Dodaj do ulubionych

Irygator do zębów

01.12.19, 19:17
Ktoś używa? Możecie coś polecić?
Obserwuj wątek
    • agniesia331 Re: Irygator do zębów 01.12.19, 19:27
      Może seysso? Koleżanki mi polecił szczoteczkę soniczna seysso lepsza podobnie niż oral
    • qs.ibidem Re: Irygator do zębów 01.12.19, 19:27
      Używam i polecam.
      Ja akurat mam Waterpika "turystycznego", ale myślę, że można znaleźć coś niezłego w niższej cenie.
      • damartyn Re: Irygator do zębów 01.12.19, 19:51
        Własnie zamierzam wybrać pomiędzy Waterpik, Panasonikiem a Philipsem Sonicare. Tylko nie wiem, co jest w takim irygatorze najistotniejsze? Pojemność, ciśnienie, ilość końcówek?
        • qs.ibidem Re: Irygator do zębów 01.12.19, 19:58
          Ja mam Travelera 300, wody na jedno mycie dolewam raz lub 3 razy, w zależności, czy się zamyślę wink
          Zazwyczaj płuczę na dwójce i tylko jedną końcówką. Wybrałam tę firmę, bo ktoś tam coś tam, że to rolls royce i się nie psuje.
          Panasonic mamy kosztował chyba 1/6 tej ceny i chyba używa podobnie.
    • princy-mincy Re: Irygator do zębów 01.12.19, 20:04
      Używam waterpika stacjonarnego ze względu na pojemność zbiornika wody (duży i nie trzeba przerywać czyszczenia) oraz ciśnienie (można regulować). Jestem bardzo zadowolona, używam już długi czas. Polecił mi go ortodonta, który używa tego samego. Gdybym często wyjeżdżała służbowo, kupilabym przenośny.
      Kupowałam osobno, gdybym miała kupić od razu ze szczoteczka soniczna, kupilabym komplet jednej firmy.
      • princy-mincy Re: Irygator do zębów 01.12.19, 20:06
        Aa, dodam że mam x końcówek a używam tak naprawdę dwóch na zmianę (zwykłej i takiej że szczoteczka do aparatu ortodontycznego). Nigdy nie używałam do płukania kieszonek (nie było potrzeby) ani tym bardziej do protez.
        • damartyn Re: Irygator do zębów 01.12.19, 20:11
          Tak własnie podejrzewałam, ze ilość końcówek to bajer, jak szklanka do ładowania w Philipsiewink. Dzięki.
          • princy-mincy Re: Irygator do zębów 01.12.19, 20:13
            Nie jest bajer jeśli masz częste zapalenia przyzębia i te kieszonki trzeba czyścić. Ja nie mam. U nas każdy domownik ma swoją końcówkę i każdy czyści
            • damartyn Re: Irygator do zębów 01.12.19, 20:15
              Potrzeba mi tylko do czyszczenie przestrzeni międzyzębowych i dokładnie nawet nie dla mnie tylko na prezent.
              • princy-mincy Re: Irygator do zębów 01.12.19, 20:18
                To dobierz pod styl życia tej osoby. Jak ktoś często jeździ to lepszy taki bezprzewodowy do ładowania, ale one mają mniejsze ciśnienie. Jak osoba rzadko wyjeżdża i ma miejsce w łazience to może stacjonarny lepszy.
              • qs.ibidem Re: Irygator do zębów 01.12.19, 20:51
                Aha, coś mi się skojarzyło. Mój irygator ma w miarę krótką końcówkę (połączoną ze sprzętem miękką rurką), co swobodnie pozwala na dotarcie do ósemek (mam 4 i nic ich tak nie wyczyści jak irygator). Może jestem w błędzie, ale taki bez dozownika (w formie "szczoteczkowej") docierałby za ósemki z trudem?
                • damartyn Re: Irygator do zębów 01.12.19, 21:08
                  Prezent ma być dla domownika więc sama jako posiadaczka 4 ósemek doceniam informacjęwink.
                  • princy-mincy Re: Irygator do zębów 03.12.19, 07:01
                    www.shop-dent.pl/pl/p/Irygator-do-zebow-Waterpik-WP-100-E2-Ultra-CENA-PROMOCYJNA/920?gclid=EAIaIQobChMIktnWtOaY5gIVmOiaCh2V-g33EAQYASABEgLZxvD_BwE

Ten też daje radzę z ósemkami, ma długie końcówki.
                    • karola2122 Re: Irygator do zębów 03.12.19, 22:16
                      Każdy irygator daje radę z ósemkami.... ale nie każdy użytkownik chcę mieć duże urządzenie. Polecam przenośny, jest o wiele wygodniejszy. Stoi sobie na ładowarce i nie musi być blisko zlewu
      • cauliflowerpl Re: Irygator do zębów 02.12.19, 08:18
        Mam podobny albo ten sam, zaluje ze nie kupilam wczesniej. Bardzo polecam.
    • karola2122 Re: Irygator do zębów 01.12.19, 23:00
      Mam taki od 5 lat, bardzo polecam

www.shop-dent.pl/pl/p/Irygator-do-zebow-Panasonic-EW-1211-extra-cena-DYSTRYBUCJA-PL/1020
      • notatki Re: Irygator do zębów 01.12.19, 23:24
        Używamy irygatora seysso i jestesmy bardzo zadowoleni. Jest bardzo wygodny w użyciu i bez problemu można go zabrać ze sobą. Ortodonta mojego syna twierdzi, że marka nie ma znaczenia. Wybrałam seysso, bo mam szczoteczkę soniczna tej firmy i działa bez zarzutu od czterech lat.
      • odnawialna Re: Irygator do zębów 01.12.19, 23:40
        Też mam podobnego Panasonica, też z 5 lat i działa bez zarzutu. Ma trzy moce ciśnienia i to uważam za ważne, najsilniejsza działa jak nić dentystyczna, najsłabsza to masażer.
        U koleżanki widziałam stacjonarny irygator i zdecydowanie mój uważam za wygodniejszy, te rurki, kabelki mnie przeraziły smile
      • mum2004 Re: Irygator do zębów 02.12.19, 08:25
        Też mam taki, kupiłam jak syn miał stały aparat i bałam się o higienę. W pełni się sprawdził. Teraz też używam jak mi się przypomni. I tak naprawdę dopiero po szczoteczce elektrycznej +nitka+irygator czuję, że mam.idealnie czyste zęby.
    • delauras Re: Irygator do zębów 02.12.19, 08:11
      Irygator to tylko waterpik .
      Szczotka soniczna to tylko philips i kropka
      • karola2122 Re: Irygator do zębów 02.12.19, 23:11
        Nie ma "tylko".... na szczęście
    • szorstkawelna Re: Irygator do zębów 02.12.19, 20:45
      Czy irygator sprawdza się przy wrażliwych zębach i odsłoniętych szyjkach?
      • qs.ibidem Re: Irygator do zębów 02.12.19, 20:52
        To równoeż mój problem i irygator poleciła mi moja stomatolog. Do doczyszczania, masowania.
      • princy-mincy Re: Irygator do zębów 02.12.19, 21:31
        U mnie lepiej się sprawdza właśnie irygator niż nitka. Nitką często robiłam sobie krzywdę, krwawilo mi dziaslo. Nigdy tak nie miałam z irygatorem
      • delauras Re: Irygator do zębów 02.12.19, 21:59
        szorstkawelna napisała:

> Czy irygator sprawdza się przy wrażliwych zębach i odsłoniętych szyjkach?
        Ciepłą wodą z płynem do wraż zębów i delikatne ciśnienie. Szczotka manualna super miękka lub soniczna.
      • karola2122 Re: Irygator do zębów 03.12.19, 22:20
        szorstkawelna napisała:

> Czy irygator sprawdza się przy wrażliwych zębach i odsłoniętych szyjkach?

Sprawdza się jak najbardziej, ale nie zastąpi nici. Irygator tak naprawdę wypłukuje resztki jedzenia (w tym jest najlepszy!), ale żeby usunąć osąd pomiędzy zębami, potrzebna jest nić dentystyczna, a w przypadku aparatu ortodontycznego także takie wyciorki, szczoteczki międzyzębowe. Oczywiście trzeba kupić irygator z regulowaną mocą, ale chyba inne nie istnieją?
        • afro.ninja Re: Irygator do zębów 04.12.19, 00:02
          Mnie dentysta w sumie zniechecil do irygatora. Powiedzial, ze irygator jest ok, ale najważniejsza jest nić. Pewnie jak ktos ma aparat to taki irygator jest mega potrzebny.
          • damartyn Re: Irygator do zębów 04.12.19, 00:45
            To oprócz nici użyj jeszcze małej szczoteczki, takiego „ wyciorka „ jak ktoś napisał. Okazuje się ze mimo nitkowania zawsze jeszcze coś taka szczoteczka wywali, trzeba tylko dobrać odpowiedni jej rozmiar. Wydaje mi się ze one są zdecydowanie lepsze od nici.
        • princy-mincy Re: Irygator do zębów 04.12.19, 06:36
          Zastepuje, wystarczy mieć irygator z dobrym ciśnieniem.
    • flegma_tyczka Re: Irygator do zębów 03.12.19, 09:32
      Kiedyś miałam, aż zajeździłam smile
      Fajna sprawa jak obserwujesz ile jeszcze wylatuje po wydawałoby się dokładnym umyciu zębów.
      • damartyn Re: Irygator do zębów 26.12.19, 00:07
        Kupiłam, obdarowałam, sprawdza się.
        Dzięki za wszystkie wskazówki.
        • alfa36 Re: Irygator do zębów 26.12.19, 00:18
          Jaki kupiłaś?
          • damartyn Re: Irygator do zębów 26.12.19, 00:43
            Panasonic EW1411H845
            • alfa36 Re: Irygator do zębów 26.12.19, 08:21
              Dziękuję. Tylko piszą przy nim, żeby nie używać plukanek... A chciałam...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka