21mada 17.02.20, 20:59 Podoba wam się? Założyłybyscie zimą do pracy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
angazetka Re: A taka spódnica? 17.02.20, 21:10 ładna, nudna, korzystna dla figury. Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: A taka spódnica? 17.02.20, 21:13 Czyli same plusy > korzystna dla figury. i ten najważniejszy. Do pracy ma być właśnie taka nierzucająca się w oczy, ale jednocześnie żeby wyglądać w niej korzystnie, bo o to głównie chodzi w ubraniu. Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: A taka spódnica? 17.02.20, 21:18 W sensie że nadaje się do pracy - to plus że jest nudna. Nie noszę w pracy krzykliwych ubrań. Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: A taka spódnica? 17.02.20, 22:06 Gdzie ona jest korzystana dla figury? Jeśli mada nie wygląda jak wiotka trzcinka i do tego wysoka to będzie wyglądała nie tylko o 10 kg grubiej ale i o 20 lat starzej. To jest długość dobra dla emerytek. Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: A taka spódnica? 17.02.20, 23:42 21mada napisała: > Mam figurę jak Eva Longoria. Longoria aktualna jest tłusta. Zapomnij o tej spódnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
wolveryana Re: A taka spódnica? 18.02.20, 07:44 black_halo napisała: > 21mada napisała: > > > Mam figurę jak Eva Longoria. > > Longoria aktualna jest tłusta. Zapomnij o tej spódnicy. > > Skoro Longoria aktualna jest tłusta, a mada pisze, że ma jej figurę, to chyba ktoś tu próbuje dorównać figurą pewnej pani z księgowości Niestety... Sama figura to za mało Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: A taka spódnica? 17.02.20, 21:13 Nie, bo nie lubię kraty. A tobie się podoba? Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: A taka spódnica? 17.02.20, 21:16 No właśnie chodzi za mną. Moja mama miała podobna w latach 70. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: A taka spódnica? 17.02.20, 21:20 W dzień, kiedy nie mam rozpraw-tak. Do tego kryjące rajstopy i buty na solidnym słupku, albo kozaki do kolan. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: A taka spódnica? 17.02.20, 21:28 A, mam czerwone zamszowe kozaki, które idealnie by pasowały, akurat w odcieniu czerwieni z tego materiału. Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: A taka spódnica? 17.02.20, 21:40 fatalna dlugosc, raczej dla sylwetek typu Y ja jestem klepsydra z biodrem i talia, wiec na mńie leza fatalnie takie fasony a ta krata jest brzydka Odpowiedz Link Zgłoś
miss_fahrenheit Re: A taka spódnica? 17.02.20, 21:45 kotejka napisała: > ja jestem klepsydra z biodrem i talia, wiec na mńie leza fatalnie takie fasony To podobnie, jak ja. Wyglądam bardzo dobrze w takich spódnicach (choć oczywiście są lepsze fasony). Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: A taka spódnica? 17.02.20, 21:58 To fason dla gruchy, czyli kogoś takiego jak mada. Zakryje szeroki tyłek, okrągłe uda i mało kształtne, krótkie nogi. Uwydatania za to talię i wąską, małobiustną górę. Dla mnie porażka. U mnie akurat nogi i tyłek są atutem. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabina_niczyja Re: A taka spódnica? 17.02.20, 22:05 A czemu dla gruchy? Szczypiory też wyglądają w takich fajnie, a jak mają długie i szczupłe nogi to już wogole fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
miss_fahrenheit Re: A taka spódnica? 17.02.20, 23:41 U mnie głównie nogi i talia. I całkiem zacnie leży. Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: A taka spódnica? 18.02.20, 09:09 Za to musisz kombinować z górą. Figura jabłka jak dla mnie jest malo kobieca. To juz wolę gruszke. Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: A taka spódnica? 18.02.20, 09:17 Figura jabłka to po prostu otyłość brzuszna. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: A taka spódnica? 18.02.20, 09:31 Nie to jeden z typów figur. Jak się jest grubym zawsze widac, choc czasem dopiero jak sie wstanie zza biurka. Odpowiedz Link Zgłoś
double-facepalm Re: A taka spódnica? 17.02.20, 22:10 Na szczupłej z figura typu H tez ujdzie ale u mnie pewnie wisialaby smetnie w szafie 90% sezonu. Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: A taka spódnica? 17.02.20, 22:47 No właśnie klepsydra wygląda w niej najlepiej bo spódnica lekko opina talie i biodra. Zresztą klepsydra to figura idealna i we wszystkim wygląda najlepiej. Jak ktoś nie jest klepsydra to jest po prostu kołkiem a kołek w niczym nie wyglada dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: A taka spódnica? 17.02.20, 22:54 Ty nie jesteś klepsydrą mada, a gruszką. Odpowiedz Link Zgłoś
miss_fahrenheit Re: A taka spódnica? 17.02.20, 23:40 Nie, jak ktoś nie jest klepsydrą to po prostu nie jest klepsydrą. Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: A taka spódnica? 18.02.20, 09:16 Ale klepsydra to wzór kobiecej figury - tym się różni sylwetka kobieca od męskiej. Typ Y to facet. Więc jak można pisać że typ Y lepiej wygląda w spódnicy niż klepsydra? Czyli mężczyźni lepiej wyglądają w spódnicach niż kobiety? Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: A taka spódnica? 18.02.20, 09:32 Ty mada we wszystkm wyglądasz świetnie. A juz spódnica ze zdjęcie istne cudeńko krawiectwa. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: A taka spódnica? 17.02.20, 21:43 No i zrozumiałam, co pisałaś o butach. Spódnica fatalna, tylko wysokie kozaki by może pomogły. Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: A taka spódnica? 17.02.20, 21:53 Koszmarna długość. Czy modelka ma ręce przy kolanach? Kratka fajna, ale do czegoś za kolano.Buty okropne. Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: A taka spódnica? 17.02.20, 22:01 akurat długość to najmniejszy problem, za ok. 20 zł można skrócić albo za friko we własnym domu Odpowiedz Link Zgłoś
hrabina_niczyja Re: A taka spódnica? 17.02.20, 21:59 Ja tak, już ją widzę z moją trawiasta szyfonową bluzką. Albo czerwonym sweterkiem. Lubię takie fasony. A ta krata wcale nie jest nudna, do pracy właśnie fajna. Daj link do sklepu. Odpowiedz Link Zgłoś
waleria_s Re: A taka spódnica? 17.02.20, 22:14 Bardzo nie lubię kraty, więc jestem na nie. Jednolita ujdzie- czarna, bordo, granat, ale to dla mnie fason wyjątkowo służący wysokim, smukłym kobietom, o wąskich biodrach. Przy większych gabarytach może dać efekt potężnej baby. Lubię długie spódnicy, lubię plisy, ale przy rozmiarze 34-36 już mam wrażenie, że wyglądam w takim fasonie na wiele większą i szeroką w biodrach. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: A taka spódnica? 17.02.20, 22:14 Nie moje kolory ani długość, więc bym jej nie założyła. Ale mnie się podobać nie musi. Odpowiedz Link Zgłoś
nickbezznaczenia Re: A taka spódnica? 17.02.20, 22:49 Krata się źle schodzi przy szwach. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: A taka spódnica? 18.02.20, 10:19 nickbezznaczenia napisał(a): > Krata się źle schodzi przy szwach. Dokładnie - jest źle uszyta. Kratki powinny schodzić się równo. Odpowiedz Link Zgłoś
szafireczek Re: A taka spódnica? 18.02.20, 08:29 Kojarzy mi się z panią w bibliotece... Odpowiedz Link Zgłoś
ulla_cebulla Re: A taka spódnica? 18.02.20, 09:09 Kraty tak, nawet mam jedną na sobie, prawie do ziemi. Ta zalinkowa ma dla mnie trudną długość i raczej nie do takich butów, za to coś a lata 70. z wysokimi butami i dodatki w mocnych kolorach mi się widzi. Odpowiedz Link Zgłoś
korniz Re: A taka spódnica? 18.02.20, 10:05 dlaczego fatalna? W odpowiednim zestawie dobrze wygląda.Każdy ma swoje upodobanie.Założyć i zobaczyć się w lustrze.Jeśli się zakochasz bierz i nie patrz na innych.Musisz czuć że to jest to. Odpowiedz Link Zgłoś