kanga_roo Re: Gdybyscie mogly wybrac 14.02.20, 08:26 sznaucer olbrzym. jak wszystkie psy generalnie lubię, tak ze sznaucerami rozumiem się najlepiej. kot może być dachowiec, czyli europejski Odpowiedz Link Zgłoś
tairo Re: Gdybyscie mogly wybrac 14.02.20, 12:11 Koty: rosyjski niebieski, syberyjczyk w wersji Neva Masquerade albo birmańczyk, turecka angora Psy: jamnik krótko- lub długowłosy rudy albo kremowy, whippet, charcik włoski, pudel dowolnego rozmiaru Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: Gdybyscie mogly wybrac 14.02.20, 12:41 My mamy dwa NFO i uwielbiam tę rasę. Ale jakbym miała warunki, to chciałabym jeszcze tureckiego vana i niebieskiego rosyjskiego. I syjama tez bym mogła, ale w tym starszym typie, nie te nowe nietoperze. Odpowiedz Link Zgłoś
tairo Re: Gdybyscie mogly wybrac 14.02.20, 13:01 Jak chcesz syjama starego typu, to szukaj kota tajskiego, od jakiegoś czasu są uznawane za osobną rasę. Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: Gdybyscie mogly wybrac 14.02.20, 13:23 Nie, nie chcę Kolejnego kota nie damy rady na razie. No i syjamy są na 4 miejscu dopiero Odpowiedz Link Zgłoś
tairo Re: Gdybyscie mogly wybrac 14.02.20, 13:33 Może ktoś inny chce, tylko nie wiedział, jak szukać Tureckiego vana znasz osobiście, czy tylko z obrazka? Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: Gdybyscie mogly wybrac 14.02.20, 16:36 Jedną sztukę znam osobiście No, nie jest to próba statystyczna, ale jest cudny Odpowiedz Link Zgłoś
tairo Re: Gdybyscie mogly wybrac 15.02.20, 17:13 Są bardzo przyjemne w dotyku, takie jedwabiste. Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: Gdybyscie mogly wybrac 17.02.20, 18:14 Owszem, ale nasze NFO też, zwłaszcza rudy (bo rude mają upośledzone futro, mniej włosów ościstych, ale dzięki temu są takie cudowne w dotyku, że jej..) Odpowiedz Link Zgłoś
bazia8 Re: Gdybyscie mogly wybrac 14.02.20, 15:31 Rety, jaki fajny wątek! Wyżeł czeski, weimarski, seter irlandzki Border collie, corgi, beauceron, australian kettle dog, owczarek belgijski, sheltie Borzoj, chart afganski Seter Doberman Akita inu shiba inu Karelski pies na niedzwiedzie Szpice Pudel (taki najwiekszy) Koty: nie znam sie. Oprocz tego miksy wszelakie 💚 Odpowiedz Link Zgłoś
bazia8 Re: Gdybyscie mogly wybrac 14.02.20, 15:35 No i jeszcze pies marzenie Owczarek wegierski Odpowiedz Link Zgłoś
personifikacjaa Re: Gdybyscie mogly wybrac 14.02.20, 17:33 owczarka niemieckiego, niezwykle mądre. Mialam kiedys. Z kotow - na pewno nie mocno futrzaste bo za duzo zabawy z futrem, takze z, za przeproszeniem, rzyganiem futrem. Jednak z kolei na pewno nie całkiem lysy...troche futerka do przytulania dobrze by było mieć... I nie kot syjamski - ciotka miala i opowieści nie przypadły mi do gustu. Odpowiedz Link Zgłoś
tol8 Re: Gdybyscie mogly wybrac 14.02.20, 17:38 Nowofulnand i rosyjski niebieski. Odpowiedz Link Zgłoś
janja11 Re: Gdybyscie mogly wybrac 14.02.20, 17:58 Psy wszystkie są świetne. Nie wzięłabym pod opiekę tzw rasy niebezpiecznej, bo obawiam się, że nie poradziłabym sobie z takim modelem. Nie pasują mi też chichuaua, ratlerki, grzywacze chińskie i chow-chow. Buldogi i mopsy są sympatyczne, ale bardzo zniekształcone i obawialabym się, że mi taki przyjaciel szybko zejdzie. Kot tylko europejski dachowiec. Są bardzo zgrabne i proporcjonalne. Odpowiedz Link Zgłoś
bo1 Re: Gdybyscie mogly wybrac 14.02.20, 19:29 Owczarek szetlandzki (śniady), a kicia najchętniej w wydaniu celebrytki Smoothie (czyli brytyjskiej długowłosej): www.usmagazine.com/celebrity-news/news/meet-smoothie-worlds-most-photogenic-cat/ Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Gdybyscie mogly wybrac 14.02.20, 19:39 Nie wiem czemu, ale dla mnie wszystkie koty są rasowe. Ale nigdy kota nie miałam, podobają mi się brytyjczyki i czarne, aż granatowe zielonookie koty czarownicy. Europejskie diobełki znaczy. Pies dla mnie to cocker spaniel angielski. Odpowiedz Link Zgłoś
1papryczka.chili Re: Gdybyscie mogly wybrac 15.02.20, 14:10 psy: border collie, chichuachua, owczarek niemiecki koty: devon rex, tonkijski, bengalski Odpowiedz Link Zgłoś
1papryczka.chili Re: Gdybyscie mogly wybrac 15.02.20, 14:15 ach no i zapomniałam o saluki, charcie perskim Odpowiedz Link Zgłoś
xyxzza Re: Gdybyscie mogly wybrac 17.02.20, 20:22 Pies - nowofundland. Rodzice mieli i to był najsłodszy pies świata. Kot chyba turecki van. Brałabym na plażę 🙂. Dla samego wyglądu to bengal, choć wszystkie jakie znałam były nieco porąbane. Albo ragdoll.. Odpowiedz Link Zgłoś
maly_fiolek Re: Gdybyscie mogly wybrac 17.02.20, 20:49 Pies - tylko i wyłącznie kundelek. Kot- zwykły dachowiec. Odpowiedz Link Zgłoś
hamerykanka Re: Gdybyscie mogly wybrac 18.02.20, 01:48 Rozne odmiany hybryd z wilkami. Za inteligewncje, lojanosc i to, ze moja spi zawsze ze mna, przytlona caly cialem, a budzi delikatnie lizac po nosie. I dwa razy ocalila mnie od atakujacego buldoga amerykanskiego, choc miala wtedy 7 miesiecy. Pognala go precz i widac bylo ze atakuje po wilczemu, probujac przerwac tetnice. A dla nas jest caly czas brzuchem do gory i piesc i drap. Koacha corke i daje sobie wyjac z pyska jedzenie czy inne, ukradzione rzeczy (zlodziejem jest strasznym). Na drugim miejscu dobermany. Zwsze mialam dobermany od dziecka i kocham je za inteligencje, ufnosc i oddanie. Na trzecim bylyby Blue bay Shepherds-za ich wilczy wyglad i czarna siersc ze zlotymi oczami. Z kotow mojej corce marzy sie norweg albo Maine Coon. Tylko nie wiem czy dogadalyby sie sie z polwilkiem. O takie cos...(serce pika jak klapa u smietnika, jak powiedzialby Tytus!) Odpowiedz Link Zgłoś
hamerykanka Re: Gdybyscie mogly wybrac 18.02.20, 01:55 Moja hybryda z owczarkiem niemieckim wyszla mala. Ale przekochana. Uznala ze moja corka stanowi jej wlasnosc i zasiadla na jej brzuchu jak na tronie Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Gdybyscie mogly wybrac 18.02.20, 02:15 Z psów, to owczarka szkockiego, albo samojeda. Mam jamnikowatego kundla i kochamy królową miłością dozgonną.ma 11 lat i weta nawiedza tylko z okazji szczepień. Odpowiedz Link Zgłoś
hamerykanka Re: Gdybyscie mogly wybrac 18.02.20, 16:28 Jesli lubisz czesanie Ja szczotkuje malamuta codziennie, mam kupe klakow wielkosci kota, a i tak sie wala po podlodze. Ja nie wiem, dlaczego nie jest lysy... Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Gdybyscie mogly wybrac 18.02.20, 16:49 Takiego słodziaczka : dog kanaryjski Odpowiedz Link Zgłoś
hamerykanka Re: Gdybyscie mogly wybrac 18.02.20, 21:26 Pysio ma troche jak czarna pantera! Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Gdybyscie mogly wybrac 18.02.20, 21:58 To jakaś rumunska hodowla, strach się bać... Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Gdybyscie mogly wybrac 18.02.20, 22:02 www.google.com/search?q=Carpatcan&tbm=isch&ved=2ahUKEwjDkZa8_9vnAhUCyioKHXztDZgQ2-cCegQIABAC&oq=Carpatcan&gs_l=mobile-gws-wiz-img.3..0j0i30l3j0i24.7363.8004..8643...0.0..0.101.201.0j2......0....1.........35i39.5GQMYiXjg_c&ei=g1BMXoPECoKUqwH82rfACQ&bih=660&biw=360&client=ms-android-huawei-rev1&prmd=insv&hl=pl Odpowiedz Link Zgłoś
hamerykanka Re: Gdybyscie mogly wybrac 19.02.20, 01:17 Cudne pieski. Podobaja mi sie o wiele bardziej niz inne molosowate. Zwlaszcza czarne. Odpowiedz Link Zgłoś
sonia-3 Re: Gdybyscie mogly wybrac 18.02.20, 22:06 Pies cavalier łaciaty, a kot może rex. A w rzeczywistości pies i koty ze schroniska i fundacji. Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Gdybyscie mogly wybrac 19.02.20, 01:20 Pinczera, bo kochaja wlasciciela calym sercem , wrecz na smierc i zycie, doslownie. Jak zadna inna rasa. Kto mial pinczera, ten wie, kto nie-nie zrozumie... Odpowiedz Link Zgłoś