Dodaj do ulubionych

Elegancko nakryty stół

20.03.20, 22:19
Czy przywiązujecie do tego wagę?
Obserwuj wątek
    • daniela34 Re: Elegancko nakryty stół 20.03.20, 22:27
      Tak.
    • jak_matrioszka Re: Elegancko nakryty stół 20.03.20, 22:35
      Dawno żeśmy sie etaty dorobiły? A może bywalec ma nowy nick, bo taki typowo meski temat to do jego profilu pasuje smile

A w temacie: tak, przywiazuje wage do nakrycia stołu. Przy czym popadam ze skrajności w skrajność, bo jak jem sama, to moge zjeść jajecznice prosto z patelni, choćbym miała plastikowego widelca użyć, a jak siadamy we trójke, to nasze kubeczki musza do siebie i reszty zostały pasować big_grin
      • aankaa Re: Elegancko nakryty stół 21.03.20, 00:54
        matrioszka, proszę cię, gdzie kubeczki (choćby pasowały do siebie i reszty /zostałyzastawy) i elegancja big_grin
    • kosmos_pierzasty Re: Elegancko nakryty stół 20.03.20, 22:39
      Oczywiście.
    • etata Re: Elegancko nakryty stół 20.03.20, 22:40
      Dodam, że ja przywiązuję. Szczególnie teraz, bo takie niby błahostki jak elegancko nakryty stół pomagają mi trawić smutną rzeczywistość.
    • volta2 Re: Elegancko nakryty stół 20.03.20, 23:37
      właśnie niedawno zaczęłam przywiązywać i na tej fali z pół roku szukałam dzbanka herbacianego na stół
      i przyszedł tydzień temu, jest jeszcze ładniejszy niż na zdjęciach, a teraz kiedy nie wychodzę do pracy tylko robię hołmofisa to cieszy oko cały dzień

a i wczoraj przyszły do dzbanka filiżanki, talerzyki, czyli mamy pełny komplet

spożycie herbaty gwałtownie wzrosło dzięki temu, szczególnie po tym, jak powiedziałam, że porcelana pewnie jeszcze hitlera pamięta(syn jest fanem wszelkich historycznych nauk o totalitaryzmach)
      • heca7 Re: Elegancko nakryty stół 21.03.20, 07:34
        My w domu mamy dzbanek rosenthala ze swastyka na dnie. Prababcia męża go wymieniła za jedzenie w '45.
        • volta2 Re: Elegancko nakryty stół 21.03.20, 12:07
          widuję ze swastyką wciąż w sprzedażysmile
          w czasie szukania dzbanka właśnie odkryłam całe mnóstwo miejsc z pięknymi przedmiotami i nadziwić się nie mogę, jaki to człowiek beznadziejny jest, że dzbanek z ikei droższy jest od tego, który kupiłam ja. a kupiłam 8 cud świata - wiadomo...
          • daniela34 Re: Elegancko nakryty stół 21.03.20, 12:17
            Ja odkryłam w moim rodzinnym mieście sklepik z takimi cudami. Wcześniej wyszukiwałam na allegro. Kocham starą porcelanę.
            • daniela34 Re: Elegancko nakryty stół 21.03.20, 12:21
              A co do swastyki- kiedyś ktoś z mojej rodziny odkrył, że pani przekupka na targu odważała ziemniaczki, buraczki itp.na wadze szalkowej używając dwóch solidnych mis porcelanowych ze swastykami na odwrocie. Miski oczywiście odkupił
    • mum2004 Re: Elegancko nakryty stół 20.03.20, 23:41
      Na co dzień - ma być czysto, estetycznie, zdrowo ale jakiejś wielkiej elegancji nie uprawiam. Mam co robić przy trójce dzieci.
      • stavros2002 Re: Elegancko nakryty stół 21.03.20, 00:13
        Ważne, aby pomieścić przy nim 2 żony i 6 dzieci. Oczywiście elegancko ubrane. Wymaga to odpowiednio dużej jadalni w szeregówce pod Poznaniem.
        • pani_tau Re: Elegancko nakryty stół 21.03.20, 07:38
          I tylko miśnieńska porcelana.
    • fitfood1664 Re: Elegancko nakryty stół 21.03.20, 00:24
      Nie. Dla mnie ważna jest zawartość. W każdej dziedzinie.
      • volta2 Re: Elegancko nakryty stół 21.03.20, 12:08
        no i właśnie to co na stole - to jakby nie patrzyć, zawartość stołu
    • potworia116 Re: Elegancko nakryty stół 21.03.20, 01:14
      Tak, czasem sobie uświadamiam, że strasznie zdziadziałam, stołując się pospołu z dwulatką i przez jakiś czas aranżuję, dizajnuję i celebruję. Ale ileż można.
      Wracam do porcelitowej miseczki przy dzieci
      • potworia116 Re: Elegancko nakryty stół 21.03.20, 01:15
        ... przy dziecięcym stoliku. Miseczka sama w sobie niebrzydka.
    • spirit_of_africa Re: Elegancko nakryty stół 21.03.20, 01:40
      Moja waga z tych stabilnych wiec nie widzę potrzeby przywiązywać jej gdziekolwiek. A poza tym stoi w szafce, nie na stole 😊
    • tt-tka Re: Elegancko nakryty stół 21.03.20, 10:09
      Nie. Ekonomia przede wszystkim. Przy nieelegancko nakrytym moi mniej jedza smile

PS lubimy, zeby bylo smiesznie, nawet jesli dowcip tandetny. Wlasnie ryje w szufladach w poszukiwaniu wielkanocnego obrusa z kogutem siedzacym na jajach.
    • default Re: Elegancko nakryty stół 21.03.20, 10:45
      Nie. W ogóle rzadko jadamy przy stole, prawie nigdy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka