Dodaj do ulubionych

Fatalny blad dentysty- co dalej?

14.12.19, 22:50
Sluchajcie, nawet nie wiem jak to opisac.
Niby blaha sprawa ale ja w ogole nie wiem co robic.

Otoz mialam niewielki bol zeba- taki wiecie kiedy plomba sie poluzuje, od czasu do czasu poboli i to wszystko.
Normalnie jest tak ze ja zawsze mowilam dentyscie ( do do wielu roznych chodzilam w swoim zyciu) w ktorym rejonie mnie boli i on sam umial znalezc psujacy sie zab.

Umowilam sie do dentysty, niby bylam juz u niego, ale ta wizyta jakas taka dziwna, zrobil zdjecie szczeki, pogmeral, niby nic nie widzial ktory to zab sprawia bol, widzialam ze sie waha i od razu zaatakowal jeden z zebow. Plombe wymienil, wszystko pieknie ale ja znowu mam te bole. I wydaje mi sie ze caly czas boli mnie ten zab obok, a nie ten ktory on mi zrobil.

No i teraz nie wiem co mam robic, jak sie reklamuje takie rzeczy? Mam naruszony inny zab, bol nie ustapil, ja zaplacilam za usluge ktora mi zrujnowala zdrowie…. i nie wiem w ogole od ktorej to strony ugryzc. Dzwonic tam, ale co powiedziec, w sumie nie wskazalam dokladnie ktory zab boli, wiec on moze sie wszystkiego wyprzec….
dac sobie spokoj i isc do innego dentysty, no ale jak to tak zostawic taka fuszerke???
Obserwuj wątek
    • bei Re: Fatalny blad dentysty- co dalej? 14.12.19, 22:53
      Moze ten ząb, który leczył stomatolog- tez wymagał jego ingerencji?
      Nic nie wskórasz z reklamacją, musisz leczyć następny. Może masz nadwrażliwość zębiny?
      • milka_jogurtowa Re: Fatalny blad dentysty- co dalej? 14.12.19, 23:12
        no ale co ja mam zrobic, isc do niego jak gdyby nigdy nic z tym samym problemem? nic nie pisnac ze fuszerka? czy isc do innego dentysty i tam wylac wsoje zale?
        Naprawde moga sobie robic co im sie podoba i nie ma nad nimi zadnej kontroli?
        • kk345 Re: Fatalny blad dentysty- co dalej? 14.12.19, 23:35
          W sumie można spróbować zainteresować nim NIK, ale oni zdaje się nieco zajeci ostatnio, moga nie mieć wolnych terminów kontroli big_grin
        • widosna Re: Fatalny blad dentysty- co dalej? 15.12.19, 00:17
          Mnie tez pobolewal i najpierw leczyłam 1 ząb a potem okazało się ze to inny. Wcale nie było to oczywiste a dentystka nie jest jasnowidzem. Cieszyłam się, ze oba zeby mam wyleczone. Idz do nich aby zrobili Ci kolejny. Nie widzę tu tragedii ani fatalnej pomyłki (fatalna by była jakby Ci wyrwał zdrowy)
          • bombalska Re: Fatalny blad dentysty- co dalej? 17.12.19, 15:48
            Wlasciwie zawsze gdy sie idzie do dentysty, to ten zawsze cos znajdzie zeby powiercic. Wiec w sumie norma.
      • rosapulchra-0 Re: Fatalny blad dentysty- co dalej? 15.12.19, 03:26
        Paniszelka wróciła?
    • ultimate.strike Re: Fatalny blad dentysty- co dalej? 14.12.19, 22:57
      Fatalny ten błąd nie był, nie dość, ze żyjesz to jeszcze masz zęby w komplecie. Może na zdjęciu coś wypatrzył, o czym Ty ie widziałaś, w każdym razie tak się wybroni.
      • milka_jogurtowa Re: Fatalny blad dentysty- co dalej? 14.12.19, 23:07
        Na zdjeciu patrzyl czy nie martwe, czy to w ogole normalne ze za kazdym razem robi mi zdjecie zeba?
        Jakby czyhal na wiekszy zarobek….a tu ciagle tylko plomby
        • ultimate.strike Re: Fatalny blad dentysty- co dalej? 14.12.19, 23:20
          czy to w ogole normalne ze za kazdym razem robi mi zdjecie zeba?

W Polsce nie, w niektórych krajach to standard.
          • winton81 Re: Fatalny blad dentysty- co dalej? 14.12.19, 23:28
            W jakich krajach?
            • ultimate.strike Re: Fatalny blad dentysty- co dalej? 14.12.19, 23:32
              Np. Benelux.
              • winton81 Re: Fatalny blad dentysty- co dalej? 14.12.19, 23:38
                Nie.
                • ultimate.strike Re: Fatalny blad dentysty- co dalej? 14.12.19, 23:44
                  Jak nie, jak tak. bez fotki dentysta nic nie zrobi. Nie twierdzę, że to dobre podejście, stwierdzam fakt.
                  • milka_jogurtowa Re: Fatalny blad dentysty- co dalej? 14.12.19, 23:55
                    czy to zdrowe ze tak co troche naraza pacjenta na silne promieniowanie?
                    • ultimate.strike Re: Fatalny blad dentysty- co dalej? 15.12.19, 00:06
                      czy to zdrowe ze tak co troche naraza pacjenta na silne promieniowanie?

Dawka jest bezpieczna, pacjent nie cierpi na przerost ekonomiczny a dentysta ma dudochron.
                      • ritual2019 Re: Fatalny blad dentysty- co dalej? 15.12.19, 09:27
                        Jesli zrobil juz rtg to nie bedzie robil ponownie bo w jakim celu, przeciez widzi wszystkie zeby? I tak to normalne, od tego sie zaczyna.
                    • koko8 Re: Fatalny blad dentysty- co dalej? 15.12.19, 10:18
                      milka_jogurtowa napisała:
                      > czy to zdrowe ze tak co troche naraza pacjenta na silne promieniowanie?
                      To nie jest silne promieniowanie.
            • rozalia_olaboga Re: Fatalny blad dentysty- co dalej? 15.12.19, 17:05
              W Anglii normalne. U mojego dentysty przynajmniej.
              • frytulek Re: Fatalny blad dentysty- co dalej? 17.12.19, 15:07
                rozalia_olaboga napisała:

> W Anglii normalne. U mojego dentysty przynajmniej.

U mojego tez.
    • kk345 Re: Fatalny blad dentysty- co dalej? 14.12.19, 22:59
      >zaplacilam za usluge ktora mi zrujnowala zdrowie
      W jaki sposób zrujnowała???
      • milva24 Re: Fatalny blad dentysty- co dalej? 14.12.19, 23:02
        Też jestem ciekawa jak zrujnowała zdrowie. Wymienił jedną plombę na inną czyli w zdrowym zębie nie wiercił.
        • milka_jogurtowa Re: Fatalny blad dentysty- co dalej? 14.12.19, 23:10
          Dalej mnie boli, czy to twoim zdaniem normalne i mam zyc z tym bolem jak gdyby nigdy nic?
          • kk345 Re: Fatalny blad dentysty- co dalej? 14.12.19, 23:34
            Nie, idź do dentysty i wylecz ząb, to przestanie boleć.
      • milka_jogurtowa Re: Fatalny blad dentysty- co dalej? 14.12.19, 23:09
        Plomb sie nie rusza jesli nie ma takiej potrzeby bo jest to ingerencja w zeba!
        • kk345 Re: Fatalny blad dentysty- co dalej? 14.12.19, 23:33
          Pierwsza plomba już była ingerencją w ząb (nie w zębA), jej poprawienie dziweictwa mu nie odebrało... Jeśli u stomatologa histeryzujesz tak, jak tu, to nic dziwnego, ze się biedak spłoszył i działał na oślep.
          Idź jak człowiek, powiedz, ze nadal boli i zapytaj o zniżkę na załatanie drugiego zęba. W pierwszym plombę wymienił, więc robota wykonana. I nie krzycz, ze coś ci zrujnował, bo znów się spłoszy i ósemkę ci wyrwie...big_grin
          • milka_jogurtowa Re: Fatalny blad dentysty- co dalej? 14.12.19, 23:56
            Ale teraz sie boje ze on sie bedzie na mnie mscil.
            I w ogole za chwile swieta i na pewno nie przyjmie mnie przed swietami i swieta spedze z bolem crying
            • gaga-sie Re: Fatalny blad dentysty- co dalej? 15.12.19, 00:17
              Będzie się mścił???? Jak? powyrywa ci zęby??
              • kk345 Re: Fatalny blad dentysty- co dalej? 15.12.19, 11:00
                I złamie nos big_grin
                • cosmetic.wipes Re: Fatalny blad dentysty- co dalej? 15.12.19, 11:43
                  😁
                • aqua48 Re: Fatalny blad dentysty- co dalej? 15.12.19, 13:25
                  kk345 napisała:

> I złamie nos big_grin

Złamie to pól biedy, a co jak go zaplombuje?
                  • malia Re: Fatalny blad dentysty- co dalej? 15.12.19, 14:48
                    Jak będzie mało mściwy , to tylko jedną dziurkę zaplombuje, tylko co jak okaże się wściekły? Będzie musiała oddychać ustami
                    • milka_jogurtowa Re: Fatalny blad dentysty- co dalej? 15.12.19, 16:52
                      nie napisalam ze zle dzialal mu ten odsysacz i polknelam z litr wody?
                      • malia Re: Fatalny blad dentysty- co dalej? 15.12.19, 19:56
                        Nie, nie napisałaś. To dobrze w sumie, człowiek powinien sie dobrze nawadniać
    • bywalec.hoteli Re: Fatalny blad dentysty- co dalej? 14.12.19, 23:07
      Jakby to był błąd rzeczywiscie FATALNY, to byś tu nie pisała big_grin
      • agonyaunt Re: Fatalny blad dentysty- co dalej? 15.12.19, 00:57
        Bo? Fatalny po polsku nie oznacza dokładnie tego samego, co fatal po angielskusmile
        • ultimate.strike Re: Fatalny blad dentysty- co dalej? 15.12.19, 01:01
          W kontekście błędu lekarskiego oraz wypadku komunikacyjnego znaczy dokładnie to samo.
          • agonyaunt Re: Fatalny blad dentysty- co dalej? 15.12.19, 01:04
            Nie. Sorry, ale nie.
            • ultimate.strike Re: Fatalny blad dentysty- co dalej? 15.12.19, 01:29
              Polish is my first language.
              • agonyaunt Re: Fatalny blad dentysty- co dalej? 15.12.19, 01:57
                And yet...
                • ultimate.strike Re: Fatalny blad dentysty- co dalej? 15.12.19, 02:21
                  This is why I know "fatalny" means that sth brings a serious consequences, including death. E.g. wearing the trousers is fatal in English, przynosi fatalne skutki in Polish.
                  • agonyaunt Re: Fatalny blad dentysty- co dalej? 15.12.19, 02:41
                    Jak chcesz mi zaimponować angielszczyzną, to nie rób podstawowych błędów. I ciekawe, że taki wielki miłośnik dbania o luz w gaciach nie ma jaj, żeby się przyznać do pomyłki.
                    • ultimate.strike Re: Fatalny blad dentysty- co dalej? 15.12.19, 02:49
                      Nie mam powodu żeby komukolwiek na Forum imponować. Jak popełnię pomyłkę to się przyznam, co mi się już zdarzało. Na razie jesteśmy przy fatalnej pomyłce dentysty, rodzina w żałobie, prokurator na tropie, media huczą od spekulacji.
        • bywalec.hoteli Re: Fatalny blad dentysty- co dalej? 15.12.19, 02:15
          Masz rację smile dobrze, że to nie był błąd terminalny smile
          • agonyaunt Re: Fatalny blad dentysty- co dalej? 15.12.19, 02:33
            No tak, i teraz będę się zastanawiać, czy błąd może być terminalny, bo mi nie brzmi smile Ale znaczeniowo już bliżej.
    • kryzys_wieku_sredniego Re: Fatalny blad dentysty- co dalej? 14.12.19, 23:23
      Jak nie ten ząb co plombe wymienił to znaczy, że ten drugi wink
      Też bym się wkurzyła że 2-3 stówki poszły i dalej boli.
      Dzwoń do tego samego, może zniżkę dostaniesz na drugiego ;P
    • leni6 Re: Fatalny blad dentysty- co dalej? 15.12.19, 00:23
      Bardzo mocno przesadzasz, o żadnym zrujnownaiu zdrowia nie ma tu mowy. Następnym razem po prostu bwejdź w dyskusję z (tym lub innym stonatologiem) i sama podejmij decyzję co do tego co ma zrobić a czego nie. Stomatolog nie jest jasnowidzem, nawet na zdjęciu wielu rzeczy nie widać.
      • bergamotka77 Re: Fatalny blad dentysty- co dalej? 15.12.19, 00:39
        Dokladnie jaka histeryczka. Jezu kobieto wyluzuj i sprawdz znaczenie slowa fatal.
        • frey.a86 Re: Fatalny blad dentysty- co dalej? 15.12.19, 09:12
          Dlaczego pisząc w języku polskim na polskim forum ona ma sprawdzać znaczenie angielskiego wyrazu?
    • aandzia43 Re: Fatalny blad dentysty- co dalej? 15.12.19, 00:39
      Troll czy psychiczna?
      • rosapulchra-0 Re: Fatalny blad dentysty- co dalej? 15.12.19, 10:49
        Chyba paniszelka. Ona lubi tak lamentować.
    • agonyaunt Re: Fatalny blad dentysty- co dalej? 15.12.19, 00:44
      Zrujnowała zdrowie? Wyrwał Ci ten ząb z połową czaszki, czy po prostu rozwiercił nie ten co trzeba? Rozumiem wkurzenie, ale jak zrobisz dramę, to Cię wyśmieją, tu lepiej operować konkretem. Tym bardziej, że wymienił plombę, a nie "wyleczył" zdrowy ząb.

Facet z jakiegoś powodu rozwiercił ten a nie inny ząb, może coś jednak zobaczył, a może faktycznie Cię naciągnął, ale żeby to stwierdzić, musiałabyś wziąć zdjęcia, zrobić nowe i poprosić kogoś o porównanie. Inaczej nie bardzo masz podstawy do reklamacji, zwłaszcza jeśli sama nie określiłaś gdzie dokładnie jest problem.

Byłaś u niego dzisiaj? Czasami po wierceniu bolą inne zęby, nie dlatego, że coś się dzieje, tylko dlatego, że są poruszone (no zatrzęsło nimi przy okazji - tak, mnie też śmieszy to określenie, ale powtarzam za własną dentystką). Odczekaj 24 godziny (nie dłub przy zębach, nie sprawdzaj, który boli) jak nie przejdzie, to zrób co kazał profesjonalista - weź łyżeczkę i postukaj w każdy ząb osobno, wtedy poczujesz, z którym jest problem. No i wtedy do lekarza i niech naprawia, jak schrzanił, to za swoje. Ale zdecydowanie idź i niech wyjaśnia.

A w ogóle to sprawdź czy ząb, czy może coś wlazło w kieszonkę i przeszkadza.
    • aerra Re: Fatalny blad dentysty- co dalej? 15.12.19, 00:50
      Jak rany, histeryczką straszną jesteś.
      Jakie znowu zrujnowanie zdrowia? Boleć boli nadal, ale bolało już wcześniej, więc co najwyżej nie pomógł, a nie zrujnował cokolwiek.

Normanie idziesz i jak człowiek mówisz, ze nadal czujesz ból, więc być może to nie ten ząb i tyle.
    • mrs.solis Re: Fatalny blad dentysty- co dalej? 15.12.19, 00:52
      Jak sie plomba poluzuje to masz pod nia prochnice, wiec cos tu sciemniasz. Dentysta nie zruinowal ci zdrowia , bo zeba nadal masz tylko z nowa plomba. Gorzej by bylo jakby wyrwal ci zdrowego , zamiast bolacego, ale nawet wtedy nie mozna byloby powiedziec, ze to zruinowoalo ci zdrowie, co najwyzej urode. Skoro na zdjeciu nie widac zadej infekcji moze poprostu to nadwrazliwosc zebow. Ja tez tak czasem mam . Zaczyna bolec zab , ale po sprawdzeniu okazuje sie, ze wszystko jest w porzadku, rtg niczego nie pokazuje. Zacznij uzywac pasty sensodyne albo elmex. Druga opcja jest poszukanie innego stomatologa, ktory bedzie w stanie zidentyfikowac problem. Tak czy inaczej raczej nie masz szans na jakies zadoscuczynienienie od pierwszego lekarza, bo jako tako niczego nie spartolil tylko wymienil plombe na nowa za co zaplacilas.
    • cauliflowerpl Re: Fatalny blad dentysty- co dalej? 15.12.19, 08:17
      "Mam naruszony inny zab, bol nie ustapil, ja zaplacilam za usluge ktora mi zrujnowala zdrowie…"

Hahahahahahhahaha
      Made my day big_grin Wymiana plomby zrujnowała mi zdrowie, toż to się nadaje na okładkę tabloidu big_grin
      • alicia033 Re: Fatalny blad dentysty- co dalej? 15.12.19, 08:47
        cauliflowerpl napisała:

> Wymiana plomby zrujnowała mi zdrowie, toż to się nadaje na okładkę tabloidu big_grin

10/10!
    • alicia033 Re: Fatalny blad dentysty- co dalej? 15.12.19, 08:49
      plebiscytu na najdurniejszy wątek roku to tym nie wygrasz ale zasługujesz na nominację!
      • rosapulchra-0 Re: Fatalny blad dentysty- co dalej? 15.12.19, 10:55
        Trzeba oznaczyć #najdurnieszywątekroku 😀
        • milka_jogurtowa Re: Fatalny blad dentysty- co dalej? 15.12.19, 16:56
          ty ostatnio nie zakladalas watku ze sobie wybilas zeby czy cos takiego?
          to ja przynajmniej chodze prosto jak homo sapiens
          • rosapulchra-0 Re: Fatalny blad dentysty- co dalej? 15.12.19, 17:15
            Nie. Zdecydowanie z kimś mnie mylisz.
            • milka_jogurtowa Re: Fatalny blad dentysty- co dalej? 15.12.19, 17:42
              chodzi o watek "padlam na twarz przedswiatecznie"- myslalam ze zmasakrowalas sobie twarz a nie mozg?
    • fibi00 A już myślałem że.... 15.12.19, 09:23
      A już myślałam że wyrwał ci nie ten ząb. Akurat taką sytuację miał mój znajomy i to był fatalny błąd dentysty! Kiedy po kilku dniach poszedł znowu do dentysty i mówi że boli go ząb obok tego wyrwanego i że dentysta musiał się pomylić ,dentysta wspaniałomyślnie wyrwał mu bolącego zęba gratis😆.
      • pitupitt Re: A już myślałem że.... 15.12.19, 10:18
        O żesz!!!😂😂😂
    • memphis90 Re: Fatalny blad dentysty- co dalej? 15.12.19, 09:34
      W pierwszej kolejności złóż papiery na niepełnosprawność i rentę z powodu zrujnowanego zdrowia.
    • ira_08 Re: Fatalny blad dentysty- co dalej? 15.12.19, 09:57
      No bywa, widocznie coś w tym drugim też zobaczył. Ja miałam ostatnio na odwrót - pobolewał mnie ząb, dentystka mi wymieniła plombę, ale powiedziała, że może być problem z zębem obok i zrobi następnym razem. To pobolewanie wróciło i minęło po zrobieniu następnego. I tak trzeba było naprawić obydwa, i tak. U ciebie podobnie, więc nie histeryzuj, jakby ci co najmniej pół szczęki wyrwała. Nie naruszył ci wcale innego zęba, wymienił w nim plombę, musiał mieć jakiś powód, żeby to zrobić. To chyba, że to była plomba sprzed 3 miesięcy.
    • pitupitt Re: Fatalny blad dentysty- co dalej? 15.12.19, 10:17
      Iść i powiedzieć, że nadal cię boli. Bez atakowania, że fuszerkę odwalił.
    • ortolann Re: Fatalny blad dentysty- co dalej? 15.12.19, 10:59
      Zrujnował Ci zdrowie? Naprawdę? To poważna sprawa i skoro tak, to należy wdrożyć adekwatne środki. Zacznij od zdobycia opinii niezależnwgo eksperta, powiadom lekarza i jego przełożonych. Próbujcie się dogadać, a jeśli to się nie uda, to do sądu. I najlepiej od razu powiadom Uwagę, Superwizjer, Państwo w Państwie i inne programy interwencyjne.
      Jeśli to wszystko spali na panewce i się wygłupisz, to następnym razem nie wyolbrzymiaj, tylko relacjonuj rzeczywiste wydarzenia a nie napompowaną ich wersję. Lekarz też może się pomylić, więc poprostu idź i mu o tym powiedz. Może w ramach reklamacji uda się wyleczyć ząb taniej albo w ogóle za friko.
    • kk345 Re: Fatalny blad dentysty- co dalej? 15.12.19, 11:05
      My tu się zgodnie nabijamy, a autorka przestała sie odzywać... może fatalny błąd zakończył się zejściem pacjentki? big_grin
      • ortolann Re: Fatalny blad dentysty- co dalej? 15.12.19, 13:47
        Albo ją to gryzie i z tej zgryzoty nie może pisać
      • milka_jogurtowa Re: Fatalny blad dentysty- co dalej? 15.12.19, 16:55
        Boli mnie dzis jescze bardziej, obmyslam plan

chyba pozostaje mi dzwonic i udawac ze mam bol straszny w tym zebie ktory mi zrobil i tak podstepem dostac sie na wizyte, bo inaczej nie ma szans dostac wolny termin przed swietami ….
        • malia Re: Fatalny blad dentysty- co dalej? 15.12.19, 19:57
          Tak zrób, on go usunie i przywróci ci zrujnowane zdrowie
        • scarlett74 Re: Fatalny blad dentysty- co dalej? 15.12.19, 20:04
          A on -w ramach zemsty-wyrwie ci zdrowego zęba...🤣
        • kk345 Re: Fatalny blad dentysty- co dalej? 15.12.19, 20:20
          Nie zapomnij sie zamaskować, żeby cię nie poznał na fotelu, bo niechybnie się zemści za reklamację...
          • scarlett74 Re: Fatalny blad dentysty- co dalej? 15.12.19, 21:37
            To i tak nic nie da. Rozpozna ją po zębach...😂
    • dziennik-niecodziennik Re: Fatalny blad dentysty- co dalej? 15.12.19, 11:47
      Po temacie spodziewalam sie ze co nsjmniej wyrwal Ci niewlasciwego zeba...
      Idz do innego dentysty. Tu mozesz probowac reklamowac, ale nie masz zadnej gwarancji ze bedziesz zadowolona z poprawki.
      • milka_jogurtowa Re: Fatalny blad dentysty- co dalej? 15.12.19, 16:53
        nie spodziewalam sie ze dentysta moze katowac do woli pacjentow i nic z tym nie mozna zrobic….
        • memphis90 Re: Fatalny blad dentysty- co dalej? 15.12.19, 17:21
          Można nie chodzić do dentysty. Kiedyś dentystów nie było i ludzie jakoś sobie radzili.

https://gifimage.net/wp-content/uploads/2017/10/cast-away-gif-6.gif
          • mrs.solis Re: Fatalny blad dentysty- co dalej? 15.12.19, 20:07
            KUrde myslalam, ze on tymi lyzwami wybije sobie bolace zeby albo cos.
            • kk345 Re: Fatalny blad dentysty- co dalej? 15.12.19, 20:16
              Nie oglądałaś tego filmu? Tak właśnie zrobił,,,
        • dziennik-niecodziennik Re: Fatalny blad dentysty- co dalej? 15.12.19, 19:45
          A gdzie Cie skatowal? Wymienil Ci plombe.
          • scarlett74 Re: Fatalny blad dentysty- co dalej? 15.12.19, 20:01
            Ale zdaniem milki, leczył nie ten ząb😋
        • kk345 Re: Fatalny blad dentysty- co dalej? 15.12.19, 20:18
          >nie spodziewalam sie ze dentysta moze katowac do woli pacjentow i nic z tym nie mozna zrobic….

W sumie były horrory o dentyście z wiertarką, może to o nim? ja bym nie szła ponownie, ta plomba była tylko preludium, następne bedzie wiercenie w mózgu...
    • szafireczek Re: Fatalny blad dentysty- co dalej? 15.12.19, 20:21
      Potraktuj to jako dar, bo przy okazji wyszło, że masz potencjał pisarski do tworzenia horrorów medycznychsmile na razie wypróbuj pastę do zębów nadwrażliwych - może zlikwiduje problem, możesz też zastosować płukankę z szałwi.
      • malanieszczesliwa Re: Fatalny blad dentysty- co dalej? 15.12.19, 22:46
        Opisze moja historie z zębem... bolało mnie od jakiegoś pół roku z lewej strony ale tez nie wiedziałam, który ząb.... czasami mniej, czasami bardziej ale nie wiedziałam dokładnie, który to ząb, byłam u kilku dentystów bo lubię dbać o moje zęby, kilka rentgenów, w tym panoramicznych i wszystko pięknie i ładnie wyglada z zewnątrz, dobre plomby i nic nie robili dentyści
        ale ja nie lubię takiego czegoś i wiedziałam, ze ten ból był coraz mocniejszy a ze wychowuje dziecko sama to nie chciałam trafić do szpitala w nocy z bólem zęba
        i kazałam dentyście leczyć , powiedział ze będziemy po kolei rozwiercac każdego zęba i zobaczymy co jest pod spodem bo czasami na rentgenie mieć nie widać i zaczęliśmy od 5 bo ten podobno najczęściej się psuje
        i jak otworzył mi zęba to poczułam w buzi krew o oczywiście leczenie kanałowe...
        miałam szczęście ale równie dobrze mógł to nie być ten ząb
        Na Twoim miejscu bym szukała dalej bo koleżanka z pracy wyładowała w środku nocy na pogotowiu ledwo żywa z bólu i dentysta po kolei jej rozwiercal 3 zęby aż trafił na właściwego.. ból oczywiście ustąpił, leczenie kanałowe ale została wypuszczona do domu z 3 dziurami i tymczasowym wypełnieniem na kilka dni i prywatnie u dentysty musiała sobie to wszystko leczyć i zakładać plomby

• bombalska Re: Fatalny blad dentysty- co dalej? 17.12.19, 15:46
      A nie masz nadwrazliwosci w tym zebie? Kup sobie paste Sensodyne i pomyj nia z tydzien czy dwa i zobacz czy jest lepiej. Mi pomoglo.
      • pole_koniczyny Re: Fatalny blad dentysty- co dalej? 17.12.19, 16:30
        Idź to tego dentysty i zrob mu dżihad, ematka tak robi 😂
        Ale serio, czemu nie możesz iść i powiedzieć prawdy, tego wszystkiego co nam tu napisałaś? Ze ból trudno było zlokalizować i podejrzewasz ze zrobił nie ten ząb? Czemu od razu podejrzewasz ze będzie się mścił (?) Nie ogarniam takich ludzi którzy z zasady nie próbują nawet załatwić sprawy spokojnie tylko od razu zakładają ze wszyscy inni to oszuści przeciw którym trzeba wytoczyć największe działa. Pieniactwo i tyle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka