Dodaj do ulubionych

Kiecka na bal, bardzo oficjalny

14.12.19, 10:00
Potrzebuje inspiracji dla sukienki na bal, obowiazujacy styl to black tie. Dla mnie na co dzien pocinajacej w dzinsach to jakis kosmos 😕
Faceci beda w smokingach, niektorzy juz sobie porezerwowali w wypozyczalniach, kobiety najlepiej dluga czarna kieca.
W tym tyglu obskoczylam prawie cala arkadie i kompletnie nic mi sie nie podoba. 90% to krotkie kiece, ktore nie przejda selekcji na bramce.
Niestety przed zakupem musze przymierzyc, moze kupowal ktos cos podobnego ostatnio i poratuje pomyslami. Mam czas w poniedzialek, moge obleciec cala Warszawe 😏
Obserwuj wątek
    • profes79 Re: Kiecka na bal, bardzo oficjalny 14.12.19, 10:09
      Wrzuć sobie w google "wypożyczanie sukien balowych warszawa" albo jakies podobne hasło - kilka sztuk tego w Warszawie jest; pewnie coś utrafisz na takiej samej zasadzie na jakiej faceci wypożyczali sobie smokingi.

www.lapoudre.pl/wypozycz-sukienke/suknie-warszawa/dlugie-suknie-wieczorowe

Coś takiego znalazłem na pierwszy rzut oka. Gorzej, bo akurat w poniedziałki nie pracują.
      • zazou1980 Re: Kiecka na bal, bardzo oficjalny 14.12.19, 10:15
        Nom, jednak wole kupic, nie naszam uzywanych ciuchow i nie wierze, ze oni to chemicznie piora po kazdym wypozyczeniu.
        • profes79 Re: Kiecka na bal, bardzo oficjalny 14.12.19, 10:18
          Kupić tam tez można smile Natomiast po wypożyczeniu na bank to piorą/czyszczą bo inaczej przecież tych ciuchów nie dałoby się nosić
        • marta.graca Re: Kiecka na bal, bardzo oficjalny 14.12.19, 10:32
          Piorą, piorą smile
        • frey.a86 Re: Kiecka na bal, bardzo oficjalny 14.12.19, 11:13
          Przecież jakby nie prali, to sukienki śmierdziałyby potem, papierosami i cudzymi perfumami. Nikt by takiej nie wypożyczył.
    • mgla_jedwabna Re: Kiecka na bal, bardzo oficjalny 14.12.19, 10:30
      Załóż długą i kolorową, będziesz się prezentować, jak na czerwonym dywanie smile

Aha - kolorową, to nie znaczy: różnobarwną, tylko w jednym kolorze, ale nie czarnym.

Coś w ten deseń: s3.viva.pl/viva/najdrozsze-suknie-gwiazdy-na-czerwonym-dywanie-427139-VERTICAL.jpg
    • turzyca Re: Kiecka na bal, bardzo oficjalny 14.12.19, 10:32
      Budżet?
      Bo zasadniczo długie wieczorowe to w tych samych okolicach co ślubne, np. w Al JPII widziałam. Duży salon naprzeciw Hali, ale tam to fortuna. Sprawdziłabym też pawilony, szczególnie na pięterkach.
      Drugie zagłębie to okolice wschodniego, Targowa itp, np. w tym sklepie na rogu.

Poza tym projektanci mają swoje salony w Warszawie, no ale tu znowu pytanie o budżet.
    • turzyca Re: Kiecka na bal, bardzo oficjalny 14.12.19, 10:32
      Budżet?
      Bo zasadniczo długie wieczorowe to w tych samych okolicach co ślubne, np. w Al JPII widziałam. Duży salon naprzeciw Hali, ale tam to fortuna. Sprawdziłabym też pawilony, szczególnie na pięterkach.
      Drugie zagłębie to okolice wschodniego, Targowa itp, np. w tym sklepie na rogu.

Poza tym projektanci mają swoje salony w Warszawie, no ale tu znowu pytanie o budżet.
      • zazou1980 Re: Kiecka na bal, bardzo oficjalny 14.12.19, 10:53
        Tak z 500+, a zw dostaje na dwojke, to 1000+ 😂

Fortuny nie planuje wydawac i raczej wolalabym kupic cos, co uzyje ponownie, chocby na jakies wesele. Szukalm glownie w sieciowkach, w poniedzialek przejade sie na Marszalkowska, tam jest kilka sklepow w moim zasiegu finansowym...
        • beata985 Re: Kiecka na bal, bardzo oficjalny 14.12.19, 11:11
          Jeżeli w przeciągu miesiąca czy dwóch nie masz żadnego wesela to na bank tej kiecki drugi raz nie założysz....poza tym teraz nie chodzi się w typowo balowych...no chyba że to też wesele z wyższej sfery...
        • turzyca Re: Kiecka na bal, bardzo oficjalny 14.12.19, 11:19
          No to albo wypożyczalnia albo tani wygląd.
          Na długie suknie idzie dużo materiału, nawet kilka razy więcej niż na krótką. Jaki materiał możesz kupić za małą kasę?
    • ichi51e Re: Kiecka na bal, bardzo oficjalny 14.12.19, 11:30
      lametamorphose.pl/ jak balowa to tu bym udarzala. Maja salon pod warszawa tam szyja i dopasowuja.

Dlaczego tylko dluga i czarnata kiecka?
      • stephanie_harper2 Re: Kiecka na bal, bardzo oficjalny 14.12.19, 11:37
        Długą to jestem w stanie zrozumieć. Ale czemu czarna. Ja bym wybrała bordową na taka okazję.
        • ichi51e Re: Kiecka na bal, bardzo oficjalny 14.12.19, 11:46
          Ja koralowa gdyby sie trafila. Albo granat bo mi w nim dobrze
          • zazou1980 Re: Kiecka na bal, bardzo oficjalny 14.12.19, 11:59
            No tak mi powiedziano, ze najlepiej czarna, dluga, ale w sumie jakas inna w stonowanym tonie tez przejdzie. Te co ogladalam, byly albo bardzo powycinane, albo na maxa zabudowane, czesto z koronkowymi przeswitami, a tego nie lubie.
            W h&m mi sie jedna podobala, ale byla za luzna, niestety potem w necie nie potrafilam jej znalezc. Moze przejde sie do innego sklepu tej sieci, moze do tkmaxxa, choc nigdy nic jeszcze tam nie kupilam 😕
            • rexona_sport Re: Kiecka na bal, bardzo oficjalny 14.12.19, 13:10
              Na bal w kiecce z h&m, czy ktoś ma jeszcze jakieś pytania 🤦‍♀️
              • sumire Re: Kiecka na bal, bardzo oficjalny 14.12.19, 14:26
                Sharon Stone poszła na rozdanie Oscarów w golfie z GAP...
                • manon.lescaut4 Re: Kiecka na bal, bardzo oficjalny 14.12.19, 14:43
                  Ale to jest Sharon Stone, ona może sobie pozwolić i na dizajnerow na zamówienie i na sieciówki i na second hand, wszystko jej zostanie wybaczonesmile
                  • zazou1980 Re: Kiecka na bal, bardzo oficjalny 14.12.19, 15:49
                    A ja jestem zazou i planuję sieciową kiecę. Zaproszonych jest kilkaset osób, to jakoś się w mieszam w tłum, tylko muszę nie rzucać się w oczy, więc stonowana kieca i max 5 kieliszków wina 😂
            • pani_tau Re: Kiecka na bal, bardzo oficjalny 14.12.19, 16:23
              I, dajmy na to, będzie trzydzieści bab i wszystkie w czarnych sukniach?
              Ktoś ma zamiar tam slasher kręcic po taniości?
              No ja bym nie szła...
              • pani_tau Re: Kiecka na bal, bardzo oficjalny 14.12.19, 16:24
                Kilkaset bab na czarno??? No to nie posiadam pytań.
                • zazou1980 Re: Kiecka na bal, bardzo oficjalny 14.12.19, 16:42
                  Patrząc ac na przekrój ludzi, to więcej będzie facetów, ale lasek też się że 2 setki uzbiera. Na pewno nie wszystkie na czarno, a ta długa czarna stonowana została mi zasugerowana przez jedną z osób organizujących. Może faktycznie wybiorę inny kolor, ale z gamy tych ciemniejszych...
    • ulla_cebulla Re: Kiecka na bal, bardzo oficjalny 14.12.19, 11:46
      Gdyby mne ktoś zapraszał na bal, bym sobie kupiła to plus wieczorowy top
      www.showroom.pl/p/286757,kasia-miciak-design-spodnica-maxi-w-kwiaty?color=51
      albo coś nissa
      www.showroom.pl/p/339075,nissa-sukienka-aksamitna?color=41
      Chyba obydwie marki maja sklepy w Warszawie...
      • zazou1980 Re: Kiecka na bal, bardzo oficjalny 14.12.19, 12:01
        Ta perwsza zbyt rzucajaca sie w oczy, wiec odpada. Druga mi sie podoba, ale modelka ma 174, a ja 166, wiec na bank ciagnela by mi sie nawet w najwyzszych szpilkach...
        • ulla_cebulla Re: Kiecka na bal, bardzo oficjalny 14.12.19, 12:30
          Za modelką też się ciągnie smile ale jak ma być długa wieczorowa to przy twoim wzroście pewnie każdą trzeba będzie skrócić.
          Chyba że ujdzie też coś takiego
          www.showroom.pl/p/183989,nissa-sukienka-z-falbanami?color=43
          • marta.graca Re: Kiecka na bal, bardzo oficjalny 14.12.19, 14:17
            1200 zł za poliester obszyty cekinami?
            • ulla_cebulla Re: Kiecka na bal, bardzo oficjalny 14.12.19, 16:10
              Taki budżet ma autorka na bal, jak dorzucić jeszcze dwa 500+ może mieć jedwab.
    • mokka39 Re: Kiecka na bal, bardzo oficjalny 14.12.19, 12:56
      a może coś takiego? www2.hm.com/pl_pl/productpage.0794772001.html
      albo www.orsay.com/pl-pl/sukienka-z-metaliczna-nitka-468105660000.htmlhttps://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0718086005.html
      lub www.orsay.com/pl-pl/tiulowa-sukienka-maxi-467248660000.html
      • zazou1980 Re: Kiecka na bal, bardzo oficjalny 14.12.19, 15:40
        Ta orsayowa mi się podoba, mimo tej koronki, cena też spoko. Przejdę się do orsaya więc...
    • m_incubo Re: Kiecka na bal, bardzo oficjalny 14.12.19, 13:37
      Bal w smokingach, a ty będziesz szukać "kiecki" w sieciówkach i koniecznie do tego chcesz kupić, mimo że na co dzień latasz w dzinsach.
      Wypozycz coś na tę jedną okazję, zdecydowanie.
      • nuta15 Re: Kiecka na bal, bardzo oficjalny 14.12.19, 14:45
        Byłaś w taranko? W kolekcji wieczorowej jest kilka ładnych sukienek, niektóre midi, ale przy twoim niższym wzroście mogą być maxi.
        Ta z promodu też jest niezła www.promod.pl/kobiety/sukienka-maxi-z-koralikami-czarny-R3200141001.html
      • zazou1980 Re: Kiecka na bal, bardzo oficjalny 14.12.19, 15:39
        No cóż zmieniłam robotę na super hiper szacun korpo i muszę równać w górę, z moim dzinsowym stylem mam sporo do nadrobienia 😂
    • pani-nick Re: Kiecka na bal, bardzo oficjalny 14.12.19, 14:35
      Net. Zamów przez net. Na Asosie, show-room, zalando.
      Czerń się zawsze sprawdzi.
    • agrafa83 Re: Kiecka na bal, bardzo oficjalny 14.12.19, 14:36
      Ja swoje balowe kupuje z asos, często na olx ,allegro, nowe. Mam 167 wzrostu.
      • nuka_2 Re: Kiecka na bal, bardzo oficjalny 14.12.19, 15:45
        Może w Peeku coś znajdziesz?
        www.peek-cloppenburg.pl/kobiety/sukienki/suknie-balowe/
        • nuka_2 Re: Kiecka na bal, bardzo oficjalny 14.12.19, 15:48
          Albo w Modo na Łopuszańskiej
        • zazou1980 Re: Kiecka na bal, bardzo oficjalny 14.12.19, 15:52
          Dzięki, nie rozpatrywalam peeka pod kątem kiecek, nie wiem czy w ogóle można je przymierzyć w sklepie stacjonarnym, ale się przejdę, bo kilka mi się widzi 😊
          • nuka_2 Re: Kiecka na bal, bardzo oficjalny 14.12.19, 15:58
            Wydaje mi się, ze trochę mają długich wieczorowych, ale ostatni raz byłam w Peeku dawno, jak szukałyśmy z córka krótkiej sukienki na bal gimnazjalny.
    • te_de_ka Re: Kiecka na bal, bardzo oficjalny 14.12.19, 15:59
      Jak chcesz przymierzać to może Van Graaf - w W-wie są chyba sklepy stacjonarne w CH. Tyle że te sukienki maxi to raczej na 170+. Bywam w tkmaxx ostatnio i zdziwiłam się, bo latem było dużo długich wieczorowych, teraz o wiele mniej, pewnie przed karnawałem będzie posucha, a latem znowu będą. No ale spróbować nie zaszkodzi, jak masz gdzieś w pobliżu. I jest jeszcze nieśmiertelny Świat Mody czy Centrum Mody - niebieski barak w Nadarzynie. Zaliczyłam też kiedyś Centrum Marywilska - ciekawie było, morze sukienek, dużo koronek i garsonek i chyba otwarte toto w każdą niedzielę smile
      Nawet jak pomykasz w dżinsach, to porządną wieczorową warto mieć, firmowe eventy to rybka, nigdy nie wiadomo, kiedy dostaniesz zaproszenie na jakiś Koncert Noworoczny w Wiedniu! Czarna najbardziej uniwersalna, z jednym wyjątkiem: ja bym na wesele nie założyła, ale widzę, że dużo kobiet w czarnym na weselu paraduje. Bordo bym wybrała, czasami butelkowa zieleń pięknie się prezentuje. Tak gadam, ale w szafie mam czarnąsmile
      Kilka znajomych szyje. Podobno jest tak, że jak szyją ze swoich materiałów, drożej wychodzi niż z materiału od klientki. Komunijną ze swoich materiałów można uszyć już od 500 stów, ale na to trzeba kilka tygodni. Przy czym jak dobrze wybierzesz fason i materiał, będziesz miała kiecę na lata. Wstyd się przyznać moja długa czarna starsza niż córasmile
    • alicia033 Re: Kiecka na bal, bardzo oficjalny 14.12.19, 18:05
      skoro to "black tie" to nie musi być ani czarna ani długa. Gdybym sukienki na taką okoliczność potrzrebowała okazjonalnie, to w Warsawie poszłabym do salonu pronovias/rosa clara i wybrala coś do wypożyczenia z ich oferty.
      Ew. obskoczyła inne salony sukien ślubnych (nie, nie mają w ofercie wyłącznie sukien dla panien mlodych).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka