Dodaj do ulubionych

Stalkerka? Psychopatka?

31.01.20, 23:47
Otóż, mój kuzyn poznał kobietę gdzieś w internecie. Gadają ze sobą jakoś 2 tygodnie, nie widział laski na oczy. W sensie realnie się nie spotkali, ale też laska nie wysłała mu żadnego zdjęcia ani nic. Prosił, to mu mówiła jakoś pokracznie, a to się wstydzi, a to jest nieumalowana, a to niewyspana. Podpytałam go dzisiaj czy coś więcej o niej wie. Otóż wie, popaprana rodzina, ojciec patologia, ona była anorektyczka, która schudła ze 130 kg do 30 itd. Podobno rozwiodła się z mężem i ma syna. Tylko jemu nic tu nie styka, laska z dzieckiem całe dnie wisi na telefonie. Dzień w dzień wrzuca mu jakieś swoje tematy, płacze, problemy z byłym, z dzieckiem, generalnie dno. Spotkać się nie chce, bo jest niegotowa, bo co ty sobie o mnie pomyślisz, bo czar prysnie i takie tam. Po 2 tygodniach facet ma dość i od jakiegoś czasu ucina kontakt. Ale to nie takie proste, laska ciśnie. Ciśnie do tego stopnia, że wysyła wiadomość o 21, o 21:15 kolejna co się dzieje, o 21:20 czemu nie odpisujesz, a o 21:30 strzela focha ok nie chcesz gadac, olewasz mnie to idę stąd. Dla mnie to jakaś chora wariatka. I trochę mi tu traci stalkingiem. Czy może Pani podgrzewa atmosferę i buduje sobie bazę? Nic ci nie pokaże, nie spotkam się, będę Ci płakać w rękaw, a przy okazji cię wychowam, żebyś był na dzwonek. Sama już nie wiem. Kuzynowi doradziłam ładnie się pożegnać i zablokować laske.
Obserwuj wątek
    • milva24 Re: Stalkerka? Psychopatka? 01.02.20, 00:07
      Wszyscy Twoi znajomi mają popaprane związki?
      • hrabina_niczyja Re: Stalkerka? Psychopatka? 01.02.20, 00:21
        A to jest jakiś związek mieszy nimi? Hmm 🤦‍♀️
      • double-facepalm Re: Stalkerka? Psychopatka? 01.02.20, 11:41
        milva24 napisała:

> Wszyscy Twoi znajomi mają popaprane związki?
        To chyba ten sam kuzyn co obracal dwudziestoparolatke w hotelu.
    • dopytajka Re: Stalkerka? Psychopatka? 01.02.20, 00:14
      A kuzyn to z tych durnych facetów, którzy nie wiedzą, że laską poznawanym w necie nie daje się swojego numeru (najwyżej na kartę - zarejestrowany na jedną z tysięcy firm, które takowe sprzedają), swojego prawdziwego maila, swoich profili społecznościowych, swojego nazwiska i jakichkolwiek innych danych identyfikacyjnych? Nie wysyła się też zdjęcia pozwalającego na prostą identyfikację przez Google Graphics i inne reverse-search strony. Jeśli kuzyn tego nie wiem, to sam sobie winien, bo jak można trafić na pochrzanionego faceta w sieci, tak można i na popierniczoną babkę. Przekaż mu, na drugi raz się nauczy trzymać swoją prywatność w spodniach wink
      • hrabina_niczyja Re: Stalkerka? Psychopatka? 01.02.20, 00:26
        Już nie wymyślaj. Panienkę zablokował albo zablokuje za chwilę i będzie po temacie. A swoją drogą to naprawdę istnieją tacy ludzie jak ty? Rozumiem, że nie podaje się z marszu nazwiska, fejsbooka itd, ale już bez przesady, jakiś komunikator mieli do tych rozmów.
        • waleria_s Re: Stalkerka? Psychopatka? 01.02.20, 00:33
          Kuzyn szuka wrażeń i emocji, gdy 99% facetów zwiewa po dziwnych wyznaniach o anoreksji, rozwodzie, popapranej rodzinie. Jeśli jest się stabilnym, stroni się od takich kobiet i nie ma rozkmin, co robić, bo pani jest zablokowana po pierwszym niepokojącym wyznaniu.
      • snajper55 Re: Stalkerka? Psychopatka? 01.02.20, 00:26
        dopytajka napisała:

> Jeśli kuzyn tego nie wiem, to sam sobie winien, bo jak można trafić na pochrzanionego faceta w sieci, tak
        > można i na popierniczoną babkę. Przekaż mu, na drugi raz się nauczy trzymać swoją prywatność w spodniach wink

Jeśli to w ogóle babka. uncertain

S.
      • mallard Re: Stalkerka? Psychopatka? 01.02.20, 05:51
        dopytajka napisała:

> A kuzyn to z tych durnych facetów, którzy nie wiedzą, że laską poznawanym w necie nie daje się swojego numeru

No nie daje się, - tak samo jak dziecią, którym można najwyższej "wspułczuć"... 😁
    • mondovi Re: Stalkerka? Psychopatka? 01.02.20, 00:34
      To może być Karol, lat 15 mający bekę w sieci, Krystian lat 40 troll, znudzona Katarzyna, wkurzona Aga. Żadna sensacja, dał się wkręcić. To nie stalker, ktoś się "bawi" .
      • hrabina_niczyja Re: Stalkerka? Psychopatka? 01.02.20, 00:41
        Nie no to, że kobieta to wiadomo na bank. Może jedynie nie rozwiedziona. A że się baba bawi to ja też wiem. Mnie tam te jej żale to nie dziwiły nawet, a bo to jedna łazi po necie i szuka darmowego psychologa. Bardziej mnie zastanowiły i jego w zasadzie też te wiadomości non stop. Jakby nie mogła napisać i czekać na odpowiedź. Ale nie, nie odpowiadasz w 10 minut masz kolejne i kolejne i kolejne wiadomości. Zresztą nakreślił mi jedynie zarys i reszty to już nawet nie drążyłam, bo że coś z nią nie tak to już wiedziałam od startu. Pytanie tylko czy stalkerka, bo że psychiczna to już wiem. I że mój kuzyn jest debilem, który traci czas na słuchanie smętów o popieprzonym życiu przypadkowej lasi z internetów to też wiem.
        • waleria_s Re: Stalkerka? Psychopatka? 01.02.20, 00:47
          Po co taplać się w cudzym bagnie? Ty niepotrzebnie o tym rozmyślasz, kuzyn traci czas na popaprańca. Może brutalne, ale takie kobiety powinny korzystać z pomocy psychiatry, psychologa, terapeuty, grupy wsparcia, a dopiero po uporządkowaniu własnej głowy, a nie truć doopę facetom na portalach i ogólnie w internecie.
          • sundace46 Re: Stalkerka? Psychopatka? 02.02.20, 09:32
            waleria_s napisał(a):

> Po co taplać się w cudzym bagnie? Ty niepotrzebnie o tym rozmyślasz, kuzyn trac
            > i czas na popaprańca.

Ale to upojenie taplaniem się w cudzym bajorze, to jak widać u nich rodzinne big_grin rodzinnie ekscytują się życiem nie swoim tylko innej osoby. Chore.
        • mondovi Re: Stalkerka? Psychopatka? 01.02.20, 00:49
          A skąd wiadomo, że to kobieta? Może i tak, a może stażysta, który napisze kiepski art, albo grupa studentów robiących projekt.
          • waleria_s Re: Stalkerka? Psychopatka? 01.02.20, 01:00
            Czy znudzony nastolatek, ktoś niestabilny emocjonalnie, ktoś robiący sobie jaja, może naciągacz, który chce urabiać naiwmych facetów historiami na kobietę z problemami.
    • snakelilith Re: Stalkerka? Psychopatka? 01.02.20, 01:02
      Co za brednie. Co wejdzie się w wątek hrabiny, to kolejna historia z doopy w celu wywalenia frustracji. Rzyg. uncertain
      • waleria_s Re: Stalkerka? Psychopatka? 01.02.20, 01:11
        Podczytuję forum od dawna i w sumie, coś w tym może być, bo to niewiarygodne, że jedna hrabina, a ma w otoczeniu masę dziwnych ludzi i z dziwnymi historiami na koncie. Tu kuzyn, tu alimenciarz...
      • lalkaika Re: Stalkerka? Psychopatka? 01.02.20, 01:13
        Cale forum kobieta tu sie przeniaslo.Niby zabawne ,ale nie..
      • asia.sthm Re: Stalkerka? Psychopatka? 01.02.20, 01:17
        a echo: oria z doopy oopy oopy

ponioslo sie po necie big_grin
      • manon.lescaut4 Re: Stalkerka? Psychopatka? 01.02.20, 06:32
        Musi to spisać, wyedytować i wydać jako Sex and the city - polisz werszyn.
      • iberka Re: Stalkerka? Psychopatka? 01.02.20, 09:03
        Pocieszające, że nie tylko ja mam takie odczucie. Niektórym łatwiej mówić o życiu innych kiedy po napisaniu o swoim dostało się @&!? na forum.
    • mrs.solis Re: Stalkerka? Psychopatka? 01.02.20, 03:02
      OJP, chcialo ci sie pisac tak dlugi post nt. takich pierdol?
    • fragile_f Re: Stalkerka? Psychopatka? 01.02.20, 03:20
      Kuzyn przede wszystkim powinien zrozumieć jedno: pod żadnym pozorem nie powinien opowiadać Ci o swoim życiu osobistym, bo natychmiast opiszesz je na ogólnopolskim forum. Jak myslisz, jakby się poczuł, gdyby przeczytał ten post? Chciałabys, zeby ktoś zdradzał w ten sposób swoje sekrety?

Ty to robisz tylko po to, żeby poczuć się lepiej, bo ktoś ma gorzej. Zamiast skupić się na tym, żeby TOBIE było dobrze, to emocjonujesz się nieudanym życiem innych. To nie jest dobra droga, nigdy nie będziesz szczesliwa w ten sposób.

I nie, Twój kuzyn nie jest debilem, jak to napisałaś w którymś poscie. Jest zagubionym człowiekiem, z przeoraną psychiką, podejmującym złe decyzje i umawiającym się z kobietami, które maja ewidentne problemy. Robisz dokładnie to samo, co on i również nie jesteś debilką, po prostu nie masz wypracowanych zdrowych mechanizmów życiowych. Może lepiej byłoby skupić się na sobie, swoim życiu, swoich decyzjach i emocjach?

I jeszcze jedno: bycie życzliwym w stosunku do siebie i do innych powoduje, że życie jest po prostu milsze i można spotkać fajnych ludzi na swoje drodze. To, co robisz w tym poscie (i wielu innych), powoduje że Twoje życie staje się gorsze, bo pasiesz się na złych emocjach (zazdrość, zawiść, pogarda, patrzenie z góry), a Ci fajni ludzie w miedzyczasie uciekają. I tyle.
      • waleria_s Re: Stalkerka? Psychopatka? 01.02.20, 06:20
        W punkt. Nikt o zapędach moralizatorskich i z tak wielką chęcią oceniania, wtrącania się w cudze życie i wybory, nie zjedna sobie ludzi. Nie tak dawno był wątek o życiu seksualnym obcej kobiety, teraz kuzyn na tapecie, zaczynam mieć wrażenie, że to naciągane historyjki, żeby tylko poczuć się lepszą i mądrzejszą na tle 'tych głupich ludzi'.
      • pani_tau Re: Stalkerka? Psychopatka? 01.02.20, 07:37
        @fragile: Trudno się nie zgodzić z tą opinią.
      • hrabina_niczyja Re: Stalkerka? Psychopatka? 01.02.20, 08:48
        Ty Fragile to już Ci dawno pisałam, że powinnaś się udać po pomoc. Żeby w każdym moim wątku walić tania psychologia, która nijak ma się do rzeczywistości to trzeba mieć coś nie teges. I się tak nie martw o tego mojego kuzyna, da sobie radę, nawet lepiej niż ty ze swoimi wywodami. O mnie też nie musisz, życzliwych ludzi mam aż nadto.
        • pade Re: Stalkerka? Psychopatka? 01.02.20, 10:00
          Może i ma się nijak do rzeczywistości, ale do tego, co prezentujesz na forum to akurat pasuje jak ulał.
    • lalkaika Re: Stalkerka? Psychopatka? 01.02.20, 03:57
      Mam malenki kawaleczek serka gorgonzola z mascarpone..chyba zjem...
      • mrs.solis Re: Stalkerka? Psychopatka? 01.02.20, 05:09
        Potem utyjesz do 130 kg. po czym pod wplywem postow na ematce zostaniesz anorektyczka , a na koniec psychiczna stalkerka. Idz lepiej spac 😂
    • mebloscianka_dziadka_franka Re: Stalkerka? Psychopatka? 01.02.20, 07:23
      No jak strzela focha i się nie odzywa to chyba dobrze? Raczej nie jest stalkerką (a przynajmniej na razie trudno to stwierdzić), ale na pewno jest niezrównoważona psychicznie.
    • anorektycznazdzira Re: Stalkerka? Psychopatka? 01.02.20, 07:27
      Jak się buduje bazę, to się robi sugestie bycia rozrywaną przez wielbicieli divą, względnie zajętą przez 53835481945218 arcy-inspirujących spraw i zajęć królową życia, a nie jęczy, kwęczy, wyżala na dziecko i opowiada o ojcu patolu. Kogo by to miało podgrzać???
      Sprawa jest jasna.
    • cauliflowerpl Re: Stalkerka? Psychopatka? 01.02.20, 08:12
      " Ciśnie do tego stopnia, że wysyła wiadomość o 21, o 21:15 kolejna co się dzieje, o 21:20 czemu nie odpisujesz, a o 21:30 strzela focha ok nie chcesz gadac, olewasz mnie to idę stąd."

Ę? I tyle? Dobry borze, jak kiedyś będziesz miał kaprys przydzielić mi stalkera to poproszę o taką wersję: wysłał 4 wiadomości i dość przyzwoitej godzinie, po czym się obraził i zniknął.
      • hrabina_niczyja Re: Stalkerka? Psychopatka? 01.02.20, 08:51
        No właśnie nie wiem czy ona tak zniknie. Nie powiesz mi, że normalnym jest wysyłać ludziom wiadomości co 10 minut, bo nie odpisują. Znajomym, własnemu chłopu się tego nie robi, a co dopiero przypadkowemu typowi. I ta natarczywość, to wieczne zaczepianie. Desperacja aż bije. Nie, ja tak nie mam i dla mnie to jest nienormalne.
        • cauliflowerpl Re: Stalkerka? Psychopatka? 01.02.20, 09:01
          Nie jest normalne, ale do stalkingu to temu dość daleko. No ale panna nie rokowała od pierwszej chwili, to co się dziwić. Podejrzewam, że pomędzi i przestanie, tym bardziej, że poza numerem telefonu nic nie ma, więc zablokowana nie będzie miała wyboru.
        • thank_you Re: Stalkerka? Psychopatka? 01.02.20, 09:01
          Nie, hrabino, desperacja to od ciebie bije.

Z kuzyna ktos zdziera lacha.
        • m_incubo Re: Stalkerka? Psychopatka? 01.02.20, 09:07
          Jasne, a kuzyn od dwóch tygodni tak sobie odbiera i odbiera te lawiny wiadomości, i tak wysłuchuje przez telefon jakąś przypadkową babę z netu, i rozkminia wszystko z tobą, podczas gdy normalna reakcja to po prostu zablokowanie numeru.
          To na pewno ta babka jest wariatką..?
          • cauliflowerpl Re: Stalkerka? Psychopatka? 01.02.20, 09:09
            Hiszpanie mówią: "Dios los cría y ellos se juntan".
          • thank_you Re: Stalkerka? Psychopatka? 01.02.20, 09:15
            Psychopatka! Stalkera! Jak zwykle z armaty do muchy. wink
          • triss_merigold6 Re: Stalkerka? Psychopatka? 01.02.20, 10:28
            Płaczę big_grin
    • m_incubo Re: Stalkerka? Psychopatka? 01.02.20, 09:01
      Twoje wątki są coraz bardziej odjechane i
      czyta się je z dziwnym niepokojem, chociaż niby z góry wiadomo, czego się można w kolejnych postach spodziewać.
      To coś jak zaglądanie pod kamienie na wycieczce w lesie, to co spod nich ucieka może przyprawić o atak serca.

• triss_merigold6 Re: Stalkerka? Psychopatka? 01.02.20, 09:23
        Nienie. To jak oglądanie wypadku. Nieco krępujace i obrzydliwe a jednak człowiek zerka.
      • mid.week Re: Stalkerka? Psychopatka? 01.02.20, 09:50
        big_grin
    • chatgris01 Re: Stalkerka? Psychopatka? 01.02.20, 09:13
      Hrabino, nie idź tą drogą.
      Bo zamienisz się we własną matkę.
    • nessy Re: Stalkerka? Psychopatka? 01.02.20, 09:20
      Wiesz co, ktoś sobie jaja robi a Wy oboje to łykacie big_grin
    • kadfael Re: Stalkerka? Psychopatka? 01.02.20, 10:01
      Dwa tygodnie? To za chwilę przestanie mieć czas. Ferie się skończą
    • mid.week Re: Stalkerka? Psychopatka? 01.02.20, 10:15
      myślałam, że to będzie wątek o najbardziej prestiżowej forumce na świecie wink
      • chatgris01 Re: Stalkerka? Psychopatka? 01.02.20, 10:24
        Też tak w pierwszej chwili pomyślałam.
      • gama2003 Re: Stalkerka? Psychopatka? 01.02.20, 11:40
        A ja że o stalkerce.
        Z czym do ludzi ?
    • sumire Re: Stalkerka? Psychopatka? 01.02.20, 10:15
      Ty wiesz, co to jest stalking?
    • iberka Re: Stalkerka? Psychopatka? 01.02.20, 10:58
      Jesteś powierniczką tylu osób .....myślałaś żeby zasiąść w konfesjonale ?
      • szmytka1 Re: Stalkerka? Psychopatka? 01.02.20, 11:45
        big_grin
      • double-facepalm Re: Stalkerka? Psychopatka? 01.02.20, 11:47
        😂😂
      • sundace46 Re: Stalkerka? Psychopatka? 02.02.20, 09:35
        iberka napisała:

> Jesteś powierniczką tylu osób .....myślałaś żeby zasiąść w konfesjonale ?

Oplułam monitor big_grin big_grin big_grin
    • double-facepalm Re: Stalkerka? Psychopatka? 01.02.20, 11:38
      Co za problem zablokować? Baba ewidentnie zaburzona lub chora, i jej czepiactwo eskaluje. Szkoda czasu i energii.
    • alpepe Re: Stalkerka? Psychopatka? 01.02.20, 11:47
      Jakem domorosła psychiatra, podejrzewam u pani dwubiegunówkę. Dobrze mu poradziłaś. A tobie dobrze poradziła fragile.
    • astrologia333 Re: Stalkerka? Psychopatka? 01.02.20, 17:40
      Tak, to jest stalking. Fakt, że z najdrobniejszymi szczegółami znasz historie uczuciowo / seksualne swojej rodziny/znajomych z tymi ofiarami losu ( koniecznie) i jarasz się tym na forum publicznym to jest stalking.
      To że oni do ciebie przychodzą po porady lub na zwierzenia i opowiadają ci o tych żałosnych spotkaniach z tymi dziwadłami (koniecznie) do których ich oczywiście przymuszono - jest kuriozalne.
      A, to że ty się tym dowartościowujesz i jak pimpek z obślinionym pyskiem wyciągasz coraz więcej szczegółów aby obśmiać wiek, mieszkanie, otyłość, zachowanie itp na forum publicznym jest podejrzanie dziwne.
      Oczywiście twoja rodzina i znajomi są normalni i fantastyczni.

Wniosek 1.
      Masz wyjątkowy dar do poznawania ludzi równych sobie ( nie, to nie jest komplement) oraz twoje zaburzenia mają podłoże rodzinne/ genetyczne. Smog jaki?

Wniosek nr 2
      Masz rozdwojenie jaźni.

Wniosek 3.
      Idz na terapię.
      • chatgris01 Re: Stalkerka? Psychopatka? 01.02.20, 17:45
        Uprasza się o nieobrażanie mojego kota Pimpka! surprised
        • iberka Re: Stalkerka? Psychopatka? 01.02.20, 18:23
          Ten wzrok 😼
        • mid.week Re: Stalkerka? Psychopatka? 01.02.20, 18:28
          Pimpek wygląda na kociego psychologa. Ten wnikliwy wzrok! On patrzy i duszę widzi jak na dłoni.
          • chatgris01 Re: Stalkerka? Psychopatka? 01.02.20, 18:51
            Oj tak! big_grin
        • fragile_f Re: Stalkerka? Psychopatka? 01.02.20, 19:12
          Bardzo przystojny kawaler smile A to ucho to słucha co się w kuchni dzieje?
          • chatgris01 Re: Stalkerka? Psychopatka? 01.02.20, 21:19
            Dziękuję smile
            Nie, słucha, co się dzieje za oknem (oni nie mają wstępu do kuchni, chyba, że pod nadzorem).
        • gama2003 Re: Stalkerka? Psychopatka? 01.02.20, 21:00
          On ma minę jakby ktoś do niego mówił - tiu tiu tiu, kici kici, mojkotecek....
          A on wzrokiem - pier....sz.
          • bazia8 Re: Stalkerka? Psychopatka? 01.02.20, 21:17
            😂
          • chatgris01 Re: Stalkerka? Psychopatka? 01.02.20, 21:17
            Bo to było jeszcze zanim odkrył w sobie miziaka (po ponad 8 latach pobytu!) i jak się tylko ktoś zbliżał, to zawsze patrzył z wielką podejrzliwością big_grin
            • snakelilith Re: Stalkerka? Psychopatka? 01.02.20, 21:38
              Sorry, chatgris, ale twój Pimpek wygląda jak rosyjski gangster. big_grin Co biorąc pod uwagę, że na randkę wybrałam Putina, jest z mojej strony komplementem. big_grin
              • chatgris01 Re: Stalkerka? Psychopatka? 01.02.20, 21:52
                Ale on potrafi też być słodki tongue_out
                • snakelilith Re: Stalkerka? Psychopatka? 01.02.20, 21:56
                  To tylko tak dla niepoznaki. Lepiej nie ufaj gadowi. big_grin
                  • chatgris01 Re: Stalkerka? Psychopatka? 01.02.20, 22:01
                    big_grin

Gad przychodzi, jak tylko się poruszę w nocy, i mnie smyra łapką po ręce, żeby go miziać big_grin
                    Patrząc przy tym wymownie.
                • fragile_f Re: Stalkerka? Psychopatka? 01.02.20, 21:56
                  No słodziaczek no smile Pimpuś-sadełko big_grin Bardzo podobny jest do mojej, na tym zdjęciu wygląda w ogole jak ona, ma tylko delikatnie inaczej ułożone łaty na mordce.
                  • chatgris01 Re: Stalkerka? Psychopatka? 01.02.20, 22:02
                    Też go nazywam Pimpuś-sadełko, pasuje mu.
                    Głaski dla Twojej smile
                • iberka Re: Stalkerka? Psychopatka? 01.02.20, 22:18
                  Awwwwww
                • gama2003 Re: Stalkerka? Psychopatka? 01.02.20, 22:22
                  W takim zacnym legowisku to ja mu się nie dziwię.
    • memphis90 Re: Stalkerka? Psychopatka? 02.02.20, 09:54
      Stalking, w którym stalker nie chce się spotykać, nie wysyła swoich zdjęć, za to wysyła 4 wiadomości?
    • ira_08 Re: Stalkerka? Psychopatka? 02.02.20, 10:27
      Ciężko mi uwierzyć, że kuzyn się zwierza kuzynce z życiorysu pani poznanej w internetach 2 tygodnie temu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka