Dodaj do ulubionych

Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach

26.03.20, 16:03
Aleksander Kwaśniewski i Jolanta Kwaśniewska utknęli w szwajcarskich Alpach. Dla mnie to hit czasów zarazy. Oj, biedni oni. Oj, oj! smile smile smile

Macie jakieś inne newsy tego rodzaju?
Obserwuj wątek
    • frequenter.light Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 16:05
      Nie słyszałem. Nie cieszę się z cudzego nieszczęścia. A w jakim kraju utknęli? Może Kulczykowa ugości w swojej szwajcarskiej rezydencji?
      • olena.s Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 16:10
        Wysoce prawdopodobne. Skoro przekazała 20 baniek na walkę z koronawirusem, to jak widać, skąpa nie jest.
        • frequenter.light Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 16:36
          Jakie źródło? Mogłaby przekazać znacznie więcej, ma miliardy
          • olena.s Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 16:39
            Ile ty przekazałeś?
            • olena.s Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 16:41
              Najbogatsza Polka postanowiła wesprzeć wysiłki krajowej służby zdrowia, mające na celu zahamowanie rozprzestrzeniania się koronawirusa w Polsce. Dominika Kulczyk zdecydowała się na przekazanie 20 milionów złotych na konto Fundacji Lekarze Lekarzom.
              „Lekarze, ratownicy medyczni, pielęgniarki, diagności i cały personel szpitalny to bohaterowie naszych czasów. Ich walka z koronawirusem wymaga wyjątkowych środków i skutecznych narzędzi. Dlatego zdecydowała się przekazać Fundacji Lekarze Lekarzom 20 mln zł na zakup diagnostycznego i ochronnego sprzętu medycznego” – oświadczyła Dominika Kulczyk na swoim koncie na Instagramie.

Jak tłumaczyła dalej, fundusze te posłużą do pozyskania „urządzeń do diagnostyki genetycznej real time PCR umożliwiających wykrycie zakażenia koronawirusem, masek z filtrem N95, kombinezonów ochronnych spełniających kryteria wirusologiczne oraz środków antyseptycznych”. Kulczyk podkreślała, że to „realne, najpotrzebniejsze wsparcie dla osób na pierwszej linii walki z epidemią”.

Lekarze Lekarzom to fundacja stworzona przez Naczelną Radę Lekarską.
              • frequenter.light Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 16:44
                Nie o Dominikę chodzi a o Grażynkę. Ona ma pałac w Szwajcarii. Kulczyk robił interesy dzięki przyjaźni z Kwachem. Ponoć Kulczykowa, Kwasniewska i jeszcze jakaś jeździły do tej samej kliniki estetycznej
                • olena.s Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 16:45
                  No i widzisz, jak dobrze córkę wychowała? Chciała dać swoją kolekcję Polsce, Polska się wypięła, skorzystała Szwajcaria - z czym masz problem?
                  • frequenter.light Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 16:50
                    Nie mam problemu. Ale nie muszę tez lubić oligarchów. Chodziło mi tylko, ze Kwaśny Olo z Jolką zapewne mogą przekonać się u Grażynki jeśli tam utknęli.
                    • olena.s Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 16:54
                      Masz problem, i to gruby.
                      • frequenter.light Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 17:00
                        Sama masz problem.
                        • olena.s Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 17:03
                          Niejeden. Ale fortunnie nie taki.
                        • malgosiagosia Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 18:10
                          frequenter.light napisał:

> Sama masz problem.

Bycie komuchem, zdrajca, agentem, to dla nich nie problem, to powod do dumy i powod do pogardy dla ludzi uczciwych.
                          • olena.s Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 18:49
                            Ogranicz alkohol.
                            • malgosiagosia Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 19:08
                              olena.s napisała:

> Ogranicz alkohol.

Typowy ubecki chwyt.
                              • olena.s Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 19:11
                                Niemniej ogranicz. Serdecznie sugeruję.
                                • frequenter.light Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 19:15
                                  Olkowi tak radziłaś?
                                  • morekac Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 22:04
                                    No widzisz, pił i co go spotkało? Utknął w Alpach.
                                    • malgosiagosia Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 22:38
                                      morekac napisała:

> No widzisz, pił i co go spotkało? Utknął w Alpach.

Powiedz to swoim dzieciom Niech pija,
                                      • morekac Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 22:45
                                        Twoje to pewnie bez przypominania dają codziennie w palnik...
                                        • malgosiagosia Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 22:53
                                          morekac napisała:

. "No widzisz, pił i co go spotkało? Utknął w Alpach."

Moje gratulacje, za te piekne wnioski.
                                • malgosiagosia Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 19:22
                                  olena.s napisała:

> Niemniej ogranicz. Serdecznie sugeruję.

Bezradnosc, glupota, upadek moralny bije z Twoich slow. EOT
                                  • olena.s Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 19:58
                                    No, bezradność z pewnością. Jakiż mam wpływ na ilość przyjmowanych przez ciebie procentów? Żaden. Mogę radzić, i tyle.
                              • delauras Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 23:00
                                Oj tak😁
                                A kwachu nie pijany jak bela a zaniemógł na filipinską zarazę.
                                • riki_i Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 23:24
                                  "Pourazowy zespół przeciążeniowy goleni prawej " - dopadł go na grobach w Charkowie, to też był hit!
                            • delauras Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 23:02
                              olena.s napisała:

> Ogranicz alkohol.
                              Stare pijaczki tak się innym odgryzają jak chcą komuś dogryżć.
                              Psychologiczne zjawisko.
                              Tak że tego ,olena wyszło szydło z wora.
                              • semihora Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 27.03.20, 07:44
                                O, mamy specjalist(k)ę na forum! A swoich kolegów z PiS-u też diagnozujesz? Wróbelki ćwierkają, że miał(a)byś tam kupę roboty.
      • dyzurny_troll_forum Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 16:11
        frequenter.light napisał:

> A w jakim kraju utknęli?

Serio nie jesteś w stanie jednego zdania ze zrozumieniem!?
        • frequenter.light Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 16:50
          Juz doczytałem, sorry smile
        • georgia.guidestones Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 21:46
          wygasilam ten wybryk natury, nie cytuj go prosze.
      • livia.kalina Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 16:23
        Jak wszyscy wiemy szwajcarskie Alpy znajdują się w Meksyku.
        • daniela34 Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 16:27
          A chlebak, jak sama nazwa wskazuje, służy do noszenia granatów.
        • dyzurny_troll_forum Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 16:29
          livia.kalina napisała:

> Jak wszyscy wiemy szwajcarskie Alpy znajdują się w Meksyku.

Dokładnie tak!
          Zostały czasowo przeniesione, żeby wreszcie nie było tam tak zimno....
          • z_lasu Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 16:38
            > żeby wreszcie nie było tam tak zimno....

Myślałam, że to odosobnienie z powodu koronawirusa.
        • spirit_of_africa Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 18:30
          livia.kalina napisała:

> Jak wszyscy wiemy szwajcarskie Alpy znajdują się w Meksyku.
          >
          Na granicy z San Escobar
          • alina460 Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 21:36
            O właśnie. Dokładnie tam. Powinnam była doprecyzować, że na granicy z San Escobar. Wybaczcie tongue_out
            • spirit_of_africa Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 27.03.20, 19:48
              Dziwie się ze Jozek tego nie wie- w końcu to nasz strategiczny partner i państwo zaprzyjaźnione 😀
    • maadzik3 Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 16:08
      Nie słyszałam. A jeżeli to współczuję. Rozumiem, że są w ładnym miejscu i raczej będą mieli na pokrycie kosztów, ale wszystko zamknięte, obce prawo, ograniczenie powrotu, odcięcie od bliskich. To wszystko dotyczy wszystkich. Nie cieszą mnie cudze kłopoty i nie pociesza że ktoś ma większe (a na pewno ma większe niż oni)
      • tiszantul Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 16:33
        "Nie cieszą mnie cudze kłopoty"

LOL. Tak jakby tego rodzaju deklaracje miały jakikolwiek związek z rzeczywistością. Jeśli mają, to prędzej świadczą o czymś dokładnie odwrotnym niż zostało zadeklarowane
        • semihora Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 27.03.20, 07:45
          O, następny! Robiliście jakieś kursy psychologiczne dla trolli?
    • gaskama Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 16:10
      A skąd wiesz, że utkneli? Wolałabym być leczona w Szwajcarii niż w Polsce.
      • ichi51e Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 16:25
        No chyba nie bardzo szwajcarska opieka zdrowotna ma juz pasc w marcu dzis czytalam
        • livia.kalina Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 16:31
          Polska opieka medyczna już padła. Tydzień szukałam pomocy dla kogoś, kto powinien być natychmiast operowany po wypadku. W końcu pomogły znajomosci, system nie sprawdził się wcale. W mieście, w którym jest kilkanaście szpitali.
          • maadzik3 Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 16:51
            Livia napisz proszę coś więcej. To przerażające. Jaki wypadek i kiedy? Miasta nie musisz pisać.
            • frequenter.light Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 16:53
              W Poznaniu?
            • georgia.guidestones Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 21:45
              moze takie szczegoly to sobie życz na priv, nie kazdy podziela Twoje tendencje do onanizowania się drastycznymi tresciami
          • gogologog Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 23:28
            > Polska opieka medyczna już padła.

Uratowalo ja tylko zadluzanie a potem zamykanie szpitali przez bande kopacz/tusk/arlukowicz
            • malgosiagosia Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 27.03.20, 00:00
              gogologog napisał:

> > Polska opieka medyczna już padła.
              >
              > Uratowalo ja tylko zadluzanie a potem zamykanie szpitali przez bande kopacz/tus
              > k/arlukowicz
              >
              Twoj watek o Kidawie juz sprzatniety. A ja sie dziwilam dlaczego nie ma watkow o Budce, Kidawie i tych wszystkich jololopach z PO.
              • tiszantul Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 27.03.20, 09:22
                Brak wątków o opozycji też jest znaczący. Jakby to hiperopozycyjne forum zapomniało, ze istnieje opozycja. Gdzie są dzisiaj tacy liderzy opozycji jak Tusk, Budka, Szłapka, Petru i Kidawa-Błońska? Słyszeliście w ogóle o przewodniczącym Adamie Szłapce?
                Jeśli ematka wypiera ze świadomości istnienie opozycji, to kto im został?
    • angazetka Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 16:13
      A to hit, bo gdyż?
    • riki_i Bidne celebryty 26.03.20, 16:17
      alina460 napisała:

> Macie jakieś inne newsy tego rodzaju?

Mamy. www.pomponik.pl/plotki/news-joanna-koroniewska-i-maciej-dowbor-wpadli-w-powazne-tarapaty,nId,4402035

• lot_w_kosmos Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 16:17
      PIszą na Interii
      ciekawe, kiedy tam wyjechali .....
    • sumire Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 16:18
      Oj oj, jaką masz uroczo zgniłą satysfakcję z tego, że ktoś utknął w innych warunkach niż M2 na Białołęce. A dobrze im tak, a dobrze!
      • riki_i Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 16:45
        sumire napisała:

> Oj oj, jaką masz uroczo zgniłą satysfakcję z tego, że ktoś utknął w innych waru
        > nkach niż M2 na Białołęce. A dobrze im tak, a dobrze!

Bidulek! Tyle chałtur umyka! Na szczęście jeszcze parę dolców mu zostało z "konsultacji" dla ukraińskich oligarchów oraz satrapii azjatyckich.
        youtu.be/A4ylfrhcZKs
        • sumire Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 16:57
          Ale on się skarży, że nie ma co jeść? Wzywa, żeby mu naród polski ruszył na ratunek?
          Czy tylko różne ziutki z mentalnością balkonowego Polaka z "Dnia świra" mają polewkę z tego, że wirus i tych lepiej ustawionych zamknął w domach, a czasem daleko od rodzin?
          • riki_i Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 18:38
            Gdyby miał rozum, to powinien siedzieć cicho. Jakiekolwiek publiczne wypowiedzi na temat sytuacji w której się znalazł działają na jego niekorzyść.
            • olena.s Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 18:49
              ??? A Kwaśniewski startuje w wyborach, czy jak? Sprzedaje usługi polskim masowym odbiorcom?
            • sumire Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 18:55
              Media go zapytały, to się wypowiedział. W czym dokładnie problem?
              • riki_i Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 21:41
                Problem leży w tym z czego żyje, jak żyje, gdzie żyje i jak to się ma do ideałów lewicy, którą rzekomo reprezentuje.

Kwasiżur jest na lewicy tak wiarygodny, jak Głódź w Kościele Katolickim. Jeden i drugi ideał skromności i wierności ideałom. O stosunku do alkoholu już nie wspomnę... 😂
                • malgosiagosia Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 22:08
                  riki_i napisał:

> Problem leży w tym z czego żyje, jak żyje, gdzie żyje i jak to się ma do ideałó
                  > w lewicy, którą rzekomo reprezentuje.
                  >
                  > Kwasiżur jest na lewicy tak wiarygodny, jak Głódź w Kościele Katolickim. Jeden
                  > i drugi ideał skromności i wierności ideałom. O stosunku do alkoholu już nie ws
                  > pomnę... 😂

Ludzie, ktorzy widza cokolwiek dobrego w tym, ze ten pijus byl prezydentwm Polski, musza byc pochodzenia komuszego. Nie widze innej mozliwosci. Jak czytam o szacunku do materialanego dorobku Kwasniewskiego, oczy przecieram ze zdumienia.
                • sumire Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 23:32
                  Ale czyj problem?...
                  • riki_i Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 23:38
                    Problem jego zwolenników, bo chyba wciąż są takowi, patrząc na przebieg dyskusji w tym wątku.
    • prezent_urodzinowy Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 16:19
      Nie lubię Kwaśniewskiego i uważam, że był słabym prezydentem, i mógłby sobie darowac gadanie o "chudym roku", ale bycie z dala od bliskich i niemożność powrotu boli chyba tak samo niezależnie od poziomu zamożności.
      Nie jestem szlachetna, mam kilka osób, którym życzę jak najgorzej, ale może życie na emigracji troche mnie przeczołgalo i teraz wiem, że bycie blisko rodziny bywa najważniejsze.
      • riki_i Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 16:39
        A niby dlaczego "daleko od bliskich"? Przecież Kwasiżur ma w Szwajcarii rodzoną siostrę, która mieszka tam na stałe, a i on sam pojawia się tam ponadprzeciętnie często. Jest u siebie, wśród najbiedniejszych z biednych, jak na prawdziwego lewicowca przystało <sarkazm>
        • dyzurny_troll_forum Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 16:44
          riki_i napisał:

> A niby dlaczego "daleko od bliskich"? Przecież Kwasiżur ma w Szwajcarii rodzoną
          > siostrę,

Też mi się tak coś wydawało, że oni utknęli, ale w swoim domu...wink
        • prezent_urodzinowy Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 17:29
          Bo wspominał o córce, stąd wnioskuję że chciałby się z nią zobaczyć. Nie znam na pamiec adresów całej rodziny Kwaśniewskich.
      • malgosiagosia Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 16:50
        prezent_urodzinowy napisała:

> Nie lubię Kwaśniewskiego i uważam, że był słabym prezydentem, i mógłby sobie da
        > rowac gadanie o "chudym roku", ale bycie z dala od bliskich i niemożność powrot
        > u boli chyba tak samo niezależnie od poziomu zamożności.

Za to blisko jest swojego konta, czlowiek, ktory za PRL- u byl komunista.
        • mirelka1 Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 17:31
          malgosiagosia napisała:

> prezent_urodzinowy napisała:
          >
          > > Nie lubię Kwaśniewskiego i uważam, że był słabym prezydentem, i mógłby so
          > bie da
          > > rowac gadanie o "chudym roku", ale bycie z dala od bliskich i niemożność
          > powrot
          > > u boli chyba tak samo niezależnie od poziomu zamożności.
          >
          > Za to blisko jest swojego konta, czlowiek, ktory za PRL- u byl komunista.

Całkiem tak jak Piotrowicz- pisowski debil, który za komuny był w PZPR hahaha.
          • malgosiagosia Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 18:09
            mirelka1 napisała:

> > Za to blisko jest swojego konta, czlowiek, ktory za PRL- u byl komunista.
            >
            >
            > Całkiem tak jak Piotrowicz- pisowski debil, który za komuny był w PZPR hahaha.

Byc moze, nie znam Piotrowicza, nie naleze do PIS.
            • paskudek1 Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 18:14
              Jakże to wygodnie za każdym razem kiedy się wyznawcom PiS wykazuje hipokryzję ich idoli powiedzieć "nie znam, nie wiem". To się może DOWIEDZ najpierw co? Kogo mają w szeregach Twoi ulubieńcy
              • malgosiagosia Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 18:19
                paskudek1 napisała:

> Jakże to wygodnie za każdym razem kiedy się wyznawcom PiS wykazuje hipokryzję i
                > ch idoli powiedzieć "nie znam, nie wiem". To się może DOWIEDZ najpierw co? Kogo
                > mają w szeregach Twoi ulubieńcy
                >

Dlaczego ulubiency? Nie mam pojecie kim jest jakis tam Piotrowicz, ale doskonale wiem kim jest Kawsniewski, Walesa, Tusk, Miller i cala ta wierchuszka zdrajcow i sprzedawczykow.

• malgosiagosia Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 18:21
                  malgosiagosia napisała:

ale doskonale wiem kim jest Kawsniewski, Walesa, Tusk, Miller i cala ta wierchuszka zdrajcow i sprzedawczykow.
                  >

i komuchow.
                • paskudek1 Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 18:31
                  Jasne jasne...
                • j_malec Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 18:40
                  A wiesz chociaż kim był ojciec Kaczyńskiego, czy to już ciebie nie interesuje ? I wiesz może z jakiej okazji otrzyma wille na Żoliborzu od władz polskich ?
                • semihora Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 27.03.20, 07:49
                  Czyli standard. Komuch obcy beee, komuch w PiS-ie - eeee, nie wiem, nie znam, niemożliwe, a nawet jakby, to nawrócony, swój, pisowski...
                  • malgosiagosia Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 27.03.20, 18:20
                    semihora napisała:

> Czyli standard. Komuch obcy beee, komuch w PiS-ie - eeee, nie wiem, nie znam, n
                    > iemożliwe, a nawet jakby, to nawrócony, swój, pisowski...
                    >
                    Czy Ty rozumiesz co ja pisze? Nie znam komuchow w PO i w PIS_ie, znam tylko te grube ryby z PRL-u, i to na szczescie nie osobiscie.
                    • taki-sobie-nick Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 06.04.20, 00:23
                      Nie znam komuchow w PO i w PIS_ie

1. Andrzej Kryże - Wiceminister Sprawiedliwości IV RP- członek PZPR do jej końca. Skazywał działaczy opozycji w stanie wojennym.
                      2. Wojciech Jasiński - Minister Skarbu IV RP, członek PZPR w latach 1976-1981, szef Wydziału Spraw Wewnętrznych w Płockim Urzędzie Miasta, przybudówki SB. Zasłynął umorzeniem milionowych długów PC, byłej partii Jarosława Kaczyńskiego.
                      3. Karol Karski (PiS) - działacz władz centralnych socjalistycznego ZSP na Wydziale Prawa i Administracji UW. Pod koniec lat 80 startował z poparcia PRON (organizacji utworzonej przez PZPR w stanie wojennym) w wyreżyserowanych i sfałszowanych przez komunistów wyborach do rad narodowych.
                      4. Andrzej Aumiller - Minister Budownictwa IV RP, zasłużony komunista, wieloletni członek PZPR.
                      5. Anna Kalata - Minister Pracy i Polityki Społecznej IV RP. Członek PZPR jak i SLD, a dalej w Samoobronie.
                      6. Zbigniew Graczyk - Wiceminister Gospodarki Morskiej IV RP - przez 20 lat należał do PZPR będąc między innymi członkiem jej Komitetu Wojewódzkiego w Szczecinie. Był również w kierownictwie nomenklaturowej spółki Interster, która była folwarkiem partyjnych dygnitarzy, m. in. Sekuły i Rakowskiego.
                      7. Marek Grabowski - Wiceminister Zdrowia IV RP (członek PZPR i SLD) dzięki rekomendacji SLD był zastępcą głównego inspektora sanitarnego w rządach Leszka Millera i Marka Belki.
                      8. Ewa Sowińska - Rzecznik Praw Dziecka IV RP. W latach 1977-1980 należała do PZPR.
                      9. Krzysztof Zaręba - Wiceminister Środowiska IV RP, były członek PZPR, od 2005 roku w Samoobronie.
                      10. Bogdan Socha - Wiceminister Pracy i Polityki Społecznej IV RP - był do samego końca członkiem PZPR.
                      11. Romuald Poliński - kolejny Wiceminister Pracy i Polityki Społecznej IV RP. Przez wiele lat członek PZPR, a w rządach SLD doradca ministra Kołodki
                      12. Maciej Łopiński - Rzecznik Prezydenta IV RP; w okresie 1975 - grudzień 1981 należał do PZPR
                      13. Ryszard Siewierski - Zastępca Komendanta Głównego Policji IV RP - członek PZPR do końca (1990).
                      14. Stanisław Kostrzewski - od 25.02.2006 skarbnik i finansista PiS - był aktywnym członkiem PZPR do końca jej działalności. 15. Henryk Biegalski - nominowany na szefa Centralnego Zarządu Służby Więziennej IV RP, był członkiem PZPR od 1969 r. do końca lat 80.
                      16. Jerzy Bahr - 19.05.2006 mianowany ambasadorem RP w Moskwie. W latach 1976 - 1980 w randze I sekretarza pracował w Ambasadzie PRL w Bukareszcie. Do stanu wojennego był członkiem PZPR.
                      17. Krzysztof Czabański - mianowany 01.07.2006 na prezesa Polskiego Radia S.A. - były dziennikarz m.in. 'Sztandaru Młodych' i 'Zarzewia'. W latach 1967-1980 należał do PZPR.
                      18. Stanisław Podlewski - mianowany 17.07.2006 dyrektorem departamentu rybołówstwa w ministerstwie rolnictwa - należał do PZPR do końca jej istnienia.
                      19. Marcin Wolski - 21.07.2006 mianowany został dyrektorem I programu PR - od 1975 roku do końca był w PZPR, będąc m.in. sekretarzem POP w PR.
                      20. Jan Sulmicki - kandydat na prezesa Narodowego Banku Polskiego, zgłoszony 11.12.2006 przez Kaczyńskiego - były aktywista PZPR w SGPiS (obecnie SGH), także w stanie wojennym.
                      21. Janusz Kaczmarek - szef MSWiA, prokurator krajowy z ramienia PiS - Członek PZPR od 1986 r.
                      22. Piotr Cybulski - poseł PiS. Były członek ZSMP i PZPR
                      23. Aleksander Chłopek - poseł z Gliwic. Członek PZPR od roku 1978. W latach 80. był członkiem egzekutywy Komitetu Miejskiego PZPR.
                      24. Halina Molka - posłanka na Sejm RP V kadencji. Były członek PZPR. Od 23 sierpnia 2007 posłanka PiS
                      25. Stanisław Piotrowicz - W 1978 rozpoczął pracę w Prokuraturze Rejonowej w Dębicy, następnie w 1980 został przeniesiony do Prokuratury Wojewódzkiej w Krośnie, na początku lat 80. przeniesiony do Prokuratury Rejonowej w Krośnie. Od 1978 należał do Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej. Był członkiem egzekutywy PZPR w Prokuraturze Wojewódzkiej i Rejonowej w Krośnie.
                      26. Katarzyna Łaniewska- W czasie studiów należała do socjalistycznej organizacji młodzieżowej ZMP, donosiła na kolegów. Następnie należała do PZPR.
                • reinadelafiesta Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 27.03.20, 11:41
                  Małgosiagosia pisze: "Byc moze, nie znam Piotrowicza, nie naleze do PIS." ale "doskonale wiem kim jest Kawsniewski, Walesa, Tusk, Miller i cala ta wierchuszka zdrajcow i sprzedawczykow."
            • maslova Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 20:31
              Czyli Kwaśniewskiego znałaś, bo należałaś do SLD?
              • malgosiagosia Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 27.03.20, 18:22
                maslova napisała:

> Czyli Kwaśniewskiego znałaś, bo należałaś do SLD?

Nigdy nie nalezalam do zadnej partii. Raczej trudno nie znac Kwasniewskiego. Co chcesz tutaj udowadniac?
                • olena.s Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 27.03.20, 18:29
                  Ależ to prościutkie, nawet jak na ciebie.
                  Pokazują ci tu uprzejmie, że nie ma dla ciebie absolutnie znaczenia żadna "komuchowatość", ani żadna przeszłość - UWAGA - o ile chodzi o przeszłość funkcjonariuszy popieranej przez ciebie frakcji.
                  Natomiast przeszkadzają ci one straszliwie - UWAGA - u osób które są lub mogłyby być związane z opozycją.
                  Pokazują ci więc twoją nagą, śmieszną hipokryzję.
      • taki-sobie-nick Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 21:52
        Nie życz innym źle.
    • 35wcieniu Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 16:23
      Nie wiem dlaczego "hit". Utknął to utknął, przecież za swoje utknął i nie ma do nikogo pretensji, kazali siedzieć to siedzi, cóż w tym takiego?
      • malgosiagosia Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 17:00
        35wcieniu napisał(a):

Utknął to utknął, przecież za swoje utknął

Jak to za swoje? a kiedy ten czlowiek pracowal?
        • dyzurny_troll_forum Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 17:02
          malgosiagosia napisała:

> Jak to za swoje? a kiedy ten czlowiek pracowal?

No nie wiem, może 10 lat był prezydentem z demokratycznego wyboru?!
          • malgosiagosia Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 17:09
            dyzurny_troll_forum napisała:

> No nie wiem, może 10 lat był prezydentem z demokratycznego wyboru?!

Wybory miedzy dzuma a cholera. Jeden debil i zdrajaca, drugi komuch i agent. Nie bylo demokratycznych wyborow. To byla ustawka i rzady komuchow, a ludzie kompletnie oglupieni i pozbawieni podstawowych srodkow utrzymania.
            • mirelka1 Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 17:25
              malgosiagosia napisała:

> dyzurny_troll_forum napisała:
              >
              >
              > > No nie wiem, może 10 lat był prezydentem z demokratycznego wyboru?!
              >
              > Wybory miedzy dzuma a cholera. Jeden debil i zdrajaca, drugi komuch i agent. Ni
              > e bylo demokratycznych wyborow. To byla ustawka i rzady komuchow, a ludzie komp
              > letnie oglupieni i pozbawieni podstawowych srodkow utrzymania.

Kompletnie ogłupiała to jesteś ty pisi trollu. Zainteresuj się lepiej skąd tyle komuchów ( jak ty to nazywasz) w PISie i jakim cudem rodzinka Kaczyńskich otrzymała zaraz po wojnie willę na Żoliborzu.
              • malgosiagosia Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 18:12
                No wlasnie. W PIS tez komuchy. Polska rzadza z lewa i prawa komuchy, przy czym z lewa, same komuchy.
            • j_malec Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 18:41
              Tak z ciekawości. Duda będzie w wyborach robił za debila i zdrajcę, czy komucha i agenta ?
              • malgosiagosia Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 19:04
                j_malec napisał:

> Tak z ciekawości. Duda będzie w wyborach robił za debila i zdrajcę, czy komucha
                > i agenta ?

Ograniczonosc opozycji jest nie do pojecia. Skad Ci ten Duda sie wzial? Czy myslisz, ze jak ktos nazywa Kwasniewskiego komuchem, to znaczy, ze kocha Dude? To jest wlasnie ten debilizm opozycji. Niczego poza PIS-em nie widzi. Niczego nie rozumie, wszystko do jednego wora z PIS-em wrzuca.
                • j_malec Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 19:25
                  Rozumiem że ty robisz za tą światłą. Nie za wysokie mniemanie masz o sobie ?

Przecież pisałaś o wyborze prezydenta. A chyba jakoś tak w mają mają by wybory prezydenckie więc co w tym dziwnego że w moim poście jest nawiązanie do Dudy ? Rozumiem że można być oderwaną od rzeczywistości i nie wiedzieć co się dzieje na świecie, ale chyba jednak trochę przesadzasz ?

Skoro tak chętnie piszesz o debilizmie opozycji, od czasu do czasu napisałabyś coś o debilizmie rządzących. Zwłaszcza że nie jesteś ich zwolenniczką

• malgosiagosia Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 19:29
                    j_malec napisał:

> Skoro tak chętnie piszesz o debilizmie opozycji, od czasu do czasu napisałabyś
                    > coś o debilizmie rządzących. Zwłaszcza że nie jesteś ich zwolenniczką
                    >
                    Po co mam pisac o rzadzacych? Ja czekam na porzadna opozycje, a tymczasem to debile.
                    • j_malec Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 19:51
                      Tyż piknie.
                      Debilizm opozycji ci przeszkadza i chętnie o tym piszesz, ale debilizm rządzących, pomijasz jako nieistotny. Mimo że debilizm rządzących zdecydowanie bardziej wpływa obecnie na nasze życie.

Punktujesz też pochodzenie członków opozycji, ale zupełnie nie przeszkadzają ci komunistyczne korzenie PIS'u.

Naprawdę masz zdecydowanie za wysokie mniemanie o sobie wink
                      • taki-sobie-nick Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 23:06
                        Debilizm opozycji ci przeszkadza i chętnie o tym piszesz, ale debilizm rządzących, pomijasz jako nieistotny.

Antypisowcy reagują akurat przeciwnie. tongue_out
                    • semihora Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 27.03.20, 07:50
                      >>>Ja czekam na porzadna opozycje, a tymczasem to debile

Ja czekam na porządną władzę, tymczasem obecna to d...
    • ichi51e Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 16:24
      Jakie utkneli? Siedza sobie grzecznie w hotelu jesc nie wolaja jak rozumiem.
      • olena.s Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 16:44
        No wiesz, skoro wczoraj pod tekstem o Polaku od 20 lat mieszkającym w Hiszpanii, który powiedział, że ma zagwarantowane 70% pensji (postojowej) przez parę miesięcy plus gwarancję powrotu do pracy pojawiły się komentarze, że "chce się za polskie leczyć" itp., to mnie niewiele zdziwi w kwestii reakcji rodaków.
      • taniarada Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 16:50
        ichi51e napisała:

> Jakie utkneli? Siedza sobie grzecznie w hotelu jesc nie wolaja jak rozumiem.
        >
        ciekawe czy dezynfekuje gardło?
        • maslova Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 20:35
          > ciekawe czy dezynfekuje gardło?

Po twoich wpisach na forum widać, że ty robisz to nieustannie.
          • malgosiagosia Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 22:24
            maslova napisała:

> > ciekawe czy dezynfekuje gardło?
            >
            > Po twoich wpisach na forum widać, że ty robisz to nieustannie.

Typowo ubeckie insynuacje. A ze Kwasniewski pijus, wszyscy o tym wiemy.
        • frequenter.light Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 21:27
          taniarada napisał(a):

> ciekawe czy dezynfekuje gardło?
          Hehe big_grin big_grin big_grin
    • taniarada Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 16:49
      Ja cię kręcę.
      Niech poprosi Bolka, może przypłynie po nich motorówką
      • dyzurny_troll_forum Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 16:57
        taniarada napisał(a):

> Ja cię kręcę.
        > Niech poprosi Bolka, może przypłynie po nich motorówką

100/10
    • ira_08 Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 17:02
      Ale tak konkretnie to o co ci chodzi? Jaki hit? Ani to śmieszne, ani przerażające, ani żadne.

Płaczą do kamer, nagrywają vloga w pokutnych włosiennicach czy co? Mnóstwo ludzi gdzieś utknęło, żaden to news.
      • olena.s Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 17:04
        Może ktoś nowe "Kwiaty Polskie" napisze?
        • riki_i Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 20:31
          olena.s napisała:

> Może ktoś nowe "Kwiaty Polskie" napisze?

A może to?

"Siedzi Kwaśniewski w Genewie
          Siedzi... i nie wie
          A w kraju rodacy czekają
          Kochani! Ja muszę do kraju!

La lalala la la la
          A wieczór taki upojny
          La lalala la la la
          Najważniejsze że Kwachu przystojny!" ☺
          • olena.s Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 20:39
            Jakby ci to powiedzieć.... Może Sienkiewiczem?
            "Och, nie myśl, proszę, że mnie zraziło to, iżeś zabił matkę i żonę, i brata, iżeś spalił Rzym i wysłał do Erebu wszystkich uczciwych ludzi w twym państwie. Nie, mój prawnuku Kronosa. Śmierć jest udziałem ludzkiego pogłowia, po tobie zaś innych postępków nie było się można spodziewać. Ale kaleczyć sobie uszy jeszcze przez lata całe twoim śpiewem, widzieć twe domicjuszowskie cienkie nogi, miotane tańcem pirrejskim, słuchać twej gry, twej deklamacji i twoich poematów, biedny poeto z przedmieścia, oto co przewyższyło moje siły i wzbudziło do śmierci ochotę. Rzym zatyka uszy słuchając ciebie, świat cię wyśmiewa, ja zaś dłużej już za ciebie płonić się nie chcę, nie mogę. Wycie Cerbera, mój miły, choćby do twego śpiewu podobne, mniej będzie dla mnie dotkliwe, bom nie był mu nigdy przyjacielem, i za głos jego wstydzić się nie mam obowiązku. Bądź zdrów, lecz nie śpiewaj, zabijaj, lecz nie pisz wierszy, truj, lecz nie tańcz, podpalaj, lecz nie graj na cytrze, tego ci życzy i tę ostatnią przyjacielską radę posyła ci Arbiter elegantiae."
            • riki_i Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 20:48
              W Rzymie zdaje się konia zrobiono senatorem, ale przyjmuję radę.

A oto arbiter elegancji w całej okazałości
              youtu.be/tHDgHJ2kgj8
              • malgosiagosia Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 20:56
                riki_i napisał:

> W Rzymie zdaje się konia zrobiono senatorem, ale przyjmuję radę.
                >
                > A oto arbiter elegancji w całej okazałości
                > youtu.be/tHDgHJ2kgj8

Pijana komusza geba.
              • olena.s Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 21:15
                Mylisz się.
                Petroniusz wyglądał podobno tak:
                https://s.lubimyczytac.pl/upload/authors/52067/34740-352x500.jpg
                Ale ja za dużo nie wymagam. Dla ciebie i akolitów może nawet mówić do Nerona co ty k. wiesz o zabijaniu, a wyglądać tak:
                https://ssl-gfx.filmweb.pl/ph/13/11/1311/331345.2.jpg
                • riki_i Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 21:34
                  No tak, Kwasula w roli Petroniusza jest średnio wiarygodny. Zdecydowanie nie ten poziom. Ale pasowałby do jednego z bohaterów jego "Satyrikonu", niejakiego Trymalchiona.
                  • olena.s Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 21:46
                    Tia, tia.....
      • little_fish Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 18:37
        Ale on nie.placze. to wyszło na jaw podczas rozmowy z dziennikarzem. Nie oczekuje organizowania akcji lot do domu, tylko mówi, że na razie trudno będzie wrócić.
    • mum2004 Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 17:05
      Też bym wolała utknąć w Szwajcarii niż w Polsce. Tam przynajmniej jest jakakolwiek nadzieja w służbie zdrowia. U nas wszystko padło.
      • alina460 Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 17:19
        A może to właśnie taka strategia? smile
      • barattolina Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 19:06
        Może poczytaj trochę o tym co się teraz dzieje w Szwajcarii w służbie zdrowia zanim coś napiszesz.
    • alina460 Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 17:09
      Była para prezydencka wyjechała poszusować na stokach Alp, a teraz nie tylko nie szusuje, ale również nie może się nigdzie ruszyć. – Jestem uziemiony w górach w Szwajcarii. Miały być piękne marcowe narty, a mamy autokwarantannę – mówi w rozmowie z portalem Fakt24 Aleksander Kwaśniewski. Mimo że wraz z małżonką marzą, by zobaczyć córkę Aleksandrę i zięcia, Kubę Badacha, zostaje im jedynie czekać na to, co będzie dalej.
      Kwarantanna – Aleksander i Jolanta Kwaśniewcy
      Dla byłej głowy państwa kwarantanna jest bolesna jeszcze z innego powodu. W wywiadzie przyznał, że ze względu na szalejącą epidemię, musiał odwołać wykłady. Wcześniej zrobił to jego poprzednik, Lech Wałęsa.

kobieta.wp.pl/koronawirus-aleksander-kwasniewski-i-jolanta-kwasniewska-utkneli-w-szwajcarskich-alpach-6493074271287425a

Rozumiem, ze można mieć pecha i utknąć, jak kierowca ciężarówki, która się gdzieś tam zepsuła, ale państwo pojechali na własne życzenie w czasach już panoszącego się wirusa! I mam nadzieję, że popamiętają swoją głupotę do końca życia. Tylko , czy to ich czegoś nauczy?
      • sumire Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 17:19
        Mogli tam wyjechać na samym początku marca. I przestań, cuerva, szczuć.
        • alina460 Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 17:21
          Wirus panoszył się w Szwajcarii już pod koniec lutego. Doczytaj jak nie wiesz tongue_out

Ja nie szczuję, ja się śmieję do rozpuku. Ten news poprawił mi humor. Po gwiazdeczkach showbiznesu może bym się spodziewała takiej bezmyślności, ale starsi pastwo, wykształceni. Nie, nie wierzę dosłownie!
          • olena.s Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 17:48
            To jest właśnie szczucie.
            Naprawdę poprawia ci to nastrój?
          • sumire Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 18:58
            Poluzuj se gumkę, bo cię widocznie ciśnie.
            Wiem dobrze, co było i jest w Szwajcarii, bo mój szef tam mieszka. Siedzi od miesiąca w domu, teraz w dodatkowych nerwach, bo mu zaraz mogą syna z rezerwy wezwać do służby.

Polaczkowo się obudziło przy okazji wirusa, smutne to.
            • riki_i Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 19:24
              sumire napisała:

> Polaczkowo się obudziło przy okazji wirusa, smutne to.

Polscy lokaje budzić się nie musieli, stójkę na przednich łapkach robią swemu mocodawcy w każdych warunkach.
              • sumire Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 20:23
                Eee... Tak, a samice ośmiornic mają bardziej rozciągliwe macki.
        • tiszantul Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 18:33
          "Mogli tam wyjechać na samym początku marca. I przestań, cuerva, szczuć"

Może internautka nie wie, ze na tym forum "szczuć" można tylko w odwrotnym kierunku, na pisiorów i na katoli, a Kwaśniewski to przecież obrońca demokracji i postępowy Europejczyk szanujący Brukselę?

Ktoś tu niedawno bardzo trafnie napisał na forum, że kobieta ma prawo mieć poglądy, o ile są to właściwe poglądy
          • malgosiagosia Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 19:06
            tiszantul napisała:

> "Mogli tam wyjechać na samym początku marca. I przestań, cuerva, szczuć"
            >
            > Może internautka nie wie, ze na tym forum "szczuć" można tylko w odwrotnym kier
            > unku, na pisiorów i na katoli,

Inernautka Sumire moze szczuc na kogo tylko zechce.
            • riki_i Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 20:20
              Ona ma tu status Michnika.
              • malgosiagosia Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 22:30
                riki_i napisał:

> Ona ma tu status Michnika.

No, widoczna jest jego reka tresera.
      • dyzurny_troll_forum Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 17:23
        alina460 napisała:

> I mam nadzieję, że popamiętają swoją głupotę do końca życia. Tylko , czy to ich czegoś nauczy?

Breakin' News!

Następna grażyna z PRLowskiego bloku NIE współczuje górnym 3%...

Jak oni przetrzymają miażdżąca krytykę grażyny?

O tym w kolejnym odcinku....
        • tiszantul Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 18:37
          "Jak oni przetrzymają miażdżąca krytykę grażyny?"

Jeśli krytyka ze strony Grażyny nie ma znaczenia, to dajcie jej pogadać zamiast natychmiast uciszać. Samo natychmiastowe uciszanie świadczy o tym, ze dziewczyna ugodziła w wartości
    • anorektycznazdzira Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 17:10
      Akurat ich utykanie w kurortach ani ziębi ani grzeje, bo obowiązków mało a kasy sporo (czego nie zazdroszczę, tylko gratuluję), a jak się leczyć to lepiej w Szwajcarii niż w tej tutaj enklawie szczęśliwości. Właśnie szef związku ratowników medycznych powiedział, że jak dalej będzie "tak" (czyli chyba najwolniej w Europie i znacznie wolniej niż przewidywano) przybywać przypadków covid-u, to za 3 tygodnie system ratownictwa medycznego się załamie. Przestanie istnieć.
      Nie żartuję, epidemia się jeszcze właściwie nie zaczęła, mamy kilkadziesiąt razy mniej chorych niż Włochy, Francja, Niemcy, Hiszpania, UK, i kilka razy mniej niż wszelkie Danie, Norwegie, Szwecje, Belgie i Portugalie, a ratownictwo jest na skraju załamania. Ludzie z domu do roboty (prywatny) sprzęt ochronny sobie przynoszą.
      Także tego.
      • alina460 Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 17:23
        To może państwo Kwaśniewscy by tak wsparli polską służbę zdrowia? Wreszcie przysłużyliby się narodowi polskiemu tongue_out
        • mirelka1 Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 17:29
          alina460 napisała:

> To może państwo Kwaśniewscy by tak wsparli polską służbę zdrowia? Wreszcie przy
          > służyliby się narodowi polskiemu tongue_out

Idź trollować gdzie indziej pisi szczuju za 3 zł od wpisu. Niech Kaczyński i rząd wreszcie doinwestują służbę zdrowia, bo póki co przepieprzają kasę na takich trolli jak Ty, trolli w Ministerstwie Sprawiedliwości, kościół, publiczną propagandę w TVP za 2 mld czy społeczne rozdawnictwo dla leni i obiboków.
          • anorektycznazdzira Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 17:32
            O dziękuję. Troll niech sobie przeczyta jeszcze raz, tym razem ode mnie.
          • alina460 Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 17:33
            Mirelko, sama jesteś trollem tongue_out
          • malgosiagosia Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 22:33
            mirelka1 napisała:

> alina460 napisała:
            >
            > > To może państwo Kwaśniewscy by tak wsparli polską służbę zdrowia? Wreszci
            > e przy
            > > służyliby się narodowi polskiemu tongue_out
            >
            > Idź trollować gdzie indziej pisi szczuju za 3 zł od wpisu.

Jestes szwajcarem u Kwasniewskich, czy gosposia?
            • taki-sobie-nick Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 22:52
              Szwajcar to w hotelu bywa. tongue_out W prywatnej posiadłości nazywa się inaczej. tongue_out I zawsze jest mężczyzną. tongue_out
              • malgosiagosia Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 23:00
                Szwajcar byl w polskich palacach. A moze ten nick jest mezczyzna, dlatego pytam - szwajacar czy gosposia..
                • taki-sobie-nick Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 23:27
                  malgosiagosia napisała:

> Szwajcar byl w polskich palacach.

Źródło informacji poproszę.
                  • malgosiagosia Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 23:56
                    taki-sobie-nick napisała:

>
                    > Źródło informacji poproszę.

dobryslownik.pl/slowo/od%C5%BAwierny/34562/

„Szwajcarem w majątkach nazywano nadzorującego oborę i przerób mleka. W wielu gospodarstwach były serowarnie, robiono też masło i najmowali się do tego Szwajcarzy jeżdżący za chlebem (jak się do papieskiej gwardii nie załapali smile). Później, już w PGR-ach, nazywano szwajcarem brygadzistę oborowego'' (z blogu Piotra Adamczewskiego). Ja też pamiętam, że w przedwojennej Wielkopolsce szwajcarem nazywano oborowego.

sjp.pwn.pl/poradnia/haslo/szwajcar;13044.html
                    • taki-sobie-nick Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 27.03.20, 00:05
                      Pierwszy link jest bez sensu. To, że szwajcar to odźwierny, zgoda, ale nie podano GDZIE odźwierny. Drugi rzeczowy, dziękuję.
      • riki_i Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 22:19
        Lepiej się leczyć w Szwajcarii? Przecież donoszą, że wkrótce będzie tam zapaść służby zdrowia. Liczba zakażeń rośnie i słabo sobie z tym radzą
        www.gazetaprawna.pl/1464090,koronawirus-w-szwajcarii-58-nowych-przypadkow-smiertelnych-lacznie-juz-161-ofiar-najnowsze-dane.html
    • tt-tka Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 17:31
      Osobiscie wolalabym utknac w Alpach niz chodzic teraz do pracy, a chodzic musze.
      I wiecej nie pisze, zeby nie dac trollicy zarobic. Niech pisza inne trolle.
    • alina460 Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 17:38
      Taki głupkowaty post o niczym szczególnym, dla rozrywki głównie, a proszę, jakie ma powodzenie. Nikogo to nie obchodzi, a wszyscy wchodzą i czytają tongue_out

Wątek miał być plotkarki, a zrobił się polityczny. Brawo trolle!

Dla upolitycznionych: nie jestem ani zwolenniczką , ani przeciwniczką Kwaśniewskich. Generalnie: nic do nich nie mam, poza tą jawną lekkomyślnością, której po nich bym się jednak mimo wszystko nie spodziewała.

I nie, nie jestem PiS, jak to niektórzy twierdzą oceniając chyba innych po samych sobie.
      • ichi51e Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 17:45
        jaka lekkomyslnoscia jak we wlasnym domu siedza i wkurzaja sie ze nie moga szusowac tylko sa uwiezieni w chalupie?
        • ichi51e Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 17:46
          www.se.pl/wiadomosci/polityka/czy-kwasniewski-ukrywa-posiadlosc-w-szwajcarii-aa-eta4-EF4a-hvqc.html
        • alina460 Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 21:45
          Pomyśl logicznie: gdyby tam zostali na własne życzenie to po co ten artykuł? Kwaśniewski sam się tak wypowiada:

Miały być piękne marcowe narty, a mamy autokwarantannę – mówi w rozmowie z portalem Fakt24 Aleksander Kwaśniewski.

Miały być piękne narty, a jest koronawirus. Na tym polega tragikomizm tej sytuacji.
          • olena.s Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 21:53
            Wiesz, ja bym tam nie miała problemu z tym, gdyby miałoby mnie odciąć akurat we własnym domu w Szwajcarii.
          • morekac Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 27.03.20, 05:46
            >Miały być piękne narty, a jest koronawirus. Na tym polega tragikomizm tej sytuacji

No wiesz - ogólnie ludzie mieli różne plany, które pokrzyżował koronawirus. Ogólnie zresztą są gorsze miejsca do utknięcia niż szwajcarskie Alpy czy jakieś wyspy na Pacyfiku.
    • chococaffe Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 17:53
      Każdy ma hity na swoją miarę....
      • tiszantul Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 18:53
        "Każdy ma hity na swoją miarę...."

Na przykład Kwaśniewski - "Ole Olek" zespołu Top One
        • maslova Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 20:38
          Albo Jacek Kurski - "Przez te oczy te oczy zielone oszalaaaałeeem..."
      • olena.s Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 20:00
        Niestety. I jak to wypływa w takich okolicznościach..... Mozna powiedzieć - z chlustem.
      • alina460 Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 21:46
        I żeby te wybitnie mądre słowa napisać to weszłaś w ten wątek? Widać hit Cię zainteresował tongue_out
      • taki-sobie-nick Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 23:07
        Oj tam, pierwsi znani ludzie, którzy utknęli, to jednak jest news.
    • taki-sobie-nick Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 21:53
      Nie, a sam fakt jest mi obojętny.
    • potworia116 Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 21:59
      Jakże bym chętnie utknęła w Szwajcarskich Alpach! Jakiś klimat z Czarodziejskiej Góry poczułam. Kwachu jako Peeperkorn, Jolanta jako Kławdiawink Zdegenerowane elity pogrążają się w jałowych dysputach, a tymczasem nad horyzontem ściemnia się i słychać szczęk żelazawink
      • olena.s Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 22:17
        Nie! Ja protestuję! Kocham Kławdię, uwielbiam mannowską dyskrecję (ta przerwa między pierwszym i drugim tomem po nocy Walpurgii) i Kławdia wyglądała inaczej!

Niestety z tym horyzontem i żelazem, to cholera obawiam się bliżej trafiłaś.
    • eliksir_czarodziejski Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 22:11
      Oj przynajmniej nie płacze rzewnie że ma tylko 6 tysi na miesiąc bidulek tylko dyskretnie sobie tkwi w tych Alpach. Nie widzę tu powodów do ekscytacji...
    • stephanie.plum Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 26.03.20, 23:42
      czym jest lepsze utknięcie w Alpach od utknięcia na Tahiti?

bo tym utkniętym wszyscy współczują, a z tamtych się natrząsali.
      • homohominilupus Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 27.03.20, 00:00
        A ja wolę narty w Alpach, niż nurkowanie czy inne nudy na Tahiti
        • stephanie.plum Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 27.03.20, 00:08
          ja to bym chciała do Patagonii.
          • malgosiagosia Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 27.03.20, 00:12
            stephanie.plum napisała:

> ja to bym chciała do Patagonii.

Przestan!
            • stephanie.plum Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 27.03.20, 00:15
              okej...

:~)
          • homohominilupus Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 27.03.20, 08:58
            stephanie.plum napisała:

> ja to bym chciała do Patagonii.
            >
            ooo, to też
      • olena.s Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 27.03.20, 01:09
        Tym, że alpejscy utknięci tkwią u siebie, za swoje, nie oczekują żadnej interwencji podatników, wyrazają zrozumiały smutek z powodu odcięcia od rodziny i zawód, że zamiast szusowania jest zamurowanie.
        Tahitańscy utknięci wyjechali na niefrasobliwe wczasy w momencie, kiedy już zamykano połączenia i kraje, i liczą na pomoc podatników w zorganizowaniu im powrotu do domu. Skądinąd niewątpliwie wleźli w paskudną sytuację.
        • taniarada Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 27.03.20, 04:57
          olena.s napisała:

> Tym, że alpejscy utknięci tkwią u siebie, za swoje, nie oczekują żadnej inte
          > rwencji podatników
          , wyrazają zrozumiały smutek z powodu odcięcia od rodziny
          > i zawód, że zamiast szusowania jest zamurowanie.
          > Tahitańscy utknięci wyjechali na niefrasobliwe wczasy w momencie, kiedy już zam
          > ykano połączenia i kraje, i liczą na pomoc podatników w zorganizowaniu im po
          > wrotu do domu
          . Skądinąd niewątpliwie wleźli w paskudną sytuację.
          Wzruszyła mnie ta historia opisana przez ciebie.Wyrażają smutek że ten rok będzie chudy.A co mają inni powiedzieć? Zawsze kiedy lewica pochyla się z troską nad polskim obywatelem przypomina mi się Jolanta Kwaśniewska, która doradzała seniorom wypoczynek w szwajcarskich Alpach, więcej szparagów w diecie oraz dobre wino.
          • olena.s Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 27.03.20, 09:18
            Postaraj się mniej bełkotać, taniutki
      • alina460 Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 27.03.20, 02:40
        10/10
        • nuta15 Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 27.03.20, 08:23
          Kwaśniewski taki swój chłop a " lotem do domu" z rodakami nie chce wracać? Samoloty z Genewy i Zurychu latają co kilka dni.
    • morekac Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 27.03.20, 05:50
      Hitem będzie jak się PAD zarazi koronawirusem. Albo Kaczyński.
      Obaj jawnie łamią zalecenia MZ.
      • tiszantul Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 27.03.20, 09:33
        "Hitem będzie jak się PAD zarazi koronawirusem. Albo Kaczyński"

Hitem będzie, jak kandydat opozycji wygra wybory prezydenckie
        • dyzurny_troll_forum Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 27.03.20, 10:56
          tiszantul napisała:

> "Hitem będzie jak się PAD zarazi koronawirusem. Albo Kaczyński"
          >
          > Hitem będzie, jak kandydat opozycji wygra wybory prezydenckie

Tisz, ja wiem, że do ciebie to jeszcze nie dotarło. Ale to już nie ma absolutnie znaczenia kto wygra wybory prezydenckie.
          Za chwilę w Polsce będzie tak wspaniale, że PiS, prezydenta i Kaczora suweren popędzi widłami....
          A być może nawet kogoś nabije....
          • olena.s Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 27.03.20, 11:49
            Tak pomijając nieudaczną prop-agitkę tisza, to zastanawiam się nad prawdopodobieństwem faktycznych siłowych zmian, i to bynajmniej nie tylko w PL.
        • morekac Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 27.03.20, 18:11
          PAD i Kaczyński jawnie lekceważą zalecenia MZ. Ich szansa na złapanie tego świństwa rośnie z każdym dniem - a mogą to złapać chociażby od własnej ochrony czy z powodu flejowatości własnej (Kaczyński). PAD nie jest już taki młody i chyba nałogowy palacz, a Kaczyński jest już w dość ryzykownej grupie ze względu na wiek.
    • frequenter.light Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 31.03.20, 22:13
      i jak tam, wrócili bidulki?
      • kryzys_wieku_sredniego Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 16.05.20, 18:11
        Raczej nie, bo Kwaśniewski jest częstym gościem tvn24, i ostatnio mówił, że wrócą ze Szwajcarii dopiero jak nie będzie urzędowej kwarantanny.
        Swoją drogą bardzo dobrze wygląda w tej brodzie.
        • homohominilupus Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 16.05.20, 18:42
          Jesooo jaki to durny wątek. A ten dzban go jeszcze podbija.
        • gogologog Re: Hit: Kwaśniewcy utknęli w Alpach 16.05.20, 20:08
          Oni ciagle jezdza na nartach?
          Zazdroszcze naprawde

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka