Dodaj do ulubionych

Ciąża podczas pandemii

29.03.20, 22:07
Czy są na sali ciężarne? Jestem ciekawa jak wyglada teraz opieka lekarska? Macie normalnie badania? Usg? Wizyty lekarskie?
Obserwuj wątek
    • turbinkamalinka Re: Ciąża podczas pandemii 29.03.20, 23:46
      U mnie nie wygląda. Z przychodni najpierw odwołali mi badania laboratoryjne, a później wizytę u lekarza, którą miałam mieć 6 kwietnia. W szpitalu mi powiedzieli, że jak nic się nie zmieni (do nich i do mnie nie przywlecze się zaraza) mam przyjechać urodzić w wyznaczonym terminie, chyba że coś się będzie działo złego. Generalnie skoro nie mam "korony" mam wziąć sobie do serca ograniczenia, dbać o siebie, odpoczywać i nie zawracać du...
    • ga-ti Re: Ciąża podczas pandemii 29.03.20, 23:56
      Koleżanka ciężarna, w 6 mcu, wizytę ostatnio miała, chodzi prywatnie, jeszcze nie odwołali, ale coraz bardziej się martwi, że z porodem będą zamieszania.
      Drugiej został miesiąc, stara się być wyluzowana, nie panikować, nastawia się na poród bez męża.
      Bardzo im współczują, bo musiały pozmieniać swoje plany i choć poród ogólnie jest nieprzewidywalny i często nie da się wszystkiego zaplanować, to jednak teraz cholernie trudniej zaplanować cokolwiek.
      • turbinkamalinka Re: Ciąża podczas pandemii 30.03.20, 00:10
        Ja też ostatni miesiąc. Poród bez ojca dziecka to pewne, brak odwiedzin też.
    • kornelia_sowa Re: Ciąża podczas pandemii 30.03.20, 00:08
      Moja koleżanka po 6 latach starań miała in vitro 4 marca -w dniu gdy w Polsce zanotowano.pierwszy przypadek.

Po raz pierwszy jest w ciąży. Miała w ubiegłym tygodniu usg i wizytę prywatnie. Zarodek się zagniezdzil prawidłowo.
      Czyli wszystko na dobrej drodze po raz pierwszy od 6 lat i takie okoliczności.
      Podwójny stres

Ma umowioną kolejną wizytę za 1,5 tyg.

Mam.nadzieje ze będzie ok

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka