Dodaj do ulubionych

Spacery, czy chodzicie

13.03.20, 16:22
Nie mogę już znaleźć rozmowy na ten temat, ani zalecenia ministra na samym początku, że na spacery z ominięciem placów zabaw nawet zaleca się chodzić, to już nieaktualne?
Obserwuj wątek
    • joanna05 Re: Spacery, czy chodzicie 13.03.20, 16:27
      aktualne, byle nie w dużej grupie.
      • zazou1980 Re: Spacery, czy chodzicie 13.03.20, 18:40
        Bylismy dzis w parku, ludzi jak na lekarstwo, na bardzo duzym placu zabaw byla tylko 1 rodzina, wiec ludzie scykani kitraja sie w domach.
        Ja osobiscie uwazam, ze panika jest mocno przedwczesna i zbyt duza. Teraz ludzie bezsensownie siedza w domach, za 3-4 tygodnie zaczna wylazic z dziecikami, bo ilez mozna i wtedy bedzie wysyp zachorowan...
    • majenkir Re: Spacery, czy chodzicie 13.03.20, 16:31
      Ja i tak chodze tylko do lasu, ale zmienilam godziny - zamiast w poludnie chodze wczesnie rano, zeby byc pierwsza tego dnia na szlaku big_grinwink.
      • malgosiagosia Re: Spacery, czy chodzicie 13.03.20, 16:34
        majenkir napisała:

> Ja i tak chodze tylko do lasu, ale zmienilam godziny - zamiast w poludnie chodz
        > e wczesnie rano, zeby byc pierwsza tego dnia na szlaku big_grinwink.

A gdzie ten las, mozna wiedziec?
        • majenkir Re: Spacery, czy chodzicie 13.03.20, 16:43
          W Massachusetts wink.
          • malgosiagosia Re: Spacery, czy chodzicie 13.03.20, 16:55
            majenkir napisała:

> W Massachusetts wink.
            >
            big_grin Wschodnie czy zachodnie, to znaczy w glebi stanu, czy blizej oceanu?
            • mrs.solis Re: Spacery, czy chodzicie 13.03.20, 19:42
              Pewnie gdzies ok. godziny drogi od oceanu.
              • malgosiagosia Re: Spacery, czy chodzicie 13.03.20, 23:00
                Dobrze jest mieszkac z dala od oceanu. A tam tez gory sa, calkiem przyzwoite.
    • ginger.ale Re: Spacery, czy chodzicie 13.03.20, 16:47
      miruka napisała:

> Nie mogę już znaleźć rozmowy na ten temat, ani zalecenia ministra na samym pocz
      > ątku, że na spacery z ominięciem placów zabaw nawet zaleca się chodzić, to już
      > nieaktualne?

Ta wypowiedź ministra zdrowia padła na konferencji premiera o zamknięciu szkół..
      Mówił, żeby chodzić na świeże powietrze, tylko "nie podjeżdżać autobusem na plac zabaw", a chodzić na spacer.
    • aqua48 Re: Spacery, czy chodzicie 13.03.20, 16:48
      Chodzę. Z dzieckiem. Nie wchodzimy na place zabaw, nie podchodzimy do innych ludzi, nie jeździmy komunikacją miejską, nie wchodzimy do sklepów, bardzo mało jest spacerujących. Ale nie widzę powodu dla którego nie miałabym skorzystać z wyjątkowo w moim mieście świeżego powietrza i nie zmęczyć dziecka, ani nie wystawić go troszkę na słońce.
    • default Re: Spacery, czy chodzicie 13.03.20, 17:12
      Oczywiście ze chodzę. Do lasu, który mam 100 m od domu. Nie ma w nim wielu spacerowiczow, w tygodniu nie spotykam nikogo, w ładne weekendy - 2-4 osoby mijam z daleka, wiec można powiedzieć - odludzie.
    • kanga_roo Re: Spacery, czy chodzicie 13.03.20, 17:17
      dzieciaki dzisiaj były. zabroniłam chodzić do centrum wsi, żeby nie spotykali ludzi i żeby nikt się ich nie czepiał, i przelecieli się bocznymi drogami, dotlenili, trochę zmokli. od razu są lepszych humorach. na jutro obiecałam rowery. oraz sprzątanie ogrodu.
    • nangaparbat3 Re: Spacery, czy chodzicie 13.03.20, 17:19
      Aktualne, byle nie po galeriach handlowych.
      • miruka Re: Spacery, czy chodzicie 13.03.20, 18:02
        Ale jak to się ma do #zostanwdomu
        • joanna05 Re: Spacery, czy chodzicie 13.03.20, 18:26
          miruka napisała:

> Ale jak to się ma do #zostanwdomu
          Dobrze się ma. Chodzi o nie spotykanie się z ludźmi, a nie dosłowne zamknięcie. Las czy łaka sa ok.
        • daniela34 Re: Spacery, czy chodzicie 13.03.20, 18:29
          #zostanwdomu to przecież uproszczenie, to nie jest "morowe powietrze", wirus nie wisi w powietrzu tylko opada na ziemię w kropelkach wydzielin, które potem wysychają a wirus ginie, powietrze tu nie szkodzi, szkodzą inni ludzie.
    • angazetka Re: Spacery, czy chodzicie 13.03.20, 18:17
      Zamierzam iść w weekend. Mam las blisko.
    • znowu.to.samo Re: Spacery, czy chodzicie 13.03.20, 18:23
      Ja sie zastanawiałam nad bieganiem. Chyba można???
      • daniela34 Re: Spacery, czy chodzicie 13.03.20, 18:25
        Słucham właśnie prof Simona w tvn24 i poleca bieganie i uprawianie sportu, byle nie w skupiskach ludzkich.
        • znowu.to.samo Re: Spacery, czy chodzicie 13.03.20, 18:31
          Jak kogoś zobacze to najwyżej skręce😂
          • daniela34 Re: Spacery, czy chodzicie 13.03.20, 18:33
            smile
        • gaskama Re: Spacery, czy chodzicie 13.03.20, 18:35
          Oglądałam i Olejnik zadawala mu tak głupie pytania, że wydawał mi się nimi strasznie poirytowany. Też tak to odebrałaś?
          • daniela34 Re: Spacery, czy chodzicie 13.03.20, 18:37
            Tak, też miałam takie wrażenie.
      • panna_lila Re: Spacery, czy chodzicie 13.03.20, 19:08
        Ja byłam dziś rano pobiegać, mało łudzi ale wszyscy omijają się szerokim łukiem
    • lellapolella Re: Spacery, czy chodzicie 13.03.20, 18:43
      Chodzę do lasu i na łąki. Dla przyjemności i utrzymania kondycjiwink
    • kryzys_wieku_sredniego Re: Spacery, czy chodzicie 13.03.20, 18:56
      Byłam z dzieckiem i psem w lesie obok domu. Jutro też idziemy, zero ludzi jak zawsze w tych miejscach.
      Tylko jutro podjadę samochodem te 800m do lasu, żeby ludzi po wsi nie drażnić, swoja drogą na wsi tylko pijacy i emeryci.
      • miruka Re: Spacery, czy chodzicie 13.03.20, 19:02
        To mnie pocieszacie, dziecko było dziś samotnie na rowerze i mi powiedziało, że ludzie się dziwnie przyglądali, a jutro się w trójkę chcemy przejść nieuczęszczaną trasą
      • dzidzia_ch Re: Spacery, czy chodzicie 13.03.20, 19:04
        Chodzimy ,ale my mieszkamy w lesie i rzadko kogoś można spotkać .
        Dzieci tez dużo wychodzą do ogrodu .
        • kryzys_wieku_sredniego Re: Spacery, czy chodzicie 13.03.20, 19:11
          Tak na ogrodach dzisiaj dużo młodzieży było, grabili ogródki, malowali i cieli jakieś płotki/deski/skrzynie, pewnie rodzice szczęśliwi tongue_out
          • srubokretka Re: Spacery, czy chodzicie 13.03.20, 19:18
            Kwarantanna moich marzen.
    • kryzys_wieku_sredniego Re: Spacery, czy chodzicie 13.03.20, 19:07
      Ogólnie to do poniedziałku współczuje mieszkańcą miast i miasteczek czy dużych wsi.
      • ivanova Re: Spacery, czy chodzicie 13.03.20, 19:11
        Czemu do poniedziałku?
        • kryzys_wieku_sredniego Re: Spacery, czy chodzicie 13.03.20, 19:20
          Bo wprowadzą stan zagrożenia jak we Włoszech. Dzisiaj kazali nam zabrać legitymacje służbowe do domu, koleżanka mi przywiozła po pracy, bo ja dziś na urlopie a w pn idę normalnie do pracy.
          • zadz.iora Re: Spacery, czy chodzicie 13.03.20, 19:33
            Z której ręki ta informacja? I z czym wg Ciebie to się konkretnie wiąże?
            (też o tym słyszałam, ale nie u źródła, więc uznałam za nadinterpretację/plotkę)
            • ja_mamma Re: Spacery, czy chodzicie 13.03.20, 19:39
              m.radio.kielce.pl/pl/post-101786
            • kryzys_wieku_sredniego Re: Spacery, czy chodzicie 13.03.20, 19:40
              Poczytaj jak jest we Włoszech, dzisiaj dziewczyna opowiadała.
              Ma wyjazdach i wjazdach do miast jest policja i wojsko, zakaz wyjezdów pt.: jadę do mamy na obiad. Tylko konieczne wyjazdy: jadę do szpitala bo żona rodzi i muszę ja odwieść.
              Wychodzimy tylko do pracy, dowód ze sobą, podajesz dane, gdzie, nr tel., zaświadczenie, ze tam pracujesz, o 18h godzina policyjna, na zakupy tylko raz dziennie jedna osoba na rodzinę.
              Tak jest we Włoszech.
              • zadz.iora Re: Spacery, czy chodzicie 13.03.20, 19:52
                Tak, wiem jak jest we Włoszech. Dzięki za odp. Zafiksowałam się na konkretnej informacji, że od poniedziałku wprowadzą stan wyjątkowy w Warszawie i m.in. zakaz wyjazdu/wjazdu.
                Aktualnie Morawiecki mówi chyba tylko o granicach kraju, a nie miast, ale pewnie i do tego dojdzie...
                • kryzys_wieku_sredniego Re: Spacery, czy chodzicie 13.03.20, 20:06
                  Dzisiaj jest pt. do poniedziałku jeszcze sporo czasu ;P
                  • zadz.iora Re: Spacery, czy chodzicie 13.03.20, 20:09
                    big_grin
        • kryzys_wieku_sredniego Re: Spacery, czy chodzicie 13.03.20, 19:20
          Od poniedziałku miało być.
    • srubokretka Re: Spacery, czy chodzicie 13.03.20, 19:16
      Chodze minimum 3x w tygodniu. Ostatnio zwiekszylam nawet dawke. Dzieci biegaly 5 okrazen , teraz beda biegac wiecej.
      • miruka Re: Spacery, czy chodzicie 13.03.20, 19:44
        A propos spacerów to we Włoszech parki są zamknięte
    • malgosiagosia Re: Spacery, czy chodzicie 15.03.20, 00:10
      Bylam dzisiaj na dlugim spacerze. Przedwiosnie. smile
    • princy-mincy Re: Spacery, czy chodzicie 15.03.20, 06:46
      My byliśmy na długim spacerze w lesie. Ludzi było sporo, choć mniej niż zazwyczaj w taką ładną pogodę. Później dzieci jeszcze w ogrodzie się bawiły.
    • wlazkotnaplot Re: Spacery, czy chodzicie 15.03.20, 10:41
      Tak, z psami i synem. Z rana minęłam jeną osobę. Wieczorem rodzinę z malymi dziećmi. Spacerujemy polną, boczną drogą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka