bulzemba 13.03.20, 21:07 Czyli na razie unikamy ludzi. Ale co potem? Czy po 27.03 będzie bezpiecznie? Wytłumaczcie mi bo nie pojmuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
intuicja77 Re: Koronaferie i co potem? 13.03.20, 21:08 Obawiam sie ,że będzie tylko gorzej i wszystkie obostrzenia zostaną przedłużone. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Koronaferie i co potem? 13.03.20, 21:15 intuicja77 napisała: > Obawiam sie ,że będzie tylko gorzej i wszystkie obostrzenia zostaną przedłużone. Też tak uważam. Wczoraj w TVN24 na żywo mówił prezydent Poznania i profesor R. Flisiak, jak tego posłuchałam to się przeraziłam. Poczytajcie sami: tvn24.pl/polska/koronawirus-w-polsce-szpitale-oddzialy-zakazne-nie-maja-juz-srodkow-ochrony-personalnej-4351662 To co mówił prezydent Poznania wkleję później jak znajdę. Odpowiedz Link Zgłoś
elenelda Re: Koronaferie i co potem? 13.03.20, 21:09 Będą prawdopodobnie przedłużone do świąt. A później nie wiemy, zobaczymy jak będzie się rozwijać sytuacja. Odpowiedz Link Zgłoś
bulzemba Re: Koronaferie i co potem? 13.03.20, 21:15 A w jaką stronę to może iść? Mamy otwarte granice i zbyt uparty kraj by pozwolić stworzyć kordon sanitarny. Odpowiedz Link Zgłoś
elenelda Re: Koronaferie i co potem? 13.03.20, 21:17 Granice mamy już zamknięte. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Koronaferie i co potem? 13.03.20, 21:18 bulzemba napisała: > A w jaką stronę to może iść? Mamy otwarte granice i zbyt uparty kraj by pozwol > ić stworzyć kordon sanitarny. Granice będę zamknięte od poniedziałku i wszystkie restauracje, kluby, puby, kasyna. Kwarantanna dla wszystkich przyjeżdżających obowiązkowa (14 dni). Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.solis Re: Koronaferie i co potem? 13.03.20, 21:13 Potem nie bedzie bezpieczniej , bo rozchoruja sie wszyscy ci, ktorzy ludzi nie unikali, ale ja jestem pesymistka, wiec mozesz zignorowac co napisalam. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Koronaferie i co potem? 13.03.20, 21:14 Potem wszyscy umrą. Będą ferie ostateczne. Odpowiedz Link Zgłoś
bulzemba Re: Koronaferie i co potem? 13.03.20, 21:24 No ok. Ale jak długo można ? Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Koronaferie i co potem? 14.03.20, 08:55 Ale się wszyscy zdziwią, jak jednak nie przedłużą....😉 Odpowiedz Link Zgłoś
liliawodna222 Re: Koronaferie i co potem? 13.03.20, 21:18 Nikt na 100% Ci nie odpowie, sytuacja dynamiczna. Ale podejrzewam, że przedłużą. Odpowiedz Link Zgłoś
123zielona123 Re: Koronaferie i co potem? 13.03.20, 21:19 Przecież jak zamykali szkoły to i tak wszyscy wiedzieli,że przedłużą. Założenia są takie, aby maksymalnie rozciągnąć epidemię by służba zdrowia wyrobiła z leczeniem. Jesli się uda to pewnie potrwa dwa miesiące lub dłużej. Jeśli się nie uda to też ze dwa miesiące. Odpowiedz Link Zgłoś
janja11 Re: Koronaferie i co potem? 13.03.20, 21:21 Nie ośmielili się powiedzieć, że te 2 tygodnie to będzie znacznie dłużej. i dobrze, bo panika byłaby jeszcze większa. Odpowiedz Link Zgłoś
lily_evans11 Re: Koronaferie i co potem? 14.03.20, 05:55 Teoretycznie w ciągu tych 2 tygodni zachorowaliby ludzie, którzy jeszcze kontaktowali się z innymi masowo. Potem zachorowaloby jednak mniej. Teoretycznie. Bo od środy mamy oblężenie sklepów, dopiero teraz ograniczenie liczby ludzi w kościele, no a pustaczki do wczoraj buszowaly w galeriach handlowych, w tym z dziećmi, w poszukiwaniu ostatnich przecen Buciki i torebusia ważniejsze od zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś