kosmos_pierzasty 12.01.20, 17:56 Mikołaj się spisał "Gdzie śpiewają raki" lubimyczytac.pl/ksiazka/4894135/gdzie-spiewaja-raki A na co fajnego Wy się ostatnio natknęłyście? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cauliflowerpl Re: Chciałam polecić powieść 12.01.20, 18:02 Lepiej późno niż wcale - odkryłam niedawno "Zaginioną dziewczynę". Rzadko siegam po thrillery czy kryminaly, ale to bylo zacne. Odpowiedz Link Zgłoś
fragile_f Re: Chciałam polecić powieść 12.01.20, 18:18 Inne umysly lubimyczytac.pl/ksiazka/4856241/inne-umysly-osmiornice-i-prapoczatki-swiadomosci Bardzo polecam! Ps. Jesli ktos lubi owoce morza, to po ksiazce poczuje sie, jakby raczyl sie smazonymi kotami Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Chciałam polecić powieść 12.01.20, 18:57 Filozof pisze o biologii a ty to polecasz, oj, oj, oj... Odpowiedz Link Zgłoś
lellapolella Re: Chciałam polecić powieść 12.01.20, 19:16 Dobrze wygląda ta książka Odpowiedz Link Zgłoś
pani_tau Re: Chciałam polecić powieść 12.01.20, 18:24 "Ptak dobrego Boga" Jamesa McBride'a. Mark Twain w grobie się przewraca z zazdrości. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Chciałam polecić powieść 12.01.20, 18:25 lubimyczytac.pl/ksiazka/4871178/genialna-przyjaciolka Odpowiedz Link Zgłoś
lellapolella Re: Chciałam polecić powieść 12.01.20, 19:18 Tego jest dużo więcej, pewnie wiesz. Moim zdaniem, świetna, późniejsze części również. Doskonale pokazuje powojenną historię Włoch. Odpowiedz Link Zgłoś
fil.lo Re: Chciałam polecić powieść 12.01.20, 18:36 Czytam właśnie "Budząc lwy" Ayelet Gundar-Goshen. Pierwsze 100 stron bardzo dobre Z przeczytanych wcześniej (a więc ukończonych) polecam "Świat w płomieniac" Siri Hustvedt i "Niesamowite przygody Kavaliera i Claya" M. Chabona. Odpowiedz Link Zgłoś
raczek47 Re: Chciałam polecić powieść 12.01.20, 18:45 lubimyczytac.pl/ksiazka/209690/kolor-jej-serca Niezmiennie polecam od iluś lat. Książka z tych,co po jednym przeczytaniu zapadają w serce na zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
lellapolella Re: Chciałam polecić powieść 12.01.20, 19:20 Ten Chabon wygląda świetnie, dzięki za polecenie. Odpowiedz Link Zgłoś
lellapolella Re: Chciałam polecić powieść 12.01.20, 18:44 Już gdzieś pisałam- na przełomie roku czytałam "Mars Room" Rachel Kushner. Dla mnie petarda. Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: Chciałam polecić powieść 12.01.20, 18:51 Na mnie ostatnio mega wrażenie zrobiła "Czarna legenda" Anny Karbownik, a właściwie 2 i 3 część, bo pierwszą czytałam kilka lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Chciałam polecić powieść 12.01.20, 18:55 Ja czytuję często dziwne rzeczy. Nie wiem czy polecam, czytam teraz " Bóg. Cisza. Prostota. To rozmowa o Taizé. Jakoś tak niedawno we Wrocławiu były spotkania młodych, czytałam agresywne komentarze pod artykułami o tym wydarzeniu i chciałam przeczytać, dowiedzieć się czegoś😊 Ciekawi mnie życie i myślenie ludzi różnych tradycji duchowych, religii. Ale nie wiem czy do końca przeczytam, myślę, że odłożę na potem, na kiedyś, jestem w połowie. Inspirujące momentami jest, fakt. Zaskakujące momentami też. Ale nie jest to książka, od której nie można się oderwać😀 Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Chciałam polecić powieść 12.01.20, 20:47 "W piekle lepiej być nikim" Macieja Maciejewskiego, łatwa nie jest, ani przyjemna, ale oderwać się trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Chciałam polecić powieść 12.01.20, 21:02 taki offtop - małżonek uszczęśliwił mnie właśnie 4 tomami polskiej myśli filozoficznej, która rozpisana jest na 3230stronach. Podobno nawet niezłe jak na tematykę. Tomiszcza nowe, zafoliowane ale w dziedzinie absolutnie nudnej. Sprzedać? Zostawić? Komuś dać (nie znam żadnego pasjonata)? Odpowiedz Link Zgłoś
fil.lo Re: Chciałam polecić powieść 12.01.20, 21:04 A co to dokładnie za tomiszcza? Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Chciałam polecić powieść 12.01.20, 21:12 źródła. z dziejów mysli polskiej Odpowiedz Link Zgłoś
fil.lo Re: Chciałam polecić powieść 12.01.20, 21:43 Hmmm. Powiem tak: jakem filozofka, też bym tego nie chciała. Ale może się mylę, bo widzę na allegro, że trochę trzeba się na te tomy wykosztować. Jeśli mężowi nie będzie przykro, a Ty rzeczywiście nie masz zamiaru czytać, to wystaw na all, daj w przyszłym roku na aukcję wośp-u, albo podaruj jakiejś bibliotece. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Chciałam polecić powieść 12.01.20, 21:12 Męża sprzedać, skoro obdarowuje cię czymś, czego nawet nie chce ci się próbować czytać Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Chciałam polecić powieść 12.01.20, 21:13 przyszło za darmo z wydawnictwa Odpowiedz Link Zgłoś