Dodaj do ulubionych

Ciasto z chleba

01.03.20, 18:53
Mam trochę nieświezego chleba a jedzenia nie lubie wyrzucać. Wiem, mozna zrobić grzanki, tosty itp. Ale akurat natrafiłam na przepisy na ciasto z chleba. Wszystkie podobne- chleb namoczyć, dodać jajko, cukier, tłuszcz, ew dodatki i upiec. Robicie? Smaczne? No wiem, zalezy co kto lubi ale i tak będę wdzięczna za podzielenie się doświadczeniami.
Obserwuj wątek
    • yuka12 Re: Ciasto z chleba 01.03.20, 21:11
      Kiedyś zrobiłam, ale rodzina lubi średnio. Spróbuj przepis na bread and butter pudding z Moich Wypieków.
      Najczęściej z przesuszonego (ale nie spleśniałego!) pieczywa robię bułkę tartą lub używam do kotletów.
    • chatgris01 Re: Ciasto z chleba 01.03.20, 21:23
      picantecooking.com/pl/recipes/dania-klasyczne/francuskie-tosty-fr-pain-perdu/
    • ga-ti Re: Ciasto z chleba 01.03.20, 22:47
      Ciasta nie znam, ale zjadłabym czeskich knedlików, a je się robi z pieczywa chyba wink
    • b-b1 Re: Ciasto z chleba 02.03.20, 08:36
      Chleb w kostkę, do tego warzywa(papryka, cebula, obrane pomidory, cukinia itp)
      Zalać jajkami roztrzepanymi ze śmietanką (doprawić solą pieprzem), można dodać starty ser i do piekarnika na ok 30 minut.
      ....albo chleb w cienkie kromki na spód , warzywa na górę i zalać mieszanką-tylko wtedy chleb najlepiej bez skórki.
      • roks30 Re: Ciasto z chleba 02.03.20, 12:10
        Zupa chlebowa. Dzisiaj robię.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka