zrobiły De Niro krzywdę Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Film Irlandczyk 28.11.19, 00:02 Wlaasnie ogladam. Faktycznie , skrzywdzili de Niro... Wyglada duzo gorzej niz rzeczywiscie wygladal w tym wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
piekna_remedios4 Re: Film Irlandczyk 29.11.19, 22:39 Efekty specjalne czy charakteryzacja? Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: Film Irlandczyk 03.12.19, 09:32 Efekty specjalne. Panowie są komputerowo odmłodzeni. I tak, nie da się na to patrzeć. W sensie film dobry ale jak patrzyłam na odmłodzonego De Niro to czułam jakiś dyskomfort. Jak nie on. Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Film Irlandczyk 03.12.19, 10:47 Efekty specjalne. Przeciez juz kilka osob napisalo Komputerowo sa odmlodzeni. Technika mocno niedporacowna, jak widac. Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: Film Irlandczyk 23.11.19, 23:45 Czekam do 27. W tym tygodniu już drugi facet mówi o tym filmie - kręci Was ta męska obsada 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Film Irlandczyk 24.11.19, 17:37 No właśnie de Niro to jeden z moich ulubionych aktorów. Tylko ostatnio grał w gniotach oraz zdurniał - zaczął się politycznie angażować bardzo wulgarnie. Mam zarazem wielkie nadzieje co do tego filmu, z drugiej strony czuje, ze może być wielkie rozczarowanie Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Film Irlandczyk 23.11.19, 23:45 Podobno w kinie trudno wysiedziec 3,5 godziny wiec czekamy na Netflix. Film ikona - juz ma przewidywane Oscary. Nowa technika pozwala 75 plus aktorom grac siebie w mlodosci, ponoc nawe mlode ruchy wyszlifowane. Oscar za charakteryzacje bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Film Irlandczyk 27.11.19, 22:51 Jest już na Netflisiu. Ktoś oglądał już i ma jakieś wrażenia? Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Film Irlandczyk 28.11.19, 08:50 Mamy tego samego męża? 😀 Mój oglądał wczoraj. W połowie zasnął. Film hmmm... mam duże skojarzenia z Ojcem chrzestnym . Gdybym miała wybierać który lepszy to O ch. De Niro źle wygląda. Ta charakteryzacja mi nie podeszła. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Film Irlandczyk 29.11.19, 13:42 Mam wrażenie, że to film zrobiony jak serial. Tj z 3,5 godziny będzie można 6 odcinków zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Film Irlandczyk 28.11.19, 08:44 może wasi starzy już obejrzeli? Odpowiedz Link Zgłoś
lalkaika Re: Film Irlandczyk 29.11.19, 21:01 Nudy przykimalam w połowie, to sie wypowiem .Taka sieczka dla millenialsow ,coś jak paluszki rybne. Odpowiedz Link Zgłoś
liberica1 Re: Film Irlandczyk 29.11.19, 21:06 Właśnie obejrzałam. Scorsese w stary stylu. Ale moim zdaniem za długi. Od połowy filmu ciągnie się o leci jakby od początku. Odpowiedz Link Zgłoś
violent_green Re: Film Irlandczyk 29.11.19, 21:21 Dlaczego ty zadajesz zawsze takie durne pytania o filmy? Skoro już masz tego netflixa, to włącz sobie i zobacz. Najwyżej wyłączysz, jeżeli nie będzie ci się podobał. Ad meritum - byłam w kinie, sala prawie pełna, nikt nie wyszedł. Film jest bardzo dobry, a jest długi, bo obejmuje 40lat życia bohatera. Końcówka jest niezwykle przygnębiająca. Na pewno nie jest to typowy film gangsterski. Niektórzy docenią jego wymowę, a niektórzy będą się czepiać efektów specjalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Film Irlandczyk 29.11.19, 22:47 A dlaczego nie mogę poznac Waszej opinii? To jest jakis katalog dozwolonych pytań? Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Film Irlandczyk 30.11.19, 11:13 Końcówka jest w sumie najmądrzejsza w tym filmie, choć rzeczywiście smutna i przygnębiająca Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Film Irlandczyk 30.11.19, 07:40 3.5 godziny. Wytrzymałam niecałe 1,5. Dłużyzny niby o gangsterce. Nie mam ochoty dokończyć Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Film Irlandczyk 02.12.19, 11:00 "Polityka" oceniła film na 6/6. Ja bym go ocenił na 4/6. Czy to bezczelna kryptoreklama wykupiona przez Netfliksa w prasie? Odpowiedz Link Zgłoś
niebieskie_korale Re: Film Irlandczyk 02.12.19, 16:51 Wlasnie ogladalam na Netflixie. Ogladalam, ale nie do konca. Chyba to nie byla najlepsza opca dla mnie akurat na ten wieczor. Przyznaje sie zasnelam, a potem przelaczylam na Night Manager. Ufff obudzilam sie od razu. P.S. Chyba lepiej by zrobili gdyby mlodszego de Niro gral inny aktor. Nie wiem co zrobili, ale jego po prostu nie dalo sie ogladac w wersji mlodszej. masakra te efekty komputerowe. Odpowiedz Link Zgłoś
niebieskie_korale Re: Film Irlandczyk 03.12.19, 15:21 Swietny! Trzyma w napieciu w kazdej sekundzie. Ogladnelam naraz wszystkie odcinki. Swietni aktorzy: Tom Hiddleston ze swoim czekoladowym glebokim glosem i troche takim Bondowym przeslodzonym szczesciem, absolutnie niesamowici Hugh Laurie i Tom Hollander no i Olivia Colman w drugoplanowej roli. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Film Irlandczyk 03.12.19, 15:42 Bo jest na YT. Tam oglądałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
niebieskie_korale Re: Film Irlandczyk 03.12.19, 21:30 myslalam ze na netflix, ale chyba na Amazon Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Film Irlandczyk 02.12.19, 16:53 Mąż zaczął - lubi takie historie - i wymiękł po 30 minutach. Dla mnie za brutalny. Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: Film Irlandczyk 02.12.19, 17:17 Włączyliśmy, i jak zaczęły się dłużyzny (ok 1,5h) to przerwaliśmy oglądanie. Może wrócimy do tego filmu dzisiaj, zostało nam 2 godziny oglądania. A może odpuścimy.... (młodego de Niro powinien grać inny aktor, mnie to bardzo przeszkadzało w odbiorze filmu! ) Odpowiedz Link Zgłoś
slona78 Re: Film Irlandczyk 02.12.19, 17:59 Oglądaliśmy z mężem na Netflixie, na dwa razy, inaczej naprawdę się nie dało - sporo dłużyzn, przysypialiśmy. Pomimo, że lubię takie kino, to do mnie nie przemówił. Następnego dnia byliśmy w kinie na Le Mans '66 - cuuuudo, film o ile się nie mylę trwał 2,5h, a siedzi się jak na szpilkach. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Film Irlandczyk 03.12.19, 15:27 Czyli się podobał czy nie podobał. Bo jak siedzę w kinie jak na szpilkach, to jestem zdenerwowana, niecierpliwię się i chcę wyjść jak najszybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Film Irlandczyk 03.12.19, 15:30 No „Chlopcy z ferajny” to to nie sa. Juz dawno nie zasnęłam na żadnym filmie i to dwa razy. Odpowiedz Link Zgłoś