Dodaj do ulubionych

Ciaza wedlug braci samcow

01.02.20, 21:40
Watasek na weekend do poczytania i zadziwienia sie swiatem, dla zainteresowanych. Polecam zwlaszcza rodzicom corek. Odpowiedzi jak odpowiedzi, pochylcie sie nad starterem. Gdyby mi sie trafil ziec z takim podejsciem, nogi bym wyrwala z odwloka:

Tekst linku

Obserwuj wątek
    • cauliflowerpl Re: Ciaza wedlug braci samcow 01.02.20, 21:47
      Przeciez to jakis totalny pojeb nawet jak na forum BS.
      • umi Re: Ciaza wedlug braci samcow 01.02.20, 21:59
        Prawda? Moja wizja honorowego zejscia z tego swiata poki jestem piekna i sprawna poszla sie y.bac. Nie odpuszcze poki mloda nie zakonczy planow prokreacyjnych.
      • mebloscianka_dziadka_franka Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 11:13
        Raczej troll.
    • pola84 Re: Ciaza wedlug braci samcow 01.02.20, 21:48
      W Polsce chyba nie można mieć ślubu tylko kościelnego. Tzn na pewno nie katolicki. Ale cały post uważam za wymyśloną sytuację, w Polsce po USG żadna kobieta nie będzie mówiła, zwłaszcza wiedząc iż mąż jest przeciwny, że nie chce usunąć ciążę.
      • pola84 Re: Ciaza wedlug braci samcow 01.02.20, 21:48
        *że chce usunąć ciążę
        • umi Re: Ciaza wedlug braci samcow 01.02.20, 22:03
          Jeden z uzytkownikow potwierdzil rawdziwosc, wiec niestety nie. Tak mnie trzepnelo, ze popelnilam pierwszy watek tutaj.
          • memphis90 Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 09:36
            A jedna z ematek spaceruje z gazeciarzem po Jurze....
          • mebloscianka_dziadka_franka Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 11:14
            A no jak jakiś anonim potwierdził historię drugiego anonima, to rzeczywiście to musi być prawda.
            • arwena_11 Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 11:24
              Jak najbardziej jest możliwość samego ślubu kościelnego. Tylko trzeba mieć zgodę od biskupa
      • livia.kalina Re: Ciaza wedlug braci samcow 01.02.20, 22:14
        Nie wiem, co na to prawo ale jak najbardziej zdarzają się wyłącznie śluby katolickie ( bo z nieletnią). Pewnie kwestia pieniędzy. Znam taką rodzinę romską ( żona jest już pełnoletnia, jak brała ślub miała 16), zresztą to dobrane małżeństwo. Ale nigdy nie pytałam, jak udało się to zorganizować.
        • andaba Re: Ciaza wedlug braci samcow 01.02.20, 22:22
          Normalnie, ja sama najpierw wzięłam ślub kościelny, nikt sie nie pytał, czy mam zamiar brać cywilny. Znam osoby, które poprzestały na kościelnym, żeby nie robić problemów urzędowych sobie i spadkobiercom.
          Ślub kościelny niekonkordatowy nie ma żadnej mocy prawnej.
          • pola84 Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 07:49
            No więc właśnie, to facet do dzieci nie ma żadnych praw o ile ich nie uzna.
          • ichi51e Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 08:07
            To bylo pewnie przed zmiana przepisow teraz ksiadz musi zarejestrowac slub. A ci jak maja dziecko 3 letnie to juz pewnie na nowe sie zalapali
        • ultimate.strike Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 01:06
          Nie wiem, co na to prawo ale jak najbardziej zdarzają się wyłącznie śluby katolickie ( bo z nieletnią)

prawo przewiduje w takim przypadku karę pozbawienia wolnosci.

Ale nigdy nie pytałam, jak udało się to zorganizować

I słusznie, są rzeczy, których bezpieczniej jest nie wiedzieć.
        • pola84 Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 07:48
          Ale w świetle prawa oni nie są maleństwem. Tak więc w przypadku brata samca on by nie był automatycznie nawet ojcem dzieci, to po co konsultować się z prawnikiem. Dlatego ta historia jest IMO mało realna
      • heca7 Re: Ciaza wedlug braci samcow 01.02.20, 22:25
        Można.
      • kafana Re: Ciaza wedlug braci samcow 01.02.20, 22:55
        Dlaczego nie? Miałam taki przypadek ze wzięłam ślub konkordatowy a ksiądz nie zaniósł papierów do urzędu i jak się po jakimś czasie okazało miałam ślub tylko wyznaniowy. Nie był nie ważny czy coś ( w sensie kościoła) za to w usc musiał być drugi. Szopkasmile
        • ultimate.strike Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 01:05
          To nie było ślubu tylko oszustwo. Dlaczego nie powiadomiłaś odpowiednich organów, że ksiądz wyłudził pieniądze?
      • katriel Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 02:44
        > W Polsce chyba nie można mieć ślubu tylko kościelnego.

Można za zgodą biskupa.
        Tzn. prawo państwowe nie zabrania, bo i z jakiej racji - tak jak nie zabrania ślubów humanistycznych, kolonijnych i innych bez skutków prawnych. A przepisy kościelne przewidują, że jak ludzie biorą ślub kościelny, to powinni i państwowy wziąc, ale dopuszczają wyjątki.
        Moja ciotka taki ma - owdowiawszy wyszłą powtórnie za mąż, ale spadek chciała w całości zachować dla córki.
    • ultimate.strike Re: Ciaza wedlug braci samcow 01.02.20, 21:48
      Znowu wątek werbunkowy?
      • umi Re: Ciaza wedlug braci samcow 01.02.20, 22:05
        Nie, informacyjny.
        • ultimate.strike Re: Ciaza wedlug braci samcow 01.02.20, 22:12
          Gdyby nie feministki to BS nawet by nie wiedzieli, że istnieją. Dzięki Wam niedługo podbiją internet i będą niedoścignionym wzorcem dla milionów młodych mężczyzn.
          • umi Re: Ciaza wedlug braci samcow 01.02.20, 22:16
            Mam nadzieje, ze nie. Poza tym tam trafiaja mlode chlopaki ktorym oni wypaczaja mozgi. I raczej sie nie chwala rodzicom na jakie strony wchodza. Jesli nikt nie napisze co niewlasciwego sie tam wyprawia, beda spaczac coraz wiecej mlodziezy.
            • cauliflowerpl Re: Ciaza wedlug braci samcow 01.02.20, 22:25
              No akurat w tym przypadku wiekszosc mu pisze, ze jest pojebem. Moze nie wprost, ale jednak troche mu te lepetyne probuja wyprostowac.
              • umi Re: Ciaza wedlug braci samcow 01.02.20, 22:28
                Dlatego napisalam, zeby zwrocic uwage glownie na starter.
                Ale z tych odpisujacych tez nie wszyscy sa normalni i nawet po normalnych jada. Takze w sumie przygnebiajacy watek, zwlaszcza uwzgledniajac ze ten facet jest prawdziwy. Normalnie XIX w i wsadzanie niepokornych zon do psychiatryka uncertain
                • ultimate.strike Re: Ciaza wedlug braci samcow 01.02.20, 22:40
                  To trolling, forum BS zee swej natury nie jest normalne, bardziej neurotyczne nawet niż Emama i służy do wyładowywania frustracji, że się nie udaje osiągnąć mitycznego statusu "prawdziwego" faceta wg. feministycznej klasyfikacji.

Takze w sumie przygnebiajacy watek, zwlaszcza uwzgledniajac ze ten facet jest prawdziwy.

Wątek jest przygnębiający, jak cała obecna dyskusja na tematy społeczne, a facet jest trollem.

Normalnie XIX w i wsadzanie niepokornych zon do psychiatryka

W XIXw wsadzano do psychiatryka kogo popadło, przeciwników politycznych też. "Normalna" większość decydowała kogo dzisiaj zamykamy. Strach pomyśleć, jak normalną większościa stanie się pan Smith z Lewes Priory School.
                  • umi Re: Ciaza wedlug braci samcow 01.02.20, 22:44
                    Pierwszy raz nie piszesz o spodniach i nawet z sensem piszesz.
                    Chyba chcialam cos takiego przeczytac.
                    • ultimate.strike Re: Ciaza wedlug braci samcow 01.02.20, 22:50
                      Nie pierwszy raz, na samych forach GW napisałem juz kilkaset tysięcy postów, z tego o spodniach jest mniej niż 1/4. smile
            • simply_z Re: Ciaza wedlug braci samcow 01.02.20, 22:38
              non stop linkujecie to gowno, po co pytam?
              • ultimate.strike Re: Ciaza wedlug braci samcow 01.02.20, 22:41
                Kościół też stale straszy satanistami.
              • umi Re: Ciaza wedlug braci samcow 01.02.20, 22:43
                Ja pierwszy raz, w celu odreagowania szoku.
                • ultimate.strike Re: Ciaza wedlug braci samcow 01.02.20, 23:03
                  A więc Ci wyjaśnię. Jest to standardowy trolling pro-life targetowany tym razem do zakompleksionych facetów z tamtego forum. Wszelkie przypadki działalności prolifeowców wyglądają podobnie, zawsze są odrażające. To osobniki, ktore potrafią przedd szkollą wystawić krwawe obrazki różnych pourywanych główek itp. i się cieszą z kwkurzenia ludzi. Jedyny przypadek, jaki widziałem, że się wpasowali, to jak umieścili swoje plakaty przy wejściu na Brutal Assault Festival. smile
                • simply_z Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 13:38
                  ty moze tak ale inni non stop linkuja ten syf. Zgłaszam do moderatora o usunięcie tego.
                  • umi Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 21:40
                    Ale za co? Niech rodzice corek wiedza jaki xooyek moze im sie trafic za ziecia.
    • jak_matrioszka Re: Ciaza wedlug braci samcow 01.02.20, 21:49
      Tam też trzeba sie spieszyć z czytaniem tak jak u nas, czy raczej nie zdejma watku?
      • umi Re: Ciaza wedlug braci samcow 01.02.20, 22:01
        Nie wiem. Ale polecam chociaz starter, zeby wiedziec jacy ludzie po tym swiecie chodza.
    • tt-tka Re: Ciaza wedlug braci samcow 01.02.20, 21:56
      umi napisała:

> Gdyby mi sie trafil ziec z takim podejsciem, nogi bym wyrwala z o
      > dwloka:

A co to da ? Ani glowka mu sie od tego nie naprawi, ani charakter... nie lepiej zaprosic na obiad i grzybkow nagotowac ?
      • umi Re: Ciaza wedlug braci samcow 01.02.20, 22:03
        big_grin
    • andaba Re: Ciaza wedlug braci samcow 01.02.20, 22:05
      A gdyby się trafiła synowa z takim podejściem?
      • umi Re: Ciaza wedlug braci samcow 01.02.20, 22:08
        Traktujaca tak syna w ciazy? Czy taka spanikowana?
        Pierwsze nierealne, medycyna az tak do przodu nie poszla i raczej nie pojdzie. Drugie mam nadzieje, ze tez nie, bo licze ze mi sie uda wychowac kogos porzadniejszego jako czlowiek niz ten pseudo-tata.
        • andaba Re: Ciaza wedlug braci samcow 01.02.20, 22:10
          Nie udawaj kretynki.

• umi Re: Ciaza wedlug braci samcow 01.02.20, 22:12
            Jaki jest wariant trzeci? Na tak zadane pytanie innej opcji nie widze.
            Uwazasz, ze facet ma racje?
            • gala007 Re: Ciaza wedlug braci samcow 01.02.20, 22:39
              Ona nie napisała że facet ma rację, ale ze nie chciałaby żeby jej synowa szykowała aborcję planowanej ciąży przez złe samopoczucie.

Ogólnie to jak na BS mało smakowity wątek, starter fejkowy, odpowiedzi w większości do rzeczy.
              • umi Re: Ciaza wedlug braci samcow 01.02.20, 22:46
                Zle samopoczucie? Jakby matka mojego wnuka przez trzy tygodnie nie zjadla nawet kanapki, nie byla w stanie nic wypic i non stop byla na kroplowkach, pierwsze co bym zrobila to szukala jak najlepszego lekarza zeby sie upewnic, ze nie zejdzie, a dzieciak nie zostanie polsierota.
                Wiekszy problem mialabym z tym, jakby sie uparla umierac dla idei i w nosie mialaby dziecko juz bedace na swiecie.
                • gala007 Re: Ciaza wedlug braci samcow 01.02.20, 22:49
                  Tamta zdaje się też chcę umierać, a konsultację z psychiatrą w szpitalu nazywasz "zamykaniem w psychiatryku niepokornej żony".
                  • umi Re: Ciaza wedlug braci samcow 01.02.20, 22:51
                    Nie, jesli nie w tym, to w watku na ten temat, w tym ich rezerwacie dla kobiet jest ciag dalszy, ktorego juz nie linkowalam. W jednym albo w drugim ktos rzucil pomyslem, zeby zamknac i zmusic do urodzenia.
              • cauliflowerpl Re: Ciaza wedlug braci samcow 01.02.20, 22:48
                Prawda? No ale przy okazji przeczytalam watek o singielkach, ktore kupuja mieszkania (interesujacy, zaiste, dowiedzialam sie skad kobiety biora pieniadze) oraz że guru bedzie jednak robił maturu, a bylam przekonana, ze temat porzucil - robimy zaklady, czy zda?
                • gala007 Re: Ciaza wedlug braci samcow 01.02.20, 22:50
                  O, i po takie wątki się tam chodzi smile
                  • cauliflowerpl Re: Ciaza wedlug braci samcow 01.02.20, 22:56
                    Zajrze jeszcze tylko do przysiegalni, z ciekawosci ilu panow postanowilo ostatnio skonczyc z kompulsywnym waleniem konia i ide spac big_grin
                    • hanusinamama Re: Ciaza wedlug braci samcow 01.02.20, 23:46
                      Jest tam takie cos???!!!!!!!!!!!!!!
                      • cauliflowerpl Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 07:59
                        Prosz:
                        braciasamcy.pl/index.php?/forum/148-przysi%C4%99gam-przed-bra%C4%87mi/
              • hanusinamama Re: Ciaza wedlug braci samcow 01.02.20, 23:45
                Ale to dochodzi do momentu ze nie tylko chłop cie moze zmusic do urodzenia ale i teściowa....fiu, fiu
      • vodyanoi Re: Ciaza wedlug braci samcow 01.02.20, 22:38
        Z jakim?
    • ultimate.strike Re: Ciaza wedlug braci samcow 01.02.20, 22:35
      W temacie, to jawny fejk, czyli trolling, nic się kupy nie trzyma.
    • fredzia098 Re: Ciaza wedlug braci samcow 01.02.20, 22:39
      Przeczytałam starter dwa razy i wszystkie odpowiedzi, i nie wiem co cię bulwersuje konkretnie? Facet chce żeby bliźniaki się urodziły, ma prawo, tak samo jego dzieci jak i jej. Synem się zajmuje po pracy do wieczora, deklaruje że bliźniakami też się zajmie. Chyba prawidłowo? Zależy mu na dzieciach na żonie nie koniecznie, zawiódł się na niej, też jego prawo, wiele kobiet ma identycznie. Co cię tu bulwersuje? Co złego w tym ojcu? Czy po prostu chodzi o to żeby zjechać ojca za sam fakt bycia facetem.
      • umi Re: Ciaza wedlug braci samcow 01.02.20, 22:48
        Chcialabys byc na miejscu tej kobiety? Byc w takiej sytuacji zdrowotnej i psychicznej, a miec meza, ktory za Twoimi plecami knuje jak tu zmusic Cie do porodu bez wzgledu na koszty i zabrac dzieci?
        Coz, zawsze mawiam, ze ludzie powinni dostawac od zycia to, co uwazaja za sluszne wobec innych.
        • memphis90 Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 09:40
          Przecież to kobieta chce odejsc, co zadeklarowała, a chłop chce dostać w takiej sytuacji opiekę nad dzieckiem /dziećmi. Nic szokującego.
          • triss_merigold6 Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 09:42
            Zabawny jest z tym chceniem.
          • umi Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 21:41
            A wczesniej chce ja po trupach zmusic do porodu i zamiast latac po lekarzach, zeby nic nie bylo jej i dzieciom, lata po prawnikach i zbiera rady jak ja najlepiej upupic. No, maz i ojciec roku, cud miod i orzeszki suspicious
      • aerra Re: Ciaza wedlug braci samcow 01.02.20, 23:18
        Co złego?
        Może to, że partnerkę traktuje całkowicie przedmiotowo - to tylko inkubator i tyle, sam napisał, że mu na niej nie zależy, liczą się tylko dzieci. Jej strach, jej plany, jej życie - nie ma w ogóle dla niego znaczenia. Dla niego to nie jest ważne, ona ma się dostosować.
        I już pomijając zasadność jej lęków - to on zachowuje się skandalicznie. Po czymś takim, niezależnie od tego czy urodzi czy nie, to raczej wątpię, żeby im się ułożyło - jakbym była na jej miejscu to tak czy owak byłby koniec tego związku.
        Inna sprawa, że ona jest chyba niestabilna psychicznie, a hormony zrobiły jeszcze swoje.
        A i ja wiem akurat jakie to fajne jak się rzyga od rana do wieczora przez parę miesięcy i jest się uwiązanym w szpitalu, bo trzeba być na kroplówkach. Jeśli nie chce się ciąży, nie podjęło decyzji świadomie i dobrowolnie (i te twierdzenia tego gościa, że oboje chcieli, to mi tu śmierdzą kitem - zwłaszcza, że mu się tam wymsknęło, że miała robić właśnie aplikację i że bardzo jej na tym zależy - kto rozsądny planowałby ciążę w takim momencie?), to to jest naprawdę trudne do zniesienia.
        • sofia_87 Re: Ciaza wedlug braci samcow 01.02.20, 23:43
          Ta kobieta jest prawniczka, czyli głupia nie jest, co więc ja skłoniło do związania się z takim odpadem atomowym?
          • ultimate.strike Re: Ciaza wedlug braci samcow 01.02.20, 23:53
            Ona się nie związała z tym odpadem, dała mu solidnego kosza, i to takiego segregującego śmieci, dlatego facet wymyślił tą historyjkę i nadaje na kobiety żeby odreagować utraconą dumę. A jeszcze bardziej prawdopodobne, że to działacz prolife, ktry się za takowego urażonego podaje żeby pokazać pourywane głowki na forum.
        • arwena_11 Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 11:33
          Jak nie chciała dzieci to się mogła zabezpieczyć. Co do aplikacji. Moja siostra urodziła syna na 3 tygodnie przed egzaminem końcowym. Na egzamin szła z 3 tygodniowym dzieckiem. Znaczy ona pisała egzamin, ciotka z maluchem stała pod salą. Siostra wychodziła na karmienie. I tak przez 3 dni. Zdała.
          • semihora Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 17:07
            arwena_11 napisała:

> Jak nie chciała dzieci to się mogła zabezpieczyć.

Ten argument z koziej upy już tyle razy został obalony, że naprawdę mogłabyś sobie darować.
          • umi Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 21:43
            Czyli jak ktos planuje dziecko ale ma pecha i zdrowie mu sie pogorszy, to traktujemy jak inkubator, odmawiamy praw do zycia i stanowienia o sobie? Fajne podejscie.
            To ja proponuje przymusowe przeszczepy nerek i watroby od wszystkich zarejestrowanych jako potencjalni dawcy. Teoretycznie od tego nie umra, a inny czlowiek z braku moze, wiec pogorszmy im zdrowie i narazmy ich zycie w imie naszych idei suspicious
      • super_hetero_dyna Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 08:26
        Nie tyle, a przynajmniej nie tylko, za to, że jest facetem. Przede wszystkim za to, że odmawia jej "świętego prawa do aborcji". A wiadomo, że kto kobiecie odmawia tego prawa (które swoją drogą nie jest żadnym "prawem", tylko zwykłym uroszczeniem), ten ostatni drań i morderca, i nie obejmuje go nawet pierwszeństwo na przejściu dla pieszych.
        • tanebo2.0 Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 08:31
          Jak to jest że neofaszyści bronią życia kilku komórek a chcą zabijać żyjących uchodźców?
          • cauliflowerpl Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 08:43
            Bo to są ICH komórki. Znaczy się były ICH plemniki (które jednocześnie, być może tego samego dnia kilka minut po napisaniu posta, z zaskakującą łatwością spuszczają w serwetkę).
            • super_hetero_dyna Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 08:58
              Nie. Bo to są ich DZIECI. Być może w głowie Ci się to nie mieści, ale wielu ojców broniłoby swoich dzieci przed ich matką, gdyby z jakichś powodów usiłowała je pozabijać.
              • tanebo2.0 Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 09:08
                Taaa... i dlatego główny temat inceli to "ona wrobiła mnie w ciążę"?
              • milva24 Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 09:27
                A co sprawia, że nagle ich DZIECI przestają być ich DZIEĆMI jeśli okaże się, że są niepełnosprawne? Albo jeśli po rozwodzie trzeba płacić alimenty?
                • super_hetero_dyna Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 11:16
                  Wszyscy ojcowie nie płaca alimentów po rozwodzie? Wszyscy ojcowie tracą zainteresowanie dzieckiem, kiedy okazuje się, lub STAJE niepełnosprawne?
                  • gala007 Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 11:44
                    super_hetero_dyna napisał(a):

> Wszyscy ojcowie nie płaca alimentów po rozwodzie? Wszyscy ojcowie tracą zainter
                    > esowanie dzieckiem, kiedy okazuje się, lub STAJE niepełnosprawne?

Nie wszyscy, ale jeśli ktoś odchodzi to jest to niemal zawsze ojciec.
                    A niepłacących ojców jest kilkaset tysięcy.
                    • super_hetero_dyna Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 12:30
                      Kilkaset tysięcy? Wobec kilkunastu milionów polskich ojców to raczej niewiele, prawda? Ledwie kilka procent. To chyba nie upoważnia do obraźliwego uogólnienia, które miała czelność popełnić milva24?
              • triss_merigold6 Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 09:30
                To ich materiał genetyczny, ten sam, który spuszczają w skarpetę, w ramach nieudanej walki z biciem konia. Dzieci będą jak się urodzą.
                • super_hetero_dyna Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 11:14
                  Nie. Dziećmi są od zapłodnienia. To NIE ten sam materiał genetyczny.
              • umi Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 21:50
                Jak beda je rodzic z narazeniem wlasnego zdrowia i zycia, wtedy beda mogli zadecydowac. W innym przypadku nie moga, bo druga osoba (tutaj kobieta) nie jest niczyja wlasnoscia i nie mozna jej traktowac jak przedmiot i srodek do wlasnych celow. Czasy niewolnictwa juz sie skonczyly.
        • umi Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 21:48
          No, raczej pozbawienie drugiej osoby zycia z premedytacja to morderstwo. I nie jest usprawiedliwieniem, ze chcemy ratowac kosztem tej pierwszej jakas druga osobe. W ten sposob to by kazdemu mozna bylo odmowic prawa do zycia, jezeli tylko kolidowaloby to z prawem do zycia kogos innego. Kazdy ma prawo w pierwszej kolejnosci ratowac sam siebie, dopiero potem ewentualnie innych.
          A juz zwlaszcza matka, ktora jedno dziecko na stanie juz ma.
    • hanusinamama Re: Ciaza wedlug braci samcow 01.02.20, 23:43
      Jakim cudem mają tylko ślub koscielny????
      Poza tym Pani zapewne nie chce miec z nim dzieci i to moze byc powód jej rozterek. Dotarło do niej z kim brała slub (tylko koscielny)...
      • ultimate.strike Re: Ciaza wedlug braci samcow 01.02.20, 23:54
        Nie jest to możliwe gdyż zgodnie z Końkordayem wszystkie śluby kościelne zyskują moc cywilną.
        • hanusinamama Re: Ciaza wedlug braci samcow 01.02.20, 23:57
          NO wiec slub koscielny jest tez slubem cywilnym...moze trzeba Pana poinformować, ze jego "żona" jest jednak żoną.
          • ultimate.strike Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 00:03
            Pana trzeba poinformować, że trollować też trzeba umieć.
          • araceli Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 09:56
            hanusinamama napisała:
            > NO wiec slub koscielny jest tez slubem cywilnym

Nie jest - nie powtarzaj tej bzdury. Ślub kościelny może mieć moc prawną o ile dopełni się odpowiednich formalności związanych ze ślubem cywilnym. Może ale nie musi.
            • hanusinamama Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 11:59
              Czyli mozna miec w PL slub tylko koscielny??
              Jak??
              Przeciez podpisujesz papier w kosciele i kosciól wysyła do USC.
              • marta.graca Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 12:20
                Niekoniecznie. www.google.com/amp/s/bezprawnik.pl/slub-koscielny-bez-cywilnego/amp/
        • katriel Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 03:07
          > zgodnie z Końkordayem wszystkie śluby kościelne zyskują moc cywilną.

Zyskują pod pewnymi warunkami: nie ma przeszkód, małżonkowie chcą żeby tak było, papiery zostają przekazane (patrz art. 10 konkordatu). Pisałam wyżej: istnieją śluby kościelne bez skutków cywilnych.
          Zresztą patrz tu.
          • memphis90 Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 09:45
            Należy się spodziewać, że głęboko wierząca katoliczka, której tak wyjątkowo zależało na ślubie przez Bogiem, że przekonala biskupa, nie będzie leciała się skrobać tylko dlatego, że niepohamowanie rzyga w 2 miesiącu.
            • umi Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 21:51
              Kazdy moze miec zacmienei umyslu i sie z niego potem wycofac. Lepiej pozno niz wcale suspicious
        • araceli Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 09:55
          ultimate.strike napisał:
          > Nie jest to możliwe gdyż zgodnie z Końkordayem wszystkie śluby kościelne zyskuj
          > ą moc cywilną.

Większej bzdury nie potrafiłeś wymyślić?
    • super_hetero_dyna Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 07:16
      Faktycznie, dzban. Jak można pisać przez samo h?
      • maslova Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 08:50
        super_hetero_dyna napisał(a):

> Faktycznie, dzban. Jak można pisać przez samo h?

Normalnie. Dajmy na to: hak, hamak, hiacynt, hiena.
    • ichi51e Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 08:05
      Ale co? Czytam i wszyacy wyslali rozsadnie do psychologa - jak na ematce doslownie. Koles jakis prymutw straszny az sie nadaje do watku o partnerce parkieciarza. Co prawnik (i to w huj dobra) robi z takim gosciem?
    • triss_merigold6 Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 08:28
      Aż niewiarygodne, żeby prawniczka była z takim cepem. Życzę jej, żeby się go pozbyła jak tylko wyjdzie ze szpitala.
    • pani-nick Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 08:36
      Urzekł mnie komentarz: „zabrałeś ja do psychiatry?”
      Nie, ze: „sugerowałeś jej wizytę u lekarza?” albo „może powinna rozważyć wizytę u psychiatry”.
      Tylko „zabrałeś?” 😂
      • triss_merigold6 Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 08:37
        Przecież oni zupełnie poważnie rozważają spacyfikowanie tej kobiety psychiatrycznie dopóki nie urodzi.
        • milva24 Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 08:46
          Zgadzam się, że to trolling ale gdyby była to prawda psychiatra nie byłby złym wyjściem. Jeśli kobiecie w planowanej i zdrowej ciąży coś się stało i nagle chce usunąć wypadałoby się skonsultować bo po aborcji mogłaby tego żałować.
          • ichi51e Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 11:49
            babka sama mu powiedziala ze ma depresje. zabranie jej do lekarza to dobre rozwiazanie. jak babka jest w takiej desperacji ze mysli o aborcji zrowych dzieci to juz nie ma co rozwazac i sklaniac tylko trzeba bardziej radykalnie
            • sofia_87 Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 12:02
              Może ona jest w depresji i desperacji gdyż dotarło do niej z czym się związała i rozmnaża.
            • ritual2019 Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 12:21
              ichi51e napisała:

> babka sama mu powiedziala ze ma depresje. zabranie jej do lekarza to dobre rozw
              > iazanie. jak babka jest w takiej desperacji ze mysli o aborcji zrowych dzieci t
              > o juz nie ma co rozwazac i sklaniac tylko trzeba bardziej radykalnie
              >

To nie sa dzieci! Depresja czy takie poczucie nie czyni jej bezwolnej.
    • ritual2019 Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 08:55
      Problem polega na tym ze rzecz dzieje sie w Polsce czyli skansenie mentalnym w ktorym to kobiety nie stanowia same o sobie. Ta kobieta nie moze usunac legalnie ciazy i to jest az niewiarygodne w 21w w panstwie nalezacym do EU, ktorego mieszkancy uwazaja sie za nowoczesnych i jakze lepszych od innych.
      A tu zone, jakis gosc (historia prawdziwa czy nie) moze jej skutecznie utrudnic stanowienie o sobie. Prawa kobiet w pl sa lamane a panie na tym forum ubolewaja jak to muzulmanki maja zle uwazajac ze ich sytuacja w pl jest lepsza.
      • milva24 Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 09:29
        A to w GB usuwają zdrową, planowaną ciążę z marszu gdy tylko przybiegnie do nich spanikowana kobieta? Żadnego wywiadu? Żadnej rozmowy z psychologiem?
        • triss_merigold6 Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 09:31
          Hm... planowanych ciąż raczej się nie usuwa.
          • milva24 Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 09:34
            Nawiązuję do tego trollowego wątku z bs gdzie podobno kobieta chce usunąć planowaną ciążę bo wyszła bliźniacza i źle się czuje.
            • milva24 Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 09:35
              Poza tym jestem w stanie sobie wyobrazić sytuację gdy kobieta usuwa planowaną ciążę.
            • ritual2019 Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 09:40
              milva24 napisała:

> Nawiązuję do tego trollowego wątku z bs gdzie podobno kobieta chce usunąć plano
              > waną ciążę bo wyszła bliźniacza i źle się czuje.

Jakie ma znaczenie czy ciaza byla planowana? Nawet jesli to mozna zmienic zdanie, mozna przestac chciec ciaze. Jesli ta ciaza doprowadzila ja do tego ze nie chce kontynuowac to powinna miec prawo ja przerwac, legalnie a nie kombinowac jak to zrobic w podziemu, za granica i w sekrecie w dodatku przed glupim mezem.
              • milva24 Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 09:46
                No ale ja się pytam czy wcześniej jest jakaś rozmowa czy nie ma. I nie mówię o namawianiu do zmiany decyzji tylko o rozpoznaniu przyczyn. Bo jeśli to jakieś zaburzenia to usunięcie może nie tylko nie pomóc ale zaszkodzić bo zaraz będzie dramat, że zmieniła zdanie a w rym przypadku się nie da cofnąć decyzji.
              • ride_like_the_wind Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 10:05
                Najpierw naucz się, jakimi cyframi określa się wiek na osi czasu, a potem się wypowiadaj na inne tematy. Edukacja podstawowa chyba Cię ominęła najwyraźniej.
        • ritual2019 Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 09:37
          milva24 napisała:

> A to w GB usuwają zdrową, planowaną ciążę z marszu gdy tylko przybiegnie do nic
          > h spanikowana kobieta? Żadnego wywiadu? Żadnej rozmowy z psychologiem?

Jesli kobieta nie chce ciazy to usuwaja. To jest decyzja kobiety a nie jej meza/partnera czy psychologa.
          • milva24 Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 09:38
            Ale jest wcześniej jakaś rozmowa o powodach decyzji czy dają te pigułki jak leci?
            • ritual2019 Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 09:48
              Decyzja o aborcji nalezy tylko do kobiety, jest proponowana konsultacja czyli rozmowa ale nie jest obligatoryjna, jesli kobieta nie chce nie musi. Wszystkie informacje zwiazane z aborcja sa confidential i nie wyprowadza sie ich do medical record kobiety.
              Takze osoby ponizej 16-go roku zycia moga miec aborcje bez wiedzy rodzicow.
              • ritual2019 Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 09:49
                Nie wprowadza
              • milva24 Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 09:52
                To chyba niezbyt dobrze. Ktoś może działać pod wpływem chwilowych zaburzeń poczytalności czy być zmuszonym przez partnera do usunięcia.
                • ritual2019 Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 09:59
                  milva24 napisała:

> To chyba niezbyt dobrze. Ktoś może działać pod wpływem chwilowych zaburzeń pocz
                  > ytalności czy być zmuszonym przez partnera do usunięcia.

No i? Idealnego rozwiazania nie ma, zawsze moze byc tak ze sie decyzji bedzie zalowac z counselling czy bez. Poza tym jesli ktos ma zaburzenia poczytalnosci to lepiej zeby nie sprowadzal na swiat potomstwa podobnie jak w przypadku stosujacego przemoc psychiczna partnera.
                  • milva24 Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 10:01
                    Zanurzenia poczytalności mogą być chwilowe a od przemocowego partnera można odejść zachowując ciążę. U Ciebie to jest chyba łatwiejsze niż w Polsce.
                    • ritual2019 Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 10:07
                      milva24 napisała:

> Zanurzenia poczytalności mogą być chwilowe

Co znaczy chwilowe? Z jakiego powodu ma sie zaburzenia poczytalnosci?

a od przemocowego partnera można ode
                      > jść zachowując ciążę.

Mo:na, tyle ze zachowujac ciaze w takim przypadku oznacza zachowanie wiezow z partnerem.

U Ciebie to jest chyba łatwiejsze niż w Polsce.

W jakim sensei?
                      • milva24 Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 10:12
                        W takim sensie, że w Polsce ofiara przemocy domowej nie ma wsparcia systemowego. Wydało mi się, że w Anglii jest inaczej ale może się mylę.
                        • ritual2019 Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 10:21
                          milva24 napisała:

> W takim sensie, że w Polsce ofiara przemocy domowej nie ma wsparcia systemowego
                          > . Wydało mi się, że w Anglii jest inaczej ale może się mylę.

Masz na mysli wsparcie finansowe? Tak, jest ale ofiara musi zdac sobie sprawe z tego ze nia jest i odejsc a to nie jest proste bo dzialaja te same mechanizmy jak u kobiet w Polsce, Francji itp. Strach czesto paralizujacy jakiekolwiek dzialania, kobiety nie mowia o tym, otoczenie nie wie a wiec i nie moze pomoc. To tak w duzym uproszczeniu.
                    • zuleyka.z.talgaru Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 22:46
                      Po co mieć dziecko z przełomowym patolem? Skoro można usunąć ciążę a rozmnożyć się z kimś sensownym?
                      • zuleyka.z.talgaru Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 22:46
                        Przemocowym.
      • ride_like_the_wind Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 09:50
        Piszemy XXI wiek, a nie 21 wiek (już by mądrzej brzmiało nawet 21. wiek, a nie 21 wiek).
    • ride_like_the_wind Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 09:48
      A co tym dziwnego, że facet nie chce zabicia własnych dzieci? Jakby byli Maltańczykami i by doniósł na żonę, to już by pewnie była pod kontrolą odpowiednich służb.
      Rozumiem, że ojciec nie ma nic do powiedzenia w tych sprawach?
      • tanebo2.0 Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 09:52
        Tak? To dlaczego tak się boimy ciąży kochanki? Tak naprawdę mało który mężczyzna chce dzieci. Dla większości dzieci to skutek uboczny posiadania rodziny.
        • triss_merigold6 Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 09:56
          Ty nie musisz się bać.
      • triss_merigold6 Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 09:56
        No, nie.
        • super_hetero_dyna Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 11:18
          Owszem, tak.
    • lot_w_kosmos Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 10:10
      Nie przyłącze się do oburzonych na faceta ematek.
      To też jego dzieci, ma prawo decydować o tym, czy będą żyć.
      Ma prawo domagać się potem opieki nad nimi.
      Ma prawo z powodu swojego światopoglądu poczuć niechęć do żony.
      • milva24 Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 10:18
        Jeśli nie mają ślubu cywilnego to raczej o opiece może zapomnieć bo nawet nie będzie uznany za ojca. Poza tym wcale nie potępiasz tego, że kobiecie nagle i niespodziewanie odbija a partner zyciowy zamiast się o nią martwić myśli "ch...z nią, tylko dzieci ważne?".
        • lot_w_kosmos Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 10:24
          Odniosłam się do tego, o co najbardziej tu się kruszy kopie - do aborcji.
          Poza tym, piszą tu głównie matki córek.
          A ja mam też syna i też patrzę z tej perspektywy. Też bym nie chciała, żeby mu kiedyś jego kobiecie odwaliło i żeby go w takiej sytuacji postawiła.
          • lot_w_kosmos Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 10:27
            Zresztą ematki bez ogródek wystawiają, przynajmniej na forum, walizki z facetami, którzy nie podzielają ich poglądów życiowych i nie robią wszystkiego na zawołanie ematek.
            Zatem eojciec powinien mieć to samo prawo wszakże.
            • triss_merigold6 Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 10:37
              Tak. I rozumiem rozstanie z żoną, której światopoglądu się nie podziela.
              Natomiast usunięcie ciąży to inna sprawa, pan nie może mieć równoprawnego zdania i wpływu.
              • super_hetero_dyna Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 11:19
                A niby dlaczego?
              • mebloscianka_dziadka_franka Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 11:34
                Kobieta ma święte prawo do aborcji, ale też święte prawo do mania dziecka. Tzn. jak kobieta chce mieć dziecko, to może dążyć do jego powołania na świat wszelkimi sposobami - nawet uciekając do podstępu i bez zgody i świadomości potencjalnego ojca.
                • super_hetero_dyna Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 12:33
                  Nie. Użycie podstępu, żeby zajść w ciążę WBREW woli potencjalnego ojca, powinno być ścigane i karane tak, jak gwałt.
                  • mebloscianka_dziadka_franka Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 12:55
                    Oczywiście, że tak powinno być. Ale nie jest, i są kobiety i to wcale nie jakiś margines, które właśnie tak uważają, że w wypadku gdy kobieta chce mieć dziecko, cel uświęca środki.
                    • super_hetero_dyna Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 13:42
                      To prawda. Niestety, kobiety są z w większości krótkowzroczne i nie dostrzegają dalekosiężnych skutków swoich pomysłów. Interesuje je tylko szybkie załatwienie jakiegoś dzisiejszego problemu, a o tym, co będzie jutro, pomyślą jutro.
          • milva24 Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 10:33
            A chciałabyś, żeby Ciebie mąż z buta potraktował jak Ci nagle odbije?
            • demodee Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 10:42
              Ale czy ta żona w ciążę zaszła w wyniku gwałtu albo antykoncepcja zawiodła?
              Ja się tego jakoś nie doczytałam.
              • ritual2019 Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 10:45
                demodee napisała:

> Ale czy ta żona w ciążę zaszła w wyniku gwałtu albo antykoncepcja zawiodła?

A jakie ma to znaczenie?
                • demodee Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 11:18
                  > A jakie ma to znaczenie?

Jeśli z gwałtu, to ma prawo usunąć w obliczu prawa.
                  • ritual2019 Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 11:27
                    demodee napisała:

> > A jakie ma to znaczenie?
                    >
                    > Jeśli z gwałtu, to ma prawo usunąć w obliczu prawa.

Pominmy to chore prawo, a gwaltu czy nie nie ma to znaczenia.
                    • demodee Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 11:56
                      > Pominmy to chore prawo,

Uważasz, że ciąże powstałe w wyniku przestępstwa powinny być kontynuowane wbrew woli matki?
                      • ritual2019 Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 12:13
                        demodee napisała:

> > Pominmy to chore prawo,
                        >
                        > Uważasz, że ciąże powstałe w wyniku przestępstwa powinny być kontynuowane wbrew
                        > woli matki?

Uwazam ze zadna ciaza nie powinna byc kontynuowana wbrew woli kobiety.
              • triss_merigold6 Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 10:45
                To bez znaczenia.
              • milva24 Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 10:46
                Ciąża ponoć planowana tylko kobiecie nagle odbiło. Zadziwia mnie pogląd niektórych, że w takim przypadku ciążę należy usunąć od ręki. Według mnie psychiatra byłby jak najbardziej wskazany.
                • ritual2019 Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 10:54
                  milva24 napisała:

> Ciąża ponoć planowana tylko kobiecie nagle odbiło.

Odbilo? Co to w ogole za slowo w tym przypadku? Co znaczy odbilo? Skad wniosek ze ciaza planowana, a nawet jesli to nie znaczy ze nie mozna zmienic zdania.

Zadziwia mnie pogląd niektór
                  > ych, że w takim przypadku ciążę należy usunąć od ręki.

Co znaczy od ręki? Kobieta jest w ciazy od dwoch miesiecy, ciazy nie chce, jak dlugo ma czekac?

Według mnie psychiatra b
                  > yłby jak najbardziej wskazany.

Psychiatra bo? Ona jest w szpitalu, ciaze znosi bardzo zle, to ze nie chce jej kontynuowac nie oznacza ze ma zaburzenia psychiczne. To jest wlasnie traktowanie kobiet jak inkubatorow, jak ostoty bezwolne, bez mozliwowci podejmowania decyzji. Zaszla w ciaze, nie chce kontynuowac rowna sie chora psychicznie.
                  • milva24 Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 11:02
                    Było, że planowana. Wiek ciąży liczy się od pierwszego dnia ostatniej miesiączki, więc to będzie jakiś 8 tydzień. Ciąża nie pierwsza, w poprzedniej też źle się czuła więc hipotetycznie powinna przewidywać, że będzie podobnie. Zagorzała katoliczka jeśli z powodu przeszkód cywilnych wzięła ślub wyznaniowy. Nagle i niespodziewanie zaczęła się bać smierci i chorób psychicznych. Gdybym ja w podobnych okolicznościach zaczęła mieć takie objawy miałabym nadzieję, że ktoś mnie przebada zamiast z automatu usunąć ciążę i liczyć że to rozwiąże problem. Oburza mnie takie płytkie traktowanie problemów psychicznych kobiet.
                    • ritual2019 Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 11:05
                      Jeszcze raz zapytam, na jakiej podstawie uznalas ze ona ma problemy psychiczne? Bo chyba nie na podstawie tego co ten facet napisal?
                      • milva24 Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 11:10
                        Piszemy o hipotetycznej sytuacji na podstawie historii z bs. To nie jest prawdziwa sytuacja ale gdyby byla to uważam, że w pierwszej kolejności psychiatra. Aborcja po ustaleniu, że kobieta jest świadoma swoich czynów.
                        • ritual2019 Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 11:17
                          milva24 napisała:

> Piszemy o hipotetycznej sytuacji na podstawie historii z bs. To nie jest prawdz
                          > iwa sytuacja ale gdyby byla to uważam, że w pierwszej kolejności psychiatra. Aborcja po ustaleniu, że kobieta jest świadoma swoich czynów.

Chwile, nawet jesli to hipotetycznie bedziemy rozwazac, to na jakiej podstawie uwazasz ze ona ma zaburzenia psychiczne? Bo nie chce kontynuowac ciazy? W dodatku ktora sprawia jej problemy?
                          • milva24 Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 11:21
                            Nagłe zmiany w osobowości to nic?
                            • ritual2019 Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 11:24
                              milva24 napisała:

> Nagłe zmiany w osobowości to nic?

Zmiany osobowowsci bo nie chce kontynuowac ciazy? Chyba sie troche zagalopowalas. Wg ciebie kazda kobieta ktora chce aborcji ma potemcjalna chorobe psychiczna czy zaburzenia psychiczne?
                              • gala007 Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 11:36
                                W tamtej historii jest jeszcze matka kobiety która w jej wieku miała pierwsze objawy schizofrenii, a kobieta sama ma teraz myśli samobójcze.
                                Wiadomo że to fejk, ale jeśli mamy komentować taką historię to tak, w takiej sytuacji (chęć usunięcia planowanej ciąży na zmianę z myślami samobójczymi plus obciążenie rodzinne) należy się jej konsultacja z psychiatrą. Zresztą chyba szpital w którym jest bohaterka historii sam to zorganizował.
                                • ritual2019 Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 12:15
                                  gala007 napisała:

> W tamtej historii jest jeszcze matka kobiety która w jej wieku miała pierwsze o
                                  > bjawy schizofrenii, a kobieta sama ma teraz myśli samobójcze.

W takiej sytuacji pewnie tak. Natomiast fakt ze matka chorowala na schizofrenie nie jest powodem.
                              • milva24 Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 11:37
                                Zmiany w osobowości bo nagły lęk przed śmiercią i chorobami psychicznymi. Nagła chęć aborcji chcianej i planowanej ciąży również. To Ty się zagalopowałaś bo wkładasz mi w usta rzeczy, których nie powiedziałam.
                • mebloscianka_dziadka_franka Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 13:06
                  Mnie też. Wiele kobiet źle, lub wręcz bardzo źle przechodzi ciążę, niektóre muszą leżeć praktycznie od dnia pozytywnego testu, ale jeszcze nie słyszałam o takiej, która z tego powodu wyraziła chęć usunięcia ciąży, o ile nie zagrażała jej życiu. Zwłaszcza w przypadku ciąży chcianej i zaplanowanej. I dlatego troll który ten wątek założyć, wymyślił dodatkowo, że ciąża jest bliźniacza. W takim wypadku, chęć usunięcia ciąży, lub chociaż jednego płodu jest jakby odrobinę bardziej zrozumiała, bo jednak strach, jak sobie poradzić z dwójką dzieci po wszystkim jest racjonalny. Ciąża bliźniacza już nie dla wszystkich to szczęście i błogosławieństwo.
                • umi Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 22:05
                  Nie usunac od reki, ale udzielic pomocy z uwzglednieniem dobra tej kobiety. A tam masz traktowanie jej jak inkubator, doslownie - chooy z nia, byle dzieci byly.
          • gala007 Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 11:40
            lot_w_kosmos napisała:

> Odniosłam się do tego, o co najbardziej tu się kruszy kopie - do aborcji.
            > Poza tym, piszą tu głównie matki córek.
            > A ja mam też syna i też patrzę z tej perspektywy. Też bym nie chciała, żeby mu
            > kiedyś jego kobiecie odwaliło i żeby go w takiej sytuacji postawiła.

Niestety ciąża i poród nie może być 50/50. Kobieta ma zawsze więcej do gadania, co ma swoje plusy i minusy dla każdej ze stron.
            Jako matka syna i córki uważam że kobiety mają w życiu gorzej poza tą jedną sytuacją: w rodzicielstwie (a zwłaszcza na najwcześniejszym etapie) to one grają pierwsze skrzypce. Z całym dobrodziejstwem inwentarza.
      • ritual2019 Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 10:40
        lot_w_kosmos napisała:

> To też jego dzieci, ma prawo decydować o tym, czy będą żyć.

To nie dzieci. To plody czy jak sie zwa na tym etapie ciazy. I nie, nie ma prawa decydowac, to nie jego cialo.
        • demodee Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 11:24
          > I nie, nie ma prawa decydowac, to nie jego cialo.

Ale jej chyba tez nie?
          • ritual2019 Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 11:25
            demodee napisała:

> > I nie, nie ma prawa decydowac, to nie jego cialo.
            >
            > Ale jej chyba tez nie?

A czyje?
            • demodee Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 11:54
              > A czyje?

Dziecko/płód to ma chyba swoje własne ciało, nieprawdaż? I własny materiał genetyczny, który nie jest identyczny z materiałem genetycznym ani ojca ani matki.

Wspólne ciało (organy) to mają w przyrodzie chyba tylko bliźnięta syjamskie?
              • ritual2019 Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 12:18
                demodee napisała:

> > A czyje?
                >
                > Dziecko/płód to ma chyba swoje własne ciało, nieprawdaż? I własny materiał gene
                > tyczny, który nie jest identyczny z materiałem genetycznym ani ojca ani matki.

Zdecyduj sie czy plod czy dziecko. Plod nie jest osoba wiec nie ma takich samych praw jak kobieta w ktorej ciele sie znajduje.

• demodee Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 12:39
                  > Zdecyduj sie czy plod czy dziecko

Sformułowania "płód" używam, gdyż wiem, że tak nazywają dzieci nienarodzone (w różnych stadiach) niektóre ematki.
                  • ritual2019 Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 12:52
                    demodee napisała:

> > Zdecyduj sie czy plod czy dziecko
                    >
                    > Sformułowania "płód" używam, gdyż wiem, że tak nazywają dzieci nienarodzone (w
                    > różnych stadiach) niektóre ematki.

Niektore. Dla wielu dzieci to sa narodzone. Nazywajmy rzeczy zgodnie z faktami a nie tym co ktos potencjalnie mysli.
                    • demodee Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 13:09
                      > Nazywajmy rzeczy zgodnie z faktami a nie tym co ktos potencjalnie mysli.

No widzisz. Ja jestem w stanie uznać, że, być może, kto wie, nauka kiedyś udowodni, że to Ty masz rację. Dlatego piszę "płód/dziecko". A Ty w ogóle nie dopuszczasz do siebie myśli, że ja mogę mieć rację.

Tak jest między nami różnica.
                      • ritual2019 Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 13:14
                        demodee napisała:

> > Nazywajmy rzeczy zgodnie z faktami a nie tym co ktos potencjalnie mysli.
                        >
                        > No widzisz. Ja jestem w stanie uznać, że, być może, kto wie, nauka kiedyś udowo
                        > dni, że to Ty masz rację. Dlatego piszę "płód/dziecko". A Ty w ogóle nie dopusz
                        > czasz do siebie myśli, że ja mogę mieć rację.
                        >
                        ??? Nauka juz to dawno udowdnila.
              • umi Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 22:08
                Poki jest podlaczone do innego organizmu (matki) to ten organizm ma prawo sie bronic i chronic siebie. Czemu tak malo osob, nawet kobiet, nie rozumie, ze inny czlowiek tez ma prawo do zycia? I nie mozna go ot tak skazywac na smierc czy nawet uszczerbek zdrowia? Bedziesz jej placila rente za swoje, jak np. skonczy ze schizofrenia?
                Zwlaszcza, ze tam juz jedno dziecko na swiecie jest, a ojciec jest z lekka nienormalny.
        • waleria_s Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 12:17
          To kobieta ponosi koszt ciąży, porodu i nie ma prawa być zmuszana (nawet przez męża), by rodziła. To gwałt na psychice i proszenie się o kłopoty typu depresja w ciąży i poporodowa, może nawet niechęć i agresja wobec dziecka.
      • koktajlowe Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 11:55
        Też tak myślę.
        W całym poście zbulwersowało mnie tylko "UJ z nią".
        Poza tym jestem w stanie zrozumieć faceta.
        Gdyby mąż żądał bym dokonała aborcji, miałabym podobne emocje.
        • kamin Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 12:39
          Mam podobne odczucia. Uj z nią niefopuszczalne, próba ochronienia przyszłych dzieci jak najbardziej zasadna.
          Mam przypuszczenia, że po dokonaniu aborcji za parę miesięcy, jak hormony opadną pani może mieć niezlego moralniaka. Sama miałam mocny spadek nastroju na początku drugiej, wyczekanej i cudem wywalczonej ciąży. Nie miałam na nic siły, nic mnie nie cieszyło. Gdybym wtedy pod wpływem złego samopoczucia psychicznego zdecydowała się na aborcję nigdy w życiu bym sobie tego nie wybaczyła.
          • waleria_s Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 12:46
            Tylko ta kobieta nie jest niepoczytalna, nie można zakładać, że nie wie, co czyni/chce uczynić. Tak samym złym pomysłem może być poród, też może żałować do końca życia, a dzieci magicznie w powietrzu się nie rozpłynął, nawet jak opiekę przejmie ojciec.
            • gala007 Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 12:54
              Nie no, jakiś sensowny powód by się przydał. Babka ma jedno dziecko (więc wie o co w tym chodzi, jest w planowanej, zdrowej drugiej ciąży i nagle nie chce w niej być.
              Zdecydowanie nie wie co czyni, albo przed ciążą albo teraz. Dodając do tego gadanie o samobójstwie lepiej żeby ją psychiatra obejrzał.
            • koktajlowe Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 13:17
              "Tylko ta kobieta nie jest niepoczytalna, nie można zakładać, że nie wie, co czyni/chce uczynić."

Nadal powinna skonsultować się z psychologiem, który pomoże jej określić, czy chęć usunięcia ciąży to efekt tymczasowego złego samopoczucia, problemów głębszych, czy przemyślana decyzja.
              Jestem za prawem kobiety do aborcji, ale nie na zasadzie "przed lunchem skoczę sobie usunąć ciążę, a później do kosmetyczki".
              Zwłaszcza w przypadku, gdy ciąża nie jest wynikiem przestępstwa, nie zagraża zdrowiu, płód nie jest uszkodzony, a ojciec chce się dzieckiem zajmować i dodatkowo jest już jedno dziecko, w którego opiece się sprawdza, więc nie jest to czcze gadanie.
            • mebloscianka_dziadka_franka Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 13:25
              Kobiety po porodzie też nie są niepoczytalne, a jednak ich stan psychiczny często jest słaby i jest to normalne.Większość w końću dochodzi do siebie sama, ale niektóre bez pomocy kogoś z zewnątrz mogą się w końcu stać niepoczytalne. Dlatego ważne jest niebagatelizowanie tych pierwszych objawów. Z pomocy psychiatry nie korzystają przecież tylko ludzie niepoczytalni z ciężkimi przypadkami chorób umysłowych. Naprawdę w przypadku gdyby twoja córka zaszła w wyczekiwaną, planowaną ciążę nagle stwierdziłą, że jej się odwidziało - przyjęłabyś wzruszeniem ramion i że no skoro chce aborcji, to niech ją robi. Nie chciałabyś by najpiew skonsultowała się z eskpertem, czy to nie jest sprawka hormonów, a może rzeczywiście coś niedobrego zadziało się w jej głowie? Jasne, że każdy ma prawo zmienić decyzję, no ale jednak ciąża to nie kupno nowej sukienki, którą decydujemy się oddać do sklepu, bo jednak kolor nam nie odpowiada.
              • morekac Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 20:03
                Problem polega na tym, że w Polsce nie da się problemu ciąży niechcianej i ewentualnej aborcji przedyskutować z psychologiem, ba - czasem nie da się nawet przedyskutowac z bliskimi.
                • triss_merigold6 Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 20:07
                  Ależ da się - prywatnie.
              • umi Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 22:04
                No i dlatego aborcja w Polsce powinna byc normalnie legalna, w polaczeniu z fachowa pomoca psychologiczna (normalna, nie forsujaca ktorakolwiek strone barykady). Wtedy kazda kobieta moglaby obiektywnie podjac decyzje najlepsza dla siebie.
          • ritual2019 Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 12:51
            Nie wiesz czy jej ciaza byla wyczekana i cudem wywalczona. Zmuszanie do kontynuowania ciazy moze miec negatywne konsekwencje zwlaszcza ze po aborcji mozna zajsc w kolejna ciaze a urodzone dzieci zostaja na zawsze.
            • kamin Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 13:00
              Oczywiście, że nie wiem czy ciąża była wywalczona. Pewnie nie. Napisałam o swoim przykładzie, żeby pokazać, że mnie nie cieszyła, a nawet bardzo męczyła chciana wcześniej ciąża. Tu mam wrażenie że jest podobnie i za parę tygodni pani nastrój się zmieni.
              Ta ciąża raczej wpadką nie była. Oczywiscie pani może usunąć i za jakiś czas zajść w ciążę ponownie. Tylko wysoce prawdopodobne że znowu będzie się źle czuć. I co wtedy? Kolejna aborcje, do czasu aż się trafi ciąża bezobjawowa?
              • ritual2019 Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 13:09
                kamin napisał(a):

>Tu mam wrażenie że jest podobnie i za parę tygodni pani nas> trój się zmieni.

A co jesli sie nie zmieni? Ciaza bedzie bardziej zaawansowana I aborcja moze byc niemozliwa bo np ze wzgledu na obostrzenia prawne dotyczace limitu czasowego za granica.

Oczywiscie pani może usunąć i za jakiś czas za
                > jść w ciążę ponownie. Tylko wysoce prawdopodobne że znowu będzie się źle czuć.
                > I co wtedy? Kolejna aborcje, do czasu aż się trafi ciąża bezobjawowa?

Nie wiesz w jakim jest stanie ta kobieta, w jakim jest momencie zycia ze podjela taka decyzje. Podejrzewam ze nie tylko o poranne mdlosci chodzi.
                • kamin Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 13:27
                  Skoro dwa miesiące temu podjęła decyzję o ciąży, mając już dziecko i męża, jak sądzę będąc katoliczką, to raczej wiedziała na co się decyduje.
                  • ritual2019 Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 14:10
                    kamin napisał(a):

> Skoro dwa miesiące temu podjęła decyzję o ciąży, mając już dziecko i męża, jak
                    > sądzę będąc katoliczką, to raczej wiedziała na co się decyduje

Przyjmujesz jednak do wiadomosci ze mozna zmienic zdanie?
                    • kamin Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 14:44
                      Przyjmujesz jednak do wiadomości że w trakcie epizodu depresyjnego lub psychotycznego ludzie robią rzeczy, których żałują do końca życia? Włącznie z zabojstwem ukochanej osoby lub samobojstwem. Pewnych decyzji nie da się wymazać, tu jest właśnie taki przypadek. Dlatego zasadna jest najpierw próba poprawienia pani samopoczucia, konsultacja psychatryczna, może włączenie leków, choćby takich ograniczających mdłości. Może jest suplementowana progesteronem (częste w PL) i zmiejszenie dawki poprawi jej nastrój i nagle okaże się, że aborcja już nieptrzeba. Raczej w tym przypadku nic nie wskazuje na przemyślaną decyzję, raczej na ostrą psychozę.
                      • ritual2019 Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 16:44
                        Ojejej ostra psychoze. Widze ze sie zapedzilas w pseudodiagnostyce.
                      • umi Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 21:54
                        Ja mysle, ze gdyby facet skupil sie na jej zdrowiu, nie na knuciu z prawnikami, pewnie depresja by jej sie znaczaco zmniejszyla.

BTW, i tak ich czekaja jazdy z tymi dziecmi po urodzeniu (o ile ona w ogole w takich warunkach donosi). Matka z opisu ojca ma schizofrenie w rodzinie i juz sie smaa sypie. On sam pisze, jakby mial cos z glowa. To jest ryzyko z obu stron.
                        I tylko 3-latka szkoda, bo ktos kiedys bedzie musial przejac opieke w razie niepelnosprawnosci blizniakow.
            • waleria_s Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 13:09
              Dokładnie o tym piszę, po aborcji nic nie stoi na przeszkodzie, by zajść w ciążę, ale narodzone dziecko nie zniknie.
              Trudno też wyrokować, skąd myśli samobójcze, ale w złym stanie psychicznym, kontynuowanie niechcianej ciąży dobrym pomysłem nie jest.
              • ritual2019 Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 13:11
                Oczywiscie ze nie jest, jesli faktycznie jest w zlym stanie psychicznym to najsensowniejszym rozwiazaniem jest przerwanie ciazy zwlaszcza ze to wczesny etap. Kobieta bedzie miala mozliwosc dojscia do rownowagi psychicznej bez obciazenia ciaza.
                • waleria_s Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 13:15
                  Dziwi mnie, że tutaj niektóre tak boją się o psychikę po aborcji, a nie pomyślą, jak może skrzywdzić taka 'na siłę' kontynuowana ciąża, znoszenie jej objawów itd.
              • kamin Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 13:29
                Tego akurat nie wiesz, czy nic nie będzie stało na przeszkodzie żeby zajść w kolejną ciążę. To nie zawsze dzieje się na zawołanie, może się zdarzyć, że kolejnej ciąży już mie będzie.
                • ritual2019 Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 14:09
                  kamin napisał(a):

> Tego akurat nie wiesz, czy nic nie będzie stało na przeszkodzie żeby zajść w ko
                  > lejną ciążę. To nie zawsze dzieje się na zawołanie, może się zdarzyć, że kolejn
                  > ej ciąży już mie będzie.

A moze bedzie i to w korzystnych okolicznosciach.
                  • kamin Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 14:29
                    A co wskazuje na niekorzystne okoliczności w tym przypadku? Pani zdecydowała się na ciążę świadomie, jest w związku, partner chce dziecka. W jej życiu nic się nie zmieniło, co mogloby wpłynąć na zmianę decyzji. Najprawdopodobniej jest wrażliwa na wysoki poziom progesteronu, stąd spadek nastroju. Podobny mechanizm ma występowanie pms u niektórych kobiet.
                    • ritual2019 Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 16:45
                      Tiaaa, juz ja zdiagnozowalas, psychoza i nadwrazliwosc na progesterone.
                      Musi urodzic I wszystko bedzie cudownie.
                    • umi Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 21:36
                      Tam jest mnnostwo niekorzystnych okolicznosci z punktu widzenia kobiety. Ma za partnera xooya ktory ma ja w dudzie i jedyne czego chce to urodzenie dzieci po trupie (jej). To nie jest za optymistyczna sytuacja i nie dziwie sie, ze ona chce sie ratowac. Moze liczyc tylko na siebie plus ma na wychowaniu 3-letnie dziecko. Dosc racjonalnie postepuje.
                      Do tego jakby tak przeanalizowac stan psychiczny, to o ile depresja osoby w ciazy blizniaczej, robiacej aplikacje i majacej do tego trzylatka na stanie jest bardzo prawdopodobna (ogromne przeciazenie organizmu), to odpaly meza piszacego na forum sa dziwne. On sie wcale nie wydale bardziej racjonalny i tam mu nawet ktos doradzil srodki uspokajajace tez dla niego.
                      • koktajlowe Re: Ciaza wedlug braci samcow 03.02.20, 07:30
                        ". Ma za partnera xooya ktory ma ja w dudzie i jedyne czego chce to urodzenie dzieci po trupie (jej). To nie jest za optymistyczna sytuacja i nie dziwie sie, ze ona chce sie ratowac. Moze liczyc tylko na siebie plus ma na wychowaniu 3-letnie dziecko."

Może nie histeryzuj. Nic nie zagraża jej życiu, więc po jakim trupie?
                        A dziecka nie wychowuje sama tylko wspólnie z jego ojcem, więc nie rób z niej "samodzielnej mamy".
      • zuleyka.z.talgaru Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 22:47
        No nie. Kobieta nie jest inkubatorem. To nie 3 rzesza.
    • lauren6 Re: Ciaza wedlug braci samcow 02.02.20, 14:17
      Też bym usunęła ciążę, gdyby płodziciel powiedział mi: uj z Tobą, byle byś urodziła. Niektórzy panowie nie są warci tego żeby ich geny były przekazywane dalej. Na szczęście granice mamy otwarte i póki co facet nie może trzymać tej kobiety na siłę w Polsce.
      • koktajlowe Re: Ciaza wedlug braci samcow 03.02.20, 07:40
        "Też bym usunęła ciążę, gdyby płodziciel powiedział mi: uj z Tobą, byle byś urodziła."

Myślisz, że on jej to powiedział wprost? To musiałby być skończonym debilem.
        • triss_merigold6 Re: Ciaza wedlug braci samcow 03.02.20, 07:43
          Jeśli jest równie subtelny w realu jak w internetach, to z pewnością dał jej to odczuć wyraźnie.
          • koktajlowe Re: Ciaza wedlug braci samcow 03.02.20, 08:03
            "Jeśli jest równie subtelny w realu jak w internetach, to z pewnością dał jej to odczuć wyraźnie. "

No to debil. Ale przecież tego nie wiemy, prawda?
            • triss_merigold6 Re: Ciaza wedlug braci samcow 03.02.20, 08:27
              Ależ wiemy, skoro pisze jak debil, poglądy ma jak debil, dzieli się tymi poglądami na forum dla debili, to - brzytwa Ockhama - pewnie jest debilem.
              • koktajlowe Re: Ciaza wedlug braci samcow 03.02.20, 08:32
                Czyli, idąc torem Twojej logiki, każda kobieta, która w jakimś momencie narzeka na swojego partnera i podczas rozmowy z przyjaciółką lub na anonimowym forum mówi/pisze "uj z nim" jest debilką?
                Jedyne, do czego się przychylam to "forum dla debili". Aczkolwiek jestem w stanie przyjąć, że facet po prostu szuka pomocy.
                Serio, gdyby chodziło o moje dzieci, zachowywałabym się zapewne podobnie.
    • anahera Re: Ciaza wedlug braci samcow 03.02.20, 08:53
      Coz, ja uwazam aborcje za zlo, nie tylko ze wzgledow religijnych a przed wszystkim etycznych. Dopuszczam w przypadkach zagrozenia zycia matki, natomiast nigdy z powodu "bo tak". Na miejscu tego mezczyzny rowniez bylabym przerazona mysla ze moje dzieci moga zostac usuniete. Pomijam sposob w jaki wyraza sie o zonie i lekkosc z jaka jest gotowy skreslic ja ze swojego zycia, natomiast nie dziwie sie ze nie ma dla niego opcji "wyskrob sie kochanie i kochamy sie dalej dlugo i szczesliwie". No NIE.
      • morekac Re: Ciaza wedlug braci samcow 03.02.20, 15:55
        A dopuszczasz myśl, że depresja może zagrażać życiu matki? To bardzo śmiertelna choroba.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka