Dodaj do ulubionych

Kolonia/obóz dla 8-latki

15.02.20, 11:30
Polećcie proszę jakieś sprawdzone kolonie letnie dla 8 letniej dziewczynki. Słyszałam dobre opinie o Chris i wiosce Bullerbyn ale już nie ma w nich miejscsad Im bliżej Warszawy tym lepiej na wypadek gdyby trzeba było odebrać wcześniejwink Zakres tematyczny obojętny, no może poza końmi.
Obserwuj wątek
    • kanna Re: Kolonia/obóz dla 8-latki 15.02.20, 15:12
      Zapisz się na listę rezerwową w Chrisie.
      Tak na prawdę warto.
      • red-echmea Re: Kolonia/obóz dla 8-latki 16.02.20, 21:30
        Tak zrobiłam ale nie liczę że się coś zwolnisad
    • krypteia Re: Kolonia/obóz dla 8-latki 15.02.20, 15:19
      I rada na przyszły rok: śledź ich strone i zapamiętaj którego dnia i od której godziny zaczynają sie zapisy. Jesli przykładowo 15 grudnia o 10.00 to dokladnie o tej godzinie zapisujesz dziecko. Wcześniej musisz byc zarejestrowana czyli miec swój profil oraz juz wybrany obóz i turnus. Moje dziecko jeździ z nimi na kolonie i obozy zimowe 3 rok z rzedu i naprawdę warto. Mam porównanie z Poszukiwaczami Przygód
      • red-echmea Re: Kolonia/obóz dla 8-latki 16.02.20, 21:30
        Cenna rada - dziękuję.
        • kanna Re: Kolonia/obóz dla 8-latki 17.02.20, 23:21
          A jak już parę razy pojedziesz, to dostaniesz przywilej zapisywania się wcześniej smile
    • riskylea Re: Kolonia/obóz dla 8-latki 15.02.20, 15:25
      A myślałaś o koloniach zuchowych?
      • red-echmea Re: Kolonia/obóz dla 8-latki 16.02.20, 21:33
        Przeszło mi to przez myśl bo jeżdżą tak dzieci znajomych i bardzo sobie chwalą. Problem w tym, że moje dziecko nie należy do harcerstwa.
        • riskylea Re: Kolonia/obóz dla 8-latki 16.02.20, 23:27
          To chyba nie jest problem, u nas były dzieci które doszły od kwietnia/maja i pojechały na kolonie. Sprawdź na stronie hufca czy mogą jechac dzieci, które nie są w harcerstwie.
          • red-echmea Re: Kolonia/obóz dla 8-latki 17.02.20, 17:47
            W takim razie jest nadzieja - zaraz sprawdzamsmile
    • magdzialena78 Re: Kolonia/obóz dla 8-latki 15.02.20, 20:52
      Ja polecam obozy gestalt. Blisko warszawy nie organizują ale warto.dzieci z całej pl jeżdżą
    • berdebul Re: Kolonia/obóz dla 8-latki 16.02.20, 10:03
      Columbus. O ile lubi ruch i sport. Zorganizowane tak, że nie ma kiedy tęsknić.
      • red-echmea Re: Kolonia/obóz dla 8-latki 16.02.20, 21:46
        Dziękuję - przejrzałam ofertę ale tam też z interesującymi nas programami/lokalizacjami został tylko jeden termin- ostatni tydzień wakacji...
    • triss_merigold6 Re: Kolonia/obóz dla 8-latki 16.02.20, 10:11
      Bullerbyn nie, organizacja czasu jest zbyt słaba, parę lat temu poszli w kierunku szkoły demokratycznej, co silnie przełożyło się na bezwład w zajmowaniu się dziećmi.
      • kanna Re: Kolonia/obóz dla 8-latki 17.02.20, 17:51
        Mam dokładnie to samo zdanie: na Bullerbyn jest teraz za "demokratycznie", co się objawia zbyt duża ilością wolnego czasu i snuciem.
        Generalnie - im mniej tzw. wolnego czasu, tym lepiej dla dzieciaków.
        • triss_merigold6 Re: Kolonia/obóz dla 8-latki 18.02.20, 08:29
          Wysyłałam dziecko z Bullerbyn wiele lat temu i wtedy było bardzo ok.
          Później koleżanka wysyłała dziecko starsze od mojego, bodajże 11-letnie i wróciło znudzone i niezadowolone właśnie z powodu snucia się, chaosu i braku organizacji (a dzieciak byl naprawdę niewymagający wyjazdowo i po kilku obozach/koloniach z m.in. Chrisem).
          W każdym razie płacenie ciężkiej kasy za zerowy program uważam za bez sensu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka