zima.20 19.01.20, 22:42 Jak karmicie swoje psy? Czy to prawda, że nie należy mieszać karmy mokrej z suchą - tzn.podajesz non stop suchą albo mokrą ? Czy karma ze sklepu to syf? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kryzys_wieku_sredniego Re: Karma dla psa 19.01.20, 22:59 Mój jada osobno suchą, osobno mokrą i osobno jedzenie domowe. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Karma dla psa 19.01.20, 23:24 dostają farminę bez zbóż na zmianę z britem dog show champion. Nie mieszam mokrej z suchą. Mokrą dostają od czasu do czasu jako osobny posiłek. W marketach dobrej karmy nie ma tylko syf, stacjonarne zoologi mają ceny z doopy. Dobra sucha karma musi mieć min 40% mięsa więc żadne royale, pedigre i inne puffi. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Karma dla psa 19.01.20, 23:45 thea19 napisała: > dostają farminę bez zbóż na zmianę z britem dog show champion. Nie mieszam mokr > ej z suchą. Mokrą dostają od czasu do czasu jako osobny posiłek. W marketach do > brej karmy nie ma tylko syf, stacjonarne zoologi mają ceny z doopy. Dobra sucha > karma musi mieć min 40% mięsa więc żadne royale, pedigre i inne puffi. A sklepy internetowe? Ja moim kotom kupuję w takim sklepie. Taniej niż w marketach i pod drzwi przywożą. S. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Karma dla psa 20.01.20, 00:10 Kupuję tylko w necie, nie mam jednego sklepu, patrzę gdzie najtaniej konkretna karma. Kotom kupuje zooplusie za to, bo tam mają spory wybór dla kota. Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Karma dla psa 20.01.20, 00:04 Nie należy mieszać.inaczej się trawi. Tak karma ze sklepu to syf. Tylko bez zbożowe są ok. Odpowiedz Link Zgłoś
mamtrzykotyidwa Re: Karma dla psa 20.01.20, 00:32 A bez zbożowe to skąd są, jak nie ze sklepu? Pies to nie kot, może jeść zboża. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Karma dla psa 20.01.20, 08:33 po co psu zboża? Pies to nie krowa ani królik czy kura. Odpowiedz Link Zgłoś
zima.20 Re: Karma dla psa 20.01.20, 09:04 Po co w takim razie w ogole te zbozowe karmy produkuja?? To bez sensu, skoro szkodliwe jest ich zjadanie. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Karma dla psa 20.01.20, 09:07 bo zboża to tanie wypełniacze, im lepsza karma tym mniej zbóż lub całkiem ich brak i więcej mięsa. Dla kotów też robią zbożowe chrupki i ludzie kupują a koty jedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Karma dla psa 20.01.20, 10:26 żeby było taniej w produkcji, zboże jest tańsze niż mięso. Zupki chińskie też produkują a nie powinny być podstawą diety-marketowe karmy to taki odpowiednik zupki chińskiej... Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Karma dla psa 20.01.20, 10:23 mamtrzykotyidwa napisała: > A bez zbożowe to skąd są, jak nie ze sklepu? > Pies to nie kot, może jeść zboża. Ja kupuje przez internet zooplus inne zależy. Po co pytasz skoro jesteś mądrzejsza i uważasz inaczej? Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Karma dla psa 20.01.20, 07:40 Raz dziennie suchą i raz mokrą jako osobne posiłki-rinti i rocco. Nie powinno się mieszać karm w jednym posiłku. Odpowiedz Link Zgłoś
sandrasj Re: Karma dla psa 20.01.20, 09:02 Nie mieszam, daje głównie suche i dwa, trzy razy w tygodniu mokre. Mokre Brit Care, Dolinę Noteci albo Animondę. Suche Eukanuba, Brit Care, Wolf of Wildrness, wybieram te z dużą ilością mięsa a mała innych dodatków. Kupuje na bitibie, albo w lokalnym sklepie internetowym, jak potrzebuje na już to z odbiorem osobistym. Okresowo podaje olej z łososia, i czasem daje psu puszkę szprotek w oleju. Czasem surowe jajko i Jogurt priobiotyczny. Pies 6 lat, alergia na drób. Kupy ok. Odpowiedz Link Zgłoś
sandrasj Re: Karma dla psa 20.01.20, 09:02 Chodziło mi o mieszanie w jednym posiłku. Odpowiedz Link Zgłoś
zima.20 Re: Karma dla psa 20.01.20, 10:12 Czy wiesz jaki musi byc odstep czasowy miedzy podaniwm karmy suchej i mokrej? Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Karma dla psa 20.01.20, 10:20 Moja dostaje rano suchą, wieczorem mokrą. Odpowiedz Link Zgłoś
dido_dido Re: Karma dla psa 20.01.20, 12:13 Brit Care Grain Free - ja kupuję Mini ale jest tego do wyboru do koloru Dobra karma w dobrej cenie. Choć w moim przypadku gdy 2 kg za trochę ponad 40 złotych wystarczy na ponad miesiąc to cena nie jest ważna - mogę zapłacić i drugie tyle. Kiedyś nawet chciałam zmienić na jakąś niby lepszą karmę ale psu ta lepsza nie odpowiadała. Kupuję na allegro. Oprócz suchej karmy pies dostaje czasami surowe mięso - skrawki z obiadu i bardzo to lubi. Pies jest mały ze skłonnością do tycia więc mocno pilnujemy 'dawkowania' jedzenia. Do tego kapsułka vetoskinu dziennie Odpowiedz Link Zgłoś
zima.20 Re: Karma dla psa 20.01.20, 12:42 Jeszcze zapytam : co jesli pies nie ma ochoty jesc danej suchej karmy?? Szukac nowej do skutku? Odpowiedz Link Zgłoś
mondovi Re: Karma dla psa 20.01.20, 12:48 Wiesz co, jeden z moich psów tak robi. Swoją karmę zjada w ostateczności, przed pójściem spać, jeśli nic w ciągu dnia nie uda mu się zwędzić. Na początku kombinowałam z karmami, nic to nie dawało. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Karma dla psa 20.01.20, 12:59 ile ma szczeniak? od kiedy go tym karmisz? czy to taka sama karma jak u hodowcy jeśli pies z hodowli? Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_poz Re: Karma dla psa 20.01.20, 13:19 tak, mieszamy sucha i mokra, o dobrym składzie "niemarketowe". Odpowiedz Link Zgłoś
karola2122 Re: Karma dla psa 20.01.20, 23:24 Mój roczny pekińczyk je mieszankę suchej Bri-t Care i mokrej Animond-a, i to od momentu zamieszkania u mnie. Miała to być wersja przejściowa od jedzenia z hodowli, ale tak mu się spodobało, że nie mogę go tego pozbawić. Nie ma żadnych problemów żołądkowych, kupa ładna (hehe!), zdrowie dobre. Dostaje też gryzaki i smakołyki naturalne, np. Mace-d, i czasami ciastka itd. np. z Pedigre-e - no co mogę zrobić, jak mu smakuje? Ładnie urósł i się rozwinął, sierść ma gęstą i błyszczącą, kupę jw. I uwielbia jeść Odpowiedz Link Zgłoś
kozica111 Re: Karma dla psa 29.09.22, 19:35 Tylko barf.Aczkolwiek znam psy które na bardzo poślednim suchym ciulstwie, jabłkach,marchwi i skwarkach dożyły późnego wieku w dobrym zdrowiu, ale co do zasady jadły generalnie mało. Odpowiedz Link Zgłoś
malenka9 Re: Karma dla psa 29.09.22, 20:12 Gotuję psu mięso, np. mięso z kurczaka, z golonki, kości, kurze łapki, wątróbka kurza lub wieprzowa. Wyławiam kosci, kroje drobno mięso i jest miesna galareta na kilka dni. Wg mnie każda kupna karma to rakotworczy syf. 50% psów umiera na raka. Odpowiedz Link Zgłoś
eleonora40 Re: Karma dla psa 29.09.22, 21:58 Moje zwierzaki są na suchej karmie plus woda. Koty 16 i 15 lat, owczarek niemiecki 10 lat. Moje zwierzaki są na purinie pro plan większość życia. Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Karma dla psa 29.09.22, 22:07 Każde jedzenie inaczej się trawi ,nie powinno się ich mieszać. W jednym posiłku napewno. Mój je to suche wolf of wilderness. Odpowiedz Link Zgłoś