Dodaj do ulubionych

Kurczak supreme...

20.12.19, 15:55
Zabrakło w mięsnych ud kurczaczych, a ponieważ zburzyłoby mi to cały plan obiadowy kupiłam po prostu całego kurczaka. No i jak już mam go rozebrac, to pomyślałam, że wykroję piersi na supreme- czyli piersi ze skórą, ze skrzydełkiem, ale bez kości. Nigdy nie robiłam tego dania, jadłam je tylko kiedyś.
Z rozbiórką sobie poradzę, gorzej z przyrządzeniem tej potrawy. Zależy mi, żeby skrzydełko było wypieczone, a pierś niewysuszona, wilgotna w środku i soczysta- przy rumianej skórze oczywiście. Nie do końca wiem jak to zrobic? Czy zamarynować mięso wcześniej? Jak długo i w jakiej temperaturze piec? Czy użyć dużo masła? Przepisy w necie niby są, ale jakoś nie ufam tym, które zdążyłam znaleźć.
Czy któraś ematka ma doświadczenie w tej materii i doradzi?
Obserwuj wątek

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka