Dodaj do ulubionych

Chciałam polecić powieść

12.01.20, 17:56
Mikołaj się spisał smile

"Gdzie śpiewają raki"
lubimyczytac.pl/ksiazka/4894135/gdzie-spiewaja-raki
A na co fajnego Wy się ostatnio natknęłyście?
Obserwuj wątek
    • cauliflowerpl Re: Chciałam polecić powieść 12.01.20, 18:02
      Lepiej późno niż wcale - odkryłam niedawno "Zaginioną dziewczynę". Rzadko siegam po thrillery czy kryminaly, ale to bylo zacne.
    • fragile_f Re: Chciałam polecić powieść 12.01.20, 18:18
      Inne umysly

lubimyczytac.pl/ksiazka/4856241/inne-umysly-osmiornice-i-prapoczatki-swiadomosci

Bardzo polecam!

Ps. Jesli ktos lubi owoce morza, to po ksiazce poczuje sie, jakby raczyl sie smazonymi kotami sad
      • 1matka-polka Re: Chciałam polecić powieść 12.01.20, 18:57
        Filozof pisze o biologii a ty to polecasz, oj, oj, oj...
      • lellapolella Re: Chciałam polecić powieść 12.01.20, 19:16
        Dobrze wygląda ta książkasmile
    • pani_tau Re: Chciałam polecić powieść 12.01.20, 18:24
      "Ptak dobrego Boga" Jamesa McBride'a.
      Mark Twain w grobie się przewraca z zazdrości.
    • alicia033 Re: Chciałam polecić powieść 12.01.20, 18:25
      lubimyczytac.pl/ksiazka/4871178/genialna-przyjaciolka
      • lellapolella Re: Chciałam polecić powieść 12.01.20, 19:18
        Tego jest dużo więcej, pewnie wiesz. Moim zdaniem, świetna, późniejsze części również. Doskonale pokazuje powojenną historię Włoch.
    • fil.lo Re: Chciałam polecić powieść 12.01.20, 18:36
      Czytam właśnie "Budząc lwy" Ayelet Gundar-Goshen. Pierwsze 100 stron bardzo dobresmile
      Z przeczytanych wcześniej (a więc ukończonych) polecam "Świat w płomieniac" Siri Hustvedt i "Niesamowite przygody Kavaliera i Claya" M. Chabona.
      • raczek47 Re: Chciałam polecić powieść 12.01.20, 18:45
        lubimyczytac.pl/ksiazka/209690/kolor-jej-serca

Niezmiennie polecam od iluś lat.
        Książka z tych,co po jednym przeczytaniu zapadają w serce na zawsze.
      • lellapolella Re: Chciałam polecić powieść 12.01.20, 19:20
        Ten Chabon wygląda świetnie, dzięki za polecenie.
    • lellapolella Re: Chciałam polecić powieść 12.01.20, 18:44
      Już gdzieś pisałam- na przełomie roku czytałam "Mars Room" Rachel Kushner. Dla mnie petarda.
    • aguar Re: Chciałam polecić powieść 12.01.20, 18:51
      Na mnie ostatnio mega wrażenie zrobiła "Czarna legenda" Anny Karbownik, a właściwie 2 i 3 część, bo pierwszą czytałam kilka lat temu.
    • igge Re: Chciałam polecić powieść 12.01.20, 18:55
      Ja czytuję często dziwne rzeczy. Nie wiem czy polecam, czytam teraz " Bóg. Cisza. Prostota.
      To rozmowa o Taizé. Jakoś tak niedawno we Wrocławiu były spotkania młodych, czytałam agresywne komentarze pod artykułami o tym wydarzeniu i chciałam przeczytać, dowiedzieć się czegoś😊
      Ciekawi mnie życie i myślenie ludzi różnych tradycji duchowych, religii.
      Ale nie wiem czy do końca przeczytam, myślę, że odłożę na potem, na kiedyś, jestem w połowie. Inspirujące momentami jest, fakt. Zaskakujące momentami też. Ale nie jest to książka, od której nie można się oderwać😀
    • ga-ti Re: Chciałam polecić powieść 12.01.20, 20:47
      "W piekle lepiej być nikim" Macieja Maciejewskiego, łatwa nie jest, ani przyjemna, ale oderwać się trudno.
    • thea19 Re: Chciałam polecić powieść 12.01.20, 21:02
      taki offtop - małżonek uszczęśliwił mnie właśnie 4 tomami polskiej myśli filozoficznej, która rozpisana jest na 3230stronach. Podobno nawet niezłe jak na tematykę. Tomiszcza nowe, zafoliowane ale w dziedzinie absolutnie nudnej. Sprzedać? Zostawić? Komuś dać (nie znam żadnego pasjonata)?
      • fil.lo Re: Chciałam polecić powieść 12.01.20, 21:04
        A co to dokładnie za tomiszcza?
        • thea19 Re: Chciałam polecić powieść 12.01.20, 21:12
          źródła. z dziejów mysli polskiej
          • fil.lo Re: Chciałam polecić powieść 12.01.20, 21:43
            Hmmm. Powiem tak: jakem filozofka, też bym tego nie chciała. Ale może się mylę, bo widzę na allegro, że trochę trzeba się na te tomy wykosztować. Jeśli mężowi nie będzie przykro, a Ty rzeczywiście nie masz zamiaru czytać, to wystaw na all, daj w przyszłym roku na aukcję wośp-u, albo podaruj jakiejś bibliotece.
      • andaba Re: Chciałam polecić powieść 12.01.20, 21:12
        Męża sprzedać, skoro obdarowuje cię czymś, czego nawet nie chce ci się próbować czytać smile
        • thea19 Re: Chciałam polecić powieść 12.01.20, 21:13
          przyszło za darmo z wydawnictwa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka