Dodaj do ulubionych

Skutki stłuczki?

05.12.19, 09:47
Wczoraj miałam stłuczkę- wjechała we mnie kobieta, uderzyła w tył auta.
Prędkość niewielka, szkody niewielkie, uderzenie nie było mocne (tak mi się wydaje), miałam zapięte pasy.
A dziś bolą mnie całe plecy w odcinku lędźwiowo- krzyżowym. Nie jest to mocny ból, ale jednak jest.
Czekać aż przejdzie czy iść do lekarza?
Obserwuj wątek
    • ichi51e Re: Skutki stłuczki? 05.12.19, 09:52
      Isc do lekarza
    • kryzys_wieku_sredniego Re: Skutki stłuczki? 05.12.19, 10:11
      Do lekarza.
    • thea19 Re: Skutki stłuczki? 05.12.19, 10:11
      idź do lekarza. Przy stłuczkach to szyja i kark cierpią a nie dolny odcinek, który się nie rusza w trakcie uderzenia.
      • princy-mincy Re: Skutki stłuczki? 05.12.19, 10:35
        Szyja tez mnie boli, choc mniej niz odcinek ledziwiowo-krzyzowy.
        • thea19 Re: Skutki stłuczki? 05.12.19, 11:14
          idź i się zbadaj. Może stłuczka ujawniła jakieś schorzenie, o którym nie wiedziałaś. Może masz po prostu przeciążone plecy. No różnie bywa. Lepiej iść dwa razy za dużo niż raz za mało.
    • cauliflowerpl Re: Skutki stłuczki? 05.12.19, 10:12
      Iść i zainteresowac sie tematem odszkodowania z ubezpieczalni.
      • bywalec.hoteli Re: Skutki stłuczki? 05.12.19, 10:19
        Właśnie. Możesz jeszcze dostać odszkodowanie z OC szkody na osobie sprawcy.
        • thea19 Re: Skutki stłuczki? 05.12.19, 11:16
          przy niewielkiej stłuczce raczej szkody na osobie mieć nie będzie skoro miała zapięte pasy i nie cierpi na jakąś poważną chorobę typu wrodzona łamliwość kości.
    • black.emma Re: Skutki stłuczki? 05.12.19, 10:38
      Idź i sprawdź auto. Ja też nie miałam ani ryski a okazało się, że pod spodem pękła jakaś belka, czy coś (wybacz, ale kompletnie się na tym nie znam i nie słuchałam dokładnie wink
      • princy-mincy Re: Skutki stłuczki? 05.12.19, 11:00
        Auto ma pekniecia na tylnym zderzaku. Szkoda zgloszona u wlasciciela auta (leasing), dadza mi znac kiedy ogledziny.
    • princy-mincy Re: Skutki stłuczki? 05.12.19, 18:50
      Byłam u ortopedy. W międzyczasie nasilil się ból w odcinku szyjnym.
      Okazuje się, że istnieje coś takiego jak uraz biczowy zwany też smagnieciem bicza, który powstaje m.in. W czasie stluczek gdy auto najezdza na tył innego, nawet jeśli prędkość jest niewielka.
      Dostałam skierowanie na rtg, które już zrobiłam, jutro z opisem mam wrócić do ortopedy.
      • cichadziewuszka Re: Skutki stłuczki? 06.12.19, 00:27
        Princy, tak jak pisali wyżej, potem całą historię leczenia poskanuj i zgłoś do ubezpieczenia jako szkodę osobową z OC sprawcy. W większości ubezpieczalni można to zrobić przez internet, nie musisz nigdzie jeździć. I nie zgadzaj się na pierwszą proponowaną kwotę odszkodowania. Znam kilka osób, ktore takie odszkodowanie uzyskały, w tym mój mąż.
      • ruscello Re: Skutki stłuczki? 06.12.19, 00:40
        Na rtg niewiele mi wyszło, na rezonansie pokazały się zwężenia przestrzeni międzykręgowej. W kółko chodzę na zabiegi i prawdopodobnie tak już będzie do końca życia. A po menopauzie problem ma się nasilić uncertain Też tylko stluczka była.
        • thea19 Re: Skutki stłuczki? 06.12.19, 08:52
          Te zwężenia to od stłuczki? Czy na skutek stłuczki dowiedziałaś się, że je masz?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka