20.12.19, 20:23
Padł mi właśnie odkurzacz - przepalony silnik, naprawa kompletnie nieopłacalna. Czas kupować nowy.

Do tej pory miałam tradycyjny, ale teraz zaczęłam się zastanawiać nad kupnem pionowego bezprzewodowego. Jakie macie doświadczenia? Polecicie coś? W tym przypadku szukam raczej niskobudżetowych rozwiązań.
Obserwuj wątek
    • szmytka1 Re: Odkurzacz 24.01.20, 16:07
      Ja chcę zwykły odkurzacz, podbijam wątek bo coś mi nie idzie szukanie lumpką a pamiętam, że ematki doradzały. Budżet max 500-600 zł, do odkurzenia 50 m bez zwierząt, za to z dziecmi, piach wnoszą, kurz lata, moich włosów sporo i jedzenia rozrzuconego też sporo. Chcę dużej siły ssącej.

Czy któryś elektolux? Oglądane w tej cenie jakoś mało solidne się wydają a konkretnie chiwją się zawiasy otwierania klapy i worki na smieci 3,5 l to nie mało?

Tefal - jeden oglądałąm, cos mi się spodobało ale nie pamiętam co, moze duzy worek miał i chyba solidniejsze mocowanie klapy?

Bosch - też jakis wpadł mi w oko, chyba czarny taki, solidniej te plastiki się trzymały kupy, ale tłucze mi się z wątku o zmywarkach, że odkurzacze bosch ma niezbyt...

Mozecie mi polecić coś z tych trzech? Moze konkretny model, link mile widziany, jesli ktoś ostatnio kupił i się sprawdza. Zelmer kolejny po moim trupie, a to kabel się zwija sam z siebie, a to rura wypada a to to a to smo, ale ostatecznie chcę zrezygnować z zelmera.
      • szmytka1 Re: Odkurzacz 24.01.20, 21:52
        a o tefalu nikt nic nie wie?
    • qwirkle Re: Odkurzacz 24.01.20, 20:52
      ultrasilencer li tylko i jedynie
      • szmytka1 Re: Odkurzacz 24.01.20, 21:03
        Z ale uzasadnij wink Hałas mi nie przeszkadza, badziewne plastiki bardzo, bo jestem nieostrożna no i z tego co goolgle pokazuje, to on przekracza moj budżet, wiec moze go wcale nie oglądąłam w sklepie i to nie ten ma badziewne plastiki
        • mysiulek08 Re: Odkurzacz 24.01.20, 21:50
          ja tez z fan klubu silencera, moge potwierdzic, w uzyciu dwie sztuki smile

ciagnie az milo, spokojnie na polowie mocy zbiera zwirek i kocie klaki, koty olewaja kompletnie, wykonany bardzo solidnie, dobrze spasowany, wygluszony, plastik porzadny, a zwijanie kabla (dlugiego) jest bezproblemowe, wada jedyna to jego waga, koncowki typu turboszczotka polecam elektroluxa

co za do boscha, buk mnie opuscil i zachcialo mi sie cichego bezworkowego (na dwa domy wtedy mieszkalismy) wybor duzy nie byl, stanelo na boschu relaxxx... nigdy wiecej, badziewne plastiki, nieprzyjemne w uzyciu, nieporeczna, glosna kolumbryna, zwijanie kabla masakra, jak mnie dobrzw wkurzy to pod plotem zaczeka na panow smieciarzy

ale z drugiej strony na pionowego athleta boscha (wyzszy model z dodatkowa rura i ssawkami) zlego slowa nie powiem, no, elektroszczotka by mogla sie tak czesto nie blokowac, za to pionowy elektrolux po roku zakonczyl zywot, padla bateria i rozeszly sie plastiki

ps
          lubie miec odkurzacze pod reka, stad taka ilosc
        • mysiulek08 Re: Odkurzacz 24.01.20, 21:50
          slinecer robiony na Wegrzech, bosch w chinach

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka