Dodaj do ulubionych

Się pojawił problem - praca

19.02.20, 11:11
Od niecałych 4ech lat mam ustabilizowane życie pracowesmile Wygląda to tak :
Praca :
nr.1-stała,na umowę o prace na czas nieokreslony,5 min od domu, weekendy wolne.
minusy-co tygodniowe sprzątanie całej firmy + niskie zarobki 2100zł-2300zł (te 200zł to w zaleznosci czy w danym miesiącu zasłużę bądź nie tzw.premia), najmniej zarabiam od wszystkich (najkrótszy staz pracy,najlepsze wykształcenie),pracuje pon-pt 12:30 -20:30- zawsze ale moge zwolnic się do lekarza czy na do domu-np. jak kominarz ma przyjść czy hydraulik.
nr.2-umowa o pracę na 1/4 na czas nieokreślony, pensja :ok.800zł -na stawce godzinowej 12zł /h pracuje tylko rano 2-4x w tyg + kazda sobota 7h + niedziele handlowe (mogę nie przychodzic,wszystko do ustalenia, jak mi pasuje)
plusy: gratis warzywa,owoce-co tam jestem,to przynoszę, czasem cos słodkiego itp. Nie wydaje w ogole na zywnosc.
minusy-nie placi szefowa nadgodzin, pieniądze za urlop bierze dla siebie, nie wypłaca go-to informacja na ten rok,a dopiero się zaczał wiec urlopu nie wypracowałam jeszcze..
nr.3- stała,dorywcza, w kazda sobote rano -2,,5 h-zarobek 480zł (na miesiąc) + kupuje bilet,by tam dojechać
nr.4-dorywcza,2 x w tyg po 3h ,zarobek ok.200-400zł na miesiąc-stawka godzinowa 15h ,przychodzę kiedy chcę
Wszystkie pracy w mojej okolicy, za wyj.pracy nr.3-tam dojezdzam
Mieszkam sama,moje opłaty to prad,gaz i internet.
Zawsze wpadam do domu na ciepły obiad.

W czym mam problem ?
Mam dylemat ,czy dawac się okradać w pracy nr 2 i pozwolić sobie na zabranie kasy za urlop (mogę wywalczyć w PIPie ale ,co dostane,to wydam na zycie a tak,to cala kase,co zarobię mam dla siebie)?
Praca nr 1-chciałabym więcej zarabiać o 500zł i pracowac na rano ale ,to wiąze się z dojazdami do większego miasta i nie wiem czy znajde, to co chcę. Pracuję b. dużo, zaliczam dwie roboty dziennie.

Ktoś pomoże?
Dzięki smile

Obserwuj wątek
    • paniszelka Re: Się pojawił problem - praca 19.02.20, 11:13
      1x w roku mam tez pracę nr.5-trwa ok 3 tyg. sezonowa-wynagrodzenie 400zł (wtedy zaliczam 3 roboty dziennie)
      • double-facepalm Re: Się pojawił problem - praca 19.02.20, 11:19
        Sprawdź sobie ceny żywności i pojmij (o ile to mozliwe) ze okradasz pracodawcę nr2
        • paniszelka Re: Się pojawił problem - praca 19.02.20, 11:24
          Mam na to przyzwolenie samej szefowej.
        • emka_bovary Re: Się pojawił problem - praca 19.02.20, 13:19
          double-facepalm napisała:

> Sprawdź sobie ceny żywności i pojmij (o ile to mozliwe) ze okradasz pracodawcę
          > nr2
          Czyżby? Szefowa nie płaci nadgodzin ani wynagrodzenia za urlop.
          • krypteia Re: Się pojawił problem - praca 19.02.20, 14:29
            emka_bovary napisała:

> double-facepalm napisała:
            >
            > > Sprawdź sobie ceny żywności i pojmij (o ile to mozliwe) ze okradasz praco
            > dawcę
            > > nr2
            > Czyżby? Szefowa nie płaci nadgodzin ani wynagrodzenia za urlop.

jeśli paniszelka wynosi codziennie 5kilo avokado w wersji bio oraz kilo pietruszki to mimo wszystko może wyjśc na swoje wink
    • 35wcieniu Re: Się pojawił problem - praca 19.02.20, 11:17
      "Od niecałych 4ech lat mam ustabilizowane życie pracowe"

O tak, wiemy. Miło że wróciłaś. big_grin
      Co do problemu - bez sensu doradzać, i tak zaraz się okaże że to nie tak jak napisałaś bo... (tu sto sytuacji pobocznych) a tak w ogóle to i tak wiesz lepiej. Ale i tak spoko że nowy wątasek, zawsze jest zabawnie.
    • claudel6 Re: Się pojawił problem - praca 19.02.20, 12:30
      ojp, masz jakiegos excela do zarządzania tymi pracami? ja bym się pogubiła...big_grin
    • lilia.z.doliny Re: Się pojawił problem - praca 19.02.20, 12:36
      Ktoś pomoże?
      paniszelko
      mysle, ze pomoc moze ten hydrauik. Ewentualnie kominiarz tongue_out
    • alpepe Re: Się pojawił problem - praca 19.02.20, 12:52
      Praca nr 1 ryzykuj. Co do urlopów, to wiesz, znów się wkopałaś w relację wykorzystywacz - ofiara. To się nie zmieni.Nie wiem, co ci tu poradzić, bo nie mieści mi się w głowie, aczkolwiek możliwe, że to twoje zabieranie środków spożywczych może służyć szefowej do szantażu, dlatego albo siedziałabym cicho i żarła bananów i ziemniaków, ile wlezie, albo rzuciłabym pracę i podała do sądu o zapłatę kasy za urlop.
      • double-facepalm Re: Się pojawił problem - praca 19.02.20, 12:56
        brokulow, cytryn i jarmuzu tez, raczej warzywniak na bazarze. bo jeszcze sie spasie te 20kg co sie chwalila ze schudla.
    • spirit_of_africa Re: Się pojawił problem - praca 19.02.20, 13:04
      Przelicz ile zarabiasz na tym jedzeniu które przynosisz z pracy nr2 i ile w niej tracisz na nadgodzinach i urlopie. Zastanów się czy per saldo nie lepiej tych godzin wypracowywać w pracy nr 4. Co do pracy nr 1 ja bym poszła negocjować
    • sundace46 Re: Się pojawił problem - praca 19.02.20, 13:06
      O wróciłaś big_grin
    • tt-tka Re: Się pojawił problem - praca 19.02.20, 14:37
      Zaparlo mi dech z wrazenia.
      Ja pracuje tylko w jednej pracy na raz, okres, gdy pracowalam w dwoch, dawno mam za soba. Do czterech, a tym bardziej pieciu, nie doszlam nigdy i nawet w najbardziej pijanych snach mi sie to nie przydarzylo.

PS do jakiego domu codziennie wpadasz na cieply obiad i kto ten obiad szykuje ? Cos przegabilam w twoim bujnym intensywnym zyciu ?
    • daniela34 Re: Się pojawił problem - praca 19.02.20, 14:47
      Nie pomogę. Zgubiłam się przy pracy nr 3. Niech mi to ktoś w tabelkę wpisze
      • memphis90 Re: Się pojawił problem - praca 19.02.20, 15:02
        Po południu sprzątanie biura, 2x w tyg i w sobotę praca po 2h w warzywniaku, 2x sprzątanie domu, 1x w roku wyjazd na zbiór truskawek. Tak ja to widzę.
        • daniela34 Re: Się pojawił problem - praca 19.02.20, 15:10
          Dziękuję. Dalej nie pomogę, ale czuję się mniej zagubiona.
        • thea19 Re: Się pojawił problem - praca 19.02.20, 15:33
          to trzeba tabelkę z dniami i godzinami, inaczej abstrakcja
        • tt-tka Re: Się pojawił problem - praca 19.02.20, 17:03
          memphis90 napisała:

> Po południu sprzątanie biura,

Po poludniu szelka siedzi w przychodni, od pol do pierwszej do pol do dziewiatej. To sprzatanie biura to albo od dziewiatej wieczorem, albo rano, przed siodma.

>2x w tyg i w sobotę praca po 2h w warzywniaku

2 do 4 razy. Plus wszystkie soboty i handlowe niedziele (ale moze nie przyjsc, jak sie tak umowi)
          • sundace46 Re: Się pojawił problem - praca 19.02.20, 17:32
            tt-tka napisała:

> memphis90 napisała:
            >
            > > Po południu sprzątanie biura,
            >
            > Po poludniu szelka siedzi w przychodni, od pol do pierwszej do pol do dziewiat
            > ej. To sprzatanie biura to albo od dziewiatej wieczorem, albo rano, przed siodm
            > a.
            >

To kiedy i jakim cudem ten ciepły obiad w domu? big_grin
            >
            • aankaa Re: Się pojawił problem - praca 19.02.20, 22:43
              tatuś (emerytowany policjant, znęcający się nad panią szelką) gotuje ?
              • tt-tka Re: Się pojawił problem - praca 19.02.20, 22:53
                aankaa napisała:

> tatuś (emerytowany policjant, znęcający się nad panią szelką) gotuje ?
                >

Kiedy ostatni raz czytalam o tatusiu, to mieszkal juz gdzie indziej, nie pamietam, u syna czy w tym domku na wsi, czy jakos tak.
                mam tylko jedna prace, a i tak nie nadazam za Paniszelka sad
    • edelstein Re: Się pojawił problem - praca 19.02.20, 15:30
      Ciekawa rzecz, ze we wszystkich watkach pani szelki zawsze pojawia sie motyw jedzenia.Karmia za malo, za duzo, za tlusto, daja, nie daja.
      • wolveryana Re: Się pojawił problem - praca 19.02.20, 17:23
        Faktycznie, zawsze jest o jedzeniu big_grin
      • 35wcieniu Re: Się pojawił problem - praca 20.02.20, 08:40
        Jeszcze była wyłączona lodówka w sklepie (no geniusz!) i zepsute jedzenie w niej, a także obdarowywanie jakichś ludzi kilkudniowymi ciastami i oburz że to wyrzucają...
        No co zrobić, rozmaite wcielenia rozmaitych animatorów forum mają różnorodne fiksacje. Jak nie kilty to fekalia, jak nie fekalia to kradzieże i komunałki, jak nie komunałki to pierdzielec żywnościowy... Cóż czynić.
    • laaisa Re: Się pojawił problem - praca 19.02.20, 17:15
      Nie pomogę w pytaniu ale podziwiam. Jesteś zorganizowana, mobilna. Nie wyciągasz ręki po zasiłki.
      • aankaa Re: Się pojawił problem - praca 19.02.20, 22:44
        laaisa napisała:

> Nie pomogę w pytaniu ale podziwiam. Jesteś zorganizowana, mobilna. Nie wyciągasz ręki po zasiłki.

nie to co tol8 big_grin
        • tol8 Re: Się pojawił problem - praca 20.02.20, 15:12
          A jakie zasiłki biorę??? Te same co wy, tylko 500+. Jesteśmy równe w ich braniu.

Aankaa to nowy troll kłamiący wszem i wobec?
    • fandorina Re: Się pojawił problem - praca 19.02.20, 17:24
      Bardzo dużo pracujesz, nie dałabym tak rady. Na Twoim miejscu intensywnie szukałabym takiej pracy żebym nie musiała mieć tych 4 dodatkowych prac. Kiedy masz czas na odpoczynek i tzw. życie?
      • sundace46 Re: Się pojawił problem - praca 19.02.20, 17:33
        fandorina napisała:

> Bardzo dużo pracujesz, nie dałabym tak rady. Na Twoim miejscu intensywnie szuka
        > łabym takiej pracy żebym nie musiała mieć tych 4 dodatkowych prac. Kiedy masz c
        > zas na odpoczynek i tzw. życie?

Kiedy gotuje ten obiad, na który codziennie do domu wpada ? big_grin
        • laaisa Re: Się pojawił problem - praca 19.02.20, 17:42
          Czego się czepiasz. Równie dobrze może to być gotowiec z mikrofali.
    • szara.myszka.555 Re: Się pojawił problem - praca 19.02.20, 23:15
      Czy to ten spożywczak w którym odłączyłaś lodówkę? big_grin
      • tt-tka Re: Się pojawił problem - praca 20.02.20, 00:18
        Ojacie, znowu czegos nie wiem ! Co bylo z lodowka ?
        • szara.myszka.555 Re: Się pojawił problem - praca 20.02.20, 00:52
          No ta historia:
          forum.gazeta.pl/forum/w,567,167917613,167917613,Jak_dlugo_lodowka_moze_byc_wylaczona_.html
          • tt-tka Re: Się pojawił problem - praca 20.02.20, 00:57
            Dzieki smile, cos milego na dobranoc
            • sundace46 Re: Się pojawił problem - praca 20.02.20, 08:38
              tt-tka napisała:

> Dzieki smile, cos milego na dobranoc
              >
              Taaa to kuriozalny wątek, jak wszystkie paniszelki smile
          • double-facepalm Re: Się pojawił problem - praca 20.02.20, 08:32
            No co Ty, po takich akcjach to raczej dyscyplinarka. W Krakowie mnóstwo sklepów i stoisk na bazarze wiec ktoś szelke przyjął.
            • sundace46 Re: Się pojawił problem - praca 20.02.20, 08:37
              A to ona w Krakowie mieszka?
              • double-facepalm Re: Się pojawił problem - praca 20.02.20, 08:42
                W okolicy ale w Krakowie pracuje.
          • edelstein Re: Się pojawił problem - praca 20.02.20, 08:45
            Pozostaje sie cieszyc, ze ona nie pracuje na Oiomie😈
            • 35wcieniu Re: Się pojawił problem - praca 20.02.20, 08:47
              Chyba miała pracować u weterynarza i dentysty, cholera wie gdzie się finalnie zatrzyma.
              • double-facepalm Re: Się pojawił problem - praca 20.02.20, 09:00
                Dentysta po południu i wieczorem, jakiś nieokreslomy punkt typu spozywczak rano+w soboty, sprzątanie 1 × w tyg i praca sezonowa typu szparagi/truskawki
                • sundace46 Re: Się pojawił problem - praca 20.02.20, 11:16
                  double-facepalm napisała:

> Dentysta po południu i wieczorem, jakiś nieokreslomy punkt typu spozywczak ran
                  > o+w soboty, sprzątanie 1 × w tyg i praca sezonowa typu szparagi/truskawki

Ogarnęłaś to big_grin dla mnie jesteś wielka big_grin
                  • double-facepalm Re: Się pojawił problem - praca 20.02.20, 11:42
                    Memphis ogarnęła pierwsza na początku dyskusji, tylko zamiast dentysty wpisala jakaś inna prace.
    • agnieszka_kak Re: Się pojawił problem - praca 20.02.20, 19:54
      Paniszelko, juz wiesz jak pracowac, teraz naucz sie zarabiac.
      Poszukaj normalnej pracy na etat, z pensja powyzej 3tys by nie dorabiac w spozywczym , nawet jesli wiaze sie to z dojezdzaniem.
      Nie chodz na sprzatanie po 15zl/h, za takie uslugi placi sie wiecej.
      Rzuc prace gdzie nie wyplacaja urlopu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka